Kontakt os

+45 70 60 40 04

4.6/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Årsopgørelsen

Vi har hjulpet over 1200+ danske virksomheder

Hvad indebærer en årsopgørelse?

Din årsopgørelse repræsenterer SKATs opgørelse over dit skatteår, hvor den detaljerer dine indkomster og de skatter, du har afregnet. Det er igennem årsopgørelsen, du får afklaret, om du er berettiget til skat tilbage eller om du skylder ekstra i restskat.

Tilgængelighed af årsopgørelsen

Årsopgørelsen, som udarbejdes af skattemyndighederne, bliver almindeligvis gjort tilgængelig i marts. Du kan tilgå denne årlige opgørelse ved at logge ind på SKATs hjemmeside, hvor du kan se en oversigt over dit skatteregnskab for det forløbne år.

For dem, der driver enkeltmandsvirksomhed, en personligt ejet mindre virksomhed (PMV), eller er del af et interessentskab, kan udsendelsen af årsopgørelsen blive forsinket. Dette skyldes, at det er nødvendigt at indsende yderligere oplysninger via et oplysningsskema (tidligere kendt som den udvidede selvangivelse), som SKAT skal bruge for at kunne færdiggøre din årsopgørelse.

Forskellen mellem årsopgørelse og forskudsopgørelse

Årsopgørelsen giver et detaljeret overblik over dit økonomiske forløb i det forgangne år, mens forskudsopgørelsen tjener som et estimat eller budget for det kommende år. Forskudsopgørelsen bygger på tidligere økonomisk aktivitet og giver et forventet billede af dine fremtidige indtægter og mulige fradrag, som SKAT anvender til at beregne din skat.

Det er vigtigt at holde forskudsopgørelsen opdateret med ændringer i din økonomi for at sikre, at din trækprocent og fradrag er korrekte. I modsætning hertil, indeholder årsopgørelsen faktiske oplysninger indsamlet fra blandt andet arbejdsgivere og finansielle institutioner for det sidste kalenderår. Det er også via årsopgørelsen, du bliver oplyst om eventuel tilbagebetaling af skat eller nødvendigheden af at indfri restskat.

Har du nogle spørgsmål eller bare brug for hjælp?

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Behøver jeg at handle aktivt angående min årsopgørelse?

Generelt kræver årsopgørelsen ikke aktiv handling fra din side, da den reflekterer det faktiske skatteår med dine indtægter og skattebetaling. Dog, hvis der er fejl eller mangler i oplysningerne, har du mulighed for at foretage rettelser. Dette kan føre til enten tilbagebetaling af skat eller en restskatteopkrævning. Rettelser i årsopgørelsen foretages online via SKATs hjemmeside. For ændringer i årsopgørelser før 2014, er det nødvendigt at indsende en anmodning og den relevante dokumentation.

Nogle af de poster, som kan have betydelig indflydelse på din årsopgørelse og potentielt din skattesituation, omfatter:

  • Befordringsfradrag for pendling
  • Håndværkerfradrag (også kendt som servicefradrag)
  • Fradrag for velgørende bidrag
  • Tab på værdipapirer som aktier og investeringsbeviser
  • Fradrag for børnebidrag
  • Skatteforhold vedrørende bolighandel, herunder ejendomsværdiskat
  • Stiftelsesomkostninger ved korte lån
  • Udgifter til lånefinansiering
  • Renteudgifter, inklusiv dem på private pantebreve og fælleslån
  • Udgifter til ophold, kost og småfornødenheder i forbindelse med udstationering
  • Renteomkostninger ved bolig- og banklån

Er du klar til professionel hjælp?

Kontakt os for skræddersyet professionel hjælp.

Manglende modtagelse af årsopgørelsen

Der kan være særlige tilfælde, hvor du ikke automatisk modtager din årsopgørelse fra SKAT, og det kan kræve, at du selv tager initiativ til at få den udarbejdet:

  • Ved indtægter fra egen virksomhed eller fra udlandet: Du vil få tilsendt et servicebrev via TastSelv samt en udvidet selvangivelse, som du skal udfylde. Efter indsendelsen vil din årsopgørelse blive genereret og gjort tilgængelig for dig.
  • Hvis din ægtefælle driver egen virksomhed: Din årsopgørelse bliver tilgængelig, når din ægtefælle har indsendt sin selvangivelse.
  • Har du tidligere drevet egen virksomhed: Du skal i selvangivelsens rubrik 71 angive, at du ikke længere er erhvervsdrivende, og godkende de resterende oplysninger. Dette vil resultere i oprettelsen af din årsopgørelse.
  • Tidligere indtægter fra udlandet: Hvis du ikke havde udenlandsk indkomst i det seneste skatteår, men har haft det tidligere, skal du opdatere denne information i rubrik 496 og bekræfte de øvrige oplysninger for at få genereret din årsopgørelse.
  • Ophold i både Danmark og udlandet i løbet af skatteåret: I sådanne tilfælde genereres din årsopgørelse ikke automatisk, og du skal muligvis tage skridt for at få den udarbejdet.

Salg af virksomhed, opkøb & fusioner

Få en gratis vurderingsberetning af din virksomhed.

FAQ om Skat årsopgørelse

Vi har samlet en række spørgsmål på siden her, så du kan få hurtigt svar. Hvis du ikke kan finde svar på dit spørgsmål, kan du kontakte os på tlf. eller E-mail.

Din årsopgørelse detaljerer dine årlige indkomster og betalte skatter, og afklarer om du skal have skat retur eller betale restskat.

Årsopgørelsen frigives typisk i marts og tilgås via SKATs hjemmeside. For ejere af enkeltmandsvirksomheder eller PMV’er kan der dog være forsinkelser, afhængigt af indsendelse af yderligere oplysninger.

Årsopgørelsen viser faktiske indkomster og skatter fra det forløbne år, mens forskudsopgørelsen er et skøn over det kommende års indtægter og fradrag, anvendt til at beregne din skat.

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Del den her: