Kontakt os

+45 70 60 40 04

4.6/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Omregistrering af bil - fra papegøjeplader til hvide plader

Hvis din bil skal omregistreres, skal du allerførst have bygget bilen om. Der skal altså monteres bagsæder og seler i bilen. Udover dette skal du sørge for at få bilen synet som personbil, samt betale en ekstra registreringsafgift. Alt dette kan i de fleste tilfælde ikke betale sig, i forhold til at gå ud og købe en ny bil. 

Har du en papegøjepladebil, må du køre privat og erhvervsmæssig kørsel i den. Skal du dog ikke længere bruge din bil, til at køre erhvervsmæssigt, eller står du og vil have bagsæder i den, skal du omregistrere.   

I papegøjepladebiler må du ikke have bagsæder i, dette er kun tilladt for biler på hvide plader.

Vi har hjulpet over 1200+ danske virksomheder

Hvad er prisen fra papegøjeplader til hvide plader?

Prisen på at skifte fra papegøjeplader til hvide plader, afhænger af, hvilken bil der er tale om. Dette koster ofte mellem 40.000 kr. og 80.000 kr. 

Der er forskellige ting, man skal huske og regne med i den samlede pris: 

Du skal som sagt have bygget bilen om, hvis du skal skifte fra papegøjeplader til hvide plader. Det er nemlig et krav, at biler på hvide plader har bagsæder og seler. Varebiler må derfor ikke have hvide plader på. 

Når bilen er ombygget og du skal have bilen synet som personbil, vil prisen afhænge af, hvad synshallen tager for synet. Derudover skal du betale en ekstra registreringsafgift og betale for et sæt hvide nummerplader som koster 1.180 kr. 

Hvis du vil være sikker på hvad det kommer til at koste, kan du vælge at få et bindende svar på dette, før du bygger den om. Dette kaldes for en værdifastsættelse. 

Du skal huske at medregne den nye sats i ejerafgift, vægtafgift eller CO2-afgift i prisen. 

Dog kan det i de fleste tilfælde ikke betale sig, at omregistrere fra papegøjeplader til hvide plader. Ønsker du derimod at omregistrere fra papegøjeplader til gule plader, er dette mindre besværligt. 

Afgift - Hvor meget skal jeg betale?

Der findes to muligheder for at finde ud af, hvor meget du skal betale ekstra i registreringsafgift. De to muligheder er: 

  • Få et bindende svar, inden du ombygger bilen
  • Afmeld bilen, byg om, få den synes på ny

Du vil ikke være tvunget til at indregistrere bilen, efter du har ombygget den, og kan også helt lade vær med at indregistrere den, så du ikke behøver at betale afgiften, men det betyder naturligvis også, at du heller ikke må køre i den. Du kan selvfølgelig først køre i den, når du har indregistreret og betalt registreringsafgiften. 

Motorstyrelsen har et bindende svar, hvor et gebyr koster 400 kr. Får du den ikke lavet, kan du ikke på forhånd vide, hvor meget ekstra du skal betale i registreringsafgift. 

Du kan selv lave en beregning af den ekstra registreringsafgift ved hjælp af Motorregistrets beregner, denne beregning er dog kun vejledende og altså ikke et facit. 

Denne ekstra registreringsafgift kaldes også for difference-afgift, da den udgøres af differencen mellem registreringsafgiften for bilen som varebil og registreringsafgiften for bilen som personbil.

the seller at the car dealership prepares documents for the buyer of the car

Bil på hvide plader - regler for vægtafgift, grøn ejerafgift eller CO2-afgift

Du skal betale nye periodiske afgifter, når du omregistrerer din bil fra papegøjeplader til hvide plader. Denne type af afgift er fastsat, efter hvornår din bil blev indregistreret første gang. 

Reglerne er altså, at det er køretøjets første indregistreringsdato, der afgør, hvilken af de tre typer afgift du skal betale. 

Man kan beregne hvor meget, man kommer til at skulle betale i grøn ejerafgift, vægtafgift eller CO2-afgift ved at gå på Skattestyrelsen. 

Når din bil er omregistreret fra papegøjeplader til hvide plader, skal du huske og være opmærksom på, at der gælder nye momsregler. Du skal også huske, at du ikke længere skal betale skat af fri bil og altså dermed heller ikke føre et kørselsregnskab.

Du kan altid kontakte os hos Stadsrevisionen og få professionel assistance. Vi hjælper dig med at navigere gennem nye periodiske afgifter, momsregler og frigørelse fra skat af fri bil.

Salg af virksomhed, opkøb & fusioner

Få en gratis vurderingsberetning af din virksomhed.

FAQ om Omregistrering af bil - fra papegøjeplader til hvide plader

Typisk ligger prisen mellem 40.000 kr. og 80.000 kr. Dog kan omkostningerne variere afhængigt af bilens type.

Når du går fra papegøjeplader til hvide plader, pålægges der en yderligere registreringsafgift. Størrelsen på denne afgift varierer afhængigt af bilmodellen.

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Del den her:

Har du brug for professionel rådgivning om omregistrering af bil fra papegøjeplader til hvide plade?

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder