Kontakt os

+45 70 60 40 04

4.6/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Pitch

En pitch er en ultra kort og fokuseret salgstale, designet til at fange modtagerens opmærksomhed, vække interesse og overbevise dem om værdien af det, du tilbyder.

Vi har hjulpet over 1200+ danske virksomheder

Hvad er en pitch?

En pitch er en ultra kort og fokuseret salgstale, designet til at fange modtagerens opmærksomhed, vække interesse og overbevise dem om værdien af det, du tilbyder. 

Dens hovedformål er at efterlade et positivt og varigt førstehåndsindtryk, der kan åbne døren til yderligere dialog. Uanset om det er for at introducere et banebrydende produkt, overbevise en potentiel investor eller skille sig ud i en jobansøgning, kan en velforberedt pitch være nøglen til succes.

For at en pitch skal være effektivt og mindeværdigt, bør det tage udgangspunkt i fire centrale spørgsmål:

 • Hvem er du? Introducer dig selv på en autentisk og mindeværdig måde.
 • Hvad vil du? Klargør dit formål eller det ønskede resultat af din pitch.
 • Hvad kan dit produkt eller din idé gøre bedre end andre? Fremhæv unikke kvaliteter, funktioner eller fordele, som adskiller dig fra mængden.
 • Hvad får modtageren ud af at lytte videre til dig? Overbevis dem om, at der er en klar fordel eller værdi i at engagere sig yderligere med dig eller det, du tilbyder.

Gennem tiderne er evnen til at levere et effektivt pitch blevet anerkendt som en afgørende færdighed inden for salg, marketing og forretningsudvikling. Uanset din professionelle baggrund kan det at mestre kunsten at pitche potentielt sætte skub i din karriere eller virksomhed.

Når alt kommer til alt, handler en god pitch om at skabe forbindelser. Det handler om at engagere, inspirere og overbevise din målgruppe om, at hvad du har at tilbyde, er værdifuldt. Med det rette pitch kan du ændre spillereglerne og skabe nye muligheder for dig selv og din virksomhed.

Forskellige former for pitch

Når vi taler om pitch, refererer vi ofte til den kunst at overbevise og engagere modtageren med en kort, præcis og indbydende præsentation. Men vidste du, at der findes forskellige typer af pitches, der tjener specifikke formål? Lad os dykke ned i de tre mest anerkendte former for pitch: elevator-pitcht, engagement-pitcht og NABC-pitcht.

Elevator-pitcht

Som navnet antyder, er elevator-pitchet designet til at være så kort, at du kan levere det på den tid, det tager at tage en elevator fra den ene etage til den næste – typisk mellem 30-45 sekunder. Denne type pitch handler om at give et hurtigt og præcist overblik over:

 • Hvem du er?
 • Hvad du gør?
 • Hvad dit mål er?

Og mest vigtigt, hvilken værdi kan modtageren drage af det, du tilbyder?

Har du nogle spørgsmål eller bare brug for hjælp?

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Engagement-pitcht

Engagement-pitcht har til formål at vække modtagerens nysgerrighed og belyse et underliggende, måske endda ubevidst, behov. Dette pitch er struktureret for at engagere modtageren og kan brydes ned i tre nøgletrin:

 • Identificér den mest værdifulde viden for din målgruppe.
 • Pitch, at du besidder denne unikke indsigt eller løsning.
 • Formuler klart, hvordan du kan løse deres udfordringer eller opfylde deres behov.

Engagement-pitchet er yderst effektivt på platforme som messer, e-mailmarketing, nyhedsmedier og sociale medier.

NABC-pitcht

NABC-pitcht er mere detaljeret og længere end de tidligere nævnte typer. Med en varighed på omkring 4-8 minutter er dette pitch ideelt til dem, der søger investeringer, som eksempelvis set i DR-programmet “Løvens Hule”. Selvom det er længere, er det vigtigt at holde sig fokuseret og kun inkludere de mest essentielle informationer. NABC står for Need, Approach, Benefits, og Competition. En NABC-pitch bør derfor adressere:

 • Modtagerens specifikke behov.
 • Kernen i din idé eller løsning.
 • De fordele og resultater, man kan forvente.
 • Hvordan og hvorfor du adskiller dig fra konkurrenterne.

Pitch Deck

Ud over de tre primære former for pitch er der også pitch deck. Dette er en visuel præsentation, der fungerer som en guide gennem din pitch. Et effektivt pitch deck fremhæver de vigtige elementer af din virksomhed eller idé og sikrer, at du bevarer en klar struktur og ikke mister overblikket, mens du pitcher.

I nutidens konkurrenceprægede verden er det at mestre kunsten at pitche afgørende. Med den rette type pitch kan du effektivt formidle din besked og skabe stærke forbindelser.

Vejledning til en effektiv pitch af din forretningsidé

For enhver iværksætter med visioner om at udvikle deres forretning er evnen til at levere en kraftfuld pitch afgørende, især når målet er at tiltrække investorkapital. Uanset hvor du befinder dig på din iværksættersti, er denne guide til pitch-design en værdifuld ressource. 

Den fremhæver centrale aspekter, som enhver iværksætter bør overveje for at opnå succes.

Forstå din målgruppe

Først og fremmest bør du identificere, hvem du pitcher for. Er din pitch designet til en kort introduktion for en mulig samarbejdspartner? Eller er det et mere dybdegående forretningspitch rettet mod banker eller potentielle investorer med henblik på at rejse kapital? At kende din målgruppe er afgørende for, hvordan du strukturerer og præsenterer dit pitch.

Transformering af forretningsidé til pitch

En vellykket pitch tager udgangspunkt i en solid forretningsidé. Har du en idé, der ikke blot er innovativ, men også overbevisende? En sådan idé forudsætter, at du har undersøgt, analyseret og udviklet den, så du klart kan kommunikere, hvordan du imødekommer et specifikt markedets behov. For at gøre din pitch endnu mere tiltalende kan du fremvise eksisterende produkter eller prototyper, der understøtter din idé.

Er du klar til professionel hjælp?

Kontakt os for skræddersyet professionel hjælp.

Kernen i din forretningspitcht

Når du henvender dig til potentielle investorer eller banker, skal du være klar over, at de primært vil fokusere på de økonomiske og centrale aspekter af din forretningsidé – både nuværende status og fremtidige projekteringer. De skal kunne vurdere potentialet og risikoen ved at investere i din idé.

Jo mere du har udviklet din forretningsidé og transformeret den til en fungerende forretning, desto mere attraktiv vil du være for investorer. Mange investorer søger bevis – de vil se, at du ikke kun har en idé, men at denne idé allerede genererer overskud og har klart vækstpotentiale.

Med denne forståelse og forberedelse er du godt rustet til at levere en overbevisende og effektiv pitch, der kan hjælpe dig med at realisere din forretningsvision.

Undgå disse faldgruber i din pitch

At mestre kunsten i et overbevisende pitch kan være afgørende for mange forretningsmuligheder. Uanset om du præsenterer for potentielle investorer, kunder eller samarbejdspartnere, er det vigtigt at forstå og undgå de mest almindelige faldgruber, der kan underminere din præsentation. Her er nogle nøgleområder at fokusere på for at sikre, at din pitch er klart, præcist og effektivt:

 • Overhold tidsrammen: Et af de mest almindelige problemer i et pitch er at tale for længe. Når du overskrider den fastsatte tidsramme, kan det give indtryk af manglende forberedelse eller respekt for tilhørerens tid. Husk altid at finpudse dit indhold, så det passer perfekt inden for den allokerede tid.
 • Bevar strukturen: En ustruktureret pitch kan hurtigt blive forvirrende for din tilhører. Det er afgørende at præsentere informationen i en logisk rækkefølge og sikre, at du ikke udelader vigtige detaljer, der kan fange din tilhørers interesse. En klar struktur gør det også lettere for dig at holde styr på din pitch og sikrer, at alle essentielle punkter bliver dækket.
 • Kommuniker klart: Selvom det er vigtigt at vise din ekspertise, skal du undgå at tale for teknisk eller bruge brancheterminologi, som din tilhører måske ikke er bekendt med. Tal i stedet i klare og enkle termer, så dit budskab ikke går hen over hovedet på din tilhører. Hvis du formår at gøre komplekse ideer letforståelige, vil din pitch have en langt større chance for at resonnere og overbevise din målgruppe.

Ved at fokusere på disse tre områder og undgå de nævnte faldgruber, kan du drastisk forbedre effektiviteten af din pitch. Uanset din branche eller det specifikke formål med din præsentation, er det afgørende at levere en pitch, der er klart, præcist og tilpasset din tilhørers behov og forventninger.

Salg af virksomhed, opkøb & fusioner

Få en gratis vurderingsberetning af din virksomhed.

FAQ om Pitch

Vi har samlet en række spørgsmål på siden her, så du kan få hurtigt svar. Hvis du ikke kan finde svar på dit spørgsmål, kan du kontakte os på tlf. eller E-mail.

En pitch er en kort og præcis præsentation, ofte designet til at sælge en idé, et produkt eller præsentere et projekt for potentielle investorer, kunder, eller partnere. Den giver mulighed for at give et stærkt førstehåndsindtryk, og formålet er ofte at engagere modtageren, så de ønsker at høre mere.

At overholde den fastsatte tidsramme i et pitch er essentielt for at vise forberedelse og respekt for tilhørerens tid. En langtrukkent pitch kan også risikere at miste tilhørerens interesse eller give indtryk af, at man ikke har fokus på det væsentlige.

En god struktur i en pitch kan opnås ved at præsentere informationen i en logisk rækkefølge, sikre at de vigtige aspekter ikke bliver udeladt, og ved at fokusere på de nøglepunkter, der mest sandsynligt vil interessere eller påvirke tilhøreren. Dette gør også præsentationen mere forståelig og lettere at følge.

Ja, der er forskellige former for pitches, der passer til forskellige situationer. For eksempel er der “elevator-pitcht”, som er en ultrakort præsentation designet til at kunne leveres på den tid, det tager at køre en etage op i en elevator. Derudover findes der også “engagement-pitcht” og “NABC-pitcht”, som hver især har særlige formål og strukturer, der passer til specifikke situationer.

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Del den her: