Kontakt os

+45 70 60 40 04

4.6/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Skatteforvaltningen

Vi har hjulpet over 1200+ danske virksomheder

Om skatteforvaltningen

Som en central del af Skatteministeriets koncern, spiller skatteforvaltningen en afgørende rolle i håndteringen af en bred vifte af opgaver relateret til det danske skattesystem. Dette inkluderer indrivelse af offentlige gældsposter, vurdering af ejendomme og grunde, samt afregning og kontrol med skatter og afgifter inden for personlige, erhvervsmæssige og selskabsmæssige skatteområder. 

Skatteforvaltningen er organiseret i syv specialiserede styrelser, hvor hver styrelse fokuserer på specifikke opgaver indenfor deres område af ekspertise. Disse syv styrelser omfatter:

  • Gældsstyrelsen
  • Vurderingsstyrelsen
  • Skattestyrelsen
  • Toldstyrelsen
  • Motorstyrelsen
  • Udviklings- og Forenklingsstyrelsen
  • Administrations- og Servicestyrelsen

Hver styrelse bidrager til skatteforvaltningens mission ved at sikre en effektiv og retfærdig administration af skattesystemet.

Har du nogle spørgsmål eller bare brug for hjælp?

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Fundamentet for et velfungerende skattesystem

Inden for Skatteforvaltningen er de forskellige styrelser integreret i en enhedlig juridisk ramme, hvilket er essentielt for at højne opgaveløsningens kvalitet i det danske skattevæsen. Dette arrangement muliggør en smidig dataudveksling mellem styrelserne og gør det muligt at udføre en koordineret og omfattende skattekontrol på tværs af Skatteforvaltningens enheder. Sådan en struktur fremmer ikke kun effektiviteten i arbejdsprocesserne og sikrer nøjagtigheden i sagsbehandlingen, men forstærker også kampen mod skatteunddragelse.

At have en enkelt juridisk myndighed letter desuden integrationen og moderniseringen af de mange it-systemer, der er tæt forbundne inden for skatteforvaltningen, og som står over for en omfattende opdatering i løbet af det næste årti.

Er du klar til professionel hjælp?

Kontakt os for skræddersyet professionel hjælp.

Integreret service på tværs af fagområder og enheder

Borgere og virksomheder interagerer med de individuelle styrelser inden for Skatteforvaltningen baseret på deres specifikke behov. For eksempel, hvis det drejer sig om registrering af et køretøj, er det Motorstyrelsen, der håndterer sagen, mens spørgsmål angående ejendomsskatter varetages af Skattestyrelsen.

Det sker ofte, at henvendelser til skattevæsenet involverer mere end ét specialområde. Takket være den tætte integration af de syv styrelser under én juridisk myndighed, er det muligt for dem at arbejde sammen på tværs for at sikre, at borgere og virksomheder får de nødvendige oplysninger og svar inden for skatterelaterede spørgsmål. På denne måde tilbyder Skatteforvaltningen en koordineret service, der dækker alle styrelsers kompetenceområder.

Denne organisatoriske struktur sikrer, at kommunikationen fra hver styrelse, uanset om det er gennem breve, e-mails eller publikationer, klart indikerer deres tilhørsforhold til Skatteforvaltningen, hvilket tydeliggør, at de opererer inden for rammerne af den samme juridiske myndighed.

Salg af virksomhed, opkøb & fusioner

Få en gratis vurderingsberetning af din virksomhed.

FAQ om Skatteforvaltningen

Vi har samlet en række spørgsmål på siden her, så du kan få hurtigt svar. Hvis du ikke kan finde svar på dit spørgsmål, kan du kontakte os på tlf. eller E-mail.

Skatteforvaltningen er ansvarlig for at indsamle skatter og afgifter samt administrere skattelovgivningen for at sikre, at alle betaler korrekt skat og dermed bidrager til finansieringen af det offentlige budget og velfærdssamfundet.

De syv styrelser under Skatteforvaltningen håndterer opgaver som indrivelse af offentlig gæld, vurdering af ejendomme, samt afregning og kontrol af skatter og afgifter på personlige, erhvervsmæssige og selskabsmæssige områder, hver med specifikke ekspertiseområder for at sikre en effektiv og retfærdig administration af skattesystemet.

Den enhedlige juridiske ramme sikrer smidig dataudveksling mellem styrelserne, muliggør koordineret skattekontrol på tværs af enheder, forbedrer effektiviteten og nøjagtigheden i sagsbehandlingen, og styrker indsatsen mod skatteunddragelse. Den understøtter også integration og modernisering af it-systemerne.

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Del den her: