Kontakt os

+45 70 60 40 04

4.6/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

TastSelv

Vi har hjulpet over 1200+ danske virksomheder

Hvad er TastSelv?

TastSelv er en brugervenlig online selvbetjeningsplatform udviklet af Skattestyrelsen. Denne platform giver brugerne mulighed for nemt og effektivt at administrere forskellige skatterelaterede opgaver. Brugere kan blandt andet betale restskat, justere deres forskudsopgørelse, eller gennemse personlige skatteoplysninger. 

For at få adgang til TastSelv-tjenesterne kræves et NemID/MitID. TastSelv-platformen er tilgængelig via borger.dk og Skattestyrelsens officielle hjemmeside, hvilket gør det let at tilgå og administrere din skat online.

Adgangskriterier for brug af TastSelv

TastSelv er åbent for alle med skatteforpligtelser i Danmark, uanset bopælsland. Dette inkluderer både indbyggere og dem, der bor i udlandet. Unge under 15 år, som endnu ikke er i besiddelse af NemID eller MitID, kan også benytte TastSelv ved hjælp af en særlig adgangskode. 

TastSelv er tilgængelig i to udgaver: TastSelv Erhverv for virksomheder og TastSelv Borger for private borgere.

Funktioner i TastSelv Erhverv for virksomheder

TastSelv Erhverv, som er Skattestyrelsens online selvbetjeningsplatform, tilbyder en række værktøjer og tjenester specifikt designet til virksomheder. Dette afsnit vil give en dybere forståelse af de forskellige opgaver, du kan udføre gennem TastSelv Erhverv for din virksomhed.

Har du nogle spørgsmål eller bare brug for hjælp?

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Selvangivelse og indberetning af selskabsskat gennem TastSelv

Hvis du driver en virksomhed, der skal indberette selskabsskat, er TastSelv Selskabsskat den relevante del af platformen at anvende. Her kan du rapportere ændringer i virksomhedens skatteforhold og indsende oplysningsskemaer, som fungerer som erstatning for den traditionelle selvangivelse. Dette system gør det nemmere at vedligeholde og opdatere virksomhedens skattemæssige informationer.

Momsindberetning via TastSelv

For virksomheder, der er momsregistrerede, er indberetning af moms en vigtig opgave. På TastSelv kan du ikke alene indberette moms, men også finde vigtige oplysninger om deadlines for momsindberetning samt instruktioner til, hvordan du praktisk betaler din moms. Dette sikrer, at din virksomhed overholder alle gældende momsregler og frister.

Lønindberetning til eIndkomst gennem TastSelv

TastSelv Erhverv giver også adgang til eIndkomst-platformen, som er et landsdækkende register over indkomster i Danmark. Her kan du indberette løn for både dine ansatte og dig selv. Dette kan gøres direkte gennem eIndkomst eller via dit foretrukne lønsystem. Desuden tilbyder TastSelv Erhverv muligheden for at give en medarbejder tilladelse til at foretage lønindberetninger, hvilket kan effektivisere lønadministrationsprocesserne i din virksomhed.

Indberet oplysninger til eKapital

Som bruger af eKapital kan du indberette indkomster, fradrag, samt formueaktiver og -passiver, der ikke falder ind under eIndkomst-systemet. Dette omfatter pensionsordninger, renteindtægter, og finansielle aktiver. Du kan vælge mellem flere kanaler for indberetning, herunder direkte filoverførsel og TastSelv Erhverv.

Muligheder for privatpersoner i TastSelv

Som privatperson giver TastSelv-platformen adgang til en række funktioner udover blot at se dine personlige skatteoplysninger. Platformen, der er en del af Skattestyrelsens selvbetjeningsudbud, tillader brugere at foretage ændringer i deres forskudsopgørelser og betale eventuel restskat. Lad os udforske de forskellige services og funktioner, som er tilgængelige gennem TastSelv Borger.

Gennemgang og tilpasning af din årsopgørelse via TastSelv

Inde på TastSelv kan du nemt tilgå din årsopgørelse. Dette giver dig mulighed for at gennemse dine indkomstoplysninger og skattebetalinger for det seneste år. Det anbefales at kontrollere årsopgørelsen for nøjagtighed og sikre, at alle data, inklusiv eventuelle kørselsfradrag, er korrekte og ajourførte. TastSelv gør det nemt at rette eventuelle fejl direkte i årsopgørelsen.

Opdatering af forskudsopgørelsen gennem TastSelv

Forskudsopgørelsen ser fremad og giver et estimat over dit kommende indkomstår. Hvis dine økonomiske forhold ændrer sig, såsom et nyt job eller boligkøb, er det vigtigt at opdatere din forskudsopgørelse i TastSelv. Dette hjælper med at sikre, at du betaler den korrekte mængde i skat og undgår uventede skattekrav.

Er du klar til professionel hjælp?

Kontakt os for skræddersyet professionel hjælp.

Registrering af håndværker- og servicefradrag via TastSelv

For at udnytte håndværker- eller servicefradraget, skal du foretage registreringen gennem TastSelv. Bemærk, at det kun er arbejdslønnen, der er fradragsberettiget, og ikke omkostninger til materialer. Dette er en vigtig del af at optimere dit skatteregnskab og spare penge.

Indberetning af kørselsfradrag gennem TastSelv

Hvis du er berettiget til kørselsfradrag, skal du manuelt indberette dette i TastSelv for at reducere din skattebyrde. Dette sikrer, at alle berettigede fradrag bliver medregnet i dit skatteregnskab.

Adgang til og kontrol af skattekort via TastSelv

På TastSelv kan du få overblik over og adgang til dine skattekort, inklusiv hovedkort og bikort samt frikort. Du kan tjekke, om din arbejdsgiver anvender det korrekte skattekort, hvilket er essentielt for at sikre den rette skattebetaling.

Salg af virksomhed, opkøb & fusioner

Få en gratis vurderingsberetning af din virksomhed.

FAQ om TastSelv

Vi har samlet en række spørgsmål på siden her, så du kan få hurtigt svar. Hvis du ikke kan finde svar på dit spørgsmål, kan du kontakte os på tlf. eller E-mail.

TastSelv er Skattestyrelsens online selvbetjeningsplatform, som tillader brugere at håndtere forskellige skatteanliggender online. Platformen gør det muligt for brugerne at foretage en bred vifte af opgaver såsom at betale restskat, justere forskudsopgørelsen og se personlige skatteoplysninger. Tilgængelig via borger.dk og Skattestyrelsens hjemmeside, kræver TastSelv kun et NemID/MitID for adgang.

Alle med skatteforpligtelser i Danmark kan bruge TastSelv, uanset om de er bosiddende i Danmark eller i udlandet. Tjenesten er også tilgængelig for unge under 15 år, som ikke har NemID eller MitID, ved hjælp af en særlig adgangskode. Der er specifikke versioner for både private borgere (TastSelv Borger) og erhvervsvirksomheder (TastSelv Erhverv).

På TastSelv kan privatpersoner foretage en række handlinger såsom at se og rette i deres årsopgørelse, opdatere deres forskudsopgørelse, indberette håndværker- og servicefradrag samt indberette og tilrette kørselsfradrag. Brugere kan også få adgang til og kontrollere deres skattekort, inklusive hovedkort, bikort og frikort, for at sikre korrekt skattebetaling.

Virksomheder kan benytte TastSelv Erhverv til en række opgaver, herunder indberetning af selskabsskat og ændringer i virksomhedens skatteforhold, momsindberetning, samt lønindberetning via eIndkomst. Platformen giver en effektiv løsning til at håndtere virksomhedens skatterelaterede behov og sikre overholdelse af skattemæssige forpligtelser.

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Del den her: