Kontakt os

+45 70 60 40 04

4.6/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Erhvervskonto

En erhvervskonto er mere end bare en bankkonto; det er en essentiel facilitet for alle erhvervsdrivende. Denne type konto er direkte forbundet med en virksomhed eller et selskabs CVR-nummer. Det unikke ved en erhvervskonto er dens evne til at skille ejerens privatøkonomi fra den finansielle drift af selskabet. Dette sikrer gennemsigtighed og forhindrer sammenblanding af personlige og forretningsmæssige midler.

Vi har hjulpet over 1200+ danske virksomheder

Hvad er en erhvervskonto?

En erhvervskonto er mere end bare en bankkonto; det er en essentiel facilitet for alle erhvervsdrivende. Denne type konto er direkte forbundet med en virksomhed eller et selskabs CVR-nummer. Det unikke ved en erhvervskonto er dens evne til at skille ejerens privatøkonomi fra den finansielle drift af selskabet. Dette sikrer gennemsigtighed og forhindrer sammenblanding af personlige og forretningsmæssige midler.

Ligesom private borgere bruger Nemkonto til at modtage betalinger som feriepenge fra offentlige instanser, skal erhvervsdrivende også have en Nemkonto. Denne særlige konto muliggør processer som momstilbagebetaling og andre økonomiske transaktioner fra offentlige myndigheder.

For dem, der driver kapitalselskaber, herunder anpartsselskaber (ApS) og aktieselskaber (A/S), er det ikke bare en anbefaling, men et lovkrav at have en erhvervskonto. Baggrunden for denne bestemmelse er at sikre, at selskabets finanser forbliver uafhængige af ejerens personlige økonomi.

Hvad er en erhvervskonto?

Selv hvis du ikke er forpligtet til at oprette en erhvervskonto, kan fordelene ved at have en være betydelige. Adskillelsen af virksomheds- og personlige økonomi er en klar fordel. Men udover dette, afhængigt af den valgte bank, kan en erhvervskonto også komme med attraktive tilbud og tjenester, som kan være værdifulde for forretningsdriften.

Praktiske anvendelser af erhvervskontoen

Med en erhvervskonto i din besiddelse åbnes døren for en række funktioner, der kan understøtte og lette din forretningsdrift:

  • Få adgang til kreditmuligheder direkte gennem din erhvervskonto.
  • Få udstedt et Visa/Dankort knyttet direkte til din erhvervskonto.
  • Nemt opret forbindelse til BetalingsService.
  • Overfør penge med lethed, uanset om det er indenfor Danmarks grænser eller internationalt.
  • Administrer lønoverførsler med få klik.

Bemærk, at de fleste erhvervskonti ikke giver rente på de indestående beløb.

Ved at overveje alle ovenstående punkter er det klart, at erhvervskontoen ikke kun er en konto, men et vigtigt værktøj for enhver virksomhedsejer. Enhver der søger at optimere og beskytte sin virksomheds finanser, bør overveje at oprette eller optimere deres erhvervskonto.

Har du nogle spørgsmål eller bare brug for hjælp?

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Trin-for-trin: Sådan opretter du en erhvervskonto

Oprettelse af en erhvervskonto kan være en udfordrende proces, især når det kommer til at vælge den rigtige bank. Banker er underlagt strenge retningslinjer fra Finanstilsynet for at forhindre hvidvask af penge. Dette kræver, at bankerne stiller detaljerede spørgsmål om din virksomheds forventede drift, inden de beslutter sig for at åbne en erhvervskonto til dit selskab. Som et resultat kan bankerne have ret til at afvise din anmodning om at oprette en erhvervskonto.

Med så mange faktorer at tage højde for, herunder gebyrer, typer af erhvervskonti og den generelle bankoplevelse, er det vigtigt at undersøge markedet grundigt. Der findes forskellige erhvervskonto-løsninger, der passer til forskellige virksomhedsbehov, så det er essentielt at finde den rigtige match.

Mange banker tager betaling både for oprettelse og den løbende administration af erhvervskontoen. Vær sikker på, at de omkostninger, der er forbundet med din erhvervskonto, er i tråd med din virksomheds budget og behov.

Hvis du opretter et kapitalselskab, såsom et ApS eller A/S, skal du være opmærksom på, at din erhvervskonto skal oprettes indenfor en rimelig tid. Dette skyldes, at selskabskapitalen skal bekræftes af en tredjepart, såsom Legal Desk, før den kan tilbageføres.

Hvad, hvis man får afslag på erhvervskonto-oprettelse?

Bankerne har ret til at afvise anmodninger om erhvervskonti, og det sker ikke sjældent. Som en foranstaltning anbefales det derfor, at du anmoder flere banker om tilbud samtidig. Ved at tage denne tilgang øger du dine chancer for godkendelse og sparer tid, hvis du skulle støde på udfordringer eller afvisninger.

Erhvervskonto vs. NemKonto: Hvad er forskellen?

Det er vigtigt at forstå forskellen mellem en NemKonto og en erhvervskonto for at undgå forvirring. Alle virksomheder er lovpligtige til at have en NemKonto, som myndighederne anvender til transaktioner, såsom tilbagebetaling af moms og skat. Denne service er både gratis og obligatorisk.

Mange begår fejlen ved at blande de to begreber sammen. Selvom de har en vis relation, adskiller de sig væsentligt. For selskaber er det et krav, at deres NemKonto også skal være en erhvervskonto.

Er du klar til professionel hjælp?

Kontakt os for skræddersyet professionel hjælp.

Erhvervskonto: Hvornår er det et krav, og hvad skal du overveje?

Erhvervskontoens betydning for forskellige virksomhedstyper

Når det kommer til at drive en virksomhed, spiller den rette erhvervskonto en afgørende rolle, især i forhold til regnskabs- og finanshåndtering. For selskaber er det ikke bare en god praksis, men et krav at have en erhvervskonto. Dette skyldes behovet for at skille virksomhedens økonomi fra ejerens privatøkonomi. Dertil er det vigtigt at notere, at NemKontoen for selskaber nødvendigvis skal være en erhvervskonto. På den anden side kan personligt ejede virksomheder, som enkeltmandsvirksomheder, bruge deres private konto som virksomhedens NemKonto.

Selvom der ikke er specifikke krav om erhvervskonto fra myndighedernes side for alle virksomhedstyper, kan det stadig være en forudsætning fra bankens side. Grundet stramme regler omkring hvidvask og svindel ønsker mange banker ikke, at daglige forretningstransaktioner bliver håndteret via en privat konto. Det understreger vigtigheden af at have en dedikeret erhvervskonto.

Faktorer at tage i betragtning, når du overvejer erhvervskonto

1) Erhvervskontogebyrer: Pas på skjulte omkostninger

Gebyrer knyttet til erhvervskonti kan variere kraftigt fra bank til bank. Derfor bør du undersøge markedet indgående, før du beslutter dig for en bestemt bank. Typisk kan oprettelsesgebyrer ligge mellem 700-2.000 kr., men husk at tage hensyn til andre potentielle gebyrer, som kan være højere end de gebyrer, man normalt ser med private konti.

2) Vælg den erhvervskonto, der matcher din virksomhed

Alle erhvervskonti er ikke skabt ens. Afhængig af om du er en nystartet iværksætter eller driver en etableret virksomhed, er det afgørende at vælge den erhvervskonto, der bedst komplementerer din virksomheds økonomiske struktur og behov. Banker tilbyder ofte flere basisløsninger, som du kan vælge imellem, baseret på kompleksiteten af din virksomheds økonomi.

3) Hvad vil en erhvervskonto koste dig?

Omend nogle banker kan tilbyde erhvervskonti for så lidt som 0 kr. om måneden, kan andre tage op til 450 kr. pr. måned og et oprettelsesgebyr på op til 5.000 kr. Priserne kan variere betydeligt, afhængigt af banken og de tilknyttede tjenester. Det er altid en fordel at indhente flere tilbud, så du får den bedste deal for din erhvervskonto.

Salg af virksomhed, opkøb & fusioner

Få en gratis vurderingsberetning af din virksomhed.

FAQ: Alt om Erhvervskonto

Vi har samlet en række spørgsmål på siden her, så du kan få hurtigt svar. Hvis du ikke kan finde svar på dit spørgsmål, kan du kontakte os på tlf. eller E-mail.

En erhvervskonto er en specifik type bankkonto, der er designet til virksomheder og erhvervsdrivende. Den hjælper virksomheder med at holde deres økonomi adskilt fra ejerens privatøkonomi og spiller en central rolle i virksomhedens regnskabs- og finanshåndtering.

For selskaber er det et krav at have en erhvervskonto for at adskille virksomhedens økonomi fra ejerens privatøkonomi. Derudover skal NemKontoen for selskaber nødvendigvis være en erhvervskonto. Personligt ejede virksomheder, som enkeltmandsvirksomheder, kan derimod benytte deres private konto som virksomhedens NemKonto, skønt nogle banker kan kræve en erhvervskonto alligevel.

Gebyrerne for erhvervskonti kan variere betydeligt fra bank til bank. Typiske oprettelsesgebyrer ligger mellem 700-2.000 kr., men der kan også være andre skjulte gebyrer. Det er derfor essentielt at undersøge markedet grundigt og indhente tilbud fra forskellige banker.

Valget af erhvervskonto bør baseres på virksomhedens specifikke behov og den økonomiske struktur. Banker tilbyder ofte forskellige basisløsninger, og det er afgørende at vælge den, der bedst matcher virksomhedens kompleksitet og økonomiske situation.

Ja, en bank kan beslutte ikke at åbne en erhvervskonto for din virksomhed, ofte på grund af stramme regler omkring hvidvask og svindel. Derfor kan det være en god idé at indhente tilbud fra flere banker for at sikre, at du kan oprette den nødvendige erhvervskonto for din virksomhed.

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Del den her: