Kontakt os

+45 70 60 40 04

4.6/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Freelancer

En selvstændig freelancer tilbyder sine ekspertiseydelser til virksomheder uden at blive ansat direkte af dem. Når du benytter dig af en freelancer, indkøber du specifikke ydelser, som denne ekspert stiller til rådighed for din forretning. Freelancere opererer inden for et væld af fagområder, herunder men ikke begrænset til korrekturlæsning, SEO (søgemaskineoptimering), fotografering og programmering, hvilket gør dem til en fleksibel ressource for virksomheder.

Vi har hjulpet over 1200+ danske virksomheder

Forståelsen af en freelancer

En freelancer optræder som en uafhængig enhed og er i stand til at levere en bred vifte af services. Blandt de mest populære tjenester finder man programmering, content skrivning, og korrekturlæsning. Den unikke fordel ved at engagere freelancere er, at du effektivt køber adgang til individets kompetencer og tid. Det indebærer, at du ikke fastansætter freelanceren i din organisation, men i stedet kan aftale med vedkommende om specifikke projekter, såsom at forbedre din webside, udføre korrekturlæsning af dine dokumenter eller andre unikke opgaver.

Freelancere hyres oftest på basis af en kontrakt for at varetage en specifik opgave eller projekt.

Forskelle mellem freelancere og iværksættere

At være freelancer og iværksætter har sine ligheder, idet begge roller indebærer at man står i spidsen for sin egen karriere, med ansvar for at akkumulere klienter og opgaver som selvstændig virksomhedsejer. For mange freelancere ligger den primære værdi i at have kontrol over deres egen tid og friheden til at vælge, hvor og hvornår arbejdet udføres. Iværksættere, derimod, fokuserer mere på vækstaspektet af at drive en virksomhed, herunder at udvide med flere medarbejdere og med tiden opnå finansiel gevinst gennem salg af virksomheden.

Fordele ved freelancer livet

Som freelancer har du privilegiet af at være din egen chef, hvilket indebærer total autonomi over din arbejdsdag. Dette betyder, at du selv vælger dine projekter, bestemmer dit arbejdstidspunkt og fastlægger, hvor mange timer du ønsker at dedikere dagligt. Ofte resulterer dette i en højere indtjening, da du direkte nyder godt af overskuddet fra dit arbejde, modsat en ansat, hvis arbejdsindtægt går til virksomheden. Ved at samarbejde med en række forskellige virksomheder, får du mulighed for at arbejde med varierende projekter og mennesker på tværs af brancher, hvilket beriger dit professionelle liv med alsidighed.

Har du nogle spørgsmål eller bare brug for hjælp?

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Ulemper ved at Være Freelancer

På trods af de mange fordele ved freelancing, medfølger der også nogle ulemper. En primær udfordring for freelancere er den uforudsigelige indkomst; uden en fast løn kan man opleve perioder med høj indtjening og perioder med lav eller ingen indtjening. Som din egen chef bærer du ansvaret for at skaffe kunder og projekter, hvilket kan være en udfordring i sig selv, specielt når det gælder om at opretholde en stabil arbejdsmængde uden at blive over- eller underbelastet.

Det er klogt for freelancere at opbygge en finansiel buffer til tider med mindre arbejde og sikre sig selv med hensyn til pension, for at stå stærkere i perioder med finansiel usikkerhed.

Hvem er en typisk freelancer

En typisk freelancer, også kendt som freelancearbejder, soloselvstændig, eller selvansat, er en person, der opererer selvstændigt og tjener penge ved at tilbyde sine services og ydelser til forskellige kunder. Freelancere skaffer ofte arbejde via tredjepartsplatforme, men for mange er det mest almindelige at finde opgaver gennem deres eget netværk, som kan inkludere tidligere arbejdsgivere, tidligere kollegaer, tidligere kunder og disse kunders netværk.

I Danmark var mere end 7% af den arbejdsdygtige befolkning freelancere ifølge en statistik fra 2017. Dette tal er dog anset for at være steget, og det estimeres nu, at over 10% af danskerne arbejder som freelancere.

De mest efterspurgte freelancejobs omfatter et bredt spektrum af færdigheder, herunder:

 • Grafisk design
 • Foto- og videoredigering
 • Copywriting og indholdsskabelse
 • UI/UX design
 • Webdesign og udvikling
 • WordPress udvikling
 • Administrativ support
 • Virtuel assistance
 • SEO-analyse
 • Dataindtastning
 • Redigering og korrekturlæsning
 • Forretningsanalyse
 • Leadgenerering

Disse områder understreger den brede vifte af muligheder tilgængelige for freelancere, der ønsker at udnytte deres specifikke kompetencer og ekspertise.

Er du klar til professionel hjælp?

Kontakt os for skræddersyet professionel hjælp.

Hvordan bliver man freelancer? 8 tips til at komme i gang

Opdag det berigende liv som freelancer, og lad os udforske, hvordan du kan navigere succesfuldt i denne verden.Her er 8 nøglestrategier for at sætte dig på rette vej.
 • Definer dine mål 
Det er afgørende at definere, hvad succes betyder for dig som freelancer og fastlægge dine mål fra begyndelsen.For nogen er det økonomisk gevinst, der tæller mest, mens det for andre kan være fleksibiliteten til at deltage i børnenes aktiviteter midt på ugen.Inden du påbegynder din freelancekarriere, skal du være tydelig med din målsætning.Stil dig selv følgende spørgsmål for at skærpe din vision:
 • Skal freelancing være en supplerende indtægt eller din primære indtægtskilde?
 • Hvad driver mig: Er det pengene, friheden, eller noget helt tredje?
 • Besidder jeg den nødvendige selvdisciplin til at være freelancer?
 • Er der andre årsager til, at jeg ønsker at blive freelancer?
Dine svar vil tjene som din vejledende stjerne.Med et klart formål i sigte, vil du være godt rustet til at tage hul på din freelance rejse.
 • Hav en opsparing på plads
Inden du dykker hovedkulds ind i freelancer livet, er det vigtigt at forstå en grundlæggende realitet: Arbejdsstrømmen vil variere, og der vil komme tidspunkter, hvor nye projekter er få og langt imellem.Disse stille perioder, eller “freelancing tørketider”, er uundgåelige og kræver forberedelse.For at navigere gennem disse udfordringer uden unødig stress, er det klogt at have en opsparing, der kan dække dine leveomkostninger i 3 til 6 måneder, klar inden du begynder at freelance på fuldtid.En sådan finansiel sikkerhedsnet vil ikke kun hjælpe dig igennem de magre tider, men også give dig den frihed at afslå opgaver, der ikke matcher dine professionelle mål og ambitioner.
 • Gør dig selv klart hvad du vil sælge
Identificering af, hvad du ønsker at tilbyde potentielle klienter, er en kritisk del af forberedelsen til din freelance karriere.Det handler om at pinpointe en specifik færdighed eller service, du kan levere, og for hvilken du forventer at blive betalt. Kunder leder sjældent efter generiske løsninger; de søger eksperter inden for specifikke områder.Ved at definere din niche skaber du en stærkere position for dig selv på markedet. Det er vigtigt, at det er noget, der både har en høj efterspørgsel og matcher dit kompetenceniveau.Mange potentielle freelancere tøver med at tage springet på grund af frygten for at være en bedrager (imposter syndrome), bekymrede for, om de er dygtige nok. Hvis dette føles bekendt, er vores råd at lade din pris afspejle dit nuværende niveau og så bare komme i gang.At forbedre dine færdigheder kommer bedst igennem praktisk arbejde med ægte kunder fremfor konstant at søge nye kurser eller certifikationer.Der er markante fordele ved at specialisere sig som freelancer og definere din niche:
 • Du kan ofte forlange en højere pris for dine specialiserede tjenester.
 • Det bliver lettere for dig at markedsføre dig selv.
 • Du kan med større lethed positionere dig selv som topkandidat indenfor dit felt.
 • Det bliver lettere at skabe salg gennem mund-til-mund-metoden, da dit tilbud er klart og tydeligt.
At skærpe din niche og blive klar over, hvad du vil sælge, er essentielt for at skabe et solidt fundament for din freelancevirksomhed.
 • Skærp dine færdigheder
Det er netop blevet nævnt, at du skal turde kaste dig ud i det og lære undervejs.Ikke desto mindre er det kritisk, at du har de basale kompetencer på plads indenfor dit specifikke område.Hvis du begynder uden at have en solid fundament af viden, vil du støde på unødvendige udfordringer. Sørg derfor for at holde dig opdateret ved at følge blogs, se YouTube-videoer og læse bøger, som alle er direkte relevante for din branche.Desuden udgør onlinekurser en fremragende ressource til at opnå nye evner eller finpudse dem, du allerede besidder.
 • Find din målgruppe
Efter at have finpudset din service og valgt din niche, er det tid til at lokalisere dem, der er villige til at betale for dine ydelser.Det er vigtigt at identificere den type kunder, der bedst matcher din specifikke niche.Som nybegynder vil kunderne ikke strømme til dig blot fordi du er dygtig indenfor dit område. Det kræver, at du gør dig synlig for dine potentielle kunder.Det kræver en proaktiv indsats at demonstrere, at du er den rette til at føre et projekt til succes.For at komme i kontakt med potentielle kunder i din niche, kan du:
 • Netværke og skabe forbindelser indenfor din branche
 • Udforske og researche potentielle kunder
 • Iværksætte kold canvas via telefon eller e-mail
 • Samarbejde med andre freelancere eller agenturer
 • Tilmelde dig på velkendte freelanceplatforme og markedspladser
Test forskellige metoder for at finde ud af, hvad der fungerer bedst for dig.Mange nyopstartede freelancere lander deres første opgaver gennem freelanceplatforme eller via forbindelser fra tidligere ansættelser.
 • Byg din portefølje – også når du ikke har noget arbejde at vise
En imponerende portefølje er afgørende for enhver freelancer, da den hjælper potentielle kunder med at forestille sig, hvad du kan tilbyde dem.Din portefølje bør klart fremvise:
 • Din ekspertise inden for feltet
 • Din relevante erfaring, der understøtter din ekspertise
 • Dit personlige brand
 • Casestudier, data-drevne resultater, arbejdsprøver, anbefalinger og konceptudkast
 • Dine kontaktoplysninger, så interesserede kunder nemt kan kontakte dig
Selv hvis du endnu ikke har egne projekter at vise frem, kan du inddrage eksempler på lignende arbejde udført af andre freelancere for at illustrere, hvad du er i stand til at levere – vær dog omhyggelig med at gøre det klart, at det ikke er dit eget arbejde.En velpræsenteret portefølje kan være et værdifuldt værktøj, især hvis du mangler omfattende arbejdserfaring eller referencer som støtte.Din portefølje er dit kraftfulde redskab til at informere, engagere og overbevise potentielle kunder om, at du er den rette til jobbet.Inden du søger efter nye projekter, brug tid på at overveje, hvilke elementer der skal inkluderes i din portefølje, og den bedste måde at præsentere dem på.
 • Skriv tilbud, der konverterer
Når du har identificeret den rette platform, præpareret din portefølje, og har potentielle kunder i sigte, er næste skridt at byde på projekter og afgive tilbud.Et professionelt og overbevisende tilbud kan gøre hele forskellen for, om du bliver valgt til opgaven.Dit tilbud bør tydeligt argumentere for dine kompetencer, detaljere kundens behov, din løsningsmodel, og hvordan du planlægger at løse opgaven.Succesrige freelancere skræddersyr deres tilbud til hver enkelt kunde og projekt for at sikre relevans og personlig tilknytning.For at tilføje et ekstra niveau af engagement til dit tilbud, overvej at lave en kort video, hvor du gennemgår tilbuddet. At investere ekstra tid og energi i dine tilbud, især i starten af din freelancekarriere, viser din dedikation, passion, og professionalisme over for potentielle klienter.
 • Sikre kvalitetsleveringer – hver gang 
Som freelancer er dine kunder kernen i din forretning. Når du først har sikret dig opgaven, er næste skridt at sikre, at du afleverer arbejdet præcis som kunden forventer, eller bedre endnu, overgår disse forventninger.Din evne til at skille dig ud og levere noget unikt vil ikke kun cementere dit forhold til kunden men også åbne døre for langvarige samarbejder, gentagne opgaver, og positive anbefalinger.Her er nogle nøglestrategier for at opbygge og vedligeholde et stærkt kundeforhold:
 • Lever konsekvent arbejde af høj kvalitet, der møder eller overgår kundens behov.
 • Vær proaktiv med kommunikationen, og sørg for, at den er klar og regelmæssig.
 • Skab tillid hos dine kunder ved altid at levere arbejde af ensartet høj kvalitet.
 • Udforsk muligheder for at tilbyde yderligere værdi udover det forventede.
Ved at fokusere på disse aspekter kan du ikke bare sikre tilfredse kunder, men også skabe et grundlag for en blomstrende freelanceforretning med et solidt ry for kvalitet og pålidelighed.

Salg af virksomhed, opkøb & fusioner

Få en gratis vurderingsberetning af din virksomhed.

FAQ om Freelancer

Vi har samlet en række spørgsmål på siden her, så du kan få hurtigt svar. Hvis du ikke kan finde svar på dit spørgsmål, kan du kontakte os på tlf. eller E-mail.

At hyre en freelancer betyder, at du får adgang til en uafhængig eksperts kompetencer og tid til specifikke projekter uden at fastansætte personen. Dette kan inkludere opgaver som programmering, content skrivning, og korrekturlæsning, baseret på en kontraktuel aftale.

Hovedforskellen er, at freelancere primært værdsætter kontrol over deres tid og frihed til at arbejde, hvor og hvornår de ønsker, mens iværksættere fokuserer på at vokse deres virksomhed, ansætte medarbejdere, og potentielt opnå finansiel gevinst ved at sælge virksomheden.

Som freelancer nyder du fordelene ved at være din egen chef, herunder total kontrol over dine arbejdstider, valg af projekter, og muligheden for højere indtjening. Du får også en alsidig arbejdsdag ved at samarbejde med forskellige virksomheder og projekter.

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Del den her: