Kontakt os

+45 70 60 40 04

4.6/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Erhvervsstyrelsen udforskning

Erhvervsstyrelsen er en afgørende institution under Erhvervsministeriet, som arbejder for at fremme vækst og innovation i Danmark. Dens hovedmål er at styrke erhvervslivet gennem en blanding af regulering, udvikling og støtte initiativer. Lær mere om, hvordan Erhvervsstyrelsen virker, og dens rolle i at styrke det danske erhvervsliv.

Vi har hjulpet over 1200+ danske virksomheder

Erhvervsstyrelsens identitet

Som en del af Erhvervsministeriet spiller Erhvervsstyrelsen en nøglerolle i at udforme gode betingelser for danske virksomheder. Siden dens etablering i 2012, hvor den opstod fra en fusion af Erhvervs- og Selskabsstyrelsen, Erhvervs- og Byggestyrelsen, og IT- og Telestyrelsen, har den arbejdet utrætteligt for at optimere forretningsmiljøet i landet.

Erhvervsstyrelsens rolle

Erhvervsstyrelsens kerneopgave er at facilitere et miljø, hvor det er enkelt og indbydende at initiere og udvide en virksomhed i Danmark. Ved at implementere og overvåge lovgivning, sikrer Erhvervsstyrelsen, at virksomheder opererer ansvarligt og i overensstemmelse med de etablerede retningslinjer og regulativer.

Eksempel på Erhvervsstyrelsens indsatser og kompetenceområder

Under covid-19 pandemien blev der introduceret flere støttepakker og kompensationsregler af regeringen for at støtte det trængte erhvervsliv. Efter beslutningerne blev fastlagt, spillede Erhvervsstyrelsen en central rolle i at omsætte disse politikker til handling og sikre, at virksomhederne fik adgang til de nødvendige ressourcer.

Erhvervsstyrelsen har været bindeleddet mellem politiske beslutninger og praktisk implementering. Hvis en virksomhed er usikker på processen for at ansøge om kompensation i lyset af covid-19, kan den finde en række vejledninger, ansøgningsformularer og yderligere ressourcer på Erhvervsstyrelsens officielle hjemmeside.

Dette scenario med covid-19 illustrerer Erhvervsstyrelsens rolle i at understøtte danske virksomheder ved at levere optimale betingelser og ressourcer, især i udfordrende tider.

Har du nogle spørgsmål eller bare brug for hjælp?

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Erhvervsstyrelsens nøgleområder

Med ni centrale ansvarsområder arbejder Erhvervsstyrelsen for at fremme et robust og dynamisk erhvervsklima i Danmark. Hver sektor er nøje udvalgt for at adressere specifikke aspekter af erhvervslivet, fra opstart af virksomheder til kontinuerlig støtte og regulering: 

  • Udvikling og vækst i hele Danmark
  • Enklere regler og et velfungerende marked
  • Digitalisering og nye forretningsmodeller
  • Digital sikkerhed og databeskyttelse
  • Regler for virksomheder
  • International handel
  • Kontrol og tilsyn
  • God virksomhedsledelse og samfundsansvar
  • Bolig, ejendomshandel og ejendomsmæglere

Virk.dk - Det digitale knudepunkt for virksomheder og det offentlige

Erhvervsstyrelsen står i spidsen for drift og vedligeholdelse af Virk.dk, en central portal og selvbetjeningsplatform for virksomheder til at indsende og registrere obligatoriske oplysninger digitalt til det offentlige. Virk.dk huser også det Centrale Virksomhedsregister (CVR), en omfattende database over alle virksomheder i Danmark med offentligt tilgængelige data.

For at indsende rapporter eller registreringer på Virk.dk kræves det, at brugere logger ind med NemID eller medarbejdersignatur for at garantere sikkerhed og integritet i datahåndtering processen.

Er du klar til professionel hjælp?

Kontakt os for skræddersyet professionel hjælp.

Hvad indebærer et CVR-nummer?

CVR repræsenterer det Centrale Virksomhedsregister, som er en database, hvor alle danske virksomheder er opført. Et CVR-nummer fungerer som et unikt identifikationsnummer for en virksomhed, analogt til hvordan en person identificeres ved et CPR-nummer. Det er obligatorisk for de fleste virksomheder at have et CVR-nummer, dog kan virksomheder med en årlig omsætning på under 50.000 kr. vælge frivilligt, om de ønsker at blive registreret.

CVR-nummeret er essentielt for virksomhedens identifikation over for forskellige entiteter såsom offentlige myndigheder, SKAT, klienter og forretningspartnere.

Salg af virksomhed, opkøb & fusioner

Få en gratis vurderingsberetning af din virksomhed.

FAQ om Erhvervsstyrelsen

Vi har samlet en række spørgsmål på siden her, så du kan få hurtigt svar. Hvis du ikke kan finde svar på dit spørgsmål, kan du kontakte os på tlf. eller E-mail.

Erhvervsstyrelsen fungerer som en katalysator for at implementere de beslutninger, der træffes af politikere på Christiansborg, i det virkelige liv. Den omsætter politiske strategier og beslutninger til konkrete handlinger og ressourcer, der er tilgængelige for virksomhederne. På Erhvervsstyrelsens hjemmeside er der en mangfoldighed af ressourcer, herunder blanketter, vejledninger og et væld af andre værktøjer og informationer.

Erhvervsstyrelsen er en omfattende organisation med over 1.000 ansatte, der opererer fra flere kontorer spredt over hele Danmark. Dens tilstedeværelse strækker sig over store byer som København, Silkeborg og Nykøbing Falster, hvor dedikerede teams arbejder for at understøtte og regulere det danske erhvervsliv.

Erhvervsstyrelsen fungerer som en afgørende myndighed under Erhvervsministeriet, og dens kerneopgave er at etablere gunstige vilkår for danske virksomheder. Dens indsats er fokuseret på at skabe et erhvervsmiljø, hvor virksomheder kan trives, innovere og vokse effektivt og bæredygtigt.

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Del den her: