Kontakt os

+45 70 60 40 04

4.6/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Servicefradrag

Servicefradraget er et skattefradrag, der giver private mulighed for at fratrække en del af udgifterne til visse serviceydelser i hjemmet, såsom rengøring, vinduespudsning, havearbejde, og børnepasning, fra deres skattepligtige indkomst. Dette fradrag er designet til at lette økonomien for dem, der vælger at benytte sig af disse services, samtidig med at det støtter beskæftigelsen inden for servicebranchen.

Vi har hjulpet over 1200+ danske virksomheder

Hvad er et servicefradrag?

Selv efter håndværkerfradragets ophør den 1. april 2022, forbliver servicefradraget aktivt og tilgængeligt. Det er et skattefradrag, som tilbyder privatpersoner muligheden for at opnå skattelettelser på udgifter til bestemte hjemmeserviceydelser. Dette omfatter udgifter til rengøring, vinduespudsning, pasning af børn, samt havearbejde, alt sammen inden for fastlagte grænser og betingelser.

Detaljer om servicefradraget i 2023

Servicefradraget fortsætter med at tilbyde skattelettelser for private udgifter til hjemmeservice, også efter ændringer i andre fradragsordninger. For 2023 er fradraget sat til 6.600 kr. pr. person, hvilket indebærer, at både ægtefæller og samlevende par med en fælles økonomi kan drage nytte af fradraget, uafhængigt af hvem der har afholdt udgifterne. 

Skatteværdien af servicefradraget for 2023 er cirka 26%, hvilket betyder, at et par med samlede serviceudgifter på 10.000 kr. kan opnå en skattebesparelse på omkring 2.600 kr., forudsat at de korrekt indberetter disse udgifter til Skattestyrelsen. 

Det er vigtigt at bemærke, at fradraget ikke overføres automatisk og skal angives individuelt i årsopgørelsen for hver person. At udnytte servicefradraget er en smart måde at reducere udgifterne til rengøring og børnepasning på, samtidig med at man opretholder et rent og indbydende hjem.

Hvad er fradragsberettiget?

Med servicefradraget kan du opnå skattefradrag for en bred vifte af ydelser og arbejdsopgaver udført i hjemmet. Lad os udforske nærmere, hvilke specifikke ydelser der er berettiget til fradrag.

Rengøringsfradrag

  • Rengøringsopgaver som aftørring og vask af hjemmets overflader.
  • Vedligeholdelse af badeværelser, herunder toiletter og brusekabiner.
  • Støvsugning, mopping af gulve og gulvpolering.
  • Håndtering af huslige opgaver som opvask, vask af tøj, og strygning.
  • Professionel rensning eller vask af hjemmets tekstiler, såsom tæpper, gardiner og persienner.

Fradrag for vinduespolering

  • Rengøring af vinduer på indersiden.
  • Rengøring af vinduer på ydersiden.

Børnepasning fradrag

  • Pasning af børn i den private bolig eller sommerhus.
  • Transport af børn til og fra uddannelsesinstitutioner, klubber og aktiviteter, forudsat at barnepasseren er 18 år eller ældre ved årets slutning.
  • Det er vigtigt at notere, at udgifter til lektiehjælp ikke kvalificerer til fradrag, medmindre de er en integreret del af børnepasningen.

 

Fradrag for havevedligeholdelse

  • Klipning af græs.
  • Beskæring af hække.
  • Fjernelse af ukrudt.
  • Beskæring af buske og træer.
  • Fjernelse af sne.
  • Rengøring af fliser på terrasser og indkørsler osv.

Bemærk, at fradrag ikke gælder for isolerede haveprojekter som anlægning af ny græsplæne, fældning af træer, rengøring af tag og tagrender, anlæggelse af ny terrasse, og stenlægningsarbejde. Servicefradraget kan heller ikke benyttes, hvis sommerhuset har været udlejet.

Det er også essentielt at være opmærksom på, at servicefradrag for tjenester såsom rengøring og børnepasning, der udføres af private, er muligt. Den udførende skal have udfyldt en serviceerklæring eller lignende dokumentation, være mindst 18 år ved indkomstårets afslutning, og være fuldt skattepligtig i Danmark.

Har du nogle spørgsmål eller bare brug for hjælp?

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Betingelser for servicefradrag

For at kvalificere sig til servicefradrag for arbejde udført i 2022, er det afgørende, at betalingen er foretaget senest d. 28. februar i det følgende år. Betalinger, der foretages efter denne dato, vil først være fradragsberettigede i det år, betalingen er gennemført. Det er et krav, at betalingen sker elektronisk, for eksempel via dankort, MobilePay, eller netbank, hvilket betyder, at kontantbetaling ikke accepteres. Derudover er det vigtigt at opbevare dokumentation for det udførte arbejde som bevis på serviceydelserne og den elektroniske betaling.

Kan man få servicefradrag i et sommerhus?

Ja, man kan opnå servicefradrag for arbejde udført i et sommerhus, men der er specifikke betingelser, der skal opfyldes. Hvis sommerhuset har været udlejet på noget tidspunkt i løbet af året, er det ikke muligt at trække udgifter til serviceydelser fra i skat for det pågældende år, uanset om arbejdet er udført i perioder, hvor ejeren selv har benyttet sommerhuset. For sommerhuse beliggende i udlandet, der ikke har været udlejet, gælder som hovedregel de samme vilkår for servicefradrag som for sommerhuse i Danmark, forudsat at de øvrige kriterier for servicefradrag er opfyldt.

Er du klar til professionel hjælp?

Kontakt os for skræddersyet professionel hjælp.

Find revisor

At navigere i selvangivelsens kompleksitet, især når det kommer til servicefradrag, kan være en udfordring. Med de mange betingelser, der skal opfyldes for at sikre, at dit fradrag bliver godkendt, er det fornuftigt at søge professionel assistance. Ved at samarbejde med en revisor, sikrer du dig ikke kun, at du udnytter alle de fradrag, du har ret til, men også at din selvangivelse bliver korrekt og præcist indberettet. En revisor kan tilbyde den nødvendige ekspertise og vejledning for at optimere din skattesituation og undgå eventuelle fejl i forbindelse med indberetningen af servicefradraget.

Salg af virksomhed, opkøb & fusioner

Få en gratis vurderingsberetning af din virksomhed.

FAQ om Servicefradrag

Vi har samlet en række spørgsmål på siden her, så du kan få hurtigt svar. Hvis du ikke kan finde svar på dit spørgsmål, kan du kontakte os på tlf. eller E-mail.

Efter håndværkerfradraget ophørte den 1. april 2022, fortsætter servicefradraget med at give privatpersoner mulighed for at opnå skattefradrag. Dette dækker udgifter til hjemmeservice som rengøring, vinduespudsning, børnepasning og havearbejde, under overholdelse af de fastsatte regler og betingelser.

Servicefradraget dækker udgifter til rengøring, vinduespolering, børnepasning, og havevedligeholdelse i hjemmet. Dette inkluderer specifikt opgaver som gulvvask, badeværelsesvedligeholdelse, pasning og transport af børn, samt klipning af græs og beskæring af hække. Lektiehjælp kvalificerer kun, hvis det er en del af børnepasningen, og visse haveprojekter er udelukket. Arbejdet skal være udført af personer over 18 år og skattepligtige i Danmark.

Ja, servicefradrag kan opnås for ydelser i et sommerhus under visse betingelser. Hvis sommerhuset ikke har været udlejet i løbet af året, er du berettiget til fradraget. Arbejdet skal dog være udført i perioder, hvor du selv har benyttet sommerhuset, og de samme regler som for hovedboliger i Danmark gælder, så længe sommerhuset ikke har været udlejet.

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Del den her: