Kontakt os

+45 70 60 40 04

4.6/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Motorregisteret

Vi har hjulpet over 1200+ danske virksomheder

Hvad er motorregisteret?

Motorregisteret er en central enhed, der har ansvaret for at udstede nummerplader til køretøjer og for at registrere nye køretøjer samt opdatere og vedligeholde oplysninger om ejerskab. Denne institution bidrager til trafiksikkerhed ved at opretholde detaljerede registre over færdselslovens overtrædelser og ved at sikre overholdelse af love vedrørende køretøjsinspektioner og generel trafiksikkerhed.

Færdselsstyrelsen, et statsligt organ under Justitsministeriet i Danmark, står for denne vigtige opgave. Den håndterer registreringen og vedligeholdelsen af alle danske køretøjers data, hvilket er afgørende for landets trafiksikkerhed og administration.

I sit arbejde administrerer Motorregisteret også Køretøjs- og Førerregisteret, en omfattende database, der indeholder vital information om alle registrerede køretøjer og deres førere i Danmark. Dette værktøj er uundværligt for politi, forsikringsselskaber og andre statslige institutioner til effektiv kontrol og verifikation af køretøjs- og førerdata.

Endvidere spiller Motorregisteret en nøglerolle i behandlingen af spørgsmål relateret til vejtrafik og transport. Dette inkluderer udstedelse af kørekort, styring af vejbrug, håndhævelse af trafikregler og fremme af initiativer for at øge trafiksikkerheden, samt at tackle andre relevante emner inden for vejtrafik og transportsektoren.

Guide til opslag af køretøjsoplysninger i motorregisteret

For at undersøge tekniske data for et bestemt køretøj kan du nemt bruge Motorregisteret ved at besøge hjemmesiden Motorregister.skat.dk. Her skal du klikke på ‘Køretøjsdetaljer’ i den venstre menu og derefter vælge ‘Vis køretøj’. På denne side kan du søge efter det køretøj, du er interesseret i, ved at indtaste køretøjets registreringsnummer, stelnummer eller køretøj-ID. Når du har indtastet de korrekte oplysninger, og forudsat at køretøjet ikke er underlagt restriktioner, vil du få vist alle tilgængelige tekniske data, herunder information om:

  • Køretøjets specifikationer
  • Køretøjets tilstand
  • Vægt
  • Styresystem
  • Motorydelse
  • Transmissionstype
  • Karosseritype
  • Forsikringsoplysninger
  • Synshistorik
  • Indretning og meget mere.

Hvis det køretøj, du ønsker information om, er låst, skal du bruge specifikke koder for at få adgang til dataene:

  • Brug køretøjets IRK-kode (ImportørRegistreringsKode), hvis køretøjet ikke tidligere har været registreret.
  • Anvend køretøjets RAK-kode (RegistreringsAttestKode) for allerede registrerede køretøjer ved at indtaste kontroltallene fra registreringsattesten.

Skulle køretøjet være importeret og allokeret til en forhandler, er det udelukkende denne forhandler, som har mulighed for at opslå køretøjet via ‘Mine opgaver’-fanen på Motorregisterets portal. Denne proces sikrer, at tekniske data er tilgængelige og kan låses op på korrekt vis via Motorregisteret.

Har du nogle spørgsmål eller bare brug for hjælp?

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Sådan finder du køretøjsvurderingen via motorregisteret

Motorregisteret tilbyder en funktion, hvor du kan undersøge, hvordan Motorstyrelsen og tidligere forhandlere har fastsat værdien af dit køretøj. Denne proces, kendt som køretøjsvurdering, er tilgængelig på Motorregister.skat.dk. For at tilgå denne service, klik på ‘Registreringsafgift’ i den venstre side af menuen og vælg ‘Vis køretøjsvurderinger’. Her kan du indtaste køretøjets registreringsnummer, stelnummer eller køretøj-ID for at finde køretøjets aktuelle markedsværdi, som vil blive vist til højre på skærmen.

Du kan også foretage en manuel søgning ved at indtaste specifikke oplysninger om køretøjet, såsom type, mærke, model og anvendelse, for at finde vurderingen. Hvis du støder på problemer med at finde en specifik køretøjsvurdering, kan det være en idé at udvide din søgning til at omfatte flere årgange eller sammenligne med en lignende model. Skulle du fortsat have udfordringer, kan det være nyttigt at kigge på nyprisen for et tilsvarende køretøj og anvende denne information til at estimere den aktuelle værdi.

Er du klar til professionel hjælp?

Kontakt os for skræddersyet professionel hjælp.

Vejledning til handlinger vedrørende dit køretøj i motorregisteret

Når du skal udføre specifikke handlinger relateret til dit køretøj, kan dette gøres gennem Motorregisteret ved at navigere til Motorregister.skat.dk og logge ind med dit NemID ved at klikke på ‘Log på’ i øverste højre hjørne af hjemmesiden. Vælg derefter den relevante fane for den handling, du ønsker at foretage.

For eksempel, hvis du ønsker at bestille en ny registreringsattest, skal du klikke på ‘Registrering’ i venstre side af menuen og derefter på ‘Bestil registreringsattest’. Denne service koster 100 kr., og den nye attest vil blive leveret inden for ca. 10 dage. Bemærk, at du kun kan bestille en registreringsattest, hvis du er den primære ejer af køretøjet.

Salg af virksomhed, opkøb & fusioner

Få en gratis vurderingsberetning af din virksomhed.

FAQ om Motorregisteret

Vi har samlet en række spørgsmål på siden her, så du kan få hurtigt svar. Hvis du ikke kan finde svar på dit spørgsmål, kan du kontakte os på tlf. eller E-mail.

Motorregisteret er en central enhed under Færdselsstyrelsen, der håndterer udstedelsen af nummerplader, registreringen af nye køretøjer og vedligeholdelsen af ejerskabsoplysninger. Det bidrager til trafiksikkerhed ved at føre detaljerede registre over færdselslovens overtrædelser og sikre overholdelsen af love om køretøjsinspektioner og trafiksikkerhed.

For at slå et køretøj op, besøg Motorregister.skat.dk og klik på ‘Køretøjsdetaljer’ i menuen. Vælg derefter ‘Vis køretøj’ og indtast køretøjets registreringsnummer, stelnummer, eller køretøj-ID. Hvis oplysningerne er korrekte, og køretøjet ikke er låst, vil alle tekniske data om køretøjet blive vist.

Gå til Motorregister.skat.dk, klik på ‘Registreringsafgift’ og derefter ‘Vis køretøjsvurderinger’. Indtast derefter køretøjets registreringsnummer, stelnummer, eller køretøj-ID for at se køretøjets værdiansættelse. Du kan også indtaste oplysningerne manuelt for at finde vurderingen.

Hvis et køretøj er låst, kan du låse oplysningerne op ved at indtaste køretøjets IRK-kode (hvis det ikke har været registreret før) eller RAK-kode (hvis det allerede er registreret). For importerede køretøjer tildelt til en forhandler, kan kun denne forhandler søge oplysningerne via ‘Mine opgaver’ på portalen.

Log ind på Motorregister.skat.dk med dit NemID, og klik på ‘Log på’ i øverste højre hjørne. Vælg derefter den relevante fane for den handling, du ønsker at udføre, såsom ‘Registrering’ for at bestille en ny registreringsattest. Husk, at du kun kan bestille en registreringsattest, hvis du er registreret som primær ejer af køretøjet.

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Del den her: