Kontakt os

+45 70 60 40 04

4.6/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Guide til oprettelse af holdingselskab

Hvad tænker du på, når du hører ordene "opret holdingselskab"? Måske tænker du på store multinationale virksomheder eller komplekse skatteordninger. Men faktisk kan mange virksomhedsejere i Danmark drage nytte af at oprette et holdingselskab, uanset virksomhedens størrelse. I dette blogindlæg kigger vi nærmere på, hvad et holdingselskab egentlig er, hvordan du opretter et, og kort lidt om de fordele, det kan bringe med sig

Vi har hjulpet over 1200+ danske virksomheder

Hvad er et holdingselskab?

Et holdingselskab er, i sin enkleste form, et selskab, der primært har til formål at eje aktier i andre selskaber. Det fungerer som en “holder” af disse aktier, og på denne måde kan det isolere virksomhedsejere fra potentielle finansielle risici. Ved at oprette et holdingselskab kan man centralisere kontrol over flere selskaber, samtidig med at man opnår en række skattemæssige og operationelle fordele.

Hvorfor vælge et holdingselskab?

At oprette et holdingselskab er ikke blot en smart manøvre for store virksomheder. Små og mellemstore virksomheder kan også drage fordel af denne struktur. Nogle af fordelene inkluderer:

  • Risikoreduktion: Beskytter personlige aktiver og isolerer forretningsrisiko.
  • Skatteoptimering: Mulighed for mere fordelagtig beskatning ved at udnytte holdingselskabets unikke skattestruktur.
  • Vækst: Gør det lettere at erhverve andre virksomheder eller investere i nye ventures.

Hvis du overvejer at udvide din virksomhed, minimere risici eller bare ønsker en mere strømlinet virksomhedsstruktur, kan det være tid til at oprette et holdingselskab.

Trin-for-trin guide til oprettelse på virk.dk

1.For at oprette et holdingselskab på virk.dk skal du bruge NemID eller NemID medarbejdersignatur. Start processen ved at klikke på “Start virksomhed” fra hovedsiden.

2.For at begynde registreringen af dit holdingselskab, vælg “Start selvbetjening”. Vær sikker på at have dit NemID klar, for du vil blive bedt om at logge ind umiddelbart efter.

3.Log ind med dit NemID eller medarbejdersignatur.

Har du nogle spørgsmål eller bare brug for hjælp?

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

4.Før du kan fortsætte med at oprette dit holdingselskab, er det nødvendigt at acceptere betingelserne for brug, ligesom det ville være for enhver anden virksomhedstype.

5.For at fortsætte, vælg en virksomhedsstruktur såsom ApS, A/S, P/S, eller SE-selskab.

6.Dernæst, under Anpartsselskab (ApS), klik “Vælg”. Dette er den selskabsform, de fleste vælger for deres holdingselskab. Du kan dog også vælge anden selskabsform, hvis du ønsker det.

Er du klar til professionel hjælp?

Kontakt os for skræddersyet professionel hjælp.

7.Nu er det tid til det faktiske oprettelsesarbejde. Indtast de påkrævede oplysninger for at fuldføre oprettelsen. Vær opmærksom på kapitalkravene.

8.På skærmens venstre side kan du se de nødvendige felter, du skal udfylde, som inkluderer stamdata, branche, kapital og ejerforhold. For at fortsætte gennem trinene, klik “Næste”.

9.Efter du har indtastet alle nødvendige oplysninger, er du færdig med oprettelsen af dit holdingselskab og vil snart modtage et CVR-nummer.

10.Registreringen kan tage lidt tid, men du vil modtage en bekræftelses-mail. Når dit selskab er officielt, kan du bestille firma-NemID, angive en NemKonto og opsætte en digital postkasse til dit holdingselskab.

Overvej alternative selskabsformer til dit holdingselskab

Som tidligere nævnt kan et holdingselskab potentielt være enhver forretningsstruktur, der besidder aktier eller anparter i andre selskaber – det er ikke begrænset til kun at være et ApS, men kan f.eks. også være et A/S.

Salg af virksomhed, opkøb & fusioner

Få en gratis vurderingsberetning af din virksomhed.

om oprettelse holdingselskab

Vi har samlet en række spørgsmål på siden her, så du kan få hurtigt svar. Hvis du ikke kan finde svar på dit spørgsmål, kan du kontakte os på tlf. eller E-mail.

Et holdingselskab er primært designet til at eje aktier eller andele i andre selskaber. Det primære formål er at kontrollere disse selskaber og modtage udbytte fra dem. Et almindeligt driftsselskab, derimod, beskæftiger sig med dagligdagens forretningsaktiviteter, såsom salg, serviceydelser osv.

Du kan tjekke tilgængeligheden af et selskabsnavn på virk.dk. Det er vigtigt at vælge et unikt navn for at undgå potentielle konflikter og retlige udfordringer i fremtiden.

Omkostningerne ved at oprette et holdingselskab kan variere. Der er gebyrer forbundet med selve registreringen på virk.dk, samt yderligere omkostninger ift. kapitalkrav afhængigt af den valgte selskabsform. Det kan også være en god ide at konsultere en revisor eller advokat for at sikre, at alt er sat op korrekt, hvilket kan medføre yderligere omkostninger.

Et driftsselskab beskæftiger sig direkte med dagligdagens forretningsaktiviteter som salg, produktion eller serviceydelser. I modsætning hertil fokuserer et holdingselskab primært på at eje, administrere og overvåge aktier eller anparter i andre selskaber. Målet er typisk at opnå afkast fra disse investeringer snarere end direkte drift.

Ja, der er flere skattemæssige fordele ved at have et holdingselskab i Danmark. For eksempel kan holdingselskaber i nogle situationer modtage udbytte fra deres datterselskaber skattefrit. Derudover kan de potentielt opnå skattefrie kapitalgevinster ved salg af datterselskaber, hvis bestemte betingelser er opfyldt.

Holdingselskaber har en bred mulighed for ejerskab og kan investere i næsten enhver form for virksomhed. Dette kan spænde fra nystartede start-ups til store, etablerede multinationale selskaber inden for en lang række brancher.

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Del den her: