Kontakt os

+45 70 60 40 04

4.6/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Markedsføringsplan og strategi: Modeller, kanaler og eksempler

At have en solid markedsføringsplan og strategi er afgørende for enhver virksomheds succes i at tiltrække nye kunder og mestre kunsten af markedsføring. Men hvad indebærer disse fundamentale begreber egentlig?

Vi har hjulpet over 1200+ danske virksomheder

Hvad er en markedsføringsplan?

En markedsføringsplan er en detaljeret vejledning, der skitserer dine markedsføringsmål og -strategier for din virksomhed, produkt eller tjeneste. Den fungerer som et centralt referencepunkt for alle dine marketingindsatser.

Hovedformålet med en markedsføringsplan er at sikre, at alle dine markedsføringsinitiativer er velovervejede og iværksat korrekt og til rette tid. En markedsføringsplan dækker typisk et år, aligneret med virksomhedens regnskabsår, men nogle virksomheder kan finde det fordelagtigt at udarbejde planen på kvartalsbasis.

Sikring af markedsføringssucces

Effektiv markedsføring kræver mere end blot tilfældige tiltag. Uden en velstruktureret markedsføringsplan kan du ende med at spilde både tid og ressourcer på initiativer, der ikke bærer frugt. For eksempel, uden en effektiv PR-strategi, er dine chancer for at opnå mediedækning minimale.

En veludformet markedsføringsplan kan betydeligt forbedre dine chancer for succes, modsat ustruktureret og impulsiv markedsføring. Uden en klar plan risikerer du at miste overblikket over tiden eller overse vigtige marketingmuligheder, som f.eks. Black Friday, jubilæer eller andre signifikante datoer. Det er også essentielt at sikre, at alle dine marketingaktiviteter overholder gældende lovgivning, inklusiv markedsføringsloven.

Når du udarbejder din markedsføringsplan, bør du overveje:

 • Din målgruppe.
 • De marketingkanaler, du planlægger at anvende.
 • Det budskab, du ønsker at formidle.
 • Dit budget for marketing.
 • De specifikke mål, du ønsker at nå med din markedsføring.

Resultatet bør være en detaljeret kalender, der planlægger udførelsen af dine marketingaktiviteter.

Definering af en markedsføringsstrategi

En markedsføringsstrategi er planen for, hvordan du vil opnå dine markedsføringsmål gennem specifikke handlinger og initiativer. Denne strategi skal baseres på din målgruppe, det ønskede budskab, dit budget og målene for din markedsføring.

Strategier for online marketing

Online marketing kan omfatte flere tilgange, såsom:

Sociale medier: Anvendelse af sociale medier til organisk spredning af indhold eller betalte annoncer kan effektivt øge bevidstheden om dit brand. Det er afgørende at vælge de sociale medieplatforme, hvor din målgruppe er mest aktiv, inklusive Facebook, Instagram, YouTube, LinkedIn, Pinterest og TikTok.

Influencers: Samarbejde med influencers kan være en kraftfuld måde at promovere din virksomhed på. For at dette skal være en effektiv strategi, er det vigtigt, at influencerens følgerskab matcher din målgruppe, og at budskabet harmonerer med influencerens indhold.

Blogindlæg: En fremragende metode til at generere interesse for din virksomhed er ved at tilbyde gratis indhold, der appellerer til både potentielle og nuværende kunder. Dette kan for eksempel opnås gennem blogindlæg, der tager fat på de spørgsmål og problemstillinger, din målgruppe oftest støder på. Ved regelmæssigt at publicere indhold, der tilfører værdi, kan du ikke blot løfte kendskabet til dit brand, men også lokke besøgende til din hjemmeside, som ellers ikke ville have opdaget dig – akkurat som det er tilfældet med dette blogindlæg.

SEO: Med tanke på at mange online indkøb starter med en søgning efter specifikke nøgleord på søgemaskiner såsom Google, er det vitalt for din virksomheds online tilstedeværelse, at den opnår en topplacering i søgeresultaterne gennem effektiv søgemaskineoptimering (SEO). Linkbuilding er en central faktor i SEO, da det påvirker din hjemmesides ranking. Ved aktivt at arbejde med interne links og sikre eksterne links tilbage til din side, kan du markant forbedre din position i søgemaskinernes resultatlister.

Skab leads: Det at tiltrække besøgende til din hjemmeside er kun første skridt; næste skridt er at konvertere dem til leads. En strategi herfor kunne være at tilbyde noget af værdi – som adgang til en konkurrence, en rabatkode til deres første køb, eller en praktisk skabelon – i bytte for deres kontaktinformationer. Dette giver dig mulighed for at opbygge en kontaktliste, som kan bruges til direkte dialog med dine kunder. Det er afgørende, at du fortsætter kommunikationen efter at have indsamlet kontaktinformationerne, ved at sende ud veltilrettelagte e-mails, der både fastholder interessen og driver salget.

Flere muligheder: Verdenen af online marketing er i konstant udvikling, og det er nødvendigt at holde sig opdateret med de nyeste trends og tendenser. Sociale medier, som for eksempel TikTok, har oplevet en eksplosiv vækst de seneste år, og podcasting er også blevet et stadig mere populært format, der appellerer til et bredt lytterskare. Hvis der findes en podcast, der taler direkte til din målgruppe, kan dette vise sig at være en effektiv kanal for dine annoncer. Ved løbende at vurdere og tilpasse dig nye digitale marketingtrends, kan du sikre, at din virksomheds markedsføringsstrategier forbliver både aktuelle og effektive.

Har du nogle spørgsmål eller bare brug for hjælp?

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Strategier for offline markedsføring

Selv i en digital tidsalder er offline markedsføringsstrategier stadig væsentlige og tilbyder en række traditionelle metoder til at promovere din virksomhed uden direkte brug af internettet.

Fysiske blade/aviser: Mange i din målgruppe kan stadig foretrække at læse trykte medier som aviser og magasiner, hvilket gør annoncering i disse medier til en værdifuld mulighed. Det er vigtigt at vælge publikationer, der appellerer til din målgruppe og afspejler din virksomheds værdier og produkter.

Outdoor-reklamer: Traditionelle udendørs reklamer, såsom billboards, reklamer ved busstoppesteder og togstationer, er fortsat effektive. For at udnytte disse muligheder, er det nødvendigt at samarbejde med kommunikationsbureauer eller andre virksomheder, der administrerer disse reklamepladser.

Event: Arrangering af events er en fremragende måde at sætte fokus på din virksomhed eller produkt. Dette kan omfatte events åbne for offentligheden eller mere eksklusive begivenheder for influencers og kendte, som kan hjælpe med at sprede budskabet til et bredere publikum.

Messe: Deltagelse i messer relateret til din branche giver en unik mulighed for at møde potentielle kunder ansigt til ansigt, diskutere dine produkter og styrke din virksomheds profil.

Andre muligheder

Der findes mange andre offline markedsføringsmetoder, herunder busreklamer, flyers, sponsorater, telemarketing og TV-reklamer. Valget af strategi bør baseres på, hvor du mest effektivt kan engagere din målgruppe.

Fordele og ulemper ved online og offline markedsføringsstrategier

Både online og offline markedsføringsstrategier har deres fordele og ulemper:

Online:

 • Ofte mere omkostningseffektivt end offline alternativer.
 • Nemmere at måle effektiviteten af.
 • Kan målrettes specifikt mod bestemte segmenter.

Offline:

 • Kan være et kraftfuldt værktøj for brandopbygning.
 • Har potentiale til hurtigt at nå ud til et bredt publikum.

En kombination af online og offline markedsføring kan ofte levere de bedste resultater, da de to tilgange komplementerer hinanden. For mange virksomheder vil en overvægt af online strategier være mest hensigtsmæssig i dagens digitale samfund, men det afhænger af din specifikke forretningsmodel og målgruppe.

Definér mål for din marketing

Når du forbereder din marketingplan og vælger din marketingstrategi, er det essentielt at opstille klare mål. Disse mål kan baseres på en række målbare faktorer, såsom:

 • Rækkevidde: Hvor mange mennesker ønsker du at eksponere dit brand for?
 • Gentagne køb: Hvor mange af dine nuværende kunder sigter du efter at motivere til at købe igen?
 • Brandopfattelse: Hvordan opfatter potentielle og nuværende kunder dit brand og dine produkter?
 • Brandbevidsthed: Hvor stor en del af din målgruppe skal kende til dit brand og dine produkter?
 • Ny kundetilvækst: Hvor mange nye kunder ønsker du at tiltrække?
 • Kundetilfredshed: Hvilken procentdel af dine kunder skal være tilfredse med deres oplevelse?
 • Opkøb: Hvordan kan du øge mængden af produkter, en kunde køber i et enkelt køb?
 • Salgsmål: Hvilke salgsmål har du i form af omsætning og/eller solgte enheder?

Du kan sandsynligvis identificere yderligere relevante måleparametre for din virksomhed. Det vigtigste er at have klare mål, så din marketingplan har et konkret formål.

Er du klar til professionel hjælp?

Kontakt os for skræddersyet professionel hjælp.

B2B marketingplan og -strategi

se kan koste dig kunder. Derfor skal din B2B-hjemmeside være mobilvenlig for at imødekomme besøgende, der muligvis bruger smartphones til at undersøge eller købe fra din virksomhed.

Det er også vigtigt at finde måder at indsamle e-mailadresser fra hjemmeside besøgende på, til gengæld for værdifuldt indhold, ligesom det er tilfældet i B2C-marketing.

SEO

B2B-købere starter ofte deres købsproces med en søgning på Google, hvilket gør SEO til en kritisk komponent i din marketingstrategi. Overvej også brugen af Google Ads for at forbedre synligheden ved relevante søgninger.

Sociale medier

Sociale medieplatforme, herunder LinkedIn, er værdifulde værktøjer for B2B-marketing, da de giver mulighed for at nå ud til beslutningstagere og påvirke dem direkte.

Den længere B2B købsrejse

B2B-købsrejsen er typisk længere og mere kompleks end B2C, ofte på grund af større researchbehov og flere beslutningstagere. Dette kræver en varieret kommunikationsstrategi, der adresserer de forskellige faser i købsprocessen og de forskellige interessenters behov.

Modeller, der kan hjælpe med din markedsføring

Der er forskellige metoder til at fastlægge et marketingbudget. Du kan anvende en build-up metode, hvor du ud fra dine mål og nødvendige midler bestemmer budgettet, eller en break-down metode, hvor budgettet sætter rammen for, hvilke mål der er realistiske at forfølge.

6-trins model til markedsføringsplan

Der findes mange modeller, der kan assistere i udarbejdelsen af din marketingstrategi og -plan. En effektiv metode er at anvende en 6-trins model, der guider dig igennem de essentielle faser for at udvikle en detaljeret og målrettet marketingplan.

Trin 1: Fastlæggelse af målgruppe

Trin 2: Formulering af mål

Trin 3: Budget

Trin 4: Valg af parametre

Trin 5: Formulering af budskab

Trin 6: Opfølgning

De 4 p’er - også kendt som marketing mix

De 4 P’er – produkt, pris, sted (place) og promovering (promotion) – er kernen i din virksomheds markedsføringsstrategi. De udgør en integreret del af enhver markedsføringsplan og er uundværlige elementer i udviklingen af en effektiv markedsføringsstrategi.

 • Produkt

Forståelse af dit produkt er afgørende. Det indebærer en dyb indsigt i, hvordan dit produkt møder dine kunders behov, ønsker og forventninger. Det er essentielt at kende dit produkts unikke fordele sammenlignet med konkurrenterne, hvilket udgør grundlaget for din markedsføringsindsats.

 • Pris

Prissætningen af dit produkt spiller en vital rolle i din marketingstrategi. Det er vigtigt at evaluere, hvordan dit prisniveau sammenligner sig med konkurrenternes. Hvis dit produkt er prismæssigt konkurrencedygtigt, eller måske endda billigere, kan dette være et stærkt salgsargument. På den anden side, hvis dit produkt er dyrere, bør fokus i din markedsføring være på produktets kvalitet og værdi for kunden.

 • Sted (Place)

‘Distribution’ eller ‘sted’ refererer til de kanaler, gennem hvilke dit produkt bliver solgt – dette kan være gennem grossister, detailhandlere eller din egen webshop. Valget af distributionskanaler er afgørende for, hvordan dine produkter når ud til dine kunder.

 • Promovering (Promotion)

Promovering handler om, hvordan du kommunikerer dit produkts værdi til potentielle kunder. Dette er hjørnestenen i din markedsføringsstrategi, hvor du beslutter, om du skal fokusere på online marketing, offline marketing, eller en kombination af begge, afhængigt af hvad der bedst matcher din virksomheds behov.

Ved at dykke ned i disse fire aspekter, får du et klart billede af, hvordan du mest effektivt kan markedsføre din virksomhed og dine produkter. Disse parametre giver dig de nødvendige værktøjer til at skabe en sammenhængende og målrettet markedsføringsplan.

SWOT-analyse

SWOT-analysen står som en central model for at forfine din markedsføringsstrategi, ved at undersøge både de interne dynamikker og eksterne betingelser, som påvirker din virksomhed. Denne omfattende tilgang opdeler sig i fire hovedelementer:

 • Eksterne faktorer: Denne del fokuserer på at identificere de muligheder og trusler, som din virksomhed står overfor udefra. Det inkluderer markedstrends, konkurrencesituationen, og andre makroøkonomiske forhold.
 • Interne faktorer: Her vurderes virksomhedens interne styrker og svagheder. Det dækker over alt fra finansielle ressourcer, teknologisk kapabilitet, brandværdi til medarbejderkompetencer.

Gennem en grundig SWOT-analyse kan du opnå en dybere forståelse af din virksomheds position i markedet. Dette giver dig mulighed for at justere din markedsføringsstrategi, så den både udnytter de identificerede muligheder og adresserer eller beskytter mod potentielle trusler, samtidig med at du styrker din virksomheds kerneområder og mindsker interne svagheder.

Salg af virksomhed, opkøb & fusioner

Få en gratis vurderingsberetning af din virksomhed.

FAQ om Markedsføringsplan

Vi har samlet en række spørgsmål på siden her, så du kan få hurtigt svar. Hvis du ikke kan finde svar på dit spørgsmål, kan du kontakte os på tlf. eller E-mail.

En markedsføringsplan er afgørende for at sikre, at alle dine marketingtiltag er velovervejede og udføres korrekt og på det mest optimale tidspunkt.

 

Som iværksætter er dit hoved sikkert fyldt med ideer til, hvordan du ønsker at promovere din virksomhed. For at sikre, at ingen af disse ideer går tabt, er det klogt at nedfælde dem og udarbejde en detaljeret plan for, hvordan du effektivt kan realisere dine marketingmål.

En veludformet markedsføringsplan vil typisk omfatte:

 • Målgruppe
 • Marketingkanaler
 • Budskab
 • Budget
 • Mål

Disse elementer kan effektivt organiseres i en kalender, der giver et overblik over, hvornår og hvordan hver aktivitet skal udføres.

For at udvikle en markedsføringsplan, start med at identificere din målgruppe og det budskab, du ønsker at formidle. Vælg derefter de mest effektive kanaler for at nå denne målgruppe indenfor dit budget. Definer klare mål for dine marketingindsatser.

For at komme i gang kan du benytte dig af vores skabelon for markedsføringsplaner som inspiration til at strukturere og implementere dine ideer i en konkret plan.

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Del den her: