Kontakt os

+45 70 60 40 04

4.6/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Opret ApS uden kapital – Start et ApS med værdier som apport

Når ambitionen er at stifte et anpartsselskab, er der et krav om et indskud på 40.000 kr. i startkapital. Men hvis du står uden de nødvendige kontanter, er der alternativer. Du kan nemlig "opret aps" ved at bidrage med aktiver. Dyk ned i dette indlæg for at forstå, hvordan man kan oprette et ApS uden direkte kapital.

Vi har hjulpet over 1200+ danske virksomheder

Opret ApS uden direkte kapital – Sådan gør du

For at danne et anpartsselskab er det afgørende at registrere din forretning, så du kan opnå et CVR-nummer.

Det er enkelt og ligetil at oprette et anpartsselskab, og alt kan gennemføres online via Virk.dk. Under oprettelsesprocessen skal du afgøre, om du vil lægge startkapital på 40.000 kr. kontant eller benytte dig af et apportindskud, hvilket uddybes yderligere i efterfølgende afsnit.

Hvad indebærer et apportindskud?

Et apportindskud refererer til bidrag af aktiver, der bærer en finansiel værdi og som ikke er i form af kontanter. Dette indskud tjener til at opfylde startkapital kravet ved stiftelse af et selskab.

Specifikt er der et kapitalkrav på 40.000 kr., når du vil starte et anpartsselskab. Mangler du de nødvendige kontanter, kan apportindskud være vejen frem, så du kan oprette et ApS uden at skulle fremskaffe direkte kapital.

Har du nogle spørgsmål eller bare brug for hjælp?

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Hvad kan et apportindskud være?

For at “opret aps” uden direkte kapital kan du bidrage med aktiver, der bærer finansiel værdi, som apportindskud.

Eksempler på sådanne aktiver inkluderer:

  • Kontorinventar
  • Udstyr
  • Industrielle maskiner
  • Køretøjer
  • Værktøj.

Bemærk, at tjenesteydelser ikke kan benyttes som en del af apportindskud.

Hvordan stifter jeg et ApS via apportindskud?

Inden du går i gang med at “opret aps” med apportindskud, er det essentielt at konsultere en autoriseret revisor. Revisoren vil vurdere værdien af dine aktiver og udarbejde en vurderingsberetning for at sikre, at aktiverne opfylder de nødvendige krav.

Er du klar til professionel hjælp?

Kontakt os for skræddersyet professionel hjælp.

Hvad indebærer en vurderingsberetning?

En vurderingsberetning er et nøgleelement, når man ønsker at “opret aps” uden at anvende kontanter, men derimod via apportindskud. Denne beretning giver en detaljeret vurdering af dine aktivers værdi.

Ved oprettelse af et ApS med kontantindskud er der generelt ikke behov for en sådan beretning.

Det er afgørende, at vurderingsberetningen udarbejdes af en autoriseret revisor og derefter knyttes til firmaets stiftelsesdokument. Hovedformålet med denne beretning er at give en detaljeret beskrivelse af aktiverne samt bekræfte og understrege, at en korrekt vurdering har fundet sted.

Salg af virksomhed, opkøb & fusioner

Få en gratis vurderingsberetning af din virksomhed.

FAQ om Opret ApS uden kapital

Vi har samlet en række spørgsmål på siden her, så du kan få hurtigt svar. Hvis du ikke kan finde svar på dit spørgsmål, kan du kontakte os på tlf. eller E-mail.

Apportindskud refererer til aktiver med finansiel værdi, der ikke består af kontante midler. Når du ønsker at “opret aps” men ikke har de nødvendige 40.000 kr. i kontanter til startkapitalen, kan et apportindskud benyttes som alternativ ved stiftelsen af anpartsselskabet.

At “opret aps” via Virk.dk er enkelt og effektivt. Skal du danne et ApS uden direkte kapital og i stedet via apportindskud, er det essentielt at have en vurderingsberetning i hånden fra en autoriseret revisor. Dette dokument vurderer og bekræfter værdien af de aktiver, du ønsker at indskyde i selskabet.

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Del den her: