Kontakt os

+45 70 60 40 04

4.6/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Momsfrister - få overblikket her

Er du registreret som en momspligtig virksomhed, er det din pligt at rapportere din moms til Skattestyrelsen enten hver måned, hvert kvartal eller halvårligt baseret på din virksomheds omsætning. Dette bestemmer nemlig, hvornår din momsafregning finder sted. Det er derfor vigtigt at holde øje med de varierende momsfrister gennem året.

Få et klart og brugervenligt overblik over samtlige momsfrister i denne artikel.

Vi har hjulpet over 1200+ danske virksomheder

Hvilke momsfrister er der?

Momsfrister er baseret på din virksomheds omsætning og inddeles i tre hovedkategorier: månedlige, kvartalsvise og halvårlige. 

Størrelsen på din virksomheds omsætning afgør, hvilken gruppe du tilhører:

  • Omsætning: 0-5 mio. kr. = Halvårlig momsafregning
 
  • Omsætning: 5-50 mio. kr. = Kvartalsvis momsafregning
 
  • Omsætning: Over 50 mio. kr. = Månedlig momsafregning
 
 

Momsfrister for 2023 og 2024

Herunder kan du få det komplette overblik over momsfrister i 2023 og 2024. Uanset om du er på udkig efter månedlige, kvartalsvise eller halvårlige frister, har vi dem alle opført for dig.

 

Frister for halvårlig afregning af moms:


Frister for kvartalsvis afregning af moms:


Frister for månedsvis afregning af moms:


Hvordan overholder man momsfristerne?

For at overholde momsfristerne korrekt, er det vigtigt at afslutte momsperioden og have et komplet overblik over dit momsregnskab. Her skal du opgøre både indgående og udgående moms for at fastslå det nøjagtige beløb, der skal indberettes. Afhængigt af resultatet, vil du enten have moms til gode eller være skyldig moms.

Når momsregnskabet er afsluttet, skal momsindberetningen foretages gennem Skattestyrelsen inden de fastsatte momsfrist. Betaling af moms kan foregå via flere metoder såsom Leverandørservice, Netbank, Visa/Dankort eller MobilePay.

For at forenkle processen og sikre overholdelse af momsfrister, kan det være en fordel at anvende et regnskabsprogram, der automatisk håndterer momsindberetninger. Dette sikrer en mere effektiv håndtering af momsfrister uden fejl og kan hjælpe din virksomhed med at undgå potentielle bøder fra Skattestyrelsen.

Hos Stadsrevisionen er vi fortrolige med en lang række af regnskabsprogrammer og tilbyder enkel oprettelse af adgang for os som din revisor. Lad os håndtere dine momsfrister, så du kan fokusere på andre vigtige aspekter af din virksomhed. Med os ombord behøver du aldrig bekymre dig om momsindberetninger igen.

Er du klar til at sikre overholdelse af momsfrister uden stress?

Kontakt os i dag for at lære mere om, hvordan vi kan hjælpe dig med at holde dit regnskab i orden og dine momsfrister overholdt.


Vejledning til indbetaling af moms og overholdelse af momsfrister

Når det er tid til at indbetale moms, har du adskillige metoder at vælge imellem. Det er vigtigt at vælge en metode, der passer til din virksomheds behov. Her er en detaljeret guide til de mest almindelige betalingsmuligheder.

 

Tilmelding til PBS gennem Nets

For en automatisk og nem måde at overholde momsfrister på, kan du tilmelde din virksomhed til PBS gennem Nets ved at:

  • Besøg TastSelv Erhverv og log ind.
  • Vælg ‘Profil’ og derefter ‘Profiloplysninger’.
  • Under ‘Tilmeldingsoplysninger’ angiver du, at du ønsker at tilmelde moms til PBS.
  • Indtast dine bankoplysninger og bekræft tilmeldingen ved at klikke på ‘Godkend’.

 

Efter tilmeldingen kan det tage op til 7 hverdage, før du kan betale gennem PBS i TastSelv Erhverv. Ved næste momsindberetning kan betalingen godkendes direkte fra din kvittering.

 

Betaling via Netbank

Moms kan også indbetales direkte via din netbank:

  • Efter at have indberettet din moms, modtager du en kvittering med en betalingslinje.
  • Denne linje kan også findes i ‘Stamoplysninger’ på din skattekonto, når du er logget ind på TastSelv Erhverv.

 

MobilePay og Visa/Dankort

Du kan vælge at betale din moms med MobilePay eller Visa/Dankort:

  • Når du har indberettet din moms, vil din kvittering give dig mulighed for at betale via disse metoder, uanset om du bruger en computer eller telefon.

 

Overførsel fra udenlandsk konto

Hvis du skal betale moms fra en udenlandsk konto, er her de nødvendige oplysninger:

  • IBAN-nummer: DK87 0216 4069 1633 94
  • Swiftkode: DABADKKK
  • Konto: 02164069163394
  • Kontohaver: Skattestyrelsen
  • Husk at inkludere dit SE-nummer i kommentarfeltet.


Påmindelser fra SKAT om overholdelse af momsfrister

SKAT er proaktiv med at sende servicebreve, oplysninger og påmindelser, herunder også påmindelser om, hvornår moms skal indberettes og afregnes. Disse påmindelser sendes ofte ud to måneder før den aktuelle momsfrist, hvilket giver virksomheder god tid til at forberede deres bogføring og andre relevante opgaver.

Hvis du ikke modtager en påmindelse fra SKAT, kan det være en god idé at tjekke dit spamfilter eller lignende steder, hvor e-mails kan blive fanget. Hvis du stadig ikke kan finde nogen påmindelse, anbefales det at logge ind på TastSelv Erhverv på SKAT’s hjemmeside for at sikre, at alle kontaktoplysninger er korrekte og opdaterede. Hvis du opdager fejl eller forældede oplysninger, bør disse rettes omgående.

Er du usikker på, om de korrekte oplysninger er registreret, kan du kontakte SKAT for bekræftelse. Visse oplysninger kan også verificeres via CVR.dk (Virk.dk). 

For mange virksomheder kan det være en fordel at have en bogholder eller revisor til at håndtere momsindberetninger og overholdelse af momsfrister. Vi har +23 revisorer og bogholdere ansat, der er klar til at assistere dig. Med en fast personlig rådgiver sikrer vi, at du altid får konsistent og skræddersyet service.

Kontakt os for at få din egen personlige rådgiver, der kan rådgive dig i momsreglerne.

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 


Momsindberetningen

Når du skal indberette moms, foregår det gennem TastSelv Erhverv. Før du kan indberette, skal den relevante momsperiode være afsluttet for at sikre, at momsregnskabet er korrekt og opdateret. De nødvendige tal til din momsindberetning findes i dit momsregnskab.

Her er hvordan processen typisk foregår:

  1. Forberedelse: Opgør købs- og salgsmoms for hver momsperiode. Hvis du bruger et regnskabsprogram, genereres disse tal automatisk.
  2. Indberetning: Log ind på TastSelv Erhverv, vælg ‘Moms’ i menuen, og vælg den periode, du vil indberette for. Indtast derefter tallene fra dit momsregnskab. (Vejledning længere oppe i artiklen).
  3. Godkendelse: Godkend indberetningen for at afslutte processen.

 

Valget af betalingsmetode er op til dig, men det er vigtigt kun at indbetale moms, når der er mindst 5 dage tilbage af betalingsfristen. Indbetales der for tidligt, kan dette resultere i unødvendigt dobbeltarbejde, da pengene vil blive returneret.

Hvis din købsmoms overstiger salgsmomsen, vil SKAT automatisk udbetale det overskydende beløb til virksomhedens NemKonto, typisk inden for tre uger efter indberetningen.


Hvis du betaler moms for sent

Hvis du overskrider momsfristerne for momsindberetningen for din virksomhed, er der alvorlige konsekvenser. SKAT vil pålægge et tillægsgebyr, og der er ingen mulighed for at appellere dette. Hvis det er første gang, du misser fristen, vil du blive opkrævet et gebyr på 800 kroner. Misser du fristen flere gange, vil gebyret stige ved hver forseelse.

Ved den tredje forseelse vil gebyret have nået ca. 2000 kroner. Hvis du fortsat ikke betaler efter den tredje påmindelse, risikerer du yderligere juridiske konsekvenser, inklusiv mulig tvangsopløsning af din virksomhed.


Hvem skal indberette moms?

Ikke alle virksomheder er momspligtige. Momspligt afhænger af virksomhedens omsætning og den type varer eller ydelser, der sælges. Generelt er virksomheder, som har en årlig omsætning over 50.000 kr. og sælger momspligtige varer eller ydelser, momspligtige. Der er dog undtagelser, såsom virksomheder inden for sundhedsbehandlinger, bankvæsen, forsikring, undervisning og uddannelse, som i stedet kan være underlagt lønsumsafgift.

Hvis din virksomhed omsætter for under 50.000 kr., er det frivilligt, om du vil momsregistrere den. Dette giver fleksibilitet for mindre virksomheder, der stadig er i en opstarts- eller vækstfase.


Momsindberetning for virksomheder uden aktivitet

Selv hvis din virksomhed ikke har haft nogen økonomisk aktivitet i en given momsperiode, er det stadig krævet, at du foretager en indberetning til SKAT. Dette kaldes en “Nulindberetning.” Hvis du undlader at indberette, selvom der ikke har været aktivitet, kan det resultere i bøder for forsinket indberetning. Det er derfor vigtigt, at du holder styr på momsfristerne og sørger for at opfylde dem – uanset virksomhedens aktivitetsniveau.

faktureringsprogram

FAQ om Momsfrister

Vi har samlet en række spørgsmål på siden her, så du kan få hurtigt svar. Hvis du ikke kan finde svar på dit spørgsmål, kan du kontakte os på tlf. eller E-mail.

Tidspunktet for momsindberetning i 2024 afhænger af din virksomheds omsætning og den tilknyttede indberetningsperiode. Små virksomheder med lavere omsætning kan være kvalificeret til halvårlig indberetning, mens virksomheder med større omsætning typisk skal indberette kvartalsvis eller månedsvis. Skattestyrelsen vil basere perioden for din momsindberetning på virksomhedens omsætningsniveau, og du vil modtage påmindelser om de specifikke frister for din virksomhed fra Skattestyrelsen.

Din virksomheds momsperiode er bestemt af virksomhedens omsætning. Alle nystartede virksomheder er dog pålagt at indberette moms kvartalsvis i mindst de første 1½ år efter opstart.

Hvis du ikke overholder de fastsatte frister for momsindberetning, vil det resultere i et gebyr på 800 kroner. Dette gebyr dækker over Skattestyrelsens arbejde med at foretage et skøn over, hvor meget moms du skylder.

Skattestyrelsen kan automatisk justere din virksomheds momsperiode baseret på et gennemsnit af momspligtige leverancer (herunder eksportleverancer af varer og ydelser) over en periode på 12 måneder, som inkluderer andet halvår af det ene år og første halvår af det næste.

Blandt de ydelser, der er fritaget for moms, finder vi hospitals- og lægebehandlinger, undervisnings- og kursusvirksomhed, betalinger for kunstnerisk virksomhed, salg og udlejning af fast ejendom, samt transport af personer.

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Del den her: