Kontakt os

+45 70 60 40 04

4.6/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Omregistreing

Når man omregistrerer et køretøj, overfører man ejerskabet af bilen til en ny ejer. Dette indebærer, at selvom du har solgt din bil, forbliver du den juridiske ejer af både nummerpladen og bilen, indtil omregistreringen er gennemført.

Vi har hjulpet over 1200+ danske virksomheder

Omregistrering af et køretøj: Hvad betyder det?

At omregistrere en bil indebærer et ejerskifte. Dette betyder, at efter bilens salg, forbliver sælgeren ejer af både nummerpladen og køretøjet, indtil omregistreringsprocessen er afsluttet. Det er også vigtigt at bemærke, at ansvaret for bilen ligger hos nummerpladens registrerede ejer, indtil omregistreringen er fuldført. Af denne grund er det yderst fordelagtigt for begge parter at sikre hurtig omregistrering af køretøjet, da forsømmelse heraf kan resultere i betydelige omkostninger.

Proces for omregistrering af en bil

Når man sælger et køretøj, er det klogt at omregistrere det straks, da undladelse heraf kan blive kostbart. Hvis den nye ejer ikke omregistrerer eller afmelder bilen inden for fire hverdage efter ejerskiftet, har sælgeren mulighed for at bede SKAT om at afmelde køretøjet.

Vigtige punkter ved omregistrering inkluderer at fastslå, hvem der ejer køretøjets registreringsnummer. Normalt er det sælgeren, der har styr på registreringsnummeret for den bil, der skal sælges, og det er derfor oftest sælgeren, der håndterer registreringen og indregistreringen. Dog er det essentielt for dig som køber at være bekendt med registreringsnummeret for at sikre dine rettigheder og for at kunne undersøge bilen for eventuel gæld og kilometer manipulation.

I forbindelse med omregistreringen skal du også overveje, om bilen skal synes. Omregistrering kræver, at bilen bliver synet, hvis den ikke har modtaget nødvendige godkendelser ved periodiske syn, tidsfrister for periodiske syn ikke er overholdt, hvis den har været afmeldt i over et år, eller hvis den er registreret i udlandet.

Omregistrering af bil online

Hvordan foretager man en omregistrering af en bil online? Siden 2012 har det været muligt at omregistrere et køretøj via SKAT’s hjemmeside, en service der hurtigt vandt popularitet. Dette skyldes fordelene for både køber og sælger, idet online omregistrering tillader at fuldføre processen umiddelbart efter salget.

Omregistrering online er desuden ofte billigere. For at gennemføre den elektroniske omregistrering, skal du logge ind på SKAT’s Tast Selv-service og navigere til “motorregister.” Det er vigtigt at huske, at både din og køberens NemID er nødvendige for processen. Derfor er det mest praktisk at foretage omregistreringen, når I begge er til stede og har adgang til jeres NemID.

Det er også essentielt at bemærke, at der ikke er fortrydelsesret på de informationer, du selv indtaster under online registreringen. Fejlindtastninger kan ikke refunderes, så det er vigtigt at være omhyggelig og tage sig god tid, når du indtaster oplysningerne.

Har du nogle spørgsmål eller bare brug for hjælp?

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Omregistrering af køretøjer: Online versus motorcenter

Omregistrering af standard personkøretøjer kan udføres online, men særlige køretøjer som biler tilpasset kørestolsbrugere, taxaer og køretøjer med reduceret eller ingen registreringsafgift, skal omregistreres hos et af SKAT’s motorcentre.

Efter at online omregistrering blev en mulighed, lukkede SKAT flere motorcentre, men der er stadig fire tilbage i Aarhus, Aalborg, Høje-Taastrup og Odense. Hvis du foretrækker personlig omregistrering for et almindeligt personkøretøj, kan dette gøres hos en nummerpladeoperatør, såsom en bilforhandler eller synshal, hvilket kan være et praktisk alternativ til at besøge et motorcenter.

Prisen for omregistrering varierer afhængigt af metoden. Online omregistrering koster 340 kr. på SKAT’s hjemmeside. Hos en nummerpladeoperatør er prisen 380 kr. plus et gebyr, og ved SKAT’s motorekspeditioner er prisen 380 kr. plus 100 kr. for personlig betjening. Det billigste alternativ er derfor online omregistrering.

Uanset metoden er det vigtigt at have alle nødvendige dokumenter klar. Her er en tjekliste:

  • Original registreringsattest
  • Penge til omregistreringsgebyret
  • Billed-ID (pas, kørekort eller lignende)
  • Fuldmagt, hvis omregistreringen foretages for en anden person
  • Dokumentation for ansvarsforsikring til den nye ejer (normalt digitalt, men nogle forsikringsselskaber kræver et fysisk forsikringsbevis)

Informér forsikringsselskabet efter omregistrering

Efter at en omregistrering af et køretøj er fuldført, vil SKAT automatisk informere dit forsikringsselskab om ejerskiftet. Dette sikrer, at forsikringsselskabet er klar over, at bilens eksisterende forsikring skal annulleres. Derudover vil du som tidligere ejer modtage en refusion for eventuelt forudbetalt vægtafgift og ejerafgift.

Sikker betaling ved bilhandel

Når du sælger en bil, er det vigtigt at sikre, at du modtager betalingen, før køberen kører væk i køretøjet. Der findes flere metoder til at sikre dette. Kontant betaling er en almindelig løsning. En alternativ metode er bankoverførsel, men som sælger bør du ikke udlevere bilen, før du kan bekræfte, at pengene er gået ind på din konto.

Efter afslutningen af omregistreringsprocessen vil køberen modtage en midlertidig registreringsattest. Den endelige attest sendes senere med posten, hvilket markerer afslutningen på transaktionen.

Er du klar til professionel hjælp?

Kontakt os for skræddersyet professionel hjælp.

Omregistrering og manglende registreringsattest

At omregistrere en bil uden en registreringsattest kan være en udfordring. Ofte opstår spørgsmålet, om det er muligt at foretage en omregistrering, hvis sælgeren har mistet sin registreringsattest, især hvis dette opdages kort før bilens overdragelse.

Desværre kræver SKAT en gyldig registreringsattest for at gennemføre en omregistrering. Registreringsattesten er en essentiel del af ejerskiftet. Hvis du har mistet registreringsattesten til din bil, er det nødvendigt at kontakte SKAT for at anmode om en ny attest, før omregistreringen kan finde sted.

Betydningen af omregistrering af bil

Omregistrering af en bil er en afgørende proces, da den fastslår ejerskabet og ansvaret for bilen. Dette er særligt vigtigt i tilfælde af ulykker eller lovovertrædelser. Det er essentielt at sikre, at omregistreringen er udført korrekt og lovligt for at undgå fremtidige komplikationer.

For den nye ejer er det vigtigt at være involveret i omregistreringsprocessen. Dette skyldes, at det i registreringsnummeret fremgår, om bilen har tidligere gæld, er blevet udsat for kilometersnyd, eller andre potentielle problemer, som den nye ejer ikke bør stå ansvarlig for.

Derfor anbefales det at søge professionel hjælp hos et motorkontor eller en nummerpladeoperatør i Danmark for at sikre, at processen udføres korrekt og ansvarligt. Et godt tip er at få bilen omregistreret inden for de første fire hverdage efter erhvervelsen. På den måde sikres det, at alt er ordnet mellem køber og sælger, hvilket tillader at afslutte handlen uden løse ender eller uafklarede spørgsmål.

Salg af virksomhed, opkøb & fusioner

Få en gratis vurderingsberetning af din virksomhed.

FAQ om Omregistrering

Vi har samlet en række spørgsmål på siden her, så du kan få hurtigt svar. Hvis du ikke kan finde svar på dit spørgsmål, kan du kontakte os på tlf. eller E-mail.

Omregistrering af en bil betyder, at ejerskabet af køretøjet officielt skifter fra sælger til køber. Indtil omregistreringsprocessen er fuldført, forbliver sælgeren juridisk ejer af både nummerpladen og køretøjet. Dette betyder også, at alt ansvar for bilen, inklusiv eventuelle omkostninger ved ulykker eller lovovertrædelser, forbliver hos sælgeren, indtil omregistreringen er gennemført. Hurtig omregistrering er derfor afgørende for at overføre både ejerskab og ansvar til den nye ejer, undgå unødige omkostninger og juridiske komplikationer.

Ved omregistrering af en bil efter salg er det afgørende at handle hurtigt for at undgå ekstra omkostninger. Hvis den nye ejer ikke omregistrerer eller afmelder bilen inden fire hverdage, kan sælgeren anmode SKAT om afmelding. Sørg for at fastslå ejerskabet af registreringsnummeret og overvej om bilen kræver syn, især ved manglende periodiske godkendelser, overskredne synsfrister, hvis bilen har været afmeldt i over et år, eller hvis den er registreret i udlandet.

Nej, det er ikke nødvendigt. Efter omregistreringen af et køretøj vil SKAT automatisk informere dit forsikringsselskab om ejerskiftet. Dette sikrer, at selskabet ved, at bilens eksisterende forsikring skal annulleres, og som tidligere ejer vil du modtage en refusion for eventuelt forudbetalt vægtafgift og ejerafgift.

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Del den her: