Kontakt os

+45 70 60 40 04

4.6/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Største revisionsfirmaer i Danmark

Danmarks revisionsbranche er præget af nogle af landets mest anerkendte firmaer. Er du nysgerrig på, hvordan disse firmaer rangerer i forhold til hinanden? I denne artikel vil vi dykke ned i en analyse af de 20 mest fremtrædende revisionsfirmaer i Danmark og give et indblik i de 10 største internationale revisionsfirmaer.

Vi har hjulpet over 1200+ danske virksomheder

Revision

En stigende tendens blandt danske virksomheder er at frasige sig revision. Statistik fra 2019 afslørede, at 168.000 danske virksomheder havde valgt revision fra. Trods denne udvikling har kundebasen hos de største revisionsfirmaer i Danmark oplevet en betydelig vækst.

Fagfolk mener, at denne tendens er et direkte udfald af en lempelse i kravene til revisionspligt, som trådte i kraft i 2011. Revisionspligt handler grundlæggende om, hvorvidt en virksomhed er påkrævet at have sit regnskab undersøgt af en autoriseret revisor. Efter lempelsen har et stigende antal virksomheder valgt denne service fra.

De 20 mest prominente revisionsfirmaer i Danmark

Et revisionsfirma er karakteriseret ved at have professionelle revisorer ansat, der fokuserer på revision af finansielle rapporter og regnskaber. Flere virksomheder, store som små, vælger at hyre et revisionsfirma for at udarbejde deres årlige finansielle oversigt. Dette er tilfældet, selvom nogle virksomheder har muligheden for at fravælge denne service.

Herunder finder du en liste over nogle af de største revisionsfirmaer i Danmark, rangordnet efter deres omsætning baseret på data fra 2019. Disse firmaer opererer indenfor sektorerne juridisk bistand, bogføring, og naturligvis revision.

Når man vurderer de største revisionsfirmaer i Danmark baseret på antallet af kunder, får man et anderledes perspektiv. Beierholm topper listen som det største revisionsfirma i landet, idet de i 2019 kunne præstere 22.586 klienter. Dette tal markerede en imponerende vækst på 7,5% sammenlignet med det foregående år.

BDO følger efter Beierholm med en klientbase på 17.575 kunder. PwC og Deloitte følger tæt efter, hver med et næsten identisk antal kunder. Begge firmaer har cementeret deres plads blandt de største revisionsfirmaer i Danmark, ikke kun baseret på omsætning, men også i antallet af betroede klienter.

Udviklingen - seneste år

Selv med den fremherskende tendens, hvor danske virksomheder undlader at få revideret deres regnskaber, oplever de største revisionsfirmaer i Danmark fortsat en tilstrømning af nye kunder. Dette fænomen betød, at de ti førende revisionsfirmaer i landet samlet set kunne byde velkommen til 4.729 nye kunder i løbet af 2019.

Har du nogle spørgsmål eller bare brug for hjælp?

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

De største revisionsfirmaer - i verden

Oversigten over de mest prominente revisionsfirmaer globalt afspejler i høj grad rangordenen i Danmark. Flere af de samme navne fremtræder på begge lister. Dette er et resultat af, at disse selskaber opererer på internationalt plan og har etableret dominerende kontorer i en bred vifte af lande, inklusiv Danmark.

The Big Four

På den globale arena er der en markant forskydning fra fjerdepladsen, KPMG, til femtepladsen, BDO, i hierarkiet af de største revisionsfirmaer. The Big Four, som refererer til de fire mest dominerende selskaber indenfor revision, erhvervsfinansiering, og juridisk rådgivning, dominerer markedet.

The Big Four består af:

  • Deloitte
  • Ernst & Young (EY)
  • KPMG
  • PwC

De er ofte omtalt i fællesskab, fordi de deler mange ligheder, herunder størrelsen på deres arbejdsstyrke, deres omsætning, og de tjenester de tilbyder.

I fortiden omtalte man ofte The Big Eight. Over tid blev dette antal reduceret først til The Big Six, derefter The Big Five, og nu The Big Four. Denne reduktion er en konsekvens af flere sammenslutninger mellem de store firmaer fra den oprindelige Big Eight. Derudover gik Arthur Andersen, et tidligere medlem af Big Eight, konkurs i 2002.

Er du klar til professionel hjælp?

Kontakt os for skræddersyet professionel hjælp.

FAQ om Revisionsfirmaer

Vi har samlet en række spørgsmål på siden her, så du kan få hurtigt svar. Hvis du ikke kan finde svar på dit spørgsmål, kan du kontakte os på tlf. eller E-mail.

Dette paradoks kan spores tilbage til en lempelse i revisionspligten, som trådte i kraft i 2011. Revisionspligten afgør, om en virksomhed er forpligtet til at have sit regnskab gennemgået af en autoriseret revisor. Efter denne lempelse har et voksende antal selskaber valgt at fravælge revision, selvom de største revisionsfirmaer fortsat oplever en stigning i antallet af kunder.

Et revisionsfirma er en virksomhed, der har revisorer ansat for at udføre revision af regnskaber. Selvom mange virksomheder vælger at bruge et revisionsfirma til at udarbejde deres årlige regnskab, er det ikke et krav for alle virksomheder. Valget om at anvende en revisor kan være frivilligt, afhængigt af virksomhedens type og størrelse.

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Del den her: