Kontakt os

+45 70 60 40 04

4.6/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Selvrisiko

Vi har hjulpet over 1200+ danske virksomheder

Hvad indebærer selvrisiko?

Selvrisiko refererer til det beløb, du selv er ansvarlig for at betale i tilfælde af skade eller tyveri, før din forsikring træder i kraft. Det betyder, at forsikringen dækker først efter selvrisiko beløbet er betalt. 

For eksempel, hvis du har en selvrisiko på 2.500 kr., begynder din forsikring at dække skader, der overstiger dette beløb.

Variation i selvrisiko på forskellige forsikringer

Selvrisikoen kan variere betydeligt mellem forskellige forsikringspolicer. Dette giver dig ofte mulighed for at vælge selvrisikobeløbet på en række af dine forsikringer.

Fordele ved selvrisiko

En af de primære fordele er, at du typisk opnår en reduceret forsikringspræmie. Jo højere din selvrisiko er, desto lavere bliver din forsikringspræmie.

Selvrisiko giver også fleksibilitet til at tilpasse forsikringen efter dit personlige budget og dine behov.

Ulemper ved selvrisiko

En væsentlig ulempe er, at du selv skal dække en del af skaden, hvilket kan være belastende for dit budget, især hvis selvrisikoen er høj.

Der er også en risiko for betydelige økonomiske udgifter, hvis du oplever flere skader i træk.

Har du nogle spørgsmål eller bare brug for hjælp?

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Omkostninger ved selvrisiko

Selvrisikoens pris varierer afhængig af din specifikke forsikring og det månedlige beløb, du betaler. Generelt tilbyder forsikringsselskaber lavere præmier i bytte for en højere selvrisiko og omvendt. Dette betyder, at din forsikringspræmie kan blive billigere, men du skal betale mere i tilfælde af skade, eller omvendt, at din selvrisiko er lavere, men du betaler mere årligt for din forsikring. I visse tilfælde kan du også få en selvrisiko på 0 kr.

Når du skal beslutte dig for en høj, lav eller mellem selvrisiko, bør du overveje din økonomiske situation. Kan du håndtere en uventet udgift på 4-5.000 kr., eller er det mere fornuftigt at betale ekstra 100 kr. om måneden for forsikringen?

Det er også vigtigt at huske på, at din selvrisikos størrelse bør baseres på din egen risikovurdering. Bor du i en storby, er risikoen for at få stjålet din cykel højere end på landet, hvilket gør en lavere selvrisiko mod en højere forsikringspræmie til en god investering. Dette gælder også, hvis du f.eks. ofte taber din telefon eller ødelægger dine briller. Alternativt kan du vælge at satse på, at du undgår uheld eller tyveri, og gå efter en høj selvrisiko.

Skal jeg vælge høj eller lav selvrisiko på min forsikring?

Beslutningen om at vælge en høj eller lav selvrisiko på din forsikring skal tages med omtanke. Mens en lav forsikringspræmie med en høj selvrisiko kan virke tiltalende, indebærer en høj selvrisiko ofte, at det ikke er økonomisk fordelagtigt at anmelde mindre skader, da du vil bære en stor del af omkostningerne selv.

Betragt dette eksempel:

Forestil dig, at du har en telefon, der har kostet 2.000 kr., og din elektronikforsikring, som typisk er en del af din indboforsikring, har en selvrisiko på 900 kr. Under et besøg på stranden taber du telefonen i vandet, og den bliver ubrugelig. Hvis du anmelder skaden, betaler du 900 kr. selv, og forsikringen dækker de resterende 1.100 kr.

Det kan virke som en god aftale, men det er vigtigt at overveje, om det er værd at anmelde skaden. Hyppige skadeanmeldelser kan føre til højere forsikringspræmier, eller i værste fald, at du skal finde et nyt forsikringsselskab. Hvis det er tredje gang, du indgiver en skadeanmeldelse, kan din præmie for elektronikforsikringen stige markant over tid, hvilket potentielt kan koste mere end de 1.100 kr. i erstatning. Men hvis din telefon oprindeligt kostede 7.000 kr., ændrer situationen sig, og det kan være mere fordelagtigt at anmelde skaden.

Er du klar til professionel hjælp?

Kontakt os for skræddersyet professionel hjælp.

Selvrisiko i bilforsikring

For mange er bilen en uundværlig del af hverdagen, hvad enten det handler om at køre på arbejde, aflevere børn, dyrke fritidsaktiviteter, handle ind, eller besøge venner og familie. En bil er en stor økonomisk investering, der ikke kun handler om penge, men også om tid og fleksibilitet. De fleste bilejere kender til den økonomiske belastning, en høj mekanikerregning kan medføre.

Af denne grund kan det ofte være fordelagtigt at have en solid bilforsikring med en rimelig selvrisiko. Dette er især relevant, hvis du bor i et område med tæt trafik, ofte bruger offentlige parkeringspladser, bor i et område med høj risiko for tyveri, eller hvis du kører meget på motorveje, hvor risikoen for stenslag er større.

Salg af virksomhed, opkøb & fusioner

Få en gratis vurderingsberetning af din virksomhed.

FAQ om Selvrisiko

Vi har samlet en række spørgsmål på siden her, så du kan få hurtigt svar. Hvis du ikke kan finde svar på dit spørgsmål, kan du kontakte os på tlf. eller E-mail.

Selvrisiko er det beløb, du er nødt til at betale selv ved skader eller tyveri, før din forsikring begynder at dække. Hvis din selvrisiko er 2.500 kr., betaler du de første 2.500 kr. af en skade, og derefter dækker forsikringen resten.

Fordelen ved at vælge en højere selvrisiko er, at du ofte får en lavere forsikringspræmie, hvilket giver fleksibilitet til at tilpasse forsikringen efter dit budget og behov. Ulempen er, at du skal betale en større del af skaden selv, hvilket kan påvirke dit budget, særligt ved høje selvrisikobeløb. Derudover øges risikoen for større økonomiske udgifter ved flere skader i træk.

Ved valg af selvrisiko skal du overveje, at en høj selvrisiko typisk medfører en lavere forsikringspræmie, men også at du skal betale en større del af eventuelle skader selv. Dette kan gøre det økonomisk ufordelagtigt at anmelde mindre skader, da omkostningerne hovedsageligt vil være dit ansvar. Vurder derfor din økonomiske situation og overvej, om du foretrækker lavere løbende omkostninger eller mindre udgifter i tilfælde af skader.

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Del den her: