Kontakt os

+45 70 60 40 04

4.6/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Anlægskartotek

Vi har hjulpet over 1200+ danske virksomheder

Hvad er anlægskartotek

Anlægskartoteket er primært et værktøj for virksomheder til at administrere og overvåge afskrivningerne af deres anlægsaktiver. 

Det fungerer som et omfattende system, der ikke kun sporer hvilke anlægsaktiver en virksomhed besidder, men også detaljeret illustrerer, hvordan afskrivninger påvirker disse aktiver.

Fordele ved at bruge et anlægskartotek

At opretholde en detaljeret oversigt over en virksomheds aktiver og deres værdiudvikling kan være en udfordrende opgave. Her kommer et anlægskartotek ind som et uundværligt værktøj, der bistår med at bevare overblikket over virksomhedens aktiver.

Et anlægskartotek bidrager yderligere til at gøre det nemmere at overvåge afskrivningerne på aktiverne. Det giver også typisk en indikation af de enkelte aktivers forventede levetid, hvilket er afgørende for effektiv aktiverhåndtering.

Definition af anlægsaktiver

Anlægsaktiver refererer til de aktiver i en virksomhed, som forventes at have en brugstid på over et år. Eksempler på sådanne aktiver kan være køretøjer eller inventar. For at organisere og forstå disse aktiver bedre, er de kategoriseret i tre hovedgrupper: immaterielle anlægsaktiver, materielle anlægsaktiver, og finansielle anlægsaktiver.

Har du nogle spørgsmål eller bare brug for hjælp?

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Forståelse af afskrivninger

Afskrivninger beskriver den proces, hvorved en virksomheds anlægsaktiver gradvist mindsker i værdi over deres brugstid. For eksempel, hvis en virksomhed anskaffer en bil til 200.000 kr., vil bilens værdi falde over tid med brugen. Efter to års brug kan bilen eksempelvis kun være 100.000 kr. værd. Dette fænomen af værdiforringelse over tid er, hvad der definerer afskrivninger.

Omsætningsaktiver

Omsætningsaktiver adskiller sig væsentligt fra anlægsaktiver ved deres forventede kortere brugstid. I modsætning til anlægsaktiver, som forventes at være i brug i lang tid, forventes omsætningsaktiver at blive omsat eller anvendt inden for en kortere periode, typisk inden for et år. Eksempler på omsætningsaktiver inkluderer varer på lager eller udestående betalinger fra kreditorer, som forventes at blive realiseret eller anvendt i den nærmeste fremtid.

Er du klar til professionel hjælp?

Kontakt os for skræddersyet professionel hjælp.

Hvem anvender et anlægskartotek?

Både virksomhedsejere og revisorer kan drage fordel af at anvende et anlægskartotek. For virksomhedsejere er det et værdifuldt værktøj til at holde styr på aktiverne, mens revisorer kan nyde godt af muligheden for at oprette og administrere separate kartoteker for forskellige virksomheder, hvilket effektiviserer deres arbejde betydeligt.

Salg af virksomhed, opkøb & fusioner

Få en gratis vurderingsberetning af din virksomhed.

FAG om Anlægskartotek

Vi har samlet en række spørgsmål på siden her, så du kan få hurtigt svar. Hvis du ikke kan finde svar på dit spørgsmål, kan du kontakte os på tlf. eller E-mail.

Et anlægskartotek bruges til at administrere og overvåge afskrivninger på en virksomheds anlægsaktiver, samt til at spore og detaljeret illustrere hvordan disse aktiver påvirkes af afskrivninger.

Et anlægskartotek hjælper med at holde en detaljeret og overskuelig oversigt over en virksomheds aktiver, deres værdiudvikling og afskrivninger. Det fremmer også effektiv aktiverhåndtering ved at give indblik i de enkelte aktivers forventede levetid.

Anlægskartoteket anvendes primært af virksomhedsejere og revisorer. Virksomhedsejere bruger det til at holde styr på deres aktiver, mens revisorer udnytter det til at oprette og administrere kartoteker for forskellige virksomheder, hvilket effektiviserer deres arbejdsprocesser.

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Del den her: