
4.6/5 af 60+ tilfredsstillede kunder
Opret ApS
At oprette ApS er en populær løsning for iværksættere og virksomheder, der ønsker at drive forretning med begrænset personlig hæftelse. Et ApS giver dig ikke kun en økonomisk beskyttelse, men også en række andre fordele såsom skatteoptimering, et mere professionelt image samt bedre muligheder for at tiltrække investorer og kapital, hvis du på et senere tidspunkt ønsker at udvide din virksomhed.



Vi har hjulpet over 1200+ danske virksomheder








Hvad er et ApS?
Et ApS, eller anpartsselskab, er en selskabsform, hvor ejeren eller ejerne har begrænset hæftelse. Det betyder, at man som ejer af et ApS ikke hæfter personligt for selskabets eventuelle gæld og økonomiske forpligtelser. Det eneste økonomiske ansvar, man har, er den kapital, man har indskudt i selskabet. For at oprette ApS skal der minimum indskydes 20.000 kr. (2025) i selskabskapital, hvilket fungerer som en sikkerhed for selskabets kreditorer.
ApS er en af de mest udbredte selskabsformer i Danmark, og det er ikke uden grund. En af de største fordele ved at oprette ApS er netop den begrænsede hæftelse, hvilket reducerer den økonomiske risiko for ejerne. Samtidig giver et ApS mulighed for en fleksibel ejerskabsstruktur, hvor både enkeltpersoner og virksomheder kan være ejere. Dette gør selskabsformen attraktiv for både små iværksættere og større virksomheder.
Hvordan opretter man et ApS?
For at oprette ApS skal man følge en række formelle procedurer. Selskabsstiftelsen kræver, at man udarbejder visse dokumenter og foretager registreringer hos Erhvervsstyrelsen.
Udarbejdelse af stiftelsesdokument – Dette dokument indeholder oplysninger om selskabets ejere, kapitalforhold og ledelse.
Vedtagelse af vedtægter – Vedtægterne fastsætter selskabets regler for drift og ledelse.
Indskud af selskabskapital – Der skal indskydes mindst 20.000 kr. i selskabet. Kapitalen kan indbetales i kontanter eller i form af værdier som aktiver.
Registrering hos Erhvervsstyrelsen – Selskabet skal registreres på Virk.dk, hvor man indsender de nødvendige dokumenter.
Ejerbog og ejerregistrering – Alle ejere og panthavere skal registreres i en ejerbog, samt de legale og reelle ejerforhold skal oplyses.
Udpegning af ledelse – Der skal minimum være en direktion, men selskabet kan også vælge at have en bestyrelse.
Bogføring og regnskab – Et ApS er forpligtet til at føre regnskab efter bogføringsloven samt indberette årsrapport til Erhvervsstyrelsen.
Guide til at oprette dit ApS
For at oprette ApS er det første skridt at sikre, at du har dit MitID ved hånden. MitID er nødvendigt, når du skal logge ind på virk.dk, hvor du digitalt registrerer og stifter din virksomhed. Uden MitID kan du ikke fuldføre registreringen, så det er en vigtig forudsætning.
Når du opretter ApS, skal du være opmærksom på, at der er et gebyr til Erhvervsstyrelsen på 670 kr., og du skal indbetale minimum 20.000 kr. i startkapital for at stifte selskabet. Disse krav er lovpligtige og skal være opfyldt, før din registrering kan godkendes, og dit ApS kan få tildelt et CVR-nummer.
Du kan registrere dit ApS ved at bruge enten dit personlige MitID eller en MitID medarbejdersignatur. Hvis flere personer er involveret i oprettelsen af ApS, kan det være nødvendigt, at de også har adgang til MitID for at kunne underskrive dokumenterne digitalt.
Hvor foregår registreringen af et ApS?
En af de store fordele ved at oprette ApS i dag er, at hele processen kan klares digitalt. Du kan sidde hjemme ved computeren og registrere dit ApS uden at skulle møde op fysisk. Dette gør det nemt og hurtigt at stifte et selskab, hvilket har gjort processen mere tilgængelig for iværksættere og virksomhedsejere. Denne vejledning guider dig trin for trin gennem din oprettelse af et ApS.
Hvis du ønsker at oprette ApS digitalt, skal du starte med at besøge hjemmesiden www.virk.dk, som er den officielle portal for registrering af virksomheder i Danmark. Når du kommer ind på forsiden, vil du blive præsenteret for en række forskellige funktioner, såsom muligheden for at indsende din årsrapport, ansøge om refusion, sende fakturaer til det offentlige og meget mere. For at påbegynde oprettelsen af dit ApS skal du finde og klikke på knappen “Start virksomhed”.

Herefter bliver du automatisk videreført til en ny side. For at fortsætte processen med at oprette ApS skal du finde knappen “Start selvbetjening”, som typisk er placeret i højre side af skærmen. Når du klikker på denne, åbnes registreringsmodulet, hvor du kan begynde at indtaste de nødvendige oplysninger om dit anpartsselskab.

Nu bliver du bedt om at logge ind ved hjælp af MitID for at bekræfte din identitet. Du har mulighed for at bruge enten dit personlige MitID eller en MitID medarbejdersignatur, hvis du registrerer ApS på vegne af en virksomhed. Dette trin er nødvendigt for at sikre, at kun autoriserede personer kan oprette og registrere selskaber digitalt. Når du har valgt din foretrukne login-metode og gennemført godkendelsen, får du adgang til registreringsformularen, hvor du kan indtaste oplysninger om dit ApS.

Når dit login er gennemført, vil du blive præsenteret for en række betingelser, som du skal acceptere, før du kan fortsætte med at oprette dit ApS. Disse betingelser omfatter blandt andet juridiske forpligtelser og retningslinjer for virksomhedsregistrering. Hvis du kan acceptere vilkårene, skal du markere afkrydsningsfeltet for at bekræfte din accept. Når dette er gjort, klikker du på “Næste” for at gå videre til selve registreringsprocessen.

Nu er du nået til det trin, hvor du skal vælge den virksomhedstype, du ønsker at stifte. Da du ønsker at oprette ApS, skal du vælge den kategori, der inkluderer “IVS, ApS, A/S, P/S og SE-selskab”. Dette valg sikrer, at din virksomhed bliver registreret som et anpartsselskab med de tilhørende lovmæssige krav og fordele.

På det næste skærmbillede får du en række valgmuligheder for forskellige virksomhedsformer. Da du ønsker at oprette ApS, skal du specifikt vælge muligheden “Anpartsselskab (ApS)”. Dette sikrer, at din virksomhed bliver registreret som et anpartsselskab med de tilhørende rettigheder og forpligtelser. Når du har valgt ApS, kan du fortsætte til næste trin.

Nu begynder selve processen med at stifte og registrere dit ApS, hvor du skal angive en række obligatoriske oplysninger. Dette trin indebærer, at du udfylder vigtige informationer om din virksomhed, som er nødvendige for at færdiggøre registreringen.
På venstre side af skærmen vil du kunne se en forhåndsvisning af de oplysninger, du skal indtaste. Disse omfatter blandt andet:
Stamdata – Virksomhedens navn, adresse og kontaktoplysninger.
Branche – Hvilken branche din virksomhed opererer inden for.
Kapitalforhold – Dokumentation for den indskudte selskabskapital (minimum 20.000 kr.).
Ejerstruktur – Oplysninger om selskabets ejere og fordeling af anparter.
Når du har udfyldt alle de nødvendige felter på skærmbilledet, skal du klikke på “Næste” for at fortsætte. Systemet vil automatisk guide dig igennem de resterende trin, så du bliver ført igennem alle de obligatoriske oplysninger, der kræves for at oprette ApS korrekt.

Når du har gennemført alle de påkrævede trin og udfyldt de nødvendige oplysninger, er registreringen af dit ApS fuldført. Du har nu officielt stiftet dit ApS og vil blive tildelt et CVR-nummer, som bekræfter din virksomheds eksistens i Det Centrale Virksomhedsregister.
Efter registreringen vil du modtage en bekræftelsesmail fra Erhvervsstyrelsen. Når denne mail lander i din indbakke, kan du tage hul på de næste vigtige skridt for at få dit ApS i drift. Dette inkluderer blandt andet:\n
1) Bestilling af firma-MitID – Dit ApS har brug for et MitID Erhverv, så du kan administrere virksomhedens officielle forhold digitalt.
2) Oprettelse af NemKonto – Dit ApS skal have en bankkonto, der registreres som virksomhedens NemKonto til offentlige udbetalinger.
3) Opsætning af digital postkasse – Alle virksomheder i Danmark skal have en digital postkasse, hvor de modtager officiel post fra myndighederne.
Du er nu officiel virksomhedsejer og har lagt fundamentet for din fremtidige forretning. Nu handler det om at komme godt fra start, skaffe kunder og bygge en sund forretning op.
Hvordan registreres andre virksomhedsformer?
Uanset hvilken virksomhedsform du ønsker at registrere, skal du altid benytte virk.dk til den digitale registreringsproces. Dette gælder, uanset om du vil oprette ApS, en enkeltmandsvirksomhed eller en anden selskabsstruktur. Først når din virksomhed er registreret, og du har modtaget et CVR-nummer, kan du begynde at drive forretning på lovlig vis.
Hvis du – på trods af vores guide – synes, at det virker kompliceret at oprette ApS med de juridiske krav og kapitalindskud, eller er i tvivl, om det er den rette selskabsform til dig, kan du få professionel rådgivning og sparring til at stifte selskabet. Det kan vi bl.a. hjælpe dig med hos Stadsrevisionen Danmark A/S. Vi kan hjælpe dig, så du får oprettet dit ApS korrekt og effektivt, så du slipper for besværet og sikrer, at alt foregår efter gældende lovgivning. Hos Stadsrevisionen.dk får du ikke blot en revisor – du får en partner med over 8 års erfaring, der er specialiseret i dine behov.
Har du brug for en professionel sparringspartner til din selskabsstiftelse?

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder
Hvad er fordelene ved at oprette et ApS?
Når du vælger at oprette ApS, får du en række fordele, der gør denne selskabsform attraktiv for mange virksomhedsejere. Den primære og mest væsentlige fordel er den begrænsede hæftelse, hvilket betyder, at du ikke risikerer din private økonomi, hvis virksomheden skulle få økonomiske problemer. Hvis selskabet f.eks. bliver sagsøgt eller oparbejder gæld, er det kun ApS’ets kapital, der er på spil – din personlige formue er beskyttet.
Her er nogle af de vigtigste fordele ved at oprette ApS:
Personlig ansvarsbegrænsning
Som ejer af et ApS er din private økonomi adskilt fra selskabets økonomi. Du hæfter kun for det beløb, du har investeret i selskabet, og ikke med din personlige formue. Det giver en væsentlig økonomisk sikkerhed.
Professionelt image
Et ApS signalerer troværdighed og seriøsitet, hvilket kan styrke din virksomheds omdømme over for kunder, samarbejdspartnere og investorer. Flere større virksomheder foretrækker at samarbejde med ApS frem for enkeltmandsvirksomheder, da det ofte kan anses for værende mere stabilt og professionelt.
Skattefordele
Når du vælger at oprette ApS, får du adgang til en række skattemæssige fordele. Selskabets overskud beskattes med selskabsskat, som ofte er lavere end personskatten. Derudover kan du udskyde beskatningen af din personlige indkomst ved at lade overskud blive i selskabet eller vælge, hvornår du udbetaler udbytte.
Mulighed for kapitaltilførsel og investering
Et ApS er en attraktiv selskabsform for investorer, da de kan investere i virksomheden uden at blive personligt ansvarlige for gæld og forpligtelser. Det gør det nemmere at tiltrække ekstern kapital, som kan bruges til vækst og udvikling af virksomheden.
Overførsel og succession
ApS-strukturen gør det lettere at overdrage ejerskabet til nye ejere, enten gennem salg eller generationsskifte. Det betyder, at din virksomhed kan fortsætte uden problemer, hvis du på et tidspunkt ønsker at trække dig tilbage eller sælge din andel af selskabet.
Hvilke krav er der til stifterne i et ApS?
Når du vælger at oprette ApS, er det vigtigt at kende de krav, der gælder for stifterne af selskabet. Stifterne kan både være fysiske personer og juridiske enheder såsom selskaber, fonde eller foreninger. Der er dog en række krav, der skal være opfyldt, for at en person eller enhed kan stifte et ApS.
Krav til fysiske personer som stiftere af et ApS
For at en fysisk person kan stifte et ApS, skal følgende krav være opfyldt:
Personen skal være fyldt 18 år.
Personen skal være myndig, hvilket betyder, at vedkommende har ret til at indgå juridisk bindende aftaler.
Personen må ikke være under konkurskarantæne på tidspunktet for stiftelsen af ApS. Konkurskarantæne betyder, at personen tidligere har været involveret i en konkursramt virksomhed og derfor har fået frataget retten til at stifte og drive virksomhed.
Krav til juridiske personer som stiftere af et ApS
Hvis en juridisk enhed, såsom et andet selskab, en fond eller en forening, ønsker at oprette ApS, gælder følgende krav:
Enheden skal have rets- og handleevne, hvilket betyder, at den er juridisk anerkendt og kan foretage forretningsmæssige dispositioner.
Enheden kan være et selskab, en fond eller en forening, der ønsker at etablere et ApS som en del af sin forretningsstruktur.
Enheden må ikke være under rekonstruktion, hvilket betyder, at den ikke må være i en proces, hvor den forsøger at undgå konkurs.
Enheden må ikke være under tvangsopløsning, da dette betyder, at den ikke har ret til at stifte eller drive et ApS.
Hvilke dokumenter er lovpligtige ved oprettelse af ApS?
Når du vælger at oprette ApS, er der en række lovpligtige dokumenter, der skal udarbejdes og indsendes. Disse dokumenter er fundamentale for registreringen af selskabet og fastlægger selskabets juridiske grundlag. Her gennemgår vi de vigtigste dokumenter, du skal være opmærksom på.
Stiftelsesdokument – det juridiske fundament for ApS
Et stiftelsesdokument er en juridisk bindende erklæring, der markerer selskabets oprettelse. Dokumentet indeholder alle centrale oplysninger om ApS’et og dets stiftere, og det er et krav, at det bliver korrekt udfyldt og underskrevet.
Følgende oplysninger skal fremgå af stiftelsesdokumentet:
Stifternes navne – Identiteten på de personer eller juridiske enheder (fx selskaber eller fonde), der står bag oprettelsen af ApS.
Selskabets navn og eventuelle binavne – ApS’et skal registreres med et unikt navn samt eventuelle supplerende navne.
Stiftelseskapital – Minimum 20.000 kr. skal være indskudt i selskabet som kapital.
Ledelsesstruktur – Der skal angives, om ApS’et ledes af en direktion alene eller en bestyrelse og direktion.
Vedtægter – Stiftelsesdokumentet skal indeholde en henvisning til selskabets vedtægter, som fastsætter reglerne for drift og ledelse.
Bemyndigelse til anmeldelse – En angivelse af, hvem der har beføjelse til at anmelde ApS’et til Erhvervsstyrelsen.
Vedtægter – reglerne for driften af ApS
Selskabets vedtægter fungerer som en kontrakt, der regulerer, hvordan ApS’et drives. Vedtægterne fastlægger selskabets overordnede formål, økonomiske struktur og beslutningsprocesser.
Vedtægterne skal indeholde følgende:
Selskabets navn og eventuelle binavne – De officielle navne, som ApS’et skal operere under.
Selskabets formål – En beskrivelse af, hvad virksomheden beskæftiger sig med.
Selskabskapital – Den indskudte kapital samt eventuel fremtidig kapitalforøgelse.
Kapitalandelenes rettigheder – En beskrivelse af ejerstrukturen, herunder hvordan stemmerettigheder og udbytte fordeles.
Regler for generalforsamlinger – Procedurer for, hvordan beslutninger træffes på generalforsamlinger.
Ledelsesstruktur – Angivelse af, om ApS’et kun har en direktion, eller om der også er en bestyrelse.
Revision og regnskab – Regler for regnskabsåret, samt hvorvidt selskabet skal have ekstern revision.
Et ApS skal føre regnskab og indberette årsrapport samt bogføre efter bogføringsloven. Hos Stadsrevisionen Danmark A/S specialiserer os i at assistere selskaber med deres årsregnskaber fra A – Z. Vi er stolte af at være en af Danmarks bedst bedømte og hurtigst voksende revisionsfirmaer, understøttet af over 1200 tilfredse klienter og samarbejdspartnere, der stoler på vores ekspertise hver dag.
Det er et lovkrav for alle selskaber at udarbejde et årsregnskab. Undladelse kan lede til bøder og i værste tilfælde tvangsopløsning af dit selskab. Vi sørger for, at alle regler og tidsfrister bliver overholdt, så du kan fokusere på det, du er bedst til: at drive din virksomhed!
Har du styr på alle kravene til et ApS og dets årsregnskab?
Det har vi hos Stadsrevisionen Danmark – en af Danmarks bedst bedømte regnskabsvirksomheder – lad os hjælpe dig.
Tegningsret – Beskrivelse af, hvem der har bemyndigelse til at tegne selskabet, altså indgå juridiske aftaler på virksomhedens vegne.
Ved oprettelse af ApS skal vedtægterne udformes korrekt, da de danner grundlaget for selskabets struktur og drift.
Ejerbog – dokumentation for ejerskab i ApS
Når du vælger at oprette ApS, er det et lovkrav at føre en ejerbog, hvor selskabets ejerforhold dokumenteres. Ejerbogen er ikke offentlig tilgængelig, men den skal opdateres løbende og kunne fremvises ved forespørgsel fra myndighederne.
Ejerbogen skal indeholde:
Ejernes navne og adresser – Alle, der ejer en andel af ApS’et, skal registreres.
Kapitalandele – Oplysninger om, hvor stor en del af selskabets kapital hver ejer har indskudt.
Stemmerettigheder – Beskrivelse af, hvor mange stemmer hver ejer har i selskabet, hvilket kan have betydning ved afstemninger på generalforsamlinger.
Selvom ejerbogen ikke er offentligt tilgængelig, skal den være ajourført og opbevares sikkert, da den kan blive efterspurgt af Erhvervsstyrelsen eller andre myndigheder.
Hvad betaler et ApS i skat?
Når du har valgt at oprette ApS, bliver selskabet underlagt selskabsbeskatning. Et ApS beskattes med en selskabsskat på 22 % i Danmark. Beskatningen beregnes ud fra selskabets skattepligtige indkomst, hvilket vil sige det overskud, som selskabet genererer efter fradrag af udgifter.
ApS’er har desuden mulighed for skatteoptimering ved at reinvestere overskud i selskabet eller udskyde udbytteudbetalinger. Dette kan være en fordel, hvis du ønsker at opbygge selskabet og minimere din personlige beskatning.
Hvad koster det at oprette et ApS?
Når du ønsker at oprette ApS, skal du være opmærksom på de omkostninger, der er forbundet med stiftelsen. Ifølge Erhvervsstyrelsen er gebyret for at registrere et ApS pr. 2025 670 kr. Dette beløb dækker omkostningerne ved at behandle og godkende din virksomhedsregistrering.
Ud over registreringsgebyret er der pr. 2025 krav om en minimumskapital på 20.000 kr., som kan indskydes enten kontant eller som apportindskud. Hvis du ikke har likvide midler til at finansiere selskabskapitalen, kan du anvende aktiver i form af apportindskud, hvilket vi vil uddybe i de følgende afsnit.
Opret ApS uden direkte kapital
For at oprette ApS er det nødvendigt at registrere virksomheden, så du kan få tildelt et CVR-nummer og drive selskabet lovligt.
Selve oprettelsen af et ApS kan foretages digitalt via Virk.dk – som du kan se i vores guide -, hvor du udfylder de nødvendige oplysninger og betaler registreringsgebyret. Under registreringsprocessen skal du beslutte, hvordan du vil dække kapitalkravet på 20.000 kr. Dette kan ske enten kontant eller gennem et apportindskud, som er en alternativ metode til at opfylde kapitalkravet.
Hvis du ikke har 20.000 kr. i kontanter, men ejer aktiver af tilsvarende værdi, kan du benytte apportindskud til at dække kapitalkravet og dermed oprette ApS uden at skulle skaffe kontant kapital.
Hvad indebærer et apportindskud?
Et apportindskud betyder, at du indskyder aktiver i stedet for kontanter, når du ønsker at oprette ApS. Disse aktiver skal have en økonomisk værdi og kan godkendes som selskabskapital, hvilket gør det muligt at stifte ApS uden en kontant indbetaling.
For at apportindskud kan anvendes til at oprette ApS, skal de pågældende aktiver vurderes og dokumenteres korrekt. De skal have en reel markedsværdi svarende til det lovpligtige kapitalkrav. Det kan derfor være nødvendigt at få en revisor til at foretage en vurdering af aktivernes værdi, inden de kan godkendes som selskabskapital.
Hvad kan et apportindskud være?
Hvis du ønsker at oprette ApS uden at skulle stille med kontant startkapital, kan du i stedet indskyde aktiver, der har en økonomisk værdi. Dette kaldes apportindskud, og det kan bestå af forskellige former for materielle aktiver.
Eksempler på aktiver, der kan bruges som apportindskud i et ApS, inkluderer:
Kontorinventar – fx møbler, computere, printere og andet udstyr til virksomheden.
Produktionsudstyr – maskiner eller værktøj, der anvendes i virksomhedens daglige drift.
Køretøjer – biler, varevogne eller andre transportmidler, der benyttes i forretningen.
Lagerbeholdning – produkter eller materialer, der er nødvendige for virksomhedens drift.
Det er vigtigt at bemærke, at tjenesteydelser ikke kan anvendes som apportindskud. Du kan derfor ikke indskyde arbejdskraft, knowhow eller fremtidige ydelser som en del af selskabskapitalen.
Hvordan stifter jeg et ApS via apportindskud?
Hvis du ønsker at oprette ApS ved hjælp af apportindskud, er det vigtigt at rådføre dig med en autoriseret revisor, inden du går i gang. Revisoren spiller en vigtig rolle i processen, da det er vedkommende, der foretager en vurdering af de aktiver, du ønsker at indskyde som selskabskapital. Denne vurdering skal dokumenteres i en vurderingsberetning, som er en forudsætning for at anvende apportindskud. Dette kan vi bl.a. hjælpe dig med hos Stadsrevisionen Danmark A/S.
Ønsker du hjælp til at finde ud af, om du kan oprette et ApS gennem apportindskud?
Kontakt Stadsrevisionen Danmark – en af Danmarks bedst bedømte – for specialiseret faglighed.
Hvad indebærer en vurderingsberetning?
Når du vælger at oprette ApS uden kontantindskud, men derimod gennem apportindskud, er det påkrævet, at der udarbejdes en vurderingsberetning.
En vurderingsberetning er et dokument, der giver en detaljeret vurdering af de aktiver, der anvendes som kapitalindskud i selskabet. Formålet med vurderingsberetningen er at sikre, at de indskudte aktiver har en reel økonomisk værdi, som svarer til det beløb, der kræves for at oprette ApS.
Vurderingsberetningen skal:
- Udarbejdes af en autoriseret revisor.
- Dokumentere en detaljeret beskrivelse af de aktiver, der indgår som kapital.
- Bekræfte, at aktivernes markedsværdi opfylder kravet om minimum 20.000 kr.
- Vedlægges stiftelsesdokumentet ved registreringen af ApS.
Det er vigtigt at bemærke, at en vurderingsberetning kun kræves ved apportindskud. Hvis du opretter ApS med kontantindskud, er denne proces ikke nødvendig.
Salg af virksomhed, opkøb & fusioner
Få en gratis vurderingsberetning af din virksomhed.
FAQ om Opret ApS
Kan man oprette ApS selv?
Ja, du kan sagtens oprette ApS selv. Hele processen foregår digitalt via Virk.dk, hvor du registrerer dit selskab, uploader nødvendige dokumenter og betaler registreringsgebyret. Du skal dog være opmærksom på kravene til stiftelseskapital på 20.000 kr., og at du skal udarbejde et stiftelsesdokument og vedtægter. Ønsker du at oprette ApS med apportindskud (aktiver i stedet for kontanter), kræver det en revisorerklæring. Hvis du ikke er fortrolig med processen, kan du få hjælp fra en revisor eller en virksomhed, der specialiserer sig i at oprette ApS – bl.a. hos os hos Stadsrevisionen Danmark.
Hvor meget koster det at lave et ApS?
For at oprette ApS skal du betale et registreringsgebyr til Erhvervsstyrelsen, som i 2025 er 670 kr. Derudover er der et krav om en minimumskapital på 20.000 kr., som kan indskydes enten kontant eller som apportindskud i form af aktiver med økonomisk værdi. Hvis du vælger at få professionel hjælp til at oprette ApS, kan der være ekstra omkostninger til revisor, advokat eller en virksomhed, der håndterer stiftelsen for dig.
Hvad er ulemperne ved ApS?
Selvom der er mange fordele ved at oprette ApS, er der også nogle ulemper. En af de største udfordringer er kravet om en minimumskapital på 20.000 kr., hvilket kan være en barriere for nogle iværksættere. Derudover er der flere administrative krav i et ApS, såsom bogføringspligt, indberetning af årsrapport og eventuelt krav om revision afhængigt af virksomhedens størrelse. Et ApS kan også være dyrere at drive sammenlignet med en enkeltmandsvirksomhed, da der kan være flere omkostninger til revisor og regnskabsføring.
Hvor meget betaler man i skat i et ApS?
Når du har valgt at oprette ApS, er selskabet underlagt selskabsskat, som i Danmark er på 22 % af selskabets skattepligtige overskud. Hvis du som ejer ønsker at udbetale løn til dig selv, skal der betales personlig indkomstskat og AM-bidrag af lønnen. Alternativt kan du vælge at udbetale udbytte, hvilket beskattes efter udbytteskatten, der typisk er 27 % på de første 67.500 kr. (2025-tal) og 42 % for beløb derover. Mange vælger at oprette ApS, fordi det giver mulighed for at optimere skatten ved at lade overskud blive i selskabet og geninvestere i vækst.

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder
Del den her: