Kontakt os

+45 70 60 40 04

4.6/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

virksomhedsoverdragelseslov

Vi har hjulpet over 1200+ danske virksomheder

Virksomhedsoverdragelsesloven er en vigtig lovgivning, som alle virksomheder bør kende til, især når der sker ændringer i ejerstrukturen. Denne lov sikrer beskyttelse af medarbejdernes rettigheder ved overdragelse af en virksomhed eller dele af den. Men hvordan fungerer denne lov egentlig, og hvad betyder det for din virksomhed?

Hvad er virksomhedsoverdragelsesloven?

Virksomhedsoverdragelsesloven er en dansk lov, der giver medarbejderne visse rettigheder og beskyttelser i forbindelse med en virksomhedsoverdragelse. Denne overdragelse kan ske via salg, fusion, deling eller andre former for overtagelser. Loven har til formål at forhindre, at medarbejdere stilles dårligere på grund af en overdragelse.

Hvilke rettigheder har medarbejderne?

Når en virksomhedsoverdragelse sker, overgår medarbejderne automatisk til den nye ejer med deres eksisterende ansættelsesvilkår intakte. Det inkluderer:

  • Løn og pension: Medarbejdernes løn og ordninger for pension fortsætter uændret.
  • Arbejdsforhold: Hvis medarbejderne har særlige arbejdsforhold, såsom fleksible arbejdstider eller hjemmearbejde, bevares disse betingelser som regel også.
  • Opsigelsesvarsel: Opsigelsesvarsler, samlet anciennitet og andre personaleretlige aftaler overdrages til den nye arbejdsgiver.

Hvornår gælder loven?

Loven gælder ved enhver form for overdragelse, hvor virksomheden som helhed eller en del af den overgår til en ny fysisk eller juridisk person. Det betyder, at både større fusioner og køb af mindre virksomheder kan være underlagt virksomhedsoverdragelsesloven.

Hvad skal virksomheden være opmærksom på?

Ved en virksomhedsoverdragelse er det vigtigt, at både den overdragende og den modtagende virksomhed er opmærksomme på lovens krav:

Informationspligt: Begge parter skal informere medarbejderne i god tid inden overdragelsen sker. Det inkluderer detaljer om selve overdragelsen og dens konsekvenser for medarbejdernes arbejdsforhold.

Forhandlingspligt: Virksomhederne skal forhandle med medarbejdernes repræsentanter, hvis der er planer om væsentlige ændringer i arbejdsforholdene.

Sådan kan Stadsrevisionen hjælpe

Hos Stadsrevisionen har vi +8 års erfaring med at rådgive virksomheder om komplekse juridiske spørgsmål som virksomhedsoverdragelser. Vi sørger for, at din virksomhed er godt rustet og følger alle lovmæssige krav, så du kan fokusere på andre forretningsmæssige udfordringer.

FAQ

1. Hvad sker der med medarbejdernes ansættelseskontrakter ved en virksomhedsoverdragelse?
Ansættelseskontrakterne overgår automatisk til den nye ejer med uændrede vilkår, inklusive løn, opsigelsesvarsler og arbejdsforhold.

2. Kan en medarbejder modsætte sig en virksomhedsoverdragelse?
Ja, en medarbejder kan vælge at fratræde sin stilling, hvis de ikke ønsker at følge med til den nye ejer. Opsigelsesvarslet i ansættelseskontrakten gælder dog stadig.

3. Har virksomheden pligt til at inddrage fagforeninger ved en virksomhedsoverdragelse?
Ja, hvis der er en fagforening involveret, skal virksomheden forhandle med denne om eventuelle ændringer i arbejdsforholdene.

Med Stadsrevisionen som din rådgiver er du sikret en smertefri overdragelsesproces, hvor både virksomheden og medarbejderne er i gode hænder.

Har du brug for hjælp til at optimere din økonomi?

Kontakt Stadsrevisionen for skræddersyet professionel støtte og rådgivning.

4.8/5 af 115+ tilfredsstillede kunder 

Del den her: