Kontakt os

+45 70 60 40 04

4.6/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Kreditnota

En kreditnota fungerer som en omvendelse af en faktura, hvilket indikerer at du modtager en tilbagebetaling frem for at skulle foretage en betaling for en tidligere faktureret transaktion.

Vi har hjulpet over 1200+ danske virksomheder

Definition af kreditnota

En kreditnota tjener som en officiel anerkendelse af, at en betaling er modtaget og dokumenterer en kundes ret til enten en delvis eller fuld tilbagebetaling for varer eller tjenester, der ikke blev leveret som aftalt, eller som ikke opfyldte de oprindelige forventninger. Dette dokument bekræfter, at kunden har et krav hos sælgeren.

 

Det er dog værd at notere, at udstedelsen af en kreditnota ikke altid er mulig. For eksempel, i situationer hvor en fejl har forårsaget betaling for ikke-leverede varer eller tjenester, er det ikke en kreditnota, der er løsningen, men snarere udstedelsen af en korrektur på den oprindelige faktura med det rigtige beløb.

 

Det er også essentielt at skelne mellem en kreditnota og en faktisk refundering. Mens en kreditnota tillader kunden at fratrække det specificerede beløb fra den oprindelige fakturas samlede beløb, refererer en refundering til en reel tilbagebetaling af de penge, der er blevet betalt.

Krav til kreditnota

For at en kreditnota kan anvendes korrekt og trækkes fra den oprindelige faktura, er det afgørende, at den indeholder præcise og fuldstændige oplysninger. Følgende detaljer skal være tydeligt angivet på kreditnotaen:

  • Nummeret på den oprindelige faktura, som kreditnotaen refererer til
  • Udstedelsesdatoen for kreditnotaen
  • En detaljeret liste over de varer, der er blevet returneret
  • Alle andre oplysninger, der er relevante for transaktionen

Har du nogle spørgsmål eller bare brug for hjælp?

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Bogføring - kreditnotaer

Ifølge bogføringsloven er det nødvendigt at foretage korrekt bogføring af en kreditnota, når den er modtaget. Dette indebærer at lokalisere den specifikke oprindelige faktura, som kreditnotaen relaterer sig til, og notere en bemærkning om denne tilknytning. Ved at tilføje denne kommentar sikres det, at der er fuld oversigt over returnerede varer og hvilke fakturaer, der er justeret. Dette skridt sikrer også, at bogføringen klart reflekterer en annullering af den pågældende faktura, hvilket er essentielt for korrekt regnskabsføring.

Er du klar til professionel hjælp?

Kontakt os for skræddersyet professionel hjælp.

Hvorfor udarbejde en kreditnota

Udstedelsen af en kreditnota er en vigtig del af handelsforholdet mellem en sælger og en køber. Når sælgeren udsteder en faktura for det beløb, køberen skylder, kan der opstå situationer, hvor der er behov for at udstede en kreditnota i stedet. Dette kan være af flere årsager, herunder:

  • Fejlkøb foretaget af kunden.
  • Uoverensstemmelser eller fejl i den modtagne faktura.
  • Køberens fortrydelse af købet.
  • Fejl eller mangler ved de leverede varer.
  • En faktura, der overstiger den oprindeligt aftalte pris.
  • Et prisafslag givet af sælger til køber.

Salg af virksomhed, opkøb & fusioner

Få en gratis vurderingsberetning af din virksomhed.

FAQ om Kreditnota

Vi har samlet en række spørgsmål på siden her, så du kan få hurtigt svar. Hvis du ikke kan finde svar på dit spørgsmål, kan du kontakte os på tlf. eller E-mail.

En kreditnota står som en negativ faktura og indikerer, at der sker en tilbagebetaling frem for en betalingsforpligtelse for en allerede faktureret transaktion. Den fungerer som en “faktura med negativ værdi”, hvilket betyder, at den afspejler kundens kredit hos sælger.

For at generere en kreditnota effektivt, er det fordelagtigt at anvende et regnskabsprogram. Indenfor programmet, typisk på siden for fakturaadministration, er der mulighed for at vælge en funktion til oprettelse af kreditnota, som derefter associeres direkte med den relevante faktura.

Primært er det sælgers opgave at udforme kreditnotaen og sikre, at kunden modtager en kopi. Kreditnotaen kan håndteres på forskellige måder, inklusive som et tilgodehavende, kontant udbetaling eller ved overførsel til kundens bankkonto.

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Del den her: