Kontakt os

+45 70 60 40 04

4.6/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Investor

Vi har hjulpet over 1200+ danske virksomheder

Hvad er en investor?

En investor refererer til en individuel person, et firma, eller en organisation, som besidder overskydende kapital, de ønsker at anvende i en virksomhed eller et specifikt initiativ. Denne kapital udveksles for en procentdel af virksomhedens samlede værdi, hvilket resulterer i, at investoren opnår en ejerandel i virksomheden, og dermed får adgang til en del af overskuddet. Inkluderingen af en investor i en virksomhed kan være yderst fordelagtig, idet det medfører en tilførsel af både kapital, ekspertise og netværk, hvilket kan accelerere virksomhedens vækst og synlighed. Det er dog kritisk at sørge for en god kemi mellem investoren og virksomheden, da investoren, med henblik på at sikre et attraktivt afkast, ofte vil engagere sig i virksomhedens daglige drift.

Har du nogle spørgsmål eller bare brug for hjælp?

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Hvad kendetegner en Business Angel eller Angel investor?

En Business Angel, også kendt som en angel investor, er en velhavende individuel investor, der har midlerne til at investere i en eller flere opstartsvirksomheder. Typisk har en Business Angel erfaring som iværksætter, hvor de har grundlagt og efterfølgende solgt adskillige virksomheder, selvom dette ikke er en fast forudsætning for at være en Business Angel.

Opstartsvirksomheder modtager ofte deres første finansiering fra en Business Angel. Ud over kapital bidrager disse investorer også med deres forretningsforståelse og netværk, hvilket kan være afgørende for at sikre virksomhedens hurtige vækst. En Business Angel investerer typisk ikke kun penge, men også tid og ekspertise, ofte ved at involvere sig direkte i virksomhedens udvikling flere gange om ugen. Dog kan en Business Angel med et bredere portefølje af virksomheder vælge en mere passiv rolle, hvor de overvåger virksomhedens fremgang ved regelmæssige besøg.

Hvordan skaffer man en investor?

At finde en investor kræver ofte en veludført investor pitch. Denne pitch kan præsenteres i forskellige sammenhænge, såsom investor-netværk, hvor virksomheder får mulighed for at præsentere deres koncept for et netværk af potentielle investorer. En anden mulighed er at deltage i iværksætterevents, som er designet til at facilitere møder mellem opstartsvirksomheder og investorer, samt at øge opmærksomheden omkring ens virksomhed. Endvidere er der mulighed for formelt at ansøge om investering fra fonde, som er interesserede i specifikke brancher.

Før man påbegynder processen med at søge en investor, er det essentielt at have en grundig forståelse og dokumentation af alle aspekter af virksomheden, herunder økonomiske tal og strategiske planer. Investorer og Business Angels har ofte strenge krav til virksomhedens struktur og potentiale, da de skal være overbeviste om, at deres investering vil resultere i et tilfredsstillende afkast.

Hvad kan en investor bidrage med?

At inddrage en investor i ens firma kan vise sig at være en yderst effektiv strategi, idet investoren ofte kan tilføre betydelige ressourcer. Disse ressourcer spænder fra kapital og dybdegående faglig viden til et omfattende netværk.

Dette samarbejde kan gøre det muligt for din virksomhed at accelerere sin vækst og lancering. Med en investors støtte kan virksomheden ekspandere til nye markeder, som du muligvis ikke er bekendt med, eksempelvis Kina eller Rusland. Dette sker med finansiel støtte, der potentielt kan spare din virksomhed for at skulle optage kostbare lån. En investor kan altså være en katalysator for virksomhedens udvikling og succes på nye markeder.

Er du klar til professionel hjælp?

Kontakt os for skræddersyet professionel hjælp.

Hvad er forskellen mellem en passiv og en aktiv investor?

En investor, der bidrager med mere end blot kapital, ved også at tilføre sin viden og netværk, betegnes som en aktiv eller strategisk investor. Denne type investor engagerer sig typisk dybere i virksomheden, ofte med rådgivning, vejledning og brug af sit netværk til at støtte virksomhedens vækst og udvikling.

I modsætning hertil står den passive investor, som primært eller udelukkende bidrager med kapital. Denne type investor involverer sig sjældent i virksomhedens daglige drift eller beslutningsprocesser, og deres rolle er mere begrænset til finansiel støtte uden aktiv deltagelse i virksomhedens udvikling.

Hvad koster en investor?

Når du henter en investor ind i din virksomhed, indebærer det, at du skal afgive en procentdel af virksomhedens samlede værdi til investoren. Dette betyder, at investoren bliver medejer af din virksomhed og vil derfor have ret til en del af overskuddet svarende til deres ejerandel.

Investorer går typisk ind i et projekt eller en virksomhed med en bestemt tidshorisont for deres investering. Målet for dem er ofte at virksomheden enten sælges eller børsnoteres efter en vis periode, så de kan realisere deres investering med profit.

Dette skaber en fælles interesse mellem virksomheden og investoren. For investoren er målet at få et afkast på investeringen, mens den kapitalsøgende virksomhed får fordele i form af hurtigere vækst og øget synlighed, hvilket måske ikke var muligt uden investorernes bidrag.

Salg af virksomhed, opkøb & fusioner

Få en gratis vurderingsberetning af din virksomhed.

FAQ om Investorer

Vi har samlet en række spørgsmål på siden her, så du kan få hurtigt svar. Hvis du ikke kan finde svar på dit spørgsmål, kan du kontakte os på tlf. eller E-mail.

En virksomhed opnår ikke kun finansiel støtte fra en investor, men kan også drage fordel af investorens ekspertise og netværk. Dette kan accelerere virksomhedens vækst og øge dens synlighed. Det er vigtigt at have en god relation mellem virksomheden og investoren, da investoren ofte vil være involveret i den daglige drift for at sikre et godt afkast på deres investering.

For at finde en investor kræves en veludført investor pitch, som kan præsenteres i investor-netværk, ved iværksætterevents, eller gennem formelle ansøgninger til fonde. Det er vigtigt at have et grundigt kendskab til virksomhedens økonomi og strategi, da investorer søger virksomheder med stærk struktur og højt potentiale for afkast.

En aktiv investor bidrager ikke kun med kapital, men også med viden og netværk, og involverer sig ofte i virksomhedens drift og udvikling. En passiv investor derimod bidrager primært med kapital og deltager sjældent aktivt i virksomhedens daglige ledelse eller beslutningsprocesser.

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Del den her: