Kontakt os

+45 70 60 40 04

4.6/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Fakturakrav

For enhver virksomhed er det essentielt at forstå og anvende korrekte fakturakrav. Uanset om du udfærdiger en detaljeret eller en simpel faktura, er det altafgørende at besidde den korrekte dokumentation. I dette blogindlæg dykker vi dybere ned i bestemmelserne omkring fakturakrav og illustrerer, hvordan du garanterer korrekt dokumentation for hver handel.

Vi har hjulpet over 1200+ danske virksomheder

Når du handler med varer og tjenester, forventer du selvfølgelig en modydelse for din indsats, typisk som betaling. Men hvilken dokumentation og hvilke fakturakrav skal egentlig ledsage transaktionen?

Uanset om din kunde betaler via bank, kreditkort gennem et betalingssystem, gennem MobilePay eller kontant, er der nøjagtige fakturakrav som virksomheder bør være opmærksomme på.

Desværre antager mange, at en simpel betaling via MobilePay dækker alle nødvendige fakturakrav. Selvom det er nemt og bekvemt at modtage betalinger den vej, er det vigtigt at forstå, om det faktisk opfylder alle fakturakrav.

Komplet guide til fakturakrav

Skattestyrelsen har klare retningslinjer og lovgivningsmæssige bestemmelser omkring fakturering, som enhver virksomhed bør være bekendt med. En faktura bør indeholde visse nøgleelementer, som er bestemt ud fra disse fakturakrav. 

For større summer og transaktioner med andre virksomheder er der specifikke fakturakrav for en detaljeret faktura. Hvis dine kunder derimod er forbrugere, eller hvis du driver en butik, bør du undersøge den simple faktura og kvittering.

Detaljerede fakturakrav

For at sikre korrekt bogføring og overensstemmelse med reglerne er det vigtigt at kende til de detaljerede fakturakrav.

Din faktura bør inkludere:

 • Udstedelsesdatoen / fakturadatoen (skal være korrekt dato)
 • Et fortløbende nummer.
 • Sælgers momsregistreringsnummer (CVR-nr. eller SE-nr.).
 • Sælgers og købers fulde navn og adresse.
 • Beskrivelse og mængde af varer eller tjenester.
 • Dato for levering (hvis anderledes end fakturadato)
 • Momsgrundlaget
 • Relevant momssats.
 • Det præcise momsbeløb.

Fakturakrav: Forskellen mellem forenklet faktura og kvittering

I dagens erhvervsklima, hvor reglerne for dokumentation bliver stadig mere komplekse, er det vigtigt at have en klar forståelse for fakturakrav. I nogle situationer, for eksempel ved direkte salg i en fysisk forretning, kan det være uhensigtsmæssigt at detaljere alle oplysninger i en fuld faktura. Her kommer koncepterne forenklet faktura og kvittering ind som praktiske alternativer, specielt for salg, der ikke overskrider 3.000 kroner.

Følger du fakturakrav for en forenklet faktura med et beløb under 3.000 kroner, bør den indeholde:

 • Virksomhedens navn og adresse
 • Virksomhedens registreringsnummer (CVR-nr. eller SE-nr.)
 • Fortløbende nummer (fakturanummer)
 • Udstedelsesdatoen (fakturadato)
 • Beskrivelse og mængde af varerne/tjenesteydelserne
 • Den totale salgssum og mængden af moms

For forretninger, der hovedsageligt handler med private, kan fakturakrav for en kvittering udfærdiges, som skal indeholde:

 • Virksomhedens navn eller registreringsnummer (CVR-nr. eller SE-nr.)
 • Udstedelsesdatoen
 • Beskrivelse af leverancen
 • Mængden af moms

Selv i denne forenklede procedure er der vigtige fakturakrav at overholde. Det er stadig nødvendigt at angive vigtige firmaoplysninger, beskrivelse af salg og mængden af moms, selvom vi undlader at notere kundens detaljerede oplysninger.

Har du nogle spørgsmål eller bare brug for hjælp?

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Fakturakrav: Er MobilePay-transaktioner tilstrækkelige?

Med en stigende popularitet af elektroniske betalingsmetoder, opstår spørgsmålet omkring deres tilstrækkelighed i forhold til fakturakrav. Er en simpel MobilePay-transaktion nok til at opfylde kravene?

Som tidligere nævnt giver en MobilePay-transaktion ikke den nødvendige detalje i forhold til beskrivelsen af leveringen eller mængden af moms. Disse er grundlæggende fakturakrav, selv for en simpel kvittering.

Når vi betragter fakturakrav for enten en forenklet eller fuld faktura, falder rene elektroniske transaktioner som MobilePay eller bankoverførsler kort. Dette understreger betydningen af korrekt fakturering i enhver forretningstransaktion for at sikre overholdelse af fakturakrav.

Hvordan navigerer vi så i dette landskab? At kende og forstå fakturakrav er det første skridt mod korrekt og effektiv virksomhedsdrift.

Veje til at opfylde fakturakrav og sikre gyldig dokumentation

Når man navigerer i erhvervslivet, er det altafgørende at være opmærksom på de specifikke fakturakrav. Selv med de stramme retningslinjer er det klart, at blot at modtage penge ikke udgør tilstrækkelig dokumentation for en handel. Hvordan kan man så gå til værks for at opfylde de nødvendige fakturakrav?

Udarbejdelse af en detaljeret eller forenklet faktura

Med stigende digitalisering har mange virksomheder implementeret bogføringssystemer for nemt at kunne håndtere fakturakrav. Hvis du kun skal fremstille få fakturaer hver uge eller måned, er et bogføringssystem, der kan generere fakturaer, den mest ligetil løsning. Her er det muligt at trække på en handy fakturaskabelon for at opfylde specifikke fakturakrav.

Næsten alle moderne bogføringssystemer giver mulighed for integration med MobilePay og kortbetalinger, hvilket sikrer, at man opfylder fakturakrav i forbindelse med dokumentation af handlen.

Er du klar til professionel hjælp?

Kontakt os for skræddersyet professionel hjælp.

Fakturakrav for webshops

For dem der driver en online butik, er det vigtigt at være opdateret med fakturakrav. Hvis du genererer mange fakturaer, kan det blive en tidskrævende opgave manuelt at håndtere eller bogføre disse.

Heldigvis kan de fleste online butikker integreres med bogføringssystemer. Således kan fakturaer, der opfylder fakturakrav, genereres direkte fra butikken.

Fakturakrav for tjenesteydere

For dem der betjener kunder med specifikke tjenester, som frisører og terapeuter, kan fakturakrav være en smule anderledes. Her kan et reservationssystem, der tager højde for disse fakturakrav, være en smart løsning.

Disse systemer kan ofte håndtere fakturering, betaling og tidsreservationer alt sammen fra ét sted, alt imens de sørger for at opfylde de specifikke fakturakrav.

Fakturakrav for fysisk butik

Når det kommer til fysiske butikker, er det altafgørende at kende til de specifikke fakturakrav. Et moderne POS-system, der kan synkroniseres med et bogføringssystem, kan være den perfekte løsning.

Nutidens løsninger er ikke kun brugervenlige, men sikrer også, at butikker opfylder de nødvendige fakturakrav i forbindelse med salg og bogføring.

Salg af virksomhed, opkøb & fusioner

Få en gratis vurderingsberetning af din virksomhed.

FAQ om Fakturakrav

Vi har samlet en række spørgsmål på siden her, så du kan få hurtigt svar. Hvis du ikke kan finde svar på dit spørgsmål, kan du kontakte os på tlf. eller E-mail.

Fakturakrav er de bestemte retningslinjer og krav, som en faktura skal overholde for at blive betragtet som juridisk gyldig og egnet til bogføring. Disse krav sikrer, at alle relevante oplysninger er til stede på fakturaen, hvilket gør det lettere for både sælger og køber at forstå handelens detaljer, samt sikrer overholdelse af skattemæssige forpligtelser.

Generelt ja, de fleste fakturakrav er universelle, men der kan være særlige variationer baseret på virksomhedens type, størrelse, og hvor den befinder sig geografisk. Forskellige lande kan have specifikke love og reguleringer vedrørende fakturering. Det er derfor altafgørende for virksomheder at være opmærksomme på lokale regler og bestemmelser for at sikre overholdelse.

For at sikre, at dine fakturaer overholder alle relevante fakturakrav, kan du anvende moderne bogføringssystemer eller regnskabsprogrammer. Disse systemer er ofte designet til at generere fakturaer, der overholder gældende regler. Ud over at bruge disse systemer, er det vigtigt at holde sig opdateret med eventuelle lovændringer eller nye bestemmelser i branchen. Overvej også regelmæssigt at konsultere med en revisor eller en bogholder for at sikre, at dine praksisser fortsat er i tråd med gældende krav.

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Del den her: