4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Stadsrevisionens bloggen

Læs om Stadsrevisionens nyeste funktioner, seneste nyheder, og få råd, tips og tricks til livet som selvstændig, eller blot erhvevsdrivende – lige her på vores blog.

Ved at foretage en detaljeret regnskabsanalyse opnår du en klar forståelse for virksomhedens økonomiske styrke og soliditet. Denne analyse er essentiel, når du vil vurdere en virksomheds samlede værdi eller identificere økonomiske områder, der kræver øget opmærksomhed. Vi har i. . .
At oprette CVR-nummer i Danmark er mere enkelt, end de fleste tror. Det første skridt er helt gratis, og alt du behøver er dit NemID. Dog kan der, afhængigt af virksomhedstypen, være visse gebyrer forbundet med oprettelsesprocessen. Denne dybdegående guide. . .
Kontrakter er mere end bare et stykke papir eller en digital fil. De er en gensidig forståelse, der definerer og beskytter rettigheder, forventninger og forpligtelser for alle involverede parter. De kan fungere som skjolde, der beskytter virksomheder mod potentielle retssager,. . .
Har du tænkt på muligheden for at placere penge i værdipapirer via et firma? I denne artikel dykker vi ned i, om det er en fordelagtig metode – og hvordan du navigerer i processen med investering i aktier via et. . .
I Danmark støder flere bilister på beslutningen om at skifte fra gule plader til papegøjeplader. Men hvad indebærer dette egentlig? Og hvorfor overveje at gøre det? I dette blogindlæg dykker vi ned i processen bag omregistreringen, de økonomiske overvejelser, samt. . .
Der er mange tal og nøgletal, som en virksomhed bør have øje for. Men få er lige så afgørende som virksomhedens likviditet. Likviditeten kan ses som virksomhedens finansielle livline – det er det, der sikrer, at man kan fortsætte med. . .
I en verden, hvor bæredygtighed, klimaforandringer og social ansvarlighed vinder større og større fokus, er det afgørende for virksomheder at være transparente omkring deres påvirkning og bidrag i disse områder. Dette fører os til emnet for dette blogindlæg: CSRD, eller. . .

4.6/5 af 60+ tilfredsstillede kunder  Tjekliste til når du er kommet i gang med din virksomhed Vi har hjulpet over 1200+ danske virksomheder Anskaf et domænenavn og opret mailadresser Når man først har besluttet sig for et stærkt firmanavn –. . .

Er universitetet ikke din drøm? Eller kom du måske ikke ud af gymnasiet med det bedste snit? Bare rolig, der er masser af jobs, du kan få. Eller er du måske den fødte iværksætter? Som ung kan det føles overvældende. . .
For mange virksomheder er likviditet og cash flow essentielle for en god økonomi. Dette gør gældsinddrivelse til en central del af forretningen, især når kunder og samarbejdspartnere ikke betaler til tiden. Men det er ikke kun pengene, der er på. . .
Kender du reglerne omkring dagpenge som selvstændig? Hvis du er nødt til at lukke din virksomhed og dermed står uden indkomst, har du faktisk ret til dagpenge. Visse krav skal dog være opfyldt. Dette blogindlæg dykker ned i reglerne og. . .
Siden opdateringen af ferieloven blev rullet ud, har mange haft spørgsmål og usikkerheder vedrørende dens nye rammer. Selvom det allerede er nogle år siden, er det vigtigt at være fuldt opdateret om ferieloven for at sikre, at man får mest. . .
Når det kommer til at håndtere sygemeldinger fra medarbejdere, er mulighedserklæring et centralt redskab for mange virksomheder. Men hvad indebærer en mulighedserklæring egentlig, og hvordan sikrer man, at den udarbejdes korrekt? Her i blogindlægget, belyser vi de vigtigste aspekter af. . .
Overvejer du at inkludere MobilePay erhverv som en betalingsmulighed i din virksomhed? Denne dybdegående guide giver dig indsigt i, hvilke muligheder MobilePay tilbyder erhvervsdrivende. Udover dette vil du få klarhed over beløbsgrænser og omkostninger. . . .
Er du selvstændig erhvervsdrivende? Så ved du sikkert, at det er essentielt at have styr på din økonomi, ikke kun for at drive en sund forretning, men også for at sikre, at du betaler den korrekte skat. Ét af de. . .

4.6/5 af 60+ tilfredsstillede kunder  ChatGPT: Din ultimative guide til at udnytte AI-chatbot teknologi i din virksomhed I den digitale tidsalder søger virksomheder konstant efter innovative løsninger for at optimere deres drift. ChatGPT står som en banebrydende mulighed inden for. . .

En forhandling er en situation, hvor to eller flere parter, gennem dialog, forsøger at finde en løsning på en udfordring. Da parterne ofte har forskellige perspektiver og mål, opstår der behov for at forhandle, for at opnå det bedst mulige. . .
Er du en af dem, der står over for at skulle købe eller vaske dit eget arbejdstøj? Mange medarbejdere står over for denne udfordring, men heldigvis kan der være økonomisk hjælp at hente i form af en beklædningsgodtgørelse. Denne godtgørelse. . .
Kunstnere kan handle deres værker med "kunstnermoms" sat på kun 5%. Men hvad dækker dette nøgleord over, og hvordan kan kunstnere maksimere dets fordele? Mens denne favorable momssats åbner døre for mange kunstnere, gælder den ikke alle kunstværker uden undtagelse.. . .
Når man driver en virksomhed, er der mange regler og finansiel praksis, man skal være opmærksom på. En af de ofte oversete, men kritiske aspekter, er kantinemoms. Selvom dette måske lyder som et niche emne for nogle, kan en forkert. . .
I den digitale tidsalder er e-handel ikke blot en trend; det er blevet en integreret del af vores hverdag. Uanset om vi handler fra vores bærbare computere i sofaen eller swiper gennem produkter på vores smartphones under busrejsen, har online. . .
Når man bevæger sig ind i verdenen af professionel rådgivning, står man overfor mange forskellige risici, ikke mindst det ansvar, der følger med at give råd og vejledning. Men hvad sker der, hvis noget går galt? Hvad sker der, hvis. . .
Som indehaver af en personligt ejet virksomhed, såsom en enkeltmandsvirksomhed (EMV), personligt ejet mindre virksomhed (PMV) eller interessentskab (I/S), har du muligvis overvejet skattefri virksomhedsomdannelse. Det er en strategisk beslutning, der kan have stor betydning for din virksomheds fremtid. Det er. . .
Revision har gennem tiderne været en nøglepraksis for virksomheder, der ønsker at validere nøjagtigheden af deres finansielle oplysninger. Når aktionærer, investorer, og andre interessenter interagerer med en virksomhed, søger de ofte denne form for validering for at sikre virksomhedens økonomiske. . .
Forestil dig, at du leder en virksomhed i en digital tidsalder, hvor kommunikation er nøglen. Daglig interaktion med kunder, partnere og medarbejdere er afgørende. Hvordan sikrer du denne kommunikation uden bøvl? Løsningen er erhvervstelefoni. Dette er en kernekomponent i mange. . .
Når vi tænker på ledelse, forestiller mange sig ofte en hierarkisk struktur med klare retningslinjer for, hvem der bestemmer hvad. Men i en stadig mere kompleks og foranderlig verden ser mange virksomheder mod en ny form for ledelsesstil: værdibaseret ledelse.. . .
At nå ud til potentielle kunder uden en tidligere invitation kan virke som en svær kunst. Dog, med kold kanvas og de rette fremgangsmåder, kan det blive en kraftfuld salgsstrategi. I dette indlæg dykker vi ned i, hvordan du kan. . .
Når du optager et lån, ønsker långiveren ofte en form for sikkerhed gennem pant i en konkret genstand. Du kan fortsat beholde genstanden, men långiveren vil tinglyse deres rettigheder til den. Denne sikkerhedsform benævnes som "underpant", og i denne tekst. . .
En lønsamtale er en dialog mellem dig og din chef. Det er essentielt, at du er godt klædt på med forberedelse, så du præsenterer dig kompetent og professionelt, og dermed forbedrer dine odds for at opnå det ønskede resultat. Vi. . .
Af afskedige en medarbejder er en afgørelse, der vejer tungt for både arbejdsgiver og medarbejder, og det er sjældent en behagelig situation. Mange virksomheder har ikke adgang til en dedikeret HR-afdeling til at håndtere sådanne situationer. Derfor tilbyder vi en. . .
Regnskabsanalyse

Regnskabsanalyse

Ved at foretage en detaljeret regnskabsanalyse opnår du en klar forståelse for virksomhedens økonomiske styrke og soliditet. Denne analyse er essentiel, når du vil vurdere en virksomheds samlede værdi eller identificere økonomiske områder, der kræver øget opmærksomhed. Vi har i denne artikel samlet de nødvendige data og formler.

Opret cvr nummer

Opret cvr nummer

At oprette CVR-nummer i Danmark er mere enkelt, end de fleste tror. Det første skridt er helt gratis, og alt du behøver er dit NemID. Dog kan der, afhængigt af virksomhedstypen, være visse gebyrer forbundet med oprettelsesprocessen. Denne dybdegående guide vil hjælpe dig med at forstå, hvordan du kan oprette CVR-nummer for din virksomhed.

Kontrakt

Kontrakt

Kontrakter er mere end bare et stykke papir eller en digital fil. De er en gensidig forståelse, der definerer og beskytter rettigheder, forventninger og forpligtelser for alle involverede parter. De kan fungere som skjolde, der beskytter virksomheder mod potentielle retssager, men de er også kompas, der styrer relationer og sikrer, at begge parter følger samme retning og har fælles mål.

Ved at forstå kontraktens væsentlige elementer og dets forskellige anvendelser kan virksomheder træffe klogere beslutninger, minimere risici og opbygge stærkere og mere holdbare forretningsrelationer. I dette blogindlæg vil vi dykke ned i kontraktens verden, belyse dens natur, og udforske de mange former, den kan tage i forretningsverdenen.

Hver gang du træffer en aftale med en eller flere parter, er det fornuftigt at oprette en kontrakt.

Investering i aktier

Investering i aktier

Har du tænkt på muligheden for at placere penge i værdipapirer via et firma? I denne artikel dykker vi ned i, om det er en fordelagtig metode – og hvordan du navigerer i processen med investering i aktier via et selskab.

Papegøjeplader

Papegøjeplader

I Danmark støder flere bilister på beslutningen om at skifte fra gule plader til papegøjeplader. Men hvad indebærer dette egentlig? Og hvorfor overveje at gøre det? I dette blogindlæg dykker vi ned i processen bag omregistreringen, de økonomiske overvejelser, samt de fordele og ulemper ved papegøjeplader, du bør tage højde for. Uanset om du er erhvervsdrivende med et blandet kørselsbehov eller blot nysgerrig, vil denne guide give dig en klar forståelse af, hvad skiftet fra gule plader til papegøjeplader indebærer.

CSRD

CSRD

I en verden, hvor bæredygtighed, klimaforandringer og social ansvarlighed vinder større og større fokus, er det afgørende for virksomheder at være transparente omkring deres påvirkning og bidrag i disse områder. Dette fører os til emnet for dette blogindlæg: CSRD, eller Corporate Sustainability Reporting Directive. CSRD er en EU-forordning, som har til formål at styrke og standardisere rapporteringen af bæredygtighedsinformationer fra virksomheder.

CVR registret

CVR registret

4.6/5 af 60+ tilfredsstillede kunder  Tjekliste til når du er kommet i gang med din virksomhed Vi har hjulpet over 1200+ danske virksomheder Anskaf et domænenavn og opret mailadresser Når man først har besluttet sig for et stærkt firmanavn – et skridt der står højt på listen over opstartsaktiviteter – er det tid til at […]

Inkasso

Inkasso

For mange virksomheder er likviditet og cash flow essentielle for en god økonomi. Dette gør gældsinddrivelse til en central del af forretningen, især når kunder og samarbejdspartnere ikke betaler til tiden. Men det er ikke kun pengene, der er på spil; relationen til kunder og partnere er mindst lige så vigtig. Derfor skal inkassoprocessen håndteres med omhu og professionalisme.

Denne guide er designet til at ledsage dig som virksomhed gennem inkassoprocessens mange trin og give dig de nødvendige redskaber til at træffe de bedste beslutninger undervejs.

Forskudsopgørelse

Forskudsopgørelse

Er du selvstændig erhvervsdrivende? Så ved du sikkert, at det er essentielt at have styr på din økonomi, ikke kun for at drive en sund forretning, men også for at sikre, at du betaler den korrekte skat. Ét af de vigtigste redskaber i denne proces er din forskudsopgørelse. Her er der noget i november, som du skal være opmærksom på.

Kunstnermoms

Kunstnermoms

Kunstnere kan handle deres værker med “kunstnermoms” sat på kun 5%. Men hvad dækker dette nøgleord over, og hvordan kan kunstnere maksimere dets fordele? Mens denne favorable momssats åbner døre for mange kunstnere, gælder den ikke alle kunstværker uden undtagelse. Der er specifikke værktyper, krav om korrekt momsregistrering og forhold vedrørende førstegangssalg, som hver kunstner bør være opmærksom på. I denne artikel dykker vi ned i detaljerne omkring kunstnermoms: dens regler, eksempler, og hvordan man som kunstner bedst navigerer i denne skattemæssige fordel.

Kantinemoms

Kantinemoms

Når man driver en virksomhed, er der mange regler og finansiel praksis, man skal være opmærksom på. En af de ofte oversete, men kritiske aspekter, er kantinemoms. Selvom dette måske lyder som et niche emne for nogle, kan en forkert håndtering af kantinemoms have alvorlige økonomiske og juridiske konsekvenser for en virksomhed.

Start Webshop

Start Webshop

I den digitale tidsalder er e-handel ikke blot en trend; det er blevet en integreret del af vores hverdag. Uanset om vi handler fra vores bærbare computere i sofaen eller swiper gennem produkter på vores smartphones under busrejsen, har online shopping bragt en bekvemmelighed, som fysiske butikker har svært ved at konkurrere med. Men hvad kræver det at starte sin egen webshop, og hvordan kan du sikre, at din butik ikke bare bliver en blandt mange?

At beslutte sig for at åbne en webshop kan være en overvældende proces, især hvis du er ny i den digitale verden. Der er mange ting at tage stilling til – fra valg af platform og produktniche til markedsføring og kundeservice. Men frygt ikke! I dette blogindlæg vil vi gå igennem de nødvendige skridt, du bør overveje, når du starter din webshop, samt give dig tips og tricks til at skille dig ud fra mængden.

Rådgiveransvarsforsikring

Rådgiveransvarsforsikring

Når man bevæger sig ind i verdenen af professionel rådgivning, står man overfor mange forskellige risici, ikke mindst det ansvar, der følger med at give råd og vejledning. Men hvad sker der, hvis noget går galt? Hvad sker der, hvis den rådgivning, man giver, fører til økonomisk tab for en klient? Dette leder os til vigtigheden af rådgiveransvarsforsikring.

Skattefri virksomhedsomdannelse

Skattefri virksomhedsomdannelse

Som indehaver af en personligt ejet virksomhed, såsom en enkeltmandsvirksomhed (EMV), personligt ejet mindre virksomhed (PMV) eller interessentskab (I/S), har du muligvis overvejet skattefri virksomhedsomdannelse. Det er en strategisk beslutning, der kan have stor betydning for din virksomheds fremtid.

Det er ikke altid nemt at navigere i landskabet af skattefri virksomhedsomdannelse. I denne guide vil vi gennemgå de grundlæggende aspekter af processen, fordele og hvordan du bedst forbereder dig på overgangen.

Fravalg af revision

Fravalg af revision

Revision har gennem tiderne været en nøglepraksis for virksomheder, der ønsker at validere nøjagtigheden af deres finansielle oplysninger. Når aktionærer, investorer, og andre interessenter interagerer med en virksomhed, søger de ofte denne form for validering for at sikre virksomhedens økonomiske integritet.

Erhvervstelefoni

Erhvervstelefoni

Forestil dig, at du leder en virksomhed i en digital tidsalder, hvor kommunikation er nøglen. Daglig interaktion med kunder, partnere og medarbejdere er afgørende. Hvordan sikrer du denne kommunikation uden bøvl? Løsningen er erhvervstelefoni. Dette er en kernekomponent i mange virksomheders kommunikationsstruktur. Men hvad indebærer erhvervstelefoni? Er det relevant for enhver virksomhed? Lad os dykke dybere ned.

Værdibaseret ledelse

Værdibaseret ledelse

Når vi tænker på ledelse, forestiller mange sig ofte en hierarkisk struktur med klare retningslinjer for, hvem der bestemmer hvad. Men i en stadig mere kompleks og foranderlig verden ser mange virksomheder mod en ny form for ledelsesstil: værdibaseret ledelse. Men hvad er det egentlig, og hvorfor taler alle om det i dagens erhvervsklima?

Værdibaseret ledelse er ikke bare en døgnflue inden for ledelsesstrategier; det er en tilgang, der kan revolutionere din virksomheds produktivitet og medarbejderengagement. Selvom mange organisationer rapporterer imponerende resultater ved at anvende værdibaseret ledelse, er det vigtigt at forstå de mulige udfordringer, så man kan implementere det effektivt.

Kold kanvas

Kold kanvas

At nå ud til potentielle kunder uden en tidligere invitation kan virke som en svær kunst. Dog, med kold kanvas og de rette fremgangsmåder, kan det blive en kraftfuld salgsstrategi. I dette indlæg dykker vi ned i, hvordan du kan mestre kold kanvas i din forretning, og de unikke bestemmelser vedrørende telefonsalg til private forbrugere.

Underpant

Underpant

Når du optager et lån, ønsker långiveren ofte en form for sikkerhed gennem pant i en konkret genstand. Du kan fortsat beholde genstanden, men långiveren vil tinglyse deres rettigheder til den. Denne sikkerhedsform benævnes som “underpant”, og i denne tekst vil vi dykke dybere ned i emnet og oplyse dig yderligere om det.

Lønsamtale

Lønsamtale

En lønsamtale er en dialog mellem dig og din chef. Det er essentielt, at du er godt klædt på med forberedelse, så du præsenterer dig kompetent og professionelt, og dermed forbedrer dine odds for at opnå det ønskede resultat. Vi tager dig i hånden gennem alle trin – før, under og efter mødet – så du er klar til den årlige lønsamtale.

Opsigelse af medarbejder

Opsigelse af medarbejder

Af afskedige en medarbejder er en afgørelse, der vejer tungt for både arbejdsgiver og medarbejder, og det er sjældent en behagelig situation. Mange virksomheder har ikke adgang til en dedikeret HR-afdeling til at håndtere sådanne situationer. Derfor tilbyder vi en gennemgang af, hvordan du kan sikre, at en afskedigelse forløber så godt som muligt, hvis det bliver nødvendigt.

Erhvervsansvarsforsikring

Erhvervsansvarsforsikring

Erhvervslivet er fuld af uforudsigeligheder. Fra de små uheld til de store katastrofer, risiciene kan potentielt koste din virksomhed dyrt. Erhvervsansvarsforsikring er en nøglekomponent i at beskytte din virksomhed mod en række af disse risici. Men hvad dækker den egentlig, og hvorfor er det vigtigt at have en sådan forsikring?

Inkassofirma

Inkassofirma

Som erhvervsdrivende støder man indimellem på kunder, der enten forhaler sin betaling eller helt undlader at betale. I sådanne tilfælde kan det være en løsning at henvende sig til et inkassofirma. Dette firma vil derefter tage sig af sagen og sikre, at gælden inddrives. I det følgende kan du blive klogere på, hvad inkassofirmaer er, og hvordan hele processen fungerer.

Salg af virksomhed

Salg af virksomhed

Når du påtænker et salg af virksomhed, bliver du mødt med en række økonomiske og juridiske beslutninger. Hvordan håndteres skat ved salg af virksomhed? Hvad skal en kontrakt indeholde ved et sådant salg? Og hvilke metoder bruges for at vurdere virksomhedens værdi? Dette indlæg guider dig gennem nøglepunkterne ved salg af virksomhed.

Trækprocent

Trækprocent

I Danmark beregnes skatten som en procentdel af din indkomst, bedre kendt som trækprocent. Dette nøgleord, trækprocent, varierer efter din indtægt og flere andre faktorer. Denne guide giver dig indsigt i justering og udregning af trækprocent.

Betal b skat

Betal b skat

At tjene B-indkomst betyder, at ansvaret for at betale skatten ligger hos dig. Dette refereres til som B-skat. Har du nogensinde tænkt over, hvordan du præcist skal betale B-skat fra din B-indkomst? Dette blogindlæg vil guide dig gennem processen.

___________

Når du modtager en indtægt, hvor skat og arbejdsmarkedsbidrag (AM-bidrag) ikke er fradragsberettiget, betragtes dette som B-indkomst. Det er essentielt, at du ved, hvordan du skal betale B-skat for denne type indkomst.

Er du i tvivl om, hvorvidt du skal betale B-skat? Eller søger du information om, hvordan det gøres præcist? Dette vil blive belyst i teksten her.

Arbejdsglæde

Arbejdsglæde

At sikre arbejdsglæde for dine medarbejdere er afgørende. Arbejdsglæde er vigtigt både for deres personlige velbefindende og for virksomhedens økonomi. Hvis dine medarbejdere ikke oplever arbejdsglæde, kan det påvirke de overordnede præstationer.

Der er heldigvis mange metoder til at garantere arbejdsglæde og sikre, at dit team ser frem til arbejdsdagen.

Gebyr

Gebyr

Et gebyr er en afgift, som virksomheder kan pålægge deres kunder ved køb af et produkt. Dette gebyr udgør en ekstra omkostning ud over varens pris og skal betales som en integreret del af købet.

Facebook annoncering

Facebook annoncering

I en tidsalder, hvor sociale medier er en fast del af mange menneskers hverdag, er det vigtigt at kende til, hvordan man bruger disse kanaler til at nå sin målgruppe. Med Facebook annoncering har virksomheder en effektiv metode til dette formål. Denne guide tager dig gennem de vigtigste trin til at kickstarte din Facebook annoncering kampagne – fra at forstå konceptet, til at identificere din målgruppe og håndtere fakturering.

Beskatning af aktier

Beskatning af aktier

Når man er aktie- eller anpartshaver i en virksomhed, kan skattereglerne omkring disse investeringer være forvirrende. I dette blogindlæg dykker vi ned i reglerne for beskatning af aktier og anparter i forskellige virksomhedstyper.

Erhvervsleasing

Erhvervsleasing

Har du en enkeltmandsvirksomhed og ønsker en firmabil uden uventede udgifter? Så kan erhvervsleasing være den perfekte løsning for dig. Læs med her for at få en oversigt over fordelene og ulemperne ved de forskellige leasingtyper, samt information om beskatning.

Markedsanalyse

Markedsanalyse

Inden du starter en virksomhed eller lancerer nye produkter, er det en god idé at lave en markedsanalyse for at undersøge markedsforholdene. Læs med her for at lære om markedsanalyse og fremgangsmåden hertil.

Operationel leasing

Operationel leasing

Det er blevet mere og mere populært at lease. Der er flere forskellige typer af leasing, som du bør kende, hvis du overvejer at lease. Læs med her for at høre mere om fordele og ulemper ved operationel leasing.

Work life balance

Work life balance

Selvom friheden ved at være selvstændig kan være vidunderlig, kan den også være udfordrende at administrere. Som selvstændig er der ingen chef, der venter på dig om morgenen, men der er heller ingen, der sætter grænser for, hvornår det er tid til at tage pauser.

Prototype

Prototype

Prototyping af din idé er afgørende skridt for at øge succes chancerne for dit produkt eller idé. Ved at skabe en prototype bevæger du dig væk fra at basere din udvikling på rene skøn og intuition og i stedet mod at bygge den på grundig dataindsamling og brugerfeedback. Hele denne proces er centreret omkring afprøvning og tilpasning, hvilket leder dig frem til det bedst mulige produkt.

Indefrysningsordning

Indefrysningsordning

Hvis dine virksomheds omkostninger til opvarmning og elektricitet er steget siden efteråret 2021, har du mulighed for at få indefrosset eller låne til dem. I denne artikel får du en detaljeret oversigt over begge ordninger, samt om det kan betale sig.

Forening

Forening

Overvejer du at stifte en forening for at fremme et område eller arbejde for nogle interesser? Der findes fem forskellige foreninger, hver med deres egne regler og krav. Læs med her for at få et skarpt overblik.

Crowdfunding

Crowdfunding

Crowdfunding baner vej for små virksomheders finansiering og funding, tilbyder en mindre risikabel tilgang og giver en chance for at afprøve markedet. Reward-baseret crowdfunding er den mest populære form, men der findes flere forskellige typer.

Bogføring

Bogføring

Selvom det ikke er obligatorisk at bogføre hver eneste dag, har du med daglig bogføring den fordel, at du altid har et komplet og opdateret overblik over virksomhedens økonomi. Du er forpligtet til at bogføre, og det skal ske med det samme, du kan finde overskud til det. Det er dog værd at bemærke, at det er særligt vigtigt at foretage bogføring op til vigtige deadlines som moms.

Konkurrentanalyse

Konkurrentanalyse

Som virksomhed vil du altid være i konkurrence med andre virksomheder, i forhold til dit kundesegment. At få et overblik over konkurrenterne er afgørende for enhver virksomhed, der vil forbedre sin markedsposition. Læs med her for at lære mere om konkurrentanalyse.

Pitch

Pitch

Vil du blive klogere på, hvad en elevator-pitch er, eller hvordan du skaber den perfekte pitch-præsentation? Denne artikel giver et overblik over de vigtigste ting, du skal have med, samt de største fejl, du kan begå i din pitch.

Renters rente

Renters rente

Når du drager fordel af renters rente, får dine penge mulighed for at arbejde for dig. Har du for eksempel en opsparing med en årlig rente, sørger renters rente for, at dine penge ikke bare sidder stille. Med denne eksponentielle vækst kan selv et lille startbeløb vokse betydeligt over tid takket være renters rente. I dette indlæg dykker vi dybere ned i renters rente, herunder hvordan det fungerer og dets effekter.

Omregistrering af bil

Omregistrering af bil

Hvis din bil skal omregistreres, skal du allerførst have bygget bilen om. Der skal altså sættes bagsæder og seler i bilen. Udover dette skal du sørge for at få bilen synet som personbil, samt betale en ekstra registreringsafgift. Alt dette kan i de fleste tilfælde ikke betale sig, i forhold til at gå ud og købe en ny bil.

Har du en papegøjepladebil, må du køre privat og erhvervsmæssig kørsel i den. Skal du dog ikke længere bruge din bil, til at køre erhvervsmæssigt, eller står du og vil have bagsæder i den, skal du omregistrere.
I papegøjepladebiler må du ikke have bagsæder i, dette er kun i biler på hvide plader.

Penge tilbage i skat

Penge tilbage i skat

Ved du, hvornår du skal have penge tilbage i skat, eller hvordan man retter sin årsopgørelse? Der er flere aspekter, du skal være opmærksom på. Denne artikel giver et overblik over de vigtigste punkter og råd til, hvordan du undgår skattesmæk.

Skabelon

4.6/5 af 60+ tilfredsstillede kunder  Penge tilbage i skat Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip Vi har hjulpet over 1200+ danske virksomheder Solutions For Small & Large Business Lorem […]

Ved at foretage en detaljeret regnskabsanalyse opnår du en klar forståelse for virksomhedens økonomiske styrke og soliditet. Denne analyse er essentiel, når du vil vurdere en virksomheds samlede værdi eller identificere økonomiske områder, der kræver øget opmærksomhed. Vi har i. . .
At oprette CVR-nummer i Danmark er mere enkelt, end de fleste tror. Det første skridt er helt gratis, og alt du behøver er dit NemID. Dog kan der, afhængigt af virksomhedstypen, være visse gebyrer forbundet med oprettelsesprocessen. Denne dybdegående guide. . .
Kontrakter er mere end bare et stykke papir eller en digital fil. De er en gensidig forståelse, der definerer og beskytter rettigheder, forventninger og forpligtelser for alle involverede parter. De kan fungere som skjolde, der beskytter virksomheder mod potentielle retssager,. . .
Har du tænkt på muligheden for at placere penge i værdipapirer via et firma? I denne artikel dykker vi ned i, om det er en fordelagtig metode – og hvordan du navigerer i processen med investering i aktier via et. . .
I Danmark støder flere bilister på beslutningen om at skifte fra gule plader til papegøjeplader. Men hvad indebærer dette egentlig? Og hvorfor overveje at gøre det? I dette blogindlæg dykker vi ned i processen bag omregistreringen, de økonomiske overvejelser, samt. . .
I en verden, hvor bæredygtighed, klimaforandringer og social ansvarlighed vinder større og større fokus, er det afgørende for virksomheder at være transparente omkring deres påvirkning og bidrag i disse områder. Dette fører os til emnet for dette blogindlæg: CSRD, eller. . .

4.6/5 af 60+ tilfredsstillede kunder  Tjekliste til når du er kommet i gang med din virksomhed Vi har hjulpet over 1200+ danske virksomheder Anskaf et domænenavn og opret mailadresser Når man først har besluttet sig for et stærkt firmanavn –. . .

For mange virksomheder er likviditet og cash flow essentielle for en god økonomi. Dette gør gældsinddrivelse til en central del af forretningen, især når kunder og samarbejdspartnere ikke betaler til tiden. Men det er ikke kun pengene, der er på. . .
Er du selvstændig erhvervsdrivende? Så ved du sikkert, at det er essentielt at have styr på din økonomi, ikke kun for at drive en sund forretning, men også for at sikre, at du betaler den korrekte skat. Ét af de. . .
Kunstnere kan handle deres værker med "kunstnermoms" sat på kun 5%. Men hvad dækker dette nøgleord over, og hvordan kan kunstnere maksimere dets fordele? Mens denne favorable momssats åbner døre for mange kunstnere, gælder den ikke alle kunstværker uden undtagelse.. . .
Når man driver en virksomhed, er der mange regler og finansiel praksis, man skal være opmærksom på. En af de ofte oversete, men kritiske aspekter, er kantinemoms. Selvom dette måske lyder som et niche emne for nogle, kan en forkert. . .
I den digitale tidsalder er e-handel ikke blot en trend; det er blevet en integreret del af vores hverdag. Uanset om vi handler fra vores bærbare computere i sofaen eller swiper gennem produkter på vores smartphones under busrejsen, har online. . .
Når man bevæger sig ind i verdenen af professionel rådgivning, står man overfor mange forskellige risici, ikke mindst det ansvar, der følger med at give råd og vejledning. Men hvad sker der, hvis noget går galt? Hvad sker der, hvis. . .
Som indehaver af en personligt ejet virksomhed, såsom en enkeltmandsvirksomhed (EMV), personligt ejet mindre virksomhed (PMV) eller interessentskab (I/S), har du muligvis overvejet skattefri virksomhedsomdannelse. Det er en strategisk beslutning, der kan have stor betydning for din virksomheds fremtid. Det er. . .
Revision har gennem tiderne været en nøglepraksis for virksomheder, der ønsker at validere nøjagtigheden af deres finansielle oplysninger. Når aktionærer, investorer, og andre interessenter interagerer med en virksomhed, søger de ofte denne form for validering for at sikre virksomhedens økonomiske. . .
Forestil dig, at du leder en virksomhed i en digital tidsalder, hvor kommunikation er nøglen. Daglig interaktion med kunder, partnere og medarbejdere er afgørende. Hvordan sikrer du denne kommunikation uden bøvl? Løsningen er erhvervstelefoni. Dette er en kernekomponent i mange. . .
Når vi tænker på ledelse, forestiller mange sig ofte en hierarkisk struktur med klare retningslinjer for, hvem der bestemmer hvad. Men i en stadig mere kompleks og foranderlig verden ser mange virksomheder mod en ny form for ledelsesstil: værdibaseret ledelse.. . .
At nå ud til potentielle kunder uden en tidligere invitation kan virke som en svær kunst. Dog, med kold kanvas og de rette fremgangsmåder, kan det blive en kraftfuld salgsstrategi. I dette indlæg dykker vi ned i, hvordan du kan. . .
Når du optager et lån, ønsker långiveren ofte en form for sikkerhed gennem pant i en konkret genstand. Du kan fortsat beholde genstanden, men långiveren vil tinglyse deres rettigheder til den. Denne sikkerhedsform benævnes som "underpant", og i denne tekst. . .
En lønsamtale er en dialog mellem dig og din chef. Det er essentielt, at du er godt klædt på med forberedelse, så du præsenterer dig kompetent og professionelt, og dermed forbedrer dine odds for at opnå det ønskede resultat. Vi. . .
Af afskedige en medarbejder er en afgørelse, der vejer tungt for både arbejdsgiver og medarbejder, og det er sjældent en behagelig situation. Mange virksomheder har ikke adgang til en dedikeret HR-afdeling til at håndtere sådanne situationer. Derfor tilbyder vi en. . .
Erhvervslivet er fuld af uforudsigeligheder. Fra de små uheld til de store katastrofer, risiciene kan potentielt koste din virksomhed dyrt. Erhvervsansvarsforsikring er en nøglekomponent i at beskytte din virksomhed mod en række af disse risici. Men hvad dækker den egentlig,. . .
Som erhvervsdrivende støder man indimellem på kunder, der enten forhaler sin betaling eller helt undlader at betale. I sådanne tilfælde kan det være en løsning at henvende sig til et inkassofirma. Dette firma vil derefter tage sig af sagen og. . .
Når du påtænker et salg af virksomhed, bliver du mødt med en række økonomiske og juridiske beslutninger. Hvordan håndteres skat ved salg af virksomhed? Hvad skal en kontrakt indeholde ved et sådant salg? Og hvilke metoder bruges for at vurdere. . .
I Danmark beregnes skatten som en procentdel af din indkomst, bedre kendt som trækprocent. Dette nøgleord, trækprocent, varierer efter din indtægt og flere andre faktorer. Denne guide giver dig indsigt i justering og udregning af trækprocent.. . .
At tjene B-indkomst betyder, at ansvaret for at betale skatten ligger hos dig. Dette refereres til som B-skat. Har du nogensinde tænkt over, hvordan du præcist skal betale B-skat fra din B-indkomst? Dette blogindlæg vil guide dig gennem processen. ___________ Når du. . .
At sikre arbejdsglæde for dine medarbejdere er afgørende. Arbejdsglæde er vigtigt både for deres personlige velbefindende og for virksomhedens økonomi. Hvis dine medarbejdere ikke oplever arbejdsglæde, kan det påvirke de overordnede præstationer. Der er heldigvis mange metoder til at. . .
Et gebyr er en afgift, som virksomheder kan pålægge deres kunder ved køb af et produkt. Dette gebyr udgør en ekstra omkostning ud over varens pris og skal betales som en integreret del af købet. . . .
I en tidsalder, hvor sociale medier er en fast del af mange menneskers hverdag, er det vigtigt at kende til, hvordan man bruger disse kanaler til at nå sin målgruppe. Med Facebook annoncering har virksomheder en effektiv metode til dette. . .
Når man er aktie- eller anpartshaver i en virksomhed, kan skattereglerne omkring disse investeringer være forvirrende. I dette blogindlæg dykker vi ned i reglerne for beskatning af aktier og anparter i forskellige virksomhedstyper.. . .

Stadsrevisionen ordbog

Få et overblik med Stadsrevisionens ordbog, hvor du let kan fide alle vores løsninger.