Kontakt os

+45 70 60 40 04

4.6/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Enkeltmandsvirksomhed

En enkeltmandsvirksomhed er kendetegnet ved at have én enkelt ejer, hvilket gør det umuligt at stifte en sådan virksomhed sammen med andre. Uden behovet for en bestyrelse eller direktion er denne virksomhedsform mindre kompleks sammenlignet med kapitalselskaber.

Vi har hjulpet over 1200+ danske virksomheder

Hvad er en enkeltmandsvirksomhed?

En enkeltmandsvirksomhed er kendetegnet ved at have én enkelt ejer, hvilket gør det umuligt at stifte en sådan virksomhed sammen med andre. Uden behovet for en bestyrelse eller direktion er denne virksomhedsform mindre kompleks sammenlignet med kapitalselskaber. 

Selvom en enkeltmandsvirksomhed kun har én ejer, giver det mulighed for at ansætte medarbejdere og udvide forretningen. Desuden giver denne virksomhedsform også friheden til at handle internationalt, selv med lande uden for EU. Dette adskiller en enkeltmandsvirksomhed fra andre personlige virksomhedstyper som personligt ejet mindre virksomhed (PMV).

For dem, der overvejer at starte en virksomhed, men som måske ikke har tilstrækkelige midler til startkapitalen i kapitalselskaber som et anpartsselskab (ApS) eller et aktieselskab (A/S), kan enkeltmandsvirksomhed være en optimal løsning.

Nogle nøglepunkter vedrørende en enkeltmandsvirksomhed inkluderer:

 • Fraværet af kapitalkrav ved etablering.
 • En enkelt ejer styrer alle aspekter af virksomheden.
 • Nem og omkostningsfri registrering.
 • Den fulde hæftelse af ejeren for virksomhedens forpligtelser.

Ofte vælger iværksættere enkeltmandsvirksomheden, især når de ikke har de nødvendige midler til selskabskapitalen, som kapitalselskaber kræver. Dette giver ejeren fuld kontrol over virksomhedens beslutningstagning og driftsansvar. Med denne kontrol kommer dog også det fulde ansvar for virksomhedens økonomi og forpligtelser.

Enkeltmandsvirksomhedens kapital og hæftelse: Hvad du bør vide

I modsætning til mange andre selskabsformer er der ingen kapitalkrav ved stiftelsen af en enkeltmandsvirksomhed. Dette betyder, at ejerens økonomi er direkte knyttet til virksomhedens økonomi. Hvis enkeltmandsvirksomheden skylder penge, og den ikke kan opfylde denne forpligtelse, kan kreditorer kræve betaling direkte fra ejeren. Derfor hæfter ejeren ubegrænset med hele sin formue for virksomhedens økonomiske forpligtelser. Dette inkluderer betalinger til leverandører, lønudbetalinger, husleje, banklån og andre økonomiske forpligtelser.

Betingelser for stiftelse af en enkeltmandsvirksomhed

Før du går i gang med at oprette en enkeltmandsvirksomhed, er der nogle krav, du skal være opmærksom på. Hvis du er på kontanthjælp eller modtager understøttelse, skal du være opmærksom på, at du ikke kan registrere en virksomhed uden speciel tilladelse. Denne begrænsning skyldes, at der kræves en særlig godkendelse for at stifte en virksomhed, mens man er på offentlig forsørgelse. Dog, hvis du er studerende på SU, har du mulighed for at oprette en enkeltmandsvirksomhed.

Har du nogle spørgsmål eller bare brug for hjælp?

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Fordelene og ulemperne ved en enkeltmandsvirksomhed

Når det kommer til en enkeltmandsvirksomhed, er der både fordele og ulemper, som bør overvejes, inden du træffer en beslutning.

Fordele:

 • Ingen kapitalkrav. 
 • Ingen revision af regnskaber er nødvendig.
 • Der stilles intet krav om indlevering af årsrapport.
 • Ledelsesstrukturen er enkel og ligetil.

Ulemper:

 • Personlig hæftelse, hvilket indebærer at ejeren hæfter med sin personlige formue for eventuel gæld i virksomheden.
 • Begrænset til kun én ejer.

At opveje fordele mod ulemper er essentielt for at vurdere, om en enkeltmandsvirksomhed er den rigtige beslutning for din situation.

Oprettelsesprocessen for en enkeltmandsvirksomhed

Sådan opretter du en enkeltmandsvirksomhed:

 1. Forberedelse: Inden du kaster dig ud i oprettelsesprocessen, kan det være en fordel at konsultere en advokat eller anden professionel rådgiver. De kan guide dig gennem de juridiske og praktiske aspekter, som kan virke uoverskuelige.
 2. Digital registrering: Besøg virk.dk og log ind med dit NemID. Vælg “enkeltmandsvirksomhed” som virksomhedstype og udfyld de nødvendige oplysninger, som virksomhedens navn, adresse og branchekode.
 3. Afslutning: Efter alle trinene er fuldført, og du har bekræftet oprettelsen, er din enkeltmandsvirksomhed nu en realitet.

Det er værd at bemærke, at juridiske rådgivere eller advokater kan hjælpe dig med de ofte komplicerede dokumenter og trin, hvilket kan sikre en mere smidig oprettelsesproces.

Er du klar til professionel hjælp?

Kontakt os for skræddersyet professionel hjælp.

Skat og moms i en enkeltmandsvirksomhed

Selvom en enkeltmandsvirksomhed ikke kræver en officiel udarbejdelse af et årsregnskab, er det stadig vigtigt at være opmærksom på bogføringskrav. Ikke alene skal ejeren sørge for at bogføre korrekt i henhold til bogføringsloven, men en enkeltmandsvirksomhed bør også udarbejde et skatteregnskab, der viser virksomhedens økonomiske aktiviteter.

Når det kommer til beskatning af en enkeltmandsvirksomhed, er der flere veje at gå. Man kan vælge mellem:

 • Virksomhedsordningen: Denne model tillader, at renteudgifter beskattes som personlig indkomst i stedet for kapitalindkomst. Det gør det muligt for ejeren at opspare overskud i enkeltmandsvirksomheden ved at betale en foreløbig skat.
 • Kapitalafkastordningen: Denne ordning ligner virksomhedsordningen, men er ofte lettere at håndtere. Fordelene inkluderer lavere AM-bidrag og muligvis mindre topskat.
 • Personskatteordningen: Hvis man ikke tager en aktiv beslutning om beskatning, vil en enkeltmandsvirksomhed automatisk blive beskattet under denne ordning. Her beskattes virksomhedens overskud som ejerens personlige indkomst.

For at sikre, at din enkeltmandsvirksomhed drager fordel af den mest optimale beskatningsmodel, anbefales det at dykke dybere ned i hver enkelt beskatningsform og overveje, hvilken der bedst matcher din forretningsstruktur og -mål.

Når det gælder moms i en enkeltmandsvirksomhed, er det først nødvendigt at momsregistrere, når en omsætning på 50.000 kr. forventes inden for de næste 12 måneder. Indtil denne grænse kan ejeren selv bestemme, om enkeltmandsvirksomheden skal momsregistreres. Efter registrering kan moms fra virksomhedsudgifter trækkes fra, hvilket kan tilbyde væsentlige økonomiske fordele.

FAQ om Enkeltmandsvirksomhed

Vi har samlet en række spørgsmål på siden her, så du kan få hurtigt svar. Hvis du ikke kan finde svar på dit spørgsmål, kan du kontakte os på tlf. eller E-mail.

En enkeltmandsvirksomhed er en virksomhedsform, hvor der kun er én ejer. Ejeren hæfter personligt for virksomhedens gæld og aktiviteter. Denne form for virksomhed har forskellige fordele som enkel ledelsesstruktur og gratis oprettelse, men også ulemper som personlig hæftelse.

Nej, det er ikke et krav at udarbejde et årsregnskab for en enkeltmandsvirksomhed. Dog skal virksomheden udarbejde et skatteregnskab og overholde bogføringslovens krav.

Der er tre mulige beskatningsformer for en enkeltmandsvirksomhed: Virksomhedsordningen, Kapitalafkastordningen og Personskatteordningen. Hver har sine egne specifikationer og fordele.

En enkeltmandsvirksomhed skal momsregistreres, når den forventes at have en omsætning på 50.000 kr. inden for de kommende 12 måneder. Inden denne omsætning kan virksomhedsejeren selv vælge, om virksomheden skal momsregistreres.

Hvis du er på kontanthjælp eller modtager understøttelse, kræver det en speciel tilladelse at oprette en enkeltmandsvirksomhed. Men hvis du er på SU, kan du oprette en virksomhed uden problemer.

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Del den her:

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Årsregnskab for enkeltmandsvirksomheder

Der er særlige omstændigheder for enkeltmandsvirksomheder hvad angår udarbejdelse af årsregnskab. Derfor er det altid en god idé at sætte sig ind i eller rådføre sig med en professionel revisor. Hos Stadsrevisionen har vi mange års erfaring med revision, og kan derfor hjælpe dig med dit årsregnskab, hvis du er en enkeltmandsvirksomhed.

Vi har hjulpet over 1200+ danske virksomheder

08 - 21

alle ugens dage

Regler for årsregnskab - enkeltmandsvirksomheder

Som enkeltmandsvirksomhed er du ikke forpligtet til at få en revision eller udarbejde årsregnskaber og selvangivelser. Det er dog stadig en god idé at få dette gjort, hvis du har mange forretningsaktiviteter. Årsregnskaber hjælper dig nemlig med at følge dine fremskridt og resultater, og kan også bruges til at vurdere din skattepligt.

Hvis du vælger at få udarbejdet et årsregnskab som enkeltmandsvirksomhed, skal det følge årsregnskabsloven for et klasse A-selskab. Denne lov opstiller visse krav, som skal være opfyldt, for at regnskabet er gyldigt.

I sidste ende er det op til dig selv, om du vil have udarbejdet et årsregnskab eller ej, når du har en enkeltmandsvirksomhed. Dog er det noget, du bør overveje, hvis du ønsker at være sikker på, at der er styr på din virksomheds økonomi.

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Happy accountant
0 +

Tilfredse kunder

0 +

Års erfaring

0 +

Medarbejdere

Hvad inkluderer vores regnskabspakke?

Alle revisorer har mere end 8 års erhvervserfaring
Revisorer og bogholdere med branchespeciale
Løbende rådgivning & sparring
Løbende bogføring af alle bilag
Løbende bankafstemning af alle posteringer
Kvartalsregnskaber med nøgletalsanalyse
Kvartalsvise statusmøder m. personlig revisor
Gennemgang af bogholderi & saldobalance
Gennemgang af- og kontrol af skatteforhold
Assistance med årsafslutningsposteringer (årlige afskrivninger)
Opstilling og indberetning af årsregnskab
Indberetning af selvangivelse

Årsregnskab for holdingselskab

Erfaring med holdingselskaber
Erfaring med aktier og obligationer
Erfaring med ejendomsselskaber

Årsregnskab v/ Statsautoriseret revisor

Mulighed for revisionspåtegnelse
Mulighed for udvidet gennemgang
Mulighed for fuld revision
Alle revisorer har mere end 8 års erhvervserfaring​

Hos Stadsrevisionen ved vi godt at ingen virksomheder er ens, derfor skræddersyer og tilpasser vi alle vores ydelser til netop din virksomhed. Ovenfor har vi samlet et eksempel med løsninger, som vi har hjulpet andre virksomheder med. Skal vi også hjælpe med jeres regnskaber? Så kontakt os for en uforpligtende snak. 

Årsregnskab fra 3.500 kr. for enkeltmandsvirksomheder

Hos Stadsrevisionen kan vi hjælpe dig med at gøre denne stressende proces hurtig og effektiv i din enkeltmandsvirksomhed. Vi er eksperter inden for revision, regnskab og rådgivning, og vores team af revisorer har mere end otte års erfaring med disse ydelser. Vi er godt rustet til at håndtere enhver opgave på dette område, stor som lille.

Vi tilbyder en fast lav pris på 3.500 kr for udarbejdelsen af hele dit årsregnskab. Det betyder, at du kan spare tid og penge hvert år ved at lade os tage ansvaret for din enkeltmandsvirksomheds regnskab Vi tilbyder også en gratis konsultation, så du kan se, hvordan vores tjenester kan hjælpe dig bedst muligt.

Kontakt os i dag på telefon +45 7060 4004, via mail på kontakt@stadsrevisionen.dk eller udfyld vores kontaktformular. Vi er her for at hjælpe dig med at sikre, at dit årsregnskab er i orden, så du kan fokusere på at drive din virksomhed fremad. Hos Stadsrevisionen ved vi, hvad der kræves for at levere den bedste service til vores enkeltmandsvirksomhedskunder.

Hvad inkluderer vores bogføringspakke?

Fri rådgivning af personlige bogholdere
Ingen fysiske bilag
Månedsvis statusrapporter
Gratis email support
Løbende påmindelse om manglende bilag
Afstemning af bogholderi kvartalsvis
Likviditetsbudgetter
Udarbejdelse af nøgletalsanalyser
E-conomic abonnement
Gennemgang af forsikringsforhold
Gratis lovgivningstjek
Momsopgørelse og beregning af lønsumafgift inkl. indberetning

Fuld administration

Dalig administration
Månedlig bogføring og afstemning
Komplet lønadministration

Vores bogholdere

Har minimum 5 års erhvervserfaring
Er branchespecifikke
Yder løbende rådgivning og sparring
Bogføre bilag løbende
Afstemmer alle posteringer med banken

Hos Stadsrevisionen forstår vi, hvor essentiel korrekt og effektiv bogføring er for en virksomheds succes. Ovenfor har vi samlet et uddrag af ydelser andre virksomheder modtager i forbindelse med bogføring hos os. Har din virksomhed brug for hjælp til bogføring? Så book et uforpligtende møde eller ring til os på 70 60 50 04. 

Specifikke fagområder

Årsregnskab

Hjælp til regnskab

Vi er nævnt i følgende medier

Jyllands-Posten
Børsen
Finans

FAQ - Årsregnskab for Enkeltmandsvirksomheder hos Stadsrevisionen

Vi har samlet en række spørgsmål på siden her, så du kan få hurtigt svar. Hvis du ikke kan finde svar på dit spørgsmål, kan du kontakte os på tlf. eller E-mail.

Selvom det ikke er en juridisk forpligtelse for enkeltmandsvirksomheder at få udarbejdet et årsregnskab, anbefales det for at holde styr på virksomhedens økonomi og fremskridt. Et årsregnskab kan også være væsentligt for at vurdere skattepligten korrekt.
Hos Stadsrevisionen tilbyder vi professionel hjælp med udarbejdelse af årsregnskabet, som overholder alle relevante lovmæssige krav. Vores tjenester omfatter alt fra grundlæggende bogføring til mere komplekse økonomiske analyser, alt sammen tilpasset din virksomheds specifikke behov.
Vi tilbyder en fast lav pris på 3.500 kr. for udarbejdelsen af et komplet årsregnskab for enkeltmandsvirksomheder. Denne pris inkluderer alle nødvendige tjenester for at sikre, at dit regnskab er korrekt og opfylder alle krav.

Med Stadsrevisionen får du adgang til et team af erfarne revisorer, der sikrer, at dit regnskab er i overensstemmelse med alle relevante regler. Vi tilbyder også skræddersyede løsninger, der kan hjælpe dig med at identificere områder for vækst og effektivisering, hvilket er afgørende for din virksomheds succes.

Du kan starte processen ved at kontakte os på telefon +45 7060 4004, sende en e-mail til kontakt@stadsrevisionen.dk, eller udfylde vores kontaktformular på vores website. Vi tilbyder desuden en gratis konsultation, så du kan se, hvordan vores tjenester kan hjælpe dig bedst muligt.

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Se vores cases

Et udsnit af vores ydelser

Vores medarbejdere er måske blandt landets bedste rådgivere.
Hos Stadsrevisionen er kunden i fokus og vi tilbyder nogle af danmarks billigste priser på årsregnskaber, bogføring, revision og rådgivning.

Vælg en ydelse nedenfor, for at se på mulighederne for dig.

Rådgivning

Stadsrevisionen tilbyder kompetent rådgivning til små og mellemstore virksomheder med store ambitioner.

Bogføring

Bogholdere med branchespeciale
Bogholdere med +5 års erfaring
Momsregnskab Indberetning
Én fast lav pris.

Årsregnskab

Revisorer med branchespeciale
Revisorer med +8 års erfaring
Årsregnskab Selvangivelse
Én fast lav pris.

Revision

Vores statsautoriserede revisorer arbejder med al form for erklæringsarbejde.

Skat

Vi kan hjælpe dig med at optimere dine skatteforhold samt, fradrag ved at udarbejde en skatteanalyse og gennemgå dine forhold for dig.

Genoptagelse

Undgå Tvangsopløsning.
Genoptag dit selskab med hjælp fra faglige specialister.

CSR Projekter

Vi mener at man har pligt til at gøre en forskel når man kan, stor som lille. I en forbundet verden bør enhver virksomhed gøre sit, for at hjælpe til hvor der er behov for hjælp.

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Røde Kors

Kræftens Bekæmpelse

Læs mere om vores bidrag til røde kors herunder.

Læs mere om vores bidrag til kræftens bekæmpelse herunder.

Fordele ved professionel håndtering af årsregnskabet

En væsentlig fordel ved at benytte sig af professionel hjælp til udarbejdelsen af årsregnskabet er sikkerheden i, at alle lovkrav bliver overholdt. Dette kan være en kompleks opgave, især for nye enkeltmandsvirksomheder. Hos Stadsrevisionen sikrer vi, at dit regnskab ikke kun overholder alle juridiske krav, men også giver dig et klart overblik over din økonomi. Vores rådgivere kan hjælpe dig med at identificere områder for økonomisk vækst og effektivisering, hvilket kan være afgørende for din virksomheds succes.

Skræddersyede regnskabsløsninger for enkeltmandsvirksomheder

Hos Stadsrevisionen forstår vi, at hver enkeltmandsvirksomhed er unik, og derfor tilbyder vi skræddersyede regnskabsløsninger, der passer præcis til dine behov. Uanset om det drejer sig om grundlæggende bogføring eller mere komplekse økonomiske analyser, kan vi udforme en løsning, der passer til din virksomheds størrelse og branche. Vi arbejder tæt sammen med vores kunder for at sikre, at de får mest muligt ud af deres økonomi, og vi tilbyder løbende rådgivning og sparring for at hjælpe din virksomhed med at vækste.