Kontakt os

+45 70 60 40 04

4.6/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Webinar

Et webinar er essentielt en virtuel præsentation eller workshop, som faciliteres via internettet og tillader personer/værter at nå ud til et bredt publikum uanset geografisk placering. Dette online format benyttes flittigt inden for både erhvervslivet og den akademiske verden, hvor det tjener som et dynamisk værktøj til undervisning, konferenceafholdelse, og præsentation af nye produkter eller tjenester.

Vi har hjulpet over 1200+ danske virksomheder

Hvad er et webinar?

Et webinar er essentielt en virtuel præsentation eller workshop, som faciliteres via internettet og tillader personer/værter at nå ud til et bredt publikum uanset geografisk placering. Dette online format benyttes flittigt inden for både erhvervslivet og den akademiske verden, hvor det tjener som et dynamisk værktøj til undervisning, konferenceafholdelse, og præsentation af nye produkter eller tjenester.

Under et webinar kan værten effektivt demonstrere materiale ved hjælp af dias eller multimedieindhold fra en computer eller mobiltelefon, mens deltagere har mulighed for at engagere sig gennem spørgsmål og interaktioner via chatfunktioner eller ”opkald”. Denne tovejskommunikation forstærker læringsoplevelsen og engagementet, hvilket gør webinarer til en interaktiv og samlende oplevelse.

For at skabe en endnu mere involverende session, kan webinarer indbefatte ‘virtuelle hands-on’ aktiviteter, hvor deltagere kan deltage i undersøgelser, interaktive spil eller downloade relevante materialer. Denne form for interaktion er ikke kun med til at fastholde deltagernes interesse, men også til at forstærke læringsudbyttet.

På den anden side findes der også mere ‘passive’ webinarer, hvor interaktionen er minimaliseret, og deltagerne primært fokuserer på at modtage information gennem de præsenterede materialer. Selvom denne form kan synes mindre dynamisk, er den ideel til hurtig og effektiv distribution af information.

Fordele ved webinarer

Webinarers live-format byder på enestående fordele, idet det transcenderer geografiske begrænsninger og inviterer deltagere fra hele verden uden at gå på kompromis med interaktionen. Deltagere kan uanset deres fysiske placering nyde godt af realtidsdialog, hvilket gør webinarer til et optimalt valg for: 

 • Deling af viden og information 
 • Fremme af diskussion og dialog 
 • Udførelse af træningsmoduler og uddannelsessessioner

Har du nogle spørgsmål eller bare brug for hjælp?

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Anvendelsesmuligheder

Et webinar, en sammentrækning af ‘webbaseret seminar’, er en interaktiv online præsentation, der muliggør visuel og auditiv forbindelse mellem værten og deltagere. Dette gør webinarer ideelle til en bred vifte af anvendelser, såsom akademisk undervisning, forskningsformidling, konferencepræsentationer, produktlanceringer, og mange andre scenarier, hvor fjernundervisning eller -præsentationer er nødvendige.

at afholde et succesfuldt webinar kræves kun basal teknologi: en computer, et program til afvikling af webinars, en mikrofon og en solid internetforbindelse. Deltagerne har brug for lignende ressourcer: en computer, tablet eller smartphone samt internet. Høj kvalitet af billede og lyd er essentielt, og som vært er det yderst fordelagtigt at øve sig i forvejen og udarbejde et manuskript for at sikre en flydende og fejlfri levering af indholdet.

Webinarer udgør en essentiel del af moderne kommunikation ved at etablere en direkte forbindelse mellem udbyder og modtager. De tillader en tovejskommunikation, som er mere personlig end traditionelle skriftlige medier som e-mails eller sociale medier. Webinarers evne til at engagere og nå ud til et bredt publikum simultant gør dem til en omkostningseffektiv kommunikationskanal. De kan nemt arkiveres til senere visning, øger rækkevidden til et globalt publikum og faciliterer interaktion uden forudsætning af fysisk nærhed.

Webinarer er særligt fleksible, idet de kan skræddersyes til at møde de individuelle behov hos hver kunde eller bruger. Med tilpasning af indhold, lyd og video sikrer webinarer, at hver session kan optimeres til deltagernes teknologiske forudsætninger. Som et redskab, der kombinerer direkte forbindelse med effektivitet og fleksibilitet, er webinarer blevet en uundværlig kommunikationsform for virksomheder og organisationer, der ønsker at nå deres kunder og brugere på en engagerende og tilpasset måde.

Forskellen mellem et webinar og et online møde

Online Møde:

 • Velegnet til mindre, mere intime arrangementer.
 • Deltagere kan typisk se og høre hinanden, med mulighed for alle at have lyd og video aktiveret.
 • Mindre kontrol over hvem der taler, og hvornår.
 • Mødeindkaldelse sker gennem et enkelt link, som er ens for alle deltagere, og deltagerne kan ofte se hinandens e-mailadresser.
 • Anvendes bedst til møder, hvor deltagerlisten er begrænset og kendt af alle.

Webinar:

 • Passer til både store og små arrangementer og giver værten fuld kontrol over platformen.
 • Typisk er det kun værten og eventuelt nogle få udvalgte, der har lyd og video slået til.
 • Værten kontrollerer delingen af indhold og dagsordenen for arrangementet.
 • Deltagere tilmelder sig individuelt med e-mail, og systemet genererer unikke links til hver person.
 • Giver mulighed for at indsamle statistik efter arrangementet, hvilket er nyttigt for opfølgning og analyse.
 • Webinarer er ideelle til at holde deltagernes identitet anonym og understøtter mange forskellige typer af arrangementer.

Sammenfattende kan man sige, at online møder er mere som traditionelle møder, men holdt over internettet, hvor interaktion og synlighed blandt deltagerne er centralt. Webinarer er derimod mere strukturerede og kontrollerede events, hvor interaktionen ofte er ensrettet fra værten til deltagere, hvilket er velegnet til større publikummer og formelle præsentationer.

Webinarer: Er det salgsfremmende?

Webinarer tjener ikke kun som informationsformidlere men er også en kraftfuld salgskanal. Nutidens virksomheder benytter i stigende grad webinarer til at tilvejebringe detaljeret information om deres produkter og tjenester. Ved at afholde webinarer, skabes der mulighed for at udvikle varige, personlige forbindelser med kunderne. En velinformeret præsentation kan styrke deltagernes tillid til dig og øge sandsynligheden for, at de vil investere i dine produkter eller tjenester.

8 skridt til at skabe et succesfuldt webinar

 1. Fastlæg dit webinars mål.
 2. Udarbejd en detaljeret plan for dit webinar.
 3. Udtænk en innovativ og fængslende idé.
 4. Promovér dit webinar effektivt for at tiltrække deltagere.
 5. Udfør dit webinar med professionalisme.
 6. Efterfølgende, omdan webinardeltagere til potentielle kunder.
 7. Evaluer dit webinars præstation og effekt.
 8. Forfin og gentag processen for kontinuerlig forbedring.

Råd til maksimering af webinaroplevelsen

For at sikre en værdifuld oplevelse under et webinar: 

 • Test det fremsendte link til webinaret fem minutter før start. 
 • Luk alle overflødige applikationer, specielt dem som Facebook og e-mail, der kan forstyrre. 
 • Sørg for, at din enhed er tilsluttet strømkilden under hele webinaret. 
 • Brug hovedtelefoner for at forbedre lydkvaliteten. 
 • Hav et tomt dokument åbent på din computer, eller en notesblok klar til at tage noter igennem webinaret.

Er du klar til professionel hjælp?

Kontakt os for skræddersyet professionel hjælp.

Webinar-platforme

Nedenfor ses en kort oversigt over 3 webinarplatforme og hvad de hver især tilbyder. 

WebinarJam:

 • Døgnåben support med live chat, der reagerer inden for 2 minutter.
 • Ingen tilbud om hjælp til opstart (Concierge Onboarding).
 • Stærk og tilpassende streaming.
 • Maksimal varighed af et event er 4 timer.
 • Der er en forsinkelse på over 8 sekunder i transmissionen​​.

Demio:

 • Døgnåben support med live chat, der reagerer inden for 2 minutter.
 • Tilbyder hjælp til opstart (Concierge Onboarding).
 • Stærk og tilpassende streaming.
 • Maksimal varighed af et event er 10 timer.
 • Ingen forsinkelse under streaming​​.

WebinarNinja:

 • Integration med Facebook Pixel for at måle effektiviteten af Facebook-annoncer.
 • Manuelle tilmeldinger til webinars og gratis adgang til betalte webinars.
 • Tilbyder genafspilning af webinars (Evergreen replays), så nye deltagere kan tilmelde sig og se gamle webinars.
 • Integrationer med de fleste populære CRM-systemer og over tusinde andre tjenester via Zapier.
 • Mulighed for at tage betaling for webinars med Stripe-integration.
 • Upload præsentationsslides og skærmdeling.
 • Chat med privat beskeder, Q&A med opstemningsmulighed og tidsstempling.
 • Opret polls og tilbud, og giv handouts som PDF’er, e-bøger og guider.
 • Diverse layoutmuligheder til præsentationer.
 • Support via live chat og e-mail, adgang til WebinarNinja Academy, supportvejledninger, medlemswebinars og et eksklusivt ugentligt nyhedsbrev til medlemmer​​.

Disse platforme tilbyder forskellige funktioner og supportmuligheder, der kan passe til forskellige behov afhængigt af størrelsen og formålet med dit webinar.

Salg af virksomhed, opkøb & fusioner

Få en gratis vurderingsberetning af din virksomhed.

FAQ om webinar

Vi har samlet en række spørgsmål på siden her, så du kan få hurtigt svar. Hvis du ikke kan finde svar på dit spørgsmål, kan du kontakte os på tlf. eller E-mail.

Et webinar er en webbaseret seminarform, der fungerer som en online præsentation eller workshop. Det giver en platform, hvor en vært kan præsentere information, interagere med deltagere, og udføre en række aktiviteter, fra uddannelse til produktdemonstrationer, i realtid. Deltagerne kan ofte interagere gennem chat eller ved at stille spørgsmål, hvilket skaber en tovejskommunikationskanal.

Et webinar er ideelt til både store og små arrangementer, hvor værten har fuld kontrol over indholdet og interaktionen med deltagerne. I et webinar er det typisk kun værten, og måske nogle få andre, der har lyd og billede slået til. Deltagere tilmelder sig med deres e-mail og modtager et unikt link. Derimod er et online møde bedre til mindre grupper, hvor alle deltagere kan se og høre hinanden, og alle har mulighed for at aktivere lyd og video.

Webinarer kan bruges til at fremvise produkter og tjenester og til at give dybdegående informationer om disse. De giver mulighed for at opbygge langsigtede og personlige relationer til kunder ved at formidle værdifuld viden, hvilket kan øge tilliden og tilskynde til køb.

For at sikre en god oplevelse, bør du teste dit webinar link fem minutter før start, lukke alle unødvendige programmer, tilslutte din enhed til strøm, bruge høretelefoner for bedre lydkvalitet, og have et dokument eller notesblok klar til notetagning.

Effekten af et webinar kan måles gennem flere metoder, såsom at analysere deltagerengagement, konverteringsrater, og feedback fra deltagere. Mange webinarplatforme tilbyder værktøjer til at spore deltagelse og interaktioner, hvilket kan give værdifuld indsigt i webinarers succes og områder, der kan forbedres.

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Del den her: