Kontakt os

+45 70 60 40 04

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Stadsrevisionens Blog: Gode Regnskabsråd

Læs om Stadsrevisionens nyeste artikler. Revisorer bliver vi mødt af mange spørgsmål. Vi ønsker at gøre al information let tilgængelig og vi arbejder derfor hver dag på at udarbejde vores blog, med uddybende svar til de spørgsmål vi i dagligdagen bliver stillet.

 

Vi har hjulpet over 1200+ danske virksomheder

08 - 21

alle ugens dage

Sparekassen Sjælland-Fyn, en meget lokal dansk finansiel institution, er anerkendt for sin personlige service, gennemskuelige produkter og dedikation til lokalsamfundene på Sjælland og Fyn. Den leverer en bred vifte af finansielle tjenester til både private og erhvervskunder. Udforsk mere om. . .
Når du står overfor at skulle vælge et nyt regnskabssystem, kan det virke overvældende at søge blandt de mange tilgængelige regnskabsprogrammer på markedet. Hvordan finder du det rette system, der matcher dine bogføringsbehov? For at gøre din beslutningsproces lettere, har. . .
Lån & Spar Bank, en kundeejet dansk bank, er kendt for sin personlige tilgang, lave gebyrer og unikke fordele for medlemmerne. Den tilbyder et bredt spektrum af finansielle tjenester til både private og erhvervskunder. Læs meget mere om Lån &. . .
Er du bekendt med de udgifter, som kan fratrækkes i din enkeltmandsvirksomhed, når du beregner skat? Flere af disse omkostninger er fradragsberettigede, hvilket betyder, at de kan fratrækkes. I dette indlæg finder du information om, hvilke udgifter der er fradragsberettigede. . .
Du skal anvende et EAN-nummer, når du sender ordrer og fakturaer til offentlige enheder. Mange private virksomheder benytter også EAN-numre, selvom det ikke er obligatorisk, som det er for offentlige instanser.. . .
Medarbejdertilfredshed er ikke blot et mål for, hvor glade dine medarbejdere er i deres nuværende roller inden for din organisation; det er også en indikator for, hvor effektivt du som leder eller virksomhedsejer håndterer deres behov og forventninger. Dette indlæg. . .
Der er særlige krav til, hvad fakturaer skal indeholde, ligesom det gælder for mange andre formelle dokumenter. Denne artikel tilbyder et overblik over de oplysninger, der er nødvendige på en faktura. Ved brug af et regnskabsprogram kan du være sikker. . .
At besidde en virksomhed via et holdingselskab kan tilbyde adskillige skattemæssige fordele. Desuden kan midlerne i holdingselskabet anvendes til investeringer i andre virksomheder eller aktier. Her finder du en komplet guide til de skattemæssige fordele og regulativer i holdingselskaber.. . .
Et årsregnskab giver et detaljeret indblik i virksomhedens økonomiske situation over det foregående år. I dette blogindlæg vil du få en forståelse for, hvad et årsregnskab indeholder, hvilke typer virksomheder der er påkrævede at udarbejde et årsregnskab, og de specifikke. . .
Moms One Stop Shop-ordning, som blev implementeret d. 1. juli 2021, centraliserer din momsrapportering for hele EU på ét enkelt sted. Dette forenkler processen betydeligt, da du slipper for at registrere og indbetale moms separat i hvert enkelt EU-land, du. . .
I dette blogindlæg vil vi gennemgå konceptet kørselsgodtgørelse, og hvordan det anvendes til erhvervsmæssig transport. Vi vil gennemgå betydningen af kørselsfradrag, og hvordan selvstændige kan kvalificere sig til kørselsgodtgørelse i deres eget firma. Derudover vil vi forklare 60-dages-reglen, en central. . .
En advokat yder juridisk rådgivning og bistand til klienter i forskellige sager. Dette omfatter alt fra at udforme kontrakter til at håndtere udfordringer i forbindelse med arv samt at repræsentere klienter i retssager.. . .
"Hvad er overskudsgraden?" – et nøgletal, der er afgørende for enhver virksomhedsejer, der ønsker at forstå og forbedre sin virksomheds finansielle sundhed. Gennem dette indlæg vil vi dække en række emner, der omfatter, hvordan man finder og beregner overskudsgraden, faktorer. . .
Ferieberettiget løn er en central del af lønpakken for ansatte i Danmark. I dette blogindlæg forklarer vi, hvad ferieberettiget løn er, hvilke komponenter den indeholder, og hvordan den adskiller sig fra andre løndele. Derudover vil vi se på forskellige ansættelsesformer. . .
I et travlt arbejdsliv er afspadseringskonceptet en afgørende faktor for at bevare en sund work-life balance. Afspadsering refererer til den praksis, hvor medarbejdere får mulighed for at tage fri med løn, som kompensation for tidligere udført overarbejde. Denne form for. . .
Regnskabsperioden kan opdeles i primo, medio og ultimo. Primo refererer til den første halvdel af en måned, men ultimo refererer til den sidste del af en måned. Medio refererer til perioden mellem primo og ultimo. Fortsæt med at læse for. . .
Forsikring

Forsikring

Forsikringer kan dækker et utal af beregnelige risici, uanset om det handler om dit velbefindende, dit køretøj eller andre personlige ejendele. For dem, der driver en virksomhed, er der ofte en forsikring, som loven kræver, at man har. Dette gælder især arbejdsskadeforsikringen.

Effektiv lagerstyring

Effektiv lagerstyring

I en verden, hvor forretningernes tempo konstant accelererer, bliver effektiv lagerstyring mere afgørende end nogensinde. Uden en korrekt lagerstyring kan en virksomheds lagerbeholdning hurtigt blive kaotisk, hvilket fører til unødvendige omkostninger, tabt salg og utilfredse kunder. For mange virksomheder repræsenterer lagerbeholdningen en betydelig investering, og for at maksimere afkastet på denne investering, er det nødvendigt med en dygtig lagerstyring. Når lagerstyring og lagerbeholdning går hånd i hånd, skaber det en smidig forsyningskæde, der ikke alene opfylder kundernes forventninger, men også optimerer virksomhedens bundlinje.

Hvad koster det at starte et firma?

Hvad koster det at starte et firma?

Når drømmen om egen virksomhed spirer, er et af de første spørgsmål ofte: “Hvad koster det at starte et firma?”. Det er ikke kun en simpel nysgerrighed, men en afgørende forståelse, som kan forme din beslutning om at springe ud som iværksætter.

At kende omkostningerne forbundet med at opstarte en virksomhed i Danmark er essentielt for at sikre en stabil og succesfuld begyndelse på dit erhvervseventyr. I dette blogindlæg vil vi dykke ned i de forskellige aspekter af opstartsomkostninger, så du kan være bedst muligt forberedt. Fra de mest populære virksomhedstyper til skjulte omkostninger og finansieringsmuligheder – vi dækker det hele, så du får et klart billede af, hvad det faktisk vil sige økonomisk at realisere drømmen om egen virksomhed.

10 vigtige afgifter for virksomheder at forstå

10 vigtige afgifter for virksomheder at forstå

Ethvert firma er underlagt betaling af forskellige typer afgifter; antallet og typen kan variere baseret på faktorer som firmaets størrelse og dets primære aktiviteter. I denne artikel dykker vi ned i emnet “Hvad er afgifter” for virksomheder, idet vi præsenterer en liste over almindelige afgifter, som enhver forretningsindehaver bør være bekendt med. Vi vil også give en dybdegående forklaring på nogle af de mest kritiske afgifter, for at give dig en klarere forståelse af, hvorfor de er relevante, og hvordan de påvirker din forretning.

Småkøb og aktiver – forstår du forskellen?

Småkøb og aktiver – forstår du forskellen?

I denne artikel vil vi dykke ned i emnet småkøbanskaffelser og aktiver og udforske de detaljerede aspekter, herunder teoretisk grundlag og præciseringen af forskellene mellem dem.

Småkøbanskaffelser og aktiver er elementer, der anvendes i firmaets daglige drift, herunder driftsmidler. Disse elementer er ikke bestemt til videresalg, men snarere til intern brug, såsom møbler, ejendomme, køretøjer osv. Måden, hvorpå de bogføres, varierer baseret på, om det er et småkøb eller et aktiv, et emne vi vil uddybe i de følgende afsnit.

Sådan sikrer du din virksomhed med et digitalt kasseapparat

Sådan sikrer du din virksomhed med et digitalt kasseapparat

Forstå betydningen af at skifte til skybaserede kassesystemer og deres rolle i moderne forretning.

I takt med teknologiens fremskridt ser vi en stadig stigende tendens mod digitalisering af virksomheders processer. Fra 2024 vil visse brancher være underlagt ny lovgivning, som kræver at de implementerer digitale kasseapparater for at sikre korrekt afregning af skat og moms.

Samtlige partier i Folketinget står enigt bag dette skridt, da de mener, at et digitalt kasseapparat kan være nøglen til at identificere de virksomheder, som forsøger at omgå skattereglerne.

Den digitale æra er her, og ved at implementere et online POS-system (bemærk: Point Of Sale-system) i din forretning, kan du fremtidssikre din virksomhed.

Prisen for etablering af et anpartsselskab

Prisen for etablering af et anpartsselskab

At oprette et anpartsselskab involverer forskellige udgifter, som du skal være opmærksom på for at beregne den samlede omkostning ved etableringen. Du vil støde på et administrationsgebyr til Erhvervsstyrelsen, en nødvendig startkapital til anpartsselskabet på 40.000 kr., samt honoraret til en fagkyndig person, der skal verificere selskabets stiftelseskapital. “Anpartsselskab Indskud” er en væsentlig del af de overvejelser, man bør have, når man ønsker at stifte et ApS.

Årsregnskab & krav til årsregnskaber

Årsregnskab & krav til årsregnskaber

I dette indlæg får du svar på, hvad et årsregnskab er. Samt vil vi også dykke ned i de varierede krav til årsregnskaber, der afhænger af den specifikke type af virksomhed.

Alt om selvangivelse for selskaber: Indberetningsguide

Alt om selvangivelse for selskaber: Indberetningsguide

At drive virksomhed medfører ansvar – især når det kommer til skat. Hvis du er ejer eller medejer af f.eks. et ApS, bør du kende til de fundamentale regler for selvangivelse for selskaber I denne guide vil vi dykke ned i selvangivelse for selskaber og forklare, hvordan du optimerer din indberetning.

Regler for medarbejdende ægtefælle

Regler for medarbejdende ægtefælle

4.6/5 af 60+ tilfredsstillede kunder  Regler for medarbejdende ægtefælle – forstå skat, fradrag og satser Benytter du dig af muligheden som medarbejdende ægtefælle, har du chancen for at overføre op til halvdelen af din virksomheds overskud til din partner. Det betyder, at din ægtefælle vil blive personligt beskattet af dette beløb, hvilket kan resultere i […]

Hvordan du lukker din virksomhed

Hvordan du lukker din virksomhed

4.6/5 af 60+ tilfredsstillede kunder  Lukke virksomhed – Din håndbog til at afslutte en virksomhed | Skat, moms & mere Står du på et punkt i din karriere som forretningsindehaver, hvor du overvejer at lukke virksomheden for at begynde på et nyt afsnit? Der kan være flere grunde til dette skridt, og uafhængigt af motivet […]

Fordele og ulemper ved et holdingselskab

Fordele og ulemper ved et holdingselskab

Holdingselskabet kan ved første øjekast virke komplekst, men når man dykker ned i dets kernefunktioner, fordele og ulemper, begynder dets værdi at blive tydelig. Dette blogindlæg er til dig, der ønsker at forstå de dybere nuancer af holdingselskabet, lige fra de klare fordele, de potentielle udfordringer, til selve processen med at oprette et. Uanset om du er en etableret virksomhedsejer, en nystartet iværksætter, eller blot nysgerrig, vil denne guide give dig en klar forståelse af, hvorfor og hvordan et holdingselskab kan være det rette valg for dig.

Forskelle mellem gule plader og papegøjepladergule plader

Forskelle mellem gule plader og papegøjepladergule plader

Køretøjer med gule plader er udelukkende bestemt til erhvervsmæssig brug, mens de med papegøjeplader anvendes til både privat og erhvervsmæssig transport. Skatteregler, moms, afgifter og dokumentationskrav varierer betydeligt mellem de to typer af plader på grund af disse forskelle i anvendelse.

Fakturakrav

Fakturakrav

For enhver virksomhed er det essentielt at forstå og anvende korrekte fakturakrav. Uanset om du udfærdiger en detaljeret eller en simpel faktura, er det altafgørende at besidde den korrekte dokumentation. I dette blogindlæg dykker vi dybere ned i bestemmelserne omkring fakturakrav og illustrerer, hvordan du garanterer korrekt dokumentation for hver handel.

Faktura til/fra privatperson – udstedelse af faktura uden CVR-nummer

Faktura til/fra privatperson – udstedelse af faktura uden CVR-nummer

4.6/5 af 60+ tilfredsstillede kunder  Faktura til/fra privatperson – udstedelse af faktura uden CVR-nummer En faktura behøver ikke nødvendigvis at indeholde et CVR- eller SE-nummer. Hvis situationen kræver, at du udsteder en faktura uden et sådant nummer, er det muligt at anvende dit CPR-nummer i stedet. Det er vigtigt at huske på, at det ikke […]

 Enkeltmandsvirksomhed til ApS

 Enkeltmandsvirksomhed til ApS

At skifte fra en enkeltmandsvirksomhed til et ApS kan gøres på to fundamentale måder. Hver metode har sine unikke karakteristika, specielt med hensyn til beskatningstidspunktet, samt deres egne fordele og ulemper. Dyk ned i de to alternativer og få indblik i de yderligere faktorer og aktører, du skal tage højde for under transformationen.

Slå AdBlock fra

Slå AdBlock fra

AdBlockers kan nogle gange være overbeskyttende og påvirke din oplevelse på en hjemmeside. For eksempel har vi hos Stadsrevisionen bemærket, at nogle brugere ikke har adgang til vores chatfunktion på grund af et AdBlock-filter. I dette indlæg vil du lære, hvordan du deaktiverer adblocker, så du frit kan deltage i chatten med os.

Bogføring for begyndere

Bogføring for begyndere

Velkommen til verdenen af bogføring – et uundværligt område for enhver ambitiøs virksomhedsejer. Hvis du er en nyopstartet virksomhedsejer, kan det virke som en skræmmende opgave at navigere i regnskabets kompleksitet, især når du er i startfasen af din forretningsrejse. Men frygt ikke! Denne guide til bogføring for begyndere er lavet for at give dig den viden, du har brug for, for at komme godt i gang.

Bogføring handler ikke kun om at opfylde lovmæssige krav, men det er også fundamentet for sund økonomisk styring. Med præcise og ajourførte bogføringspraksisser kan du hurtigt vurdere din virksomheds finansielle sundhed, træffe informerede beslutninger og skabe en klar vej mod fremtidig vækst.

I denne guide vil vi dykke ned i bogføringens nøglekomponenter, fra regnskabets betydning til den kunst at designe den perfekte faktura. Uanset om du er en enkeltmandsvirksomhed eller styrer et større team, vil denne introduktion til bogføring for begyndere ruste dig med de nødvendige værktøjer til at styre din virksomheds finanser med selvsikkerhed.

Salgsstrategi og salgsmetoder til din B2B- eller B2C-salgsplan

Salgsstrategi og salgsmetoder til din B2B- eller B2C-salgsplan

Uanset om dit fokus er rettet mod private kunder eller erhvervslivet, er en veludviklet salgsstrategi og effektive salgsmetoder afgørende. Selv med en banebrydende idé i kernen af din virksomhed, er fremdrift og succes afhængig af et solidt salg.

Regnskab i en enkeltmandsvirksomhed

Regnskab i en enkeltmandsvirksomhed

Når man begiver sig ud på rejsen som ejer af en enkeltmandsvirksomhed, kommer man hurtigt i kontakt med mange forskellige aspekter af virksomhedsdrift. Et af de mest fundamentale, og ofte mest oversete områder, er virksomhedens regnskab. Mange tænker: “Jeg har kun en lille virksomhed, hvorfor skulle jeg bekymre mig om regnskab?” Men sandheden er, at uanset størrelsen på din virksomhed, er der en række regler og krav, du skal følge.

At kende og forstå regnskabsreglerne for enkeltmandsvirksomheder er ikke kun en lovmæssig forpligtelse – det giver også et klart overblik over virksomhedens økonomi. Dette overblik kan være afgørende for beslutninger om alt fra investeringer til udvidelser. Derudover kan en korrekt bogføring og regnskab spare dig for potentielle hovedpiner, når Skattestyrelsen banker på døren.

I denne guide vil vi dykke dybere ned i regnskabet i enkeltmandsvirksomhed og klargøre de vigtige regler, forpligtelser og krav, du skal være opmærksom på.

Pension til selvstændige

Pension til selvstændige

At forstå pension for selvstændige er essentielt, hvis du driver egen virksomhed. Uanset om du har ansatte eller ej, skal du tænke på din fremtidige økonomiske sikkerhed. For mange er konceptet også kendt som erhvervspension. Fordelene? Blandt andet lave omkostninger og attraktive investeringsmuligheder, sikrende at du er velstillet i dine pensionistdage.

Guide til oprettelse af holdingselskab

Guide til oprettelse af holdingselskab

Hvad tænker du på, når du hører ordene “opret holdingselskab”? Måske tænker du på store multinationale virksomheder eller komplekse skatteordninger. Men faktisk kan mange virksomhedsejere i Danmark drage nytte af at oprette et holdingselskab, uanset virksomhedens størrelse. I dette blogindlæg kigger vi nærmere på, hvad et holdingselskab egentlig er, hvordan du opretter et, og kort lidt om de fordele, det kan bringe med sig

Stadsrevisionens guide til forståelse af et virksomhedsregnskab

Stadsrevisionens guide til forståelse af et virksomhedsregnskab

At forstå et virksomhedsregnskab kan synes som en kompliceret opgave for mange. Dog, med den rette indsigt og vejledning, kan denne proces blive mere overskuelig og givende. Et virksomhedsregnskab er ikke blot et dokument, der afspejler en virksomheds økonomiske performance; det er også en skattekiste af informationer, der kan afsløre dybdegående indsigt i virksomhedens drift, finansielle sundhed og fremtidsudsigter.

Hvorfor er det så vigtigt at forstå et virksomhedsregnskab? For investorer giver det mulighed for at vurdere, hvorvidt en virksomhed er en god investering. For konkurrenter kan det give indsigt i markedets udvikling og trends, og for andre interessenter, som leverandører eller kunder, kan det afklare virksomhedens stabilitet og betalingsevne.

Men før man dykker ned i de komplekse tal og nøgletal, er det vigtigt at vide, hvor man finder et virksomhedsregnskab og hvordan man navigerer i det. Dette blogindlæg vil guide dig trin for trin igennem processen og gøre dig i stand til bedre at forstå, hvad tallene i regnskabet virkelig fortæller om en virksomhed.

Sådan navigerer du i B-skat i en enkeltmandsvirksomhed

Sådan navigerer du i B-skat i en enkeltmandsvirksomhed

For ejere af en enkeltmandsvirksomhed repræsenterer B-skat den skat, de skal afregne baseret på deres overskud. Denne B-skat beregnes fra B-indkomsten og skal betales 10 gange årligt via bestemte B-skatterater. Disse rater fastsættes af Skattestyrelsen ud fra din forskudsopgørelse. Derfor er det essentielt at holde denne opdateret for at sikre korrekt beskatning af din B-skat i enkeltmandsvirksomheden.

Enten kan du vælge at betale B-skat månedligt, hvilket kan være ideelt for dem med regelmæssige indtægter fra kunder. Ellers, hvis du har sporadiske indkomster, kan det være en fordel at betale B-skat med det samme. Her i blogindlægget dykker vi dybere ned i B-skat, vigtige betalingsdatoer og hvordan processen forenkles.

Personligt ejet mindre virksomhed (PMV)

Personligt ejet mindre virksomhed (PMV)

Når man taler om at starte op som selvstændig i Danmark, kommer begrebet “personligt ejet mindre virksomhed” (PMV) ofte på tale. Det er en af de enkleste virksomhedsformer at stifte herhjemme. Men ligesom alt andet, rummer en PMV både positive og negative sider.

Stiftelse af forening

Stiftelse af forening

Med vores detaljerede trin for trin-guide navigerer du nemt og sikkert igennem processen for at oprette en forening. Stift en forening hurtigt, såfremt den opfylder de grundlæggende kriterier.

Ikke alle foreninger er pålagt en registreringspligt – men foreninger med specielle ansvarsområder skal altid være registreret.

Et CVR-nummer er ofte nødvendigt for at oprette en NemKonto for foreningen i banken. Dette nummer er også påkrævet, hvis foreningen ønsker at modtage offentlige tilskud eller ansætte medarbejdere.

På Erhvervsstyrelsen kan du finde de krav til foreninger, når de oprettes. Her får du detaljer om standardkravene for almindelige, frivillige og andre kategorier af foreninger samt generel information om foreningsverdenen.

A-kasse til den selvstændige

A-kasse til den selvstændige

At være selvstændig og styre sin egen virksomhed er en drøm for mange, men der lurer altid en fare for økonomiske tilbageslag eller tab af arbejde. Af denne grund bør du overveje værdien af at tilmelde dig en a- kasse for selvstændig.

60-dages-reglen for enkeltmandsvirksomheder

60-dages-reglen for enkeltmandsvirksomheder

Med 60 dages reglen kan du som enkeltmandsvirksomhed opnå økonomisk støtte til de transportudgifter, der opstår ved pendling mellem dit hjem og din virksomheds lokation de første 60 dage. Når man driver sin egen forretning, adskiller regelsættet sig lidt fra det, lønmodtagere kender til. Læs videre og få et klart billede af, hvilke aspekter du bør være opmærksom på.

Er en erhvervskonto nødvendig som selvstændig?

Er en erhvervskonto nødvendig som selvstændig?

Med en erhvervskonto kan du nemt adskille din virksomheds finanser fra din personlige økonomi – noget, der er essentielt for enhver forretningsdrivende. Selvom der findes alternative metoder, vil vi i denne artikel dykke dybere ned i vigtigheden af en erhvervskonto for en selvstændig.

Prisfastsættelse og prisstrategi

Prisfastsættelse og prisstrategi

Når man tænker på at lancere et nyt produkt eller en ny tjeneste, er prisfastsættelse et af de mest kritiske aspekter, man skal overveje. Det er ikke kun et spørgsmål om, hvor meget man skal tage i betaling for en vare; det handler om at finde den rette balance mellem at dække omkostninger, opnå en fornuftig fortjeneste og tilbyde en pris, kunderne finder retfærdig. En effektiv prisstrategi kan være forskellen mellem en virksomhed, der blomstrer, og en der kæmper for at overleve.

Sådan fungerer bilforsikring til erhverv

Sådan fungerer bilforsikring til erhverv

Har du en firmabil? Så ved du allerede, at en basis ansvarsforsikring er en nødvendighed. Men erhvervsbilforsikring handler om mere end bare det obligatoriske. Fra bilens type til hvor du har din virksomhed, er der mange ting, der kan påvirke din forsikringspris. Og selvom det grundlæggende er dækket, er der altid mulighed for at skrue op for beskyttelsen med ekstra forsikringer, som kasko. Dyk ned i vores blogindlæg, for at lære endnu mere.

Customer Lifetime Value (CLV)

Customer Lifetime Value (CLV)

At forstå værdien af dine kunder er essentielt for enhver virksomheds overlevelse og vækst. Ofte vil virksomheder opleve, at det er mere profitabelt at fastholde nuværende kunder end at jagte nye. For at navigere din forretning i den rigtige retning er det kritisk at have indsigt i “customer lifetime value” og dermed kende til den sande værdi af dine kunder.

Opdag den sande værdi af dine kunder med Customer Lifetime Value (CLV). For at afdække den præcise værdi af dine kunder, bør du dykke ned i beregningen af deres Customer Lifetime Value. I det følgende vil vi guide dig igennem, hvordan du nøjagtigt beregner denne vigtige indikator, og hvordan “customer lifetime value” kan anvendes som et strategisk redskab i din forretning.

Hvor meget skal man betale for en revisor?

Hvor meget skal man betale for en revisor?

At finde priser på revisorer kan ofte være en udfordring, medmindre man er villig til at indhente tilbud fra forskellige steder og dele sine kontaktoplysninger. I dette indlæg vil vi forsøge at eliminere den udfordring ved at give en oversigt over revisor priser for forskellige typer af ydelser. Dette gør vi for at give dig et klarere billede af, “hvad koster en revisor”.

B-skat trækprocent – 2018 og fremefter

B-skat trækprocent – 2018 og fremefter

Når du har en ekstra indkomst ud over din hovedindkomst, klassificeres det som B-indkomst, hvorpå du skal afregne B-skat. B-skat procenten bestemmes af adskillige skattekomponenter, og denne procent kan ses på din forskudsopgørelse.

Opret ApS uden kapital

Opret ApS uden kapital

Når ambitionen er at stifte et anpartsselskab, er der et krav om et indskud på 40.000 kr. i startkapital. Men hvis du står uden de nødvendige kontanter, er der alternativer. Du kan nemlig “opret aps” ved at bidrage med aktiver. Dyk ned i dette indlæg for at forstå, hvordan man kan oprette et ApS uden direkte kapital.

Markedsføringsplan og -strategi

Markedsføringsplan og -strategi

I en verden fyldt med forbrugere, der dagligt bombarderes med budskaber, reklamer og tilbud, hvordan sikrer du så, at din virksomhed skærer igennem støjen? Svaret ligger i en velgennemtænkt markedsføringsplan. Hver eneste erhvervsdrivende, uanset virksomhedens størrelse eller branche, har brug for en solid markedsføringsplan for at sikre, at de ikke kun overlever, men trives i den konkurrenceprægede erhvervsscene.

Hvad du bør vide om hobbyvirksomheder

Hvad du bør vide om hobbyvirksomheder

Har du nogensinde haft en hobby, som du var så passioneret omkring, at du overvejede at tjene penge på den? Hvis ja, så er begrebet “hobbyvirksomhed” noget for dig. I denne artikel vil vi udforske, hvad en hobbyvirksomhed egentlig er, de lovgivningsmæssige og skattemæssige aspekter man bør overveje, samt fordele og ulemper ved at forvandle sin hobby til en indtægtskilde. Målet med dette blogindlæg er at give dig en solid forståelse og de værktøjer, du har brug for, hvis du overvejer at omdanne din hobby til en mindre virksomhed.

Oprettelse af Enkeltmandsvirksomhed

Oprettelse af Enkeltmandsvirksomhed

En nem måde, at starte en virksomhed op på, er ved at starte en enkeltmandsvirksomhed. Denne guide vil trin-for-trin tage dig igennem processen med at oprette en enkeltmandsvirksomhed på Virk.dk. Fra forberedelserne før du klikker dig ind på hjemmesiden, til de praktiske skridt på selve platformen, og hvad du skal gøre, efter din nye virksomhed er blevet officielt registreret.

Beregning af moms

Beregning af moms

Er du erhvervsdrivende? Så ved du sikkert, at moms er en del af hverdagen. Det er ikke altid lige let at finde rundt i, men det er vigtigt at have styr på, for det handler om penge både ind og ud af kassen.

I dette blogindlæg kigger vi nærmere på, hvad moms egentlig er, og hvordan du nemt kan beregne den i din forretning. Vi vil gå igennem det grundlæggende, så du ikke behøver at være ekspert for at følge med. Vi vil også give nogle tips til, hvordan du undgår de mest almindelige fejl.

Kort sagt: Vil du have styr på moms, uden at det skal være en hovedpine? Så læs med her.

Skat i en enkeltmandsvirksomhed

Skat i en enkeltmandsvirksomhed

Når du starter som selvstændig, kan skat og regnskab godt virke overvældende. Især hvis du har en enkeltmandsvirksomhed, hvor alt ansvar ligger på dig som enkeltperson. Men frygt ikke! Med den rette viden og forståelse kan du træffe informerede beslutninger, der både gavner din virksomhed og din personlige økonomi.

Overvejer du at eksportere til udlandet?

Overvejer du at eksportere til udlandet?

At bryde ind på det globale marked kan virke som en jungle, især når ordet “eksport” kommer i spil. Men rolig nu, det behøver ikke være så indviklet! Hvis du overvejer at tage din virksomhed ud over Danmarks grænser, er dette blogindlæg lige noget for dig. Vi dykker ned i eksportens verden, afliver nogle myter og giver dig nogle solide råd til at komme i gang. Uanset om du er ny inden for eksport eller bare leder efter nogle friske perspektiver, så lad os tage turen sammen.

Finansiel leasing kontra operationel leasing

Finansiel leasing kontra operationel leasing

Når du står overfor beslutningen om at lease, for eksempel en bil, støder du på to primære valgmuligheder: finansiel leasing og operationel leasing. Dyk ned i teksten for at blive klogere på, hvad der adskiller de to.

Sådan forbereder og afholder du en effektiv jobsamtale

Sådan forbereder og afholder du en effektiv jobsamtale

Jobsamtalen er et af de vigtigste led i ansættelsesprocessen. Det er her, arbejdsgiveren får mulighed for at møde ansøgeren ansigt til ansigt, og det er også her, begge parter danner sig et førstehåndsindtryk af hinanden. Men jobsamtalen er mere end bare et møde – den er en chance for at sikre, at både virksomheden og ansøgeren passer godt til hinanden.

Sådan opretter du CVR-nummer

Sådan opretter du CVR-nummer

At starte en virksomhed indebærer mange beslutninger, og en af de første og vigtigste er at vælge den rette blandt diverse virksomhedstyper. Dette blogindlæg vil uddybe de personligt ejet virksomhedstyper, samt hjælpe dig på vej til at træffe det rigtige valg for dig. Så uanset om du er en nystartet iværksætter eller blot overvejer muligheden for at blive det, vil dette indlæg give dig det overblik, du har brug for.

Bliv klogere på regnskaber med en regnskabsanalyse

Bliv klogere på regnskaber med en regnskabsanalyse

4.6/5 af 60+ tilfredsstillede kunder  Bliv klogere på regnskaber med en regnskabsanalyse Ved at foretage en detaljeret regnskabsanalyse opnår du en klar forståelse for virksomhedens økonomiske styrke og soliditet. Denne analyse er vigtig, når du vil vurdere en virksomheds samlede værdi eller identificere økonomiske områder, der kræver øget opmærksomhed. Vi har i denne artikel samlet […]

Opret cvr nummer

Opret cvr nummer

At oprette CVR-nummer i Danmark er mere enkelt, end de fleste tror. Det første skridt er helt gratis, og alt du behøver er dit NemID. Dog kan der, afhængigt af virksomhedstypen, være visse gebyrer forbundet med oprettelsesprocessen. Denne dybdegående guide vil hjælpe dig med at forstå, hvordan du kan oprette CVR-nummer for din virksomhed.

Oprettelse af kontrakt

Oprettelse af kontrakt

Kontrakter er mere end bare et stykke papir eller en digital fil. De er en gensidig forståelse, der definerer og beskytter rettigheder, forventninger og forpligtelser for alle involverede parter. De kan fungere som skjolde, der beskytter virksomheder mod potentielle retssager, men de er også kompas, der styrer relationer og sikrer, at begge parter følger samme retning og har fælles mål.

Ved at forstå kontraktens væsentlige elementer og dets forskellige anvendelser kan virksomheder træffe klogere beslutninger, minimere risici og opbygge stærkere og mere holdbare forretningsrelationer. I dette blogindlæg vil vi dykke ned i kontraktens verden, belyse dens natur, og udforske de mange former, den kan tage i forretningsverdenen.

Hver gang du træffer en aftale med en eller flere parter, er det fornuftigt at oprette en kontrakt.

Investering i aktier gennem et firma

Investering i aktier gennem et firma

4.6/5 af 60+ tilfredsstillede kunder  Investering i aktier gennem et firma – Sådan gør du Har du tænkt på muligheden for at placere penge i værdipapirer via et firma? I denne artikel dykker vi ned i, om det er en fordelagtig metode – og hvordan du navigerer i processen med investering i aktier via et […]

Fra gule plader til papegøjeplader

Fra gule plader til papegøjeplader

I Danmark støder flere bilister på beslutningen om at skifte fra gule plader til papegøjeplader. Men hvad indebærer dette egentlig? Og hvorfor overveje at gøre det? I dette blogindlæg dykker vi ned i processen bag omregistreringen, de økonomiske overvejelser, samt de fordele og ulemper ved papegøjeplader, du bør tage højde for. Uanset om du er erhvervsdrivende med et blandet kørselsbehov eller blot nysgerrig, vil denne guide give dig en klar forståelse af, hvad skiftet fra gule plader til papegøjeplader indebærer.

CSRD

CSRD

I en verden, hvor bæredygtighed, klimaforandringer og social ansvarlighed vinder større og større fokus, er det afgørende for virksomheder at være transparente omkring deres påvirkning og bidrag i disse områder. Dette fører os til emnet for dette blogindlæg: CSRD, eller Corporate Sustainability Reporting Directive. CSRD er en EU-forordning, som har til formål at styrke og standardisere rapporteringen af bæredygtighedsinformationer fra virksomheder.

CVR registret

CVR registret

4.6/5 af 60+ tilfredsstillede kunder  Tjekliste til når du er kommet i gang med din virksomhed Vi har hjulpet over 1200+ danske virksomheder Anskaf et domænenavn og opret mailadresser Når man først har besluttet sig for et stærkt firmanavn – et skridt der står højt på listen over opstartsaktiviteter – er det tid til at […]

Inkasso: Når du som virksomhed skal inddrive gæld

Inkasso: Når du som virksomhed skal inddrive gæld

For mange virksomheder er likviditet og cash flow essentielle for en god økonomi. Dette gør gældsinddrivelse til en central del af forretningen, især når kunder og samarbejdspartnere ikke betaler til tiden. Men det er ikke kun pengene, der er på spil; relationen til kunder og partnere er mindst lige så vigtig. Derfor skal inkassoprocessen håndteres med omhu og professionalisme.

Denne guide er designet til at ledsage dig som virksomhed gennem inkassoprocessens mange trin og give dig de nødvendige redskaber til at træffe de bedste beslutninger undervejs.

Rettelse af Forskudsopgørelse for Selvstændige

Rettelse af Forskudsopgørelse for Selvstændige

Er du selvstændig erhvervsdrivende? Så ved du sikkert, at det er essentielt at have styr på din økonomi, ikke kun for at drive en sund forretning, men også for at sikre, at du betaler den korrekte skat. Ét af de vigtigste redskaber i denne proces er din forskudsopgørelse. Her er der noget i november, som du skal være opmærksom på.

Alt du bør vide om kunstnermoms

Alt du bør vide om kunstnermoms

4.6/5 af 60+ tilfredsstillede kunder  Alt du bør vide om kunstnermoms: Særlige satser ved kunsthandel Kunstnere kan handle deres værker med “kunstnermoms” sat på kun 5%. Men hvad dækker dette nøgleord over, og hvordan kan kunstnere maksimere dets fordele? Mens denne momssats åbner døre for mange kunstnere, gælder den ikke alle kunstværker uden undtagelse. Der […]

Hvad enhver virksomhed bør vide om Kantinemoms

Hvad enhver virksomhed bør vide om Kantinemoms

Når man driver en virksomhed, er der mange regler og finansiel praksis, man skal være opmærksom på. En af de ofte oversete, men kritiske aspekter, er kantinemoms. Selvom dette måske lyder som et niche emne for nogle, kan en forkert håndtering af kantinemoms have alvorlige økonomiske og juridiske konsekvenser for en virksomhed.

Sådan starter du en webshop

Sådan starter du en webshop

I den digitale tidsalder er e-handel ikke blot en trend; det er blevet en integreret del af vores hverdag. Uanset om vi handler fra vores bærbare computere i sofaen eller swiper gennem produkter på vores smartphones under busrejsen, har online shopping bragt en bekvemmelighed, som fysiske butikker har svært ved at konkurrere med. Men hvad kræver det at starte sin egen webshop, og hvordan kan du sikre, at din butik ikke bare bliver en blandt mange?

At beslutte sig for at åbne en webshop kan være en overvældende proces, især hvis du er ny i den digitale verden. Der er mange ting at tage stilling til – fra valg af platform og produktniche til markedsføring og kundeservice. Men frygt ikke! I dette blogindlæg vil vi gå igennem de nødvendige skridt, du bør overveje, når du starter din webshop, samt give dig tips og tricks til at skille dig ud fra mængden.

Hvad du bør vide om Rådgiveransvarsforsikring

Hvad du bør vide om Rådgiveransvarsforsikring

Når man bevæger sig ind i verdenen af professionel rådgivning, står man overfor mange forskellige risici, ikke mindst det ansvar, der følger med at give råd og vejledning. Men hvad sker der, hvis noget går galt? Hvad sker der, hvis den rådgivning, man giver, fører til økonomisk tab for en klient? Dette leder os til vigtigheden af rådgiveransvarsforsikring.

Skattefri virksomhedsomdannelse

Skattefri virksomhedsomdannelse

Som indehaver af en personligt ejet virksomhed, såsom en enkeltmandsvirksomhed (EMV), personligt ejet mindre virksomhed (PMV) eller interessentskab (I/S), har du muligvis overvejet skattefri virksomhedsomdannelse. Det er en strategisk beslutning, der kan have stor betydning for din virksomheds fremtid.

Det er ikke altid nemt at navigere i landskabet af skattefri virksomhedsomdannelse. I denne guide vil vi gennemgå de grundlæggende aspekter af processen, fordele og hvordan du bedst forbereder dig på overgangen.

Fravalg af revision

Fravalg af revision

Revision har gennem tiderne været en nøglepraksis for virksomheder, der ønsker at validere nøjagtigheden af deres finansielle oplysninger. Når aktionærer, investorer, og andre interessenter interagerer med en virksomhed, søger de ofte denne form for validering for at sikre virksomhedens økonomiske integritet.

Erhvervstelefoni: Nødvendigheden af telefonisystemer for virksomheder

Erhvervstelefoni: Nødvendigheden af telefonisystemer for virksomheder

Forestil dig, at du leder en virksomhed i en digital tidsalder, hvor kommunikation er nøglen. Daglig interaktion med kunder, partnere og medarbejdere er afgørende. Hvordan sikrer du denne kommunikation uden bøvl? Løsningen er erhvervstelefoni. Dette er en kernekomponent i mange virksomheders kommunikationsstruktur. Men hvad indebærer erhvervstelefoni? Er det relevant for enhver virksomhed? Lad os dykke dybere ned.

Værdibaseret ledelse: Vejen til Stærkere Teams

Værdibaseret ledelse: Vejen til Stærkere Teams

Når vi tænker på ledelse, forestiller mange sig ofte en hierarkisk struktur med klare retningslinjer for, hvem der bestemmer hvad. Men i en stadig mere kompleks og foranderlig verden ser mange virksomheder mod en ny form for ledelsesstil: værdibaseret ledelse. Men hvad er det egentlig, og hvorfor taler alle om det i dagens erhvervsklima?

Værdibaseret ledelse er ikke bare en døgnflue inden for ledelsesstrategier; det er en tilgang, der kan revolutionere din virksomheds produktivitet og medarbejderengagement. Selvom mange organisationer rapporterer imponerende resultater ved at anvende værdibaseret ledelse, er det vigtigt at forstå de mulige udfordringer, så man kan implementere det effektivt.

Kold kanvas i fokus

Kold kanvas i fokus

At nå ud til potentielle kunder uden en tidligere invitation kan virke som en svær kunst. Dog, med kold kanvas og de rette fremgangsmåder, kan det blive en kraftfuld salgsstrategi. I dette indlæg dykker vi ned i, hvordan du kan mestre kold kanvas i din forretning, og de unikke bestemmelser vedrørende telefonsalg til private forbrugere.

En gennemgang af de forskellige muligheder for underpant

En gennemgang af de forskellige muligheder for underpant

Når du optager et lån, ønsker långiveren ofte en form for sikkerhed gennem pant i en konkret genstand. Du kan fortsat beholde genstanden, men långiveren vil tinglyse deres rettigheder til den. Denne sikkerhedsform benævnes som “underpant”, og i denne tekst vil vi dykke dybere ned i emnet og oplyse dig yderligere om det.

Lønsamtale – vejledning og råd til din lønforhandling

Lønsamtale – vejledning og råd til din lønforhandling

En lønsamtale er en dialog mellem dig og din chef. Det er essentielt, at du er godt klædt på med forberedelse, så du præsenterer dig kompetent og professionelt, og dermed forbedrer dine odds for at opnå det ønskede resultat. Vi tager dig i hånden gennem alle trin – før, under og efter mødet – så du er klar til den årlige lønsamtale.

Forsikringer kan dækker et utal af beregnelige risici, uanset om det handler om dit velbefindende, dit køretøj eller andre personlige ejendele. For dem, der driver en virksomhed, er der ofte en forsikring, som loven kræver, at man har. Dette gælder. . .
I en verden, hvor forretningernes tempo konstant accelererer, bliver effektiv lagerstyring mere afgørende end nogensinde. Uden en korrekt lagerstyring kan en virksomheds lagerbeholdning hurtigt blive kaotisk, hvilket fører til unødvendige omkostninger, tabt salg og utilfredse kunder. For mange virksomheder repræsenterer. . .
Når drømmen om egen virksomhed spirer, er et af de første spørgsmål ofte: "Hvad koster det at starte et firma?". Det er ikke kun en simpel nysgerrighed, men en afgørende forståelse, som kan forme din beslutning om at springe ud. . .
Ethvert firma er underlagt betaling af forskellige typer afgifter; antallet og typen kan variere baseret på faktorer som firmaets størrelse og dets primære aktiviteter. I denne artikel dykker vi ned i emnet "Hvad er afgifter" for virksomheder, idet vi præsenterer. . .
I denne artikel vil vi dykke ned i emnet småkøbanskaffelser og aktiver og udforske de detaljerede aspekter, herunder teoretisk grundlag og præciseringen af forskellene mellem dem.

Småkøbanskaffelser og aktiver er elementer, der anvendes i firmaets daglige drift, herunder driftsmidler.. . .
Forstå betydningen af at skifte til skybaserede kassesystemer og deres rolle i moderne forretning.

I takt med teknologiens fremskridt ser vi en stadig stigende tendens mod digitalisering af virksomheders processer. Fra 2024 vil visse brancher være underlagt ny lovgivning,. . .
At oprette et anpartsselskab involverer forskellige udgifter, som du skal være opmærksom på for at beregne den samlede omkostning ved etableringen. Du vil støde på et administrationsgebyr til Erhvervsstyrelsen, en nødvendig startkapital til anpartsselskabet på 40.000 kr., samt honoraret til. . .
I dette indlæg får du svar på, hvad et årsregnskab er. Samt vil vi også dykke ned i de varierede krav til årsregnskaber, der afhænger af den specifikke type af virksomhed.. . .
At drive virksomhed medfører ansvar – især når det kommer til skat. Hvis du er ejer eller medejer af f.eks. et ApS, bør du kende til de fundamentale regler for selvangivelse for selskaber I denne guide vil vi dykke ned. . .

4.6/5 af 60+ tilfredsstillede kunder Regler for medarbejdende ægtefælle – forstå skat, fradrag og satser Benytter du dig af muligheden som medarbejdende ægtefælle, har du chancen for at overføre op til halvdelen af din virksomheds overskud til din partner. Det. . .

4.6/5 af 60+ tilfredsstillede kunder Lukke virksomhed – Din håndbog til at afslutte en virksomhed | Skat, moms & mere Står du på et punkt i din karriere som forretningsindehaver, hvor du overvejer at lukke virksomheden for at begynde på. . .