Kontakt os

+45 70 60 40 04

4.6/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Rettelse af Forskudsopgørelse for Selvstændige: Overskud eller Underskud?

Er du selvstændig erhvervsdrivende? Så ved du sikkert, at det er essentielt at have styr på din økonomi, ikke kun for at drive en sund forretning, men også for at sikre, at du betaler den korrekte skat. Ét af de vigtigste redskaber i denne proces er din forskudsopgørelse. Her er der noget i november, som du skal være opmærksom på. 

Vi har hjulpet over 1200+ danske virksomheder

Hvad er forskudsopgørelsen?

For dig, der måske er ny i spillet, er forskudsopgørelsen et estimat. Den giver et billede af, hvad du forventer at tjene og dermed, hvad du vil skulle betale i skat. Ved at have denne opgørelse så præcis som muligt, kan du undgå overraskelser i form af restskat eller undgå at betale for meget i skat og dermed skulle vente på en tilbagebetaling.

Hvorfor er forskudsopgørelsen vigtig?

Forskudsopgørelsen er din chance for at forudsige, hvordan dit regnskabsår vil se ud. Den giver et estimat af, hvad du forventer at tjene, og hvor meget du vil betale i skat. At rette din forskudsopgørelse korrekt kan være forskellen mellem at betale for meget i skat (og vente på en tilbagebetaling) eller at blive ramt af en uventet skatteregning.

Bør du rette din forskudsopgørelse?

Er du indehaver af en enkeltmandsvirksomhed, en PMV (personligt ejet mindre virksomhed) eller et I/S (interessentskab)? Så anbefales det, at du gennemser din forskudsopgørelse. Dette giver dig mulighed for at angive det forventede overskud eller underskud for det kommende år, så din skatteberegning bliver præcis.

Midt i november åbner Skat for den nye forskudsopgørelse for det kommende år.

Der er flere grunde til, at det er en god idé at tage et grundigt kig på din forskudsopgørelse netop der:

  1. Økonomisk Overblik: Ved årets udgang har du ofte et klart billede af, hvordan det økonomiske landskab ser ud for din virksomhed. Dette giver en god mulighed for at justere dine forventninger for det kommende år.
  1. Undgå Fejlberegninger: November giver dig tid til at korrigere eventuelle fejlberegninger. Du får også tid til at konsultere en revisor, hvis du er i tvivl om noget.
  1. Skattemæssige Fordele: Hvis du forudser et underskud, kan det påvirke din skattebetaling. Ved korrekt at indrapportere et forventet underskud i november kan du muligvis få nedsat din skattebetaling fra januar.
  1. Tid til Ændringer: Selvom du har mulighed for at rette i din forskudsopgørelse senere, giver november dig en buffer. Det betyder, at hvis der er behov for yderligere justeringer, har du tid til at gøre det før det nye år starter.

Du kan rette din forskudsopgørelse, hvis din virksomheds over- eller underskud ændrer sig. Jo mere præcis din forskudsopgørelse er, jo større er sandsynligheden for, at du undgår at betale en restskat, når året er slut.

Selvom Skattestyrelsen automatisk estimerer din virksomheds resultat, kan du overveje at basere dine tal på dine egne forventninger. Skattestyrelsens estimater er generelle, og dine egne estimater er sandsynligvis mere præcise.

Bemærk: Du har mulighed for løbende justeringer, så du er ikke bundet af dine indtastninger.

I marts oplyser du dit endelige over- eller underskud på årsopgørelsen (oplysningsskemaet). Når du har udfyldt og godkendt det, får du din årsopgørelse, der viser, om du skal betale mere i skat eller have penge tilbage.

Hvad hvis du undlader at rette din forskudsopgørelse?

Som angivet tidligere, bestemmer du selv, om der skal foretages ændringer.

Skat vil allerede have estimeret dit forventede overskud eller underskud for det kommende år. Er du enig i deres vurdering, behøver du ikke at handle. Men Skat har ikke altid ret i deres estimater.

Hvor bør jeg foretage ændringer i min forskudsopgørelse?

TastSelv-portalen gør det nemt for selvstændige at rette deres forskudsopgørelse. Det er en brugervenlig platform, hvor du hurtigt kan opdatere dine forventede indtægter og udgifter.

Hvis du skal foretage ændringer i din forskudsopgørelse, skal du: 

  1. Logge på TastSelv på skat.dk. 
  2. Herefter vælger du ”Forskudsopgørelse” og ”Egen virksomhed/udlejningsejendom” under ”Oftest tilføjede felter”. 
  3. Skriv derefter dit forventede overskud i felt 221 eller dit forventede underskud 435.

Hvornår er sidste frist for at rette forskudsopgørelsen?

Skat åbner for forskudsopgørelsen for det kommende år midt november, så du kan rette i den derefter. Det er muligt at rette forskudsopgørelsen til enhver tid, men for at få korrekte fradrag i januar bør du handle snarest.

Hvor registrerer jeg forskudsopgørelsen?

Du kan foretage ændringer i din forskudsopgørelse på TastSelv på Skattestyrelsens hjemmeside.

Salg af virksomhed, opkøb & fusioner

Få en gratis vurderingsberetning af din virksomhed.

FAQ om rettelse af forskudsopgørelsen

Vi har samlet en række spørgsmål på siden her, så du kan få hurtigt svar. Hvis du ikke kan finde svar på dit spørgsmål, kan du kontakte os på tlf. eller E-mail.

En forskudsopgørelse for virksomheder er et estimat over virksomhedens forventede indtægter og udgifter for det kommende år, hvilket bestemmer, hvor meget skat virksomheden skal betale.

Det er essentielt for en virksomhed at ajourføre sin forskudsopgørelse, så den betaler den korrekte skat baseret på forventede økonomiske forhold. Korrekt ajourføring kan forhindre uventede skattekrav eller mulige overbetalinger.

Man kan som regel rette i forskudsopgørelsen, når Skat åbner op for det nye skatteår, typisk midt i november for det kommende år. Dog er det muligt at foretage rettelser i løbet af året, hvis der opstår ændringer i ens økonomiske situation.

Mens der ikke er en fastsat “deadline”, er det fordelagtigt at foretage rettelser så tidligt som muligt for at sikre, at de korrekte skattebetalinger foretages gennem året. Hvis rettelserne ikke indsendes rettidigt, kan det resultere i enten over- eller underbetaling af skat.

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Del den her:

Har du nogle spørgsmål eller bare brug for hjælp?

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder