Kontakt os

+45 70 60 40 04

4.6/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Kørselsfradrags-beregner

Vi har hjulpet over 1200+ danske virksomheder

Hvad er en kørselsfradrags-beregner?

Kørselsfradrag, også kendt som befordringsfradrag, er en skattefordel du kan benytte dig af, hvis din daglige transport til og fra arbejde overstiger 24 kilometer i alt. Dette fradrag er tilgængeligt for dig, uanset hvilket transportmiddel du anvender – det gælder for offentlig transport såsom bus og tog, men også hvis du cykler. En kørselsfradrags-beregner er et værktøj designet til at hjælpe dig med at udregne størrelsen på dit kørselsfradrag baseret på dine personlige transportoplysninger.

For at kvalificere til fradraget, skal du faktisk foretage rejsen til dit arbejdssted. Dage, hvor du arbejder hjemmefra, tæller ikke med i beregningen af dit kørselsfradrag. Dette fradrag er anvendeligt for alle typer af lønindtægter, herunder studiejobs og lønnede praktikophold. Dog, hvis du er i et ulønnet praktikforløb, eller hvis du studerer og modtager SU, er du ikke berettiget til fradraget for din transport.

Det er også vigtigt at understrege, at kørselsfradraget er et personligt fradrag. Det betyder, at du kun kan opnå fradraget, hvis du selv afholder udgifterne til din transport. Hvis din arbejdsgiver dækker dine transportomkostninger, for eksempel gennem en bruttolønsordning eller ved at stille en firmabil til rådighed, kan du ikke gøre brug af kørselsfradraget.

Til at foretage denne beregning tilbyder Skattestyrelsen en online kørselsfradrags-beregner på skat.dk. Dette værktøj gør det nemt for dig at indtaste relevante data og få et estimat af dit kørselsfradrag. Det er værd at bemærke, at beregneren inkluderer fradrag for kørsel over betalingsbroer, men ikke for transport med færge eller fly.

Beregning af kørselsfradrag

For at udregne dit kørselsfradrag korrekt, er der visse nøgleelementer ved din pendling, som kræver din opmærksomhed:

  • Først og fremmest er det vigtigt at fastslå den faktiske distance, du tilbagelægger fra dit hjem til din arbejdsplads. Det er ikke nødvendigvis den korteste rute, der er afgørende, men derimod den distance du reelt kører med bil til og fra arbejde hver dag.
  • Antallet af dage, du har foretaget pendlingen i løbet af det pågældende år, skal ligeledes tages i betragtning.

Når du skal udregne dit kørselsfradrag, er det essentielt at være opmærksom på de gældende satser for de kilometer, du har kørt. Disse satser kan variere, især hvis din rute inkluderer passage over broer, hvilket indgår som en særskilt faktor i beregningen af dit fradrag.

For at navigere igennem denne proces mere effektivt, kan en kørselsfradrags-beregner være et uvurderligt værktøj. Denne online beregner tillader dig at indtaste relevante data om din kørsel og automatisk udregne størrelsen af dit kørselsfradrag, herunder tage højde for specifikke satser for kørsel og eventuelle broafgifter.

Optimer dit kørselsfradrag med aktuelle satser

Når du beregner dit kørselsfradrag, er det afgørende at kende de gældende satser for den distance, du rejser dagligt til og fra arbejde. For 2024 er satserne som følger:

  • For de første 24 kilometer er der intet fradrag.
  • Fra 25 til 120 kilometer er fradraget sat til 2,23 kr. pr. kilometer.
  • For afstande over 120 kilometer tilbydes et reduceret fradrag på 1,12 kr. pr. kilometer, som øges til 2,23 kr. i visse yderkommuner.

Forestil dig et alternativt scenario, hvor du bor i Fredericia og arbejder i Aarhus, med en daglig pendling på 90 kilometer én vej. Ved at bruge din bil til denne distance, vil dit daglige kørselsfradrag blive beregnet således: 90 km – 24 km = 66 km x 2,23 kr. = 147,18 kr. pr. dag.

Det er vigtigt at huske, at det samlede årlige fradrag ikke simpelthen er dette daglige beløb ganget med 365, da du ikke arbejder alle årets dage. Når man tager højde for de typiske 248 arbejdsdage og fratrækker ferier, sygedage, og eventuelle dage med hjemmearbejde, som måske udgør 45 dage, har du ret til fradrag for cirka 203 dage. Dette giver et samlet årligt fradrag på 203 dage x 147,18 = 29.878,34 kr.

For dem, der krydser broer på deres vej til arbejde, tilbydes der specifikke ekstra fradrag. Som et nyt eksempel, antag at du bor i Kolding og arbejder i København, hvilket indebærer en daglig tur over Storebæltsbroen. For denne pendling ville brofradraget være 110 kr. pr. tur for bilister.

Dit daglige kørselsfradrag for en distance på 200 km (tur-retur) ville være: 200 km – 24 km = 176 km x 2,23 kr. = 392,48 kr. plus 220 kr. for brofradrag, hvilket samlet giver 612,48 kr. pr. dag. Over 203 arbejdsdage ville dette resultere i et årligt fradrag på 124.333,44 kr.

Ved at bruge en Kørselsfradrags-beregner kan du nemt tilpasse disse eksempler til din specifikke situation, sikre nøjagtigheden af dit fradrag, og maksimere dit potentielle fradrag med minimal indsats. Denne tilgang er ikke blot praktisk, men også effektiv til at navigere i de ofte komplekse regler for kørselsfradrag.

Har du nogle spørgsmål eller bare brug for hjælp?

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Kriterier for tildeling af kørselsfradrag

Retten til kørselsfradrag aktiveres, når din daglige pendling til og fra arbejde overstiger 24 kilometer, svarende til mindst 12 kilometer hver vej. Dette gælder for alle transportformer, hvilket betyder, at du også kan kvalificere dig til kørselsfradrag, når du cykler eller anvender offentlig transport. For de sidstnævnte situationer er det essentielt at bevare dokumentation, såsom billetter eller kvitteringer, for at kunne bevise dine udgifter. Kørselsfradrag er tilgængeligt for enhver med lønindkomst, inklusiv personer i studiejobs eller på løntilskud, men er ikke gældende, hvis din arbejdsgiver dækker dine transportomkostninger.

Rapportering af kørselsfradrag til SKAT

For at gøre krav på dit kørselsfradrag, skal du indberette det gennem din årsopgørelse hos SKAT. Det er vigtigt at understrege, at fradraget skal rapporteres for det foregående år. For eksempel, fradraget, du rapporterer i 2024, skal baseres på din transport i 2023. SKAT vil ofte forudfylde et skønnet beløb i din selvangivelse, men dette er baseret på standardværdier og tager ikke højde for individuelle forhold som faktisk tilbagelagt distance og arbejdsdage. Det er derfor afgørende, at du justerer dette med det nøjagtige antal arbejdsdage og den specifikke rute, du har fulgt. Kun de dage, hvor du fysisk har været på arbejde, kvalificerer til fradraget; hjemmearbejdsdage inkluderes ikke.

Er du klar til professionel hjælp?

Kontakt os for skræddersyet professionel hjælp.

Ekstra fradrag for visse indkomstniveauer og bopælsområder

Personer med en årsindkomst under 363.700 kr. i 2024 (353.000 kr. i 2023) kan være berettiget til et supplerende kørselsfradrag, op til et maksimum af 15.400 kr. årligt. Dette fradrag aftager gradvis for indkomster mellem 313.700 kr. og 363.700 kr.

Ydermere, beboere i såkaldte udkantskommuner eller på småøer, der pendler over 120 km dagligt, kan modtage et forhøjet kørselsfradrag. Fra 2019, har personer bosat på ikke-brofaste øer, i udkantskommuner, eller på småøer også ret til et særligt ø-fradrag på 238 kr. pr. overnatning, når afstanden forhindrer hjemkomst efter arbejde.

Listen over udkantskommuner og småøer for 2024 omfatter blandt andet Læsø, Morsø, Hjørring, og Bornholm, samt øer som Aarø, Mandø, og Tunø.

Dette ekstra fradrag beregnes automatisk via kørselsfradrags-beregneren når du indtaster dit kørselsfradrag i selvangivelsen på SKATs hjemmeside, uanset om årsagen er din indkomst eller bopæl. Ved at anvende denne beregner sikres du en nøjagtig og problemfri indberetning af dit kørselsfradrag, optimeret for din individuelle situation.

Salg af virksomhed, opkøb & fusioner

Få en gratis vurderingsberetning af din virksomhed.

FAQ om Kørselsfradrags-beregner og Kørselsfradrag

Vi har samlet en række spørgsmål på siden her, så du kan få hurtigt svar. Hvis du ikke kan finde svar på dit spørgsmål, kan du kontakte os på tlf. eller E-mail.

En Kørselsfradrags-beregner er et online værktøj designet til at hjælpe personer med at udregne størrelsen på deres kørselsfradrag baseret på personlige transportoplysninger. Dette værktøj tager højde for de gældende satser for kørselsfradrag, din kørselsafstand, antal arbejdsdage, og eventuel passage af betalingsbroer, for at give en nøjagtig beregning af det fradrag, du er berettiget til.

Kørselsfradrag er tilgængeligt for alle, der har kørsel til og fra arbejde, der overstiger 24 kilometer dagligt (mere end 12 kilometer hver vej). Dette omfatter personer, der benytter alle former for transport, inklusiv bil, cykel, og offentlig transport. Det er vigtigt, at du selv afholder udgifterne til din transport, da fradraget ikke gælder, hvis din arbejdsgiver betaler disse udgifter.

Kørselsfradrag skal indberettes via din årsopgørelse på SKATs hjemmeside. Når du indberetter, er det vigtigt at angive det korrekte antal arbejdsdage og den præcise distance, du har rejst. SKAT forudfylder ofte et standardbeløb, men dette skal justeres for at afspejle dine faktiske forhold.

Ja, personer med en årsindkomst under visse grænser kan kvalificere sig til et ekstra kørselsfradrag. Derudover kan beboere i udkantskommuner eller på småøer, som har en længere pendling, være berettiget til et forhøjet fradrag. Dette inkluderer også et særligt ø-fradrag for personer, der ikke kan vende hjem dagligt på grund af afstanden.

Når du anvender kørselsfradrags-beregneren, kan du inkludere omkostninger for passage af betalingsbroer i din samlede fradragsberegning. Dette omfatter et specifikt ekstra fradrag for broafgifter, som lægges til dit samlede kørselsfradrag, baseret på de faktiske omkostninger ved at krydse disse broer i forbindelse med din pendling til og fra arbejde.

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Del den her: