Kontakt os

+45 70 60 40 04

4.6/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Sådan opretter du CVR-nummer: Komplet guide

At oprette CVR-nummer i Danmark er mere enkelt, end de fleste tror. Det første skridt er helt gratis, og alt du behøver er dit NemID. Dog kan der, afhængigt af virksomhedstypen, være visse gebyrer forbundet med oprettelsesprocessen. Denne dybdegående guide vil hjælpe dig med at forstå, hvordan du kan oprette CVR-nummer for din virksomhed.

Vi har hjulpet over 1200+ danske virksomheder

Forståelse af CVR-nummeret

Når man skal oprette CVR-nummer, er det vigtigt at forstå dets formål. CVR-nummeret fungerer som en unik identifikationskode for hver virksomhed i Danmark. Dette nummer er din virksomheds officielle ID og kan ses i Det Centrale Virksomhedsregister, som indeholder en skattekiste af oplysninger om alle registrerede virksomheder.

Er din virksomhed momsregistreret? Så vil dit CVR-nummer også tjene som dit momsnummer.

Hvordan oprettes CVR-nummeret?

Besøg Det Centrale Virksomhedsregister på virk.dk, når du skal oprette CVR-nummer.

Bestem hvilken type virksomhed du ønsker at oprette. Uanset om det er en enkeltmandsvirksomhed, et selskab eller en forening, kræver processen en grundig forståelse.

Hvis din årlige omsætning ligger under 50.000 kroner, er det valgfrit at oprette et CVR-nummer. Dog kan det være fordelagtigt, især hvis du ønsker momsfradrag.

Selvom det grundlæggende er gratis at oprette CVR-nummer, kan der være omkostninger forbundet med opdateringer og ændringer i virk.dk for visse virksomhedstyper. Nogle selskabsformer kan også kræve kapitalindskud.

Overvej at oprette en erhvervskonto, uanset virksomhedstype, for at holde dine forretningsudgifter adskilt fra personlige udgifter.

Omkostningerne ved at oprette CVR-nummer og virksomhed

Når du vil oprette et CVR-nummer for din virksomhed i Danmark, er selve processen ofte gratis. Men visse typer af selskaber kræver stiftelsesgebyrer. Disse gebyrer skyldes de ekstra krav, som stilles ved stiftelse og registrering af selskaber i forhold til enkeltmandsvirksomheder.

Her er en detaljeret oversigt over stiftelsesgebyrerne for de mest almindelige virksomhedsformer, når du vil oprette CVR-nummer:

Anpartsselskab (ApS):                                                                                                670 kroner

Aktieselskab (A/S):                                                                                                    670 kroner

Partnerselskab (P/S):                                                                                                 670 kroner

Forening med begrænset ansvar (f.m.b.a):                                                               670 kroner

Andelsselskab med begrænset ansvar (a.m.b.a):                                                     670 kroner

Særlig finansiel virksomhed:                                                                                     670 kroner

Andre virksomhedstyper uden digital selvbetjeningsstøtte:                                    2.150 kroner

Selvom det er gratis at oprette CVR-nummer for enkeltmandsvirksomheder og personligt ejede virksomheder, er det værd at huske, at der kan være gebyrer ved senere ændringer. Særligt selskaber kan opleve gebyrer ved ændringsregistreringer på virk.dk.

Opret CVR-nummer online: En simpel guide

Er du ivrig efter at oprette CVR-nummer med det samme? Med et NemID kan du let og hurtigt opret CVR-nummer online. Start processen ved at vælge “Start virksomhed” på virk.dk, hvorefter platformens intuitive selvbetjeningsproces vil guide dig gennem hvert trin.

Inden du går i gang med at oprette CVR-nummer, kan det være en god idé at have en forretningsplan klar. Virk.dk anbefaler dette skridt, da det sikrer, at du har en klar strategi og vision for din virksomhed. Skal du ansætte personale? Virk.dk tilbyder også en trin-for-trin-guide til ansættelsesprocessen. For at forstå omkostningerne ved en ny ansættelse bedre, kan du benytte vores omkostningsberegner.

Oprettelse af CVR-nummer og Virksomhedsstiftelse

At oprette CVR-nummer er et kritisk skridt for enhver, der ønsker at starte en virksomhed i Danmark. Denne proces varierer afhængigt af virksomhedstypen og de medfølgende forpligtelser.

For enkeltmandsvirksomheder, hvor procedurerne for at oprette CVR-nummer er relativt enkle, er det vigtigt at bemærke, at hæftelsen er personlig. Selvom der ikke er nogen kapitalkrav, skal man ofte være opmærksom på momsregistrering.

Når du går videre til mere komplekse selskabsstrukturer, øges behovet for at forstå, hvordan du korrekt kan oprette CVR-nummer. Her kommer øget bogføringsansvar, krav om registrering af ejerskab, kapitalindsatser fra aktionærer og en specificeret ledelsesstruktur i spil. 

Men frygt ikke, at oprette CVR-nummer og stifte en virksomhed behøver ikke at være en besværlig rejse. Med den rette forberedelse og vejledning kan du hurtigt navigere gennem processen. For selskabsdannelser kan et CVR-nummer typisk opnås inden for 24 timer, forudsat at alt indsendt materiale er korrekt.

Hvis du ønsker at undgå fejl, når du skal oprette CVR-nummer, kan det være klogt at søge professionel hjælp, især for større selskabsstrukturer. Dette kan både fremskynde processen og reducere risikoen for forsinkelser.

Hvordan opretter du CVR-nummer specifikt for en enkeltmandsvirksomhed?

Følg denne simple proces:

  1.     Besøg virk.dk.
  2.     Klik på “Start virksomhed”.
  3.     Anvend dit NemID til login.
  4.     Læs og accepter betingelserne.
  5.     Vælg “Enkeltmandsvirksomhed”.
  6.     Indtast alle nødvendige detaljer, som er afgørende, når du skal oprette CVR-nummer.
  7.     Vent på godkendelse fra Erhvervsstyrelsen, som typisk kommer inden for en uge.

Husk, at nøglen til en problemfri proces for at oprette CVR-nummer er korrekt forberedelse og forståelse af de relevante krav.

Hvordan man opretter CVR-nummer for ejerforeninger

At oprette CVR-nummer for en ejerforening kan virke overflødigt, da de primært er frivillige sammenslutninger designet til at administrere fælles ejendomme. 

Dog findes der betydelige fordele ved at tage skridtet og oprette CVR-nummer. For eksempel, når en ejerforening ønsker at have en separat foreningskonto i banken, er et CVR-nummer afgørende for at sikre, at økonomien er klart adskilt fra f.eks. kassererens privatøkonomi. 

Med NemID er processen at oprette CVR-nummeret simpel og ligetil. Det er dog vigtigt at huske, at dette nummer skal fornys hvert tredje år. Som en bonus kan en digital postkasse oprettes, hvilket forenkler modtagelsen af officielle dokumenter.

Hvorfor freelancere bør oprette CVR-nummer

For freelancere kan det være en strategisk fordel at oprette CVR-nummer, selv hvis de ikke forventer at omsætte 50.000 kr. i det første år. At oprette CVR-nummer øger professionaliteten og signalerer seriøsitet over for potentielle kunder. Derudover åbner det op for muligheden for fradrag af virksomhedsrelaterede udgifter. 

Frivillig momsregistrering, som ofte følger med at oprette CVR-nummer, kan også give skattemæssige fordele, specielt når man handler med andre momspligtige virksomheder.

Oprettelse af CVR-nummer - kunstnere

Mange kunstnere overvejer, om de skal oprette CVR-nummer. Afhængigt af virksomhedens natur kan det være afgørende. Processen for at oprette CVR-nummer varierer, men det starter typisk med at definere, om man vil fungere som en personlig ejet virksomhed eller et større selskab. 

Det er værd at bemærke, at visse kunstneriske aktiviteter, som musikproduktion eller journalistik, kan være momsfritagede. For disse specialtilfælde kan det være gavnligt at konsultere en revisor for at sikre, at man korrekt navigerer i reglerne omkring at oprette CVR-nummer.

Oprettelse af CVR-nummer og tilmelding til moms og skat

Når du ønsker at oprette CVR-nummer, er det vigtigt at tage højde for flere afgørende aspekter, herunder registrering af moms og skat. CVR-nummeret er din virksomheds identifikation og giver adgang til mange erhvervsmæssige fordele.

Forberedelse: Inden du går i gang med at oprette CVR-nummer, er det essentielt at have en klar idé om din virksomheds type og mål. Dette hjælper med at vælge den korrekte registrering.

Automatisk tilmelding: Når du starter processen for at oprette CVR-nummer, bliver du guidet igennem forskellige tilmeldingsmuligheder, herunder moms og skat. Typisk vil de relevante felter blive markeret automatisk baseret på din virksomhedstype.

Rådgivning: Hvis du er usikker på de specifikke krav for din virksomhed, er Skattestyrelsen en nyttig ressource. De kan vejlede dig igennem processen og besvare spørgsmål relateret til at oprette CVR-nummer og nødvendige tilmeldinger.

Fortsæt registreringen: Efter konsultation, fortsæt til virk.dk og fuldfør processen for at oprette CVR-nummer. Skattestyrelsens faktaark er en ekstra ressource, der tilbyder detaljerede oplysninger om emnet.

Forståelse af fakturakrav: Med et CVR-nummer er det vigtigt at være opmærksom på, at fakturaer skal indeholde specifikke detaljer. Dette kan variere baseret på om du er momsregistreret eller ej.

Vigtigheden af momsregistrering: Selvom det er muligt at oprette CVR-nummer uden momsregistrering, er der bestemte forhold, som kan kræve at du bliver momsregistreret. Hvis din omsætning for eksempel overstiger 50.000 kroner, kan Skattestyrelsen tilmelde dig moms.

CVR-nummer og bilkøb

Et andet vigtigt aspekt ved at oprette CVR-nummer er muligheden for køb af firmabiler. Forretningsejere bør undersøge reglerne omkring beskatning, miljøhensyn og erhvervsmæssig brug af køretøjer. Dine valg bør reflektere virksomhedens behov, hvad enten det er transport af varer, værktøj eller kørsel til kundemøder.

I sidste ende, når du beslutter dig for at oprette CVR-nummer, er det en investering i din virksomheds fremtid. Det giver ikke kun din forretning en officiel status, men også adgang til en række ressourcer og muligheder, der kan fremme virksomhedens vækst og succes.

Salg af virksomhed, opkøb & fusioner

Få en gratis vurderingsberetning af din virksomhed.

FAQ om oprettelse af CVR-nummer

Vi har samlet en række spørgsmål på siden her, så du kan få hurtigt svar. Hvis du ikke kan finde svar på dit spørgsmål, kan du kontakte os på tlf. eller E-mail.

Et CVR-nummer er et unikt registreringsnummer tildelt til virksomheder i Danmark. Det bruges til at identificere virksomheden i officielle sammenhænge, som fx i forbindelse med skat og moms.

Ja, når du opretter et CVR-nummer via processen, vil du blive guidet igennem forskellige tilmeldingsmuligheder, herunder moms og skat. Typisk vil relevante felter blive markeret automatisk baseret på din virksomhedstype. Men husk at konsultere Skattestyrelsen, hvis du er usikker på specifikke krav for din virksomhed.

Ja, det er muligt at oprette et CVR-nummer uden at være momsregistreret. Det er dog vigtigt at bemærke, at hvis din omsætning overstiger 50.000 kroner, kan Skattestyrelsen kræve, at du bliver momsregistreret.

Når du ønsker at købe en bil under dit CVR-nummer, skal du først vurdere dit behov, såsom om bilen primært vil blive brugt erhvervsmæssigt eller også privat. Reglerne for privat- og firmabiler varierer, så det er vigtigt at holde sig opdateret om regler, satser og fradrag. Overvej også muligheder som leasing eller køb med specifikke nummerplader som papegøjeplader.

tekst

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Del den her:

Har du nogle spørgsmål eller bare brug for hjælp?

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder