Kontakt os

+45 70 60 40 04

4.6/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Kvitteringer – Defineret og krav til indhold

En kvittering fungerer som dit dokumenterede bevis for erhvervelsen af en vare eller tjeneste. Den skal tydeligt vise både købets pris og stedet, hvor købet blev foretaget. Hvis du ønsker at returnere et produkt, er det nødvendigt at fremvise kvitteringen som bevis på dit køb. I praksis er en kvittering identisk med en bon.

Vi har hjulpet over 1200+ danske virksomheder

Forståelsen af kvitteringer

Kvitteringer er noget, vi alle kender til alt for godt. De har en tendens til at akkumulere sig i vores tegnebøger, og uden regelmæssig oprydning, ender vores punge med at svulme op af disse små stykker papir. Uanset om vi kalder dem bonner eller kvitteringer, refererer begge betegnelser til det samme bevis på køb.

Når du foretager et køb i en butik, får du muligheden for at modtage en kvittering. Det er vigtigt at beholde denne, især hvis du senere beslutter dig for at fortryde købet og ønsker at returnere produktet, eller hvis produktet viser sig at være defekt og du ønsker en erstatning.

Ligeledes, når du afsender en pakke fra posthuset eller får klippet dit hår hos frisøren, vil du modtage en kvittering. Det bekræfter, at hver gang vi erhverver os en vare eller service, modtager vi en kvittering eller bon som bekræftelse på vores køb.

Anvendelsesmuligheder for din kvittering

Afhængigt af hvad vi spenderer vores penge på, varierer nødvendigheden af at gemme kvitteringer. For eksempel, hvis du køber en is ved den lokale iskiosk, er der sjældent grund til at beholde kvitteringen, medmindre du ønsker at inkludere den i dit personlige regnskab.

På den anden side, hvis du investerer i en ny taske eller et par sko, ville det være uovervejet ikke at gemme din kvittering. Skulle dine nye sko gå i stykker efter kort tid, vil du være ude af stand til at bytte dem uden denne. Din ret til reklamation indenfor to år er betinget af, at du kan fremvise din kvittering.

Uden kvittering, når du træder ind i en butik for at gøre krav på en reklamation, mangler du bevis for både varens købspris og det faktum, at købet faktisk fandt sted i den specifikke forretning. Det stiller dig i en svag position, da enhver kan påstå det samme. Hvis butikschefen er imødekommende, kan der måske laves en undtagelse, hvor du kan bevise dit køb på anden måde, som via en banktransaktion. Men som hovedregel er det essentielt at have din kvittering ved hånden.

Indholdet af en kvittering

En korrekt udfærdiget kvittering vil typisk omfatte følgende oplysninger:

  • Varens navn
  • Prisen på varen
  • Købsdatoen
  • Navnet på forretningen
  • Information om bytteret eller eventuelle særlige aftaler

Har du nogle spørgsmål eller bare brug for hjælp?

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

En dags dato kvittering forklaret

En dags dato kvittering er en praksis, der bliver mindre og mindre almindelig. Denne type kvittering stammer fra en tid, før butikkerne var udstyret med moderne kasseapparater eller Point Of Sale (POS) systemer. Tidligere blev sådanne kvitteringer håndskrevet eller mekanisk produceret på stedet, svarende til det, vi i dag får automatisk printet fra et kasseapparat.

Forståelse af reklamationsret

Reklamationsretten dækker alle købte varer med en periode på to år, hvilket indebærer, at du som forbruger er berettiget til at få udskiftet en fejlbehæftet eller mangelfuld vare med en ny uden nogen ekstra udgifter, såfremt fejlen opdages inden to år fra købstidspunktet. Det eneste krav er, at du fremviser din kvittering. Denne ret sikrer, at forhandleren har et ansvar over for dig, når det kommer til fejl ved produkter.

Er du klar til professionel hjælp?

Kontakt os for skræddersyet professionel hjælp.

Bevarelse af kvitteringer for medarbejderudlæg

Det er essentielt for medarbejdere at gemme kvitteringer, når de foretager køb eller betaler for tjenester på virksomhedens vegne, kendt som medarbejderudlæg. Disse kvitteringer tjener som nøglebevis for udgifterne, spiller en central rolle i bogføringen og er afgørende for at opnå refusion fra virksomheden.

For at sikre en problemfri refusionsproces, skal hver kvittering indeholde præcise detaljer såsom købsdato, det betalte beløb, leverandøren af varen eller tjenesten samt en klar beskrivelse af købet. Det er desuden kritisk, at kvitteringen bekræfter, at beløbet er blevet betalt. Disse detaljer bidrager til nøjagtig bogføring, rettidig refusion og overholdelse af bogføringsstandarder og skattekrav.

I visse virksomheder kræves det, at medarbejderne indsender en udgiftsrapport sammen med deres kvitteringer, hvor de uddyber købets eller udgiftens formål. Det er også vigtigt at være opmærksom på, at virksomheder kan have specifikke retningslinjer for, hvilke udgifter der kan refunderes. Medarbejdere opfordres derfor til at være fuldt indforståede med virksomhedens politikker vedrørende medarbejderudlæg.

Salg af virksomhed, opkøb & fusioner

Få en gratis vurderingsberetning af din virksomhed.

FAQ om Kvittering

Vi har samlet en række spørgsmål på siden her, så du kan få hurtigt svar. Hvis du ikke kan finde svar på dit spørgsmål, kan du kontakte os på tlf. eller E-mail.

En kvittering er en papirbekræftelse, som udleveres efter et køb. Denne bekræftelse er essentiel, hvis du ønsker at bytte eller returnere et købt produkt eller en service.

Når du foretager et køb i en fysisk butik, er det almindeligt at modtage en kvittering direkte i hånden. For at udstede en kvittering anvendes typisk et kasseapparat, der printer kvitteringen, eller så foretages der en manuel udskrivning af kvitteringen af ekspedienten.

En kvittering tjener som dit officielle bevis på et fuldført køb af en vare eller tjeneste. Også refereret til som en bon, skal en kvittering minimum inkludere oplysninger som pris, købsdato, stedet for købet, navnet på det købte produkt samt oplysninger om byttepolitik.

En faktura anses også for at være en form for kvittering, men er en mere detaljeret dokumentation sammenlignet med en kvittering. Kravene til en fakturas indhold er mere omfattende end for en kvittering.

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Del den her: