Kontakt os

+45 70 60 40 04

4.6/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Motorregister

Vi har hjulpet over 1200+ danske virksomheder

Hvad er motorregistret?

Motorregistret er et omfattende register, der indeholder alle relevante oplysninger om køretøjer registreret i Danmark. Du kan nemt få adgang til tekniske data om et bestemt køretøj uden at logge ind. Dette gælder også for køretøjsvurderingen, hvilket er nyttigt, når du ønsker at kende markedsværdien af et specifikt køretøj. For at udføre specifikke handlinger med dit eget køretøj, som f.eks. omregistrering, skal du dog være logget ind med NemID. Motorregisteret er således et afgørende redskab for både generel information og specifikke køretøjsrelaterede opgaver.

Hvordan slår jeg et køretøj op?

For at slå teknisk data op for et køretøj, skal du besøge Motorregister.skat.dk. På hjemmesiden vælger du ‘Køretøjsdetaljer’ i menuen til venstre og går derefter til underfanen ‘Vis køretøj’. Her kan du søge efter det specifikke køretøj ved at indtaste registreringsnummeret, stelnummeret eller køretøj-ID. Så længe køretøjet ikke er låst, vil en søgning afsløre en række tekniske detaljer, herunder information om køretøjets motor, tilstand, transmission, forsikring, styreapparat, syn, vægt, karrosseri, indretning og mere.

For låste køretøjer skal du bruge enten køretøjets IRK-kode (ImportørRegistreringsKode) for førstegangsregistrerede køretøjer, eller RAK-koden (RegistreringsAttestKode) for allerede registrerede køretøjer. Disse koder findes på køretøjets registreringsattest.

Hvis køretøjet er importeret og tildelt en forhandler, kan kun denne forhandler slå køretøjet op gennem ‘Mine opgaver’-fanen på portalen.

Har du nogle spørgsmål eller bare brug for hjælp?

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Hvordan finder jeg køretøjsvurderingen?

For at finde køretøjsvurderingen, som angiver Motorstyrelsens og tidligere forhandleres værdiansættelse af dit køretøj, skal du først besøge Motorregister.skat.dk. Vælg ‘Registreringsafgift’ i menuen til venstre og klik derefter på underfanen ‘Vis køretøjsvurderinger’.

Her kan du indtaste køretøjets registreringsnummer, stelnummer eller køretøj-ID for at finde køretøjets værdi. Værdien vil blive vist til højre i skemaet. Alternativt kan du søge manuelt ved at angive specifikke oplysninger om køretøjet som art, mærke, model, anvendelse osv.

Hvis du ikke kan finde værdiansættelsen ved at bruge de ovennævnte metoder, kan du prøve at udvide din søgning til at omfatte flere årgange, eller vælge en model med en lignende pris for at få en ide om værdiansættelsen. Hvis du stadig ikke finder det, kan det være nyttigt at kigge efter nyprisen på et lignende køretøj og estimere den forventede værdinedgang for at beregne en omtrentlig køretøjsvurdering.

Er du klar til professionel hjælp?

Kontakt os for skræddersyet professionel hjælp.

Hvordan foretager man konkrete handlinger i forhold til dit køretøj?

For at udføre specifikke handlinger relateret til dit køretøj via Motorregisteret, skal du først besøge Motorregister.skat.dk. Log ind med dit NemID ved at klikke på ‘Log på’ øverst i højre hjørne af siden. Når du er logget ind, skal du vælge den relevante fane for den handling, du ønsker at udføre.

For eksempel, hvis du vil bestille en ny registreringsattest, skal du klikke på ‘Registrering’ i menuen til venstre. Vælg herefter ‘Bestil registreringsattest’ under denne fane. På denne side kan du bestille en ny registreringsattest til en pris af 100 kr., og du kan forvente at modtage attesten inden for cirka 10 dage. Vær opmærksom på, at du kun kan bestille en registreringsattest til et køretøj, hvis du er registreret som primær ejer af køretøjet.

Salg af virksomhed, opkøb & fusioner

Få en gratis vurderingsberetning af din virksomhed.

FAQ om Motorregister

Vi har samlet en række spørgsmål på siden her, så du kan få hurtigt svar. Hvis du ikke kan finde svar på dit spørgsmål, kan du kontakte os på tlf. eller E-mail.

Motorregistret giver adgang til oplysninger om køretøjer i Danmark, herunder tekniske data og køretøjsvurderinger. For specifikke handlinger som omregistrering kræves login med NemID.

Besøg Motorregister.skat.dk og vælg ‘Køretøjsdetaljer’ og derefter ‘Vis køretøj’ for at søge efter køretøjets registreringsnummer, stelnummer eller køretøj-ID. Dette giver adgang til tekniske detaljer for ikke-låste køretøjer. For låste køretøjer, brug IRK- eller RAK-koden fra registreringsattesten. Forhandlere kan søge efter importeret køretøj i ‘Mine opgaver’-fanen.

Besøg Motorregister.skat.dk, vælg ‘Registreringsafgift’, og klik på ‘Vis køretøjsvurderinger’. Indtast køretøjets registreringsnummer, stelnummer eller køretøj-ID for at se værdiansættelsen. Du kan også søge manuelt efter forskellige køretøjsoplysninger. Udvid eventuelt din søgning eller sammenlign lignende modeller, hvis nødvendigt.

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Del den her: