Kontakt os

+45 70 60 40 04

4.6/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Revisor

En revisor beskæftiger sig primært med revision og er ansvarlig for at gennemgå og validere virksomheders økonomiske rapporter. Rollen som revisor indebærer ikke blot kontrol af regnskaber, men også at yde assistance inden for regnskabsføring. Derudover fungerer revisoren som en værdifuld rådgiver og sparringspartner i økonomiske og forretningsmæssige spørgsmål for din virksomhed.

Vi har hjulpet over 1200+ danske virksomheder

Hvad laver en revisor

En revisor er en ekspert inden for revision og regnskabsområdet, der kan tilbyde en bred vifte af tjenester, såsom udarbejdelse af årsrapporter, regnskabsføring, skatteplanlægning, bogholderi, momsbehandling, revisionsgennemgang, rådgivning om befordringsfradrag, økonomistyring og meget mere. En revisors kerneopgave er at analysere en virksomheds finansielle rapporter for at sikre, at de præcist afspejler virksomhedens finansielle status.

Revisorer er udstyret med dybdegående finansiel ekspertise, hvilket gør dem i stand til at tilbyde kvalificeret rådgivning og sparring på diverse områder. For eksempel kan en revisor vejlede dig i, hvordan du effektivt kan forbedre din virksomheds økonomi gennem budgetlægning, analyse af nøgletal, og benchmarking mod konkurrenterne, bidragende til en stærkere bundlinje. Revisorer er desuden værdifulde rådgivere gennem alle faser af en virksomheds livscyklus – fra opstart og vækststrategier til fusioner og virksomhedsoverdragelser. Revisorer yder også bistand til privatpersoner, for eksempel i forbindelse med personlige skatteanliggender eller køb af fast ejendom.

Interessant nok er titlen “revisor” ikke beskyttet, hvilket betyder, at personer kan benytte betegnelsen uden nødvendigvis at have en formel revisoruddannelse. For at sikre professionalisme og kvalificeret rådgivning, anbefales det at vælge en registreret eller statsautoriseret revisor, som er officielt anerkendt af Erhvervsstyrelsen i Danmark under betegnelsen “godkendt revisor”.

Det er vigtigt at undersøge en potentielt revisors uddannelsesbaggrund for at træffe en informeret beslutning, der ikke kun baseres på pris, men på kvalifikationer. Ved tvivl omkring en revisors autorisation, kan man verificere vedkommendes status via cvr.dk.

Hvad er fordelen ved at have en revisor?

At samarbejde med en revisor kan frigøre værdifuld tid for dig, idet revisoren håndterer dit regnskab og de finansielle aspekter af din forretning. Dette giver dig muligheden for at fokusere på det, du er passioneret omkring, og at udvikle din virksomhed yderligere. Derudover sikrer en revisors ekspertise, at dine økonomiske opgaver bliver udført korrekt fra starten, hvilket minimerer risikoen for fejl og den stress, der følger med.

En revisors rådgivning og sparring er uvurderlige for at forstærke din virksomhed og øge dens konkurrenceevne. Blandt de mange måder en revisor kan assistere dig på, inkluderer:

  • Forbedring af likviditet: Revisorer kan identificere muligheder for at øge din virksomheds likviditet, et kritisk aspekt for at sikre stabilitet i økonomisk usikre tider.
  • Stærkere bankrelationer: Ved at forstå, hvad banker prioriterer, kan en revisor hjælpe dig med at forbedre dit forhold til din bank eller vejlede dig mod alternative finansieringsmuligheder.
  • Optimering af bundlinjen: En revisor kan identificere områder, hvor der er potentiale for at øge indtægter eller reducere omkostninger, hvilket styrker din virksomheds økonomiske fundament.
  • Udvikling af forretningsstrategi: Revisorer kan bidrage til udformningen af en forretningsplan, der maksimerer værdien for din virksomhed og styrer den i den ønskede retning.
  • Opnåelse af mål: Gennem strategisk anvendelse og justering af budgetter kan en revisor hjælpe dig med at realisere dine målsætninger og strategier.
  • Benchmarking mod konkurrenter: Ved at analysere, hvordan din virksomhed performer i forhold til konkurrenterne, kan en revisor tilbyde indsigt, der muliggør målrettede forbedringer. En praktisk måde at gøre dette på er gennem værktøjer som PwC One View appen, hvor du kan sammenligne dine nøgletal direkte med dem i din branche og mod dine konkurrenter.
  • Skatteoptimering: Revisoren sørger for, at du er i overensstemmelse med gældende skattelovgivning, sikrer korrekt skattebetaling og minimerer skattebyrden inden for lovens rammer.

Har du nogle spørgsmål eller bare brug for hjælp?

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Sørg for professionel revisorassistance til din bogføring

For selvstændige erhvervsdrivende er præcis og regelret bogføring afgørende. I henhold til dansk lovgivning er alle virksomheder underlagt bogføringslovens bestemmelser. Dette inkluderer kravet om at opbevare kvitteringer i flere år, foretage bogføring til tiden og efterleve diverse forskrifter vedrørende opbevaring og tilgængelighed af bogføringsdata. Der er adskillige aspekter af bogføringen, der kræver din opmærksomhed, som eksempelvis udnyttelse af relevante fradrag for diverse udgifter. Det er essentielt, at din bogføring er nøjagtig, da den udgør fundamentet for dit årsregnskab. Hvis du er usikker på de specifikke regler, er det anbefalelsesværdigt at engagere en revisor til at varetage din bogføring.

Naviger sikkert gennem moms og afgifter med revisorassistance

Moms- og afgiftsreglerne udgør et komplekst område fyldt med specifikke bestemmelser og potentielle faldgruber, som kræver din opmærksomhed. Det er ikke altid givet, at du kan trække fuldt momsfradrag på alle dine udgifter; i visse tilfælde er kun delvis eller ingen fradrag muligt. Ligeledes kan beregning af afgifter være en udfordring, da der ofte gælder specielle regler for, hvilke afgifter der kan refunderes. For at sikre, at alt håndteres korrekt og overholder gældende regler, kan det være fordelagtigt at alliere sig med en revisor specialiseret i moms og afgifter. Dette sikrer, at du navigerer sikkert i moms- og afgiftsjunglen og undgår kostbare fejl.

Er du klar til professionel hjælp?

Kontakt os for skræddersyet professionel hjælp.

Få revisorhjælp til dit regnskab

Revision af regnskaber er en af de mest fundamentale opgaver for en revisor. Ved at gennemgå dit regnskab, sikrer revisoren, at det nøjagtigt afspejler din virksomheds finansielle situation. Revisorer kan desuden bistå med opstilling af regnskabet og årsrapporten, hvilket giver dig et klart overblik over din økonomi og sikrer, at ingen vigtige posteringer overses. Ved du for eksempel, hvilke specifikke krav dit regnskab skal opfylde, afhængigt af hvilken regnskabsklasse din virksomhed tilhører?

For virksomhedsejere med enkeltmandsvirksomheder kan en revisor også være til stor hjælp med indberetningen af virksomhedens økonomi i oplysningsskemaet til selvangivelsen. 

Graden af sikkerhed, en revisor tilfører dit regnskab, varierer afhængigt af det udførte arbejde. Dette giver dig mulighed for at tilpasse niveauet af gennemsigtighed og sikkerhed efter de forventninger, dine interessenter har.

Salg af virksomhed, opkøb & fusioner

Få en gratis vurderingsberetning af din virksomhed.

FAQ om Revisor

Vi har samlet en række spørgsmål på siden her, så du kan få hurtigt svar. Hvis du ikke kan finde svar på dit spørgsmål, kan du kontakte os på tlf. eller E-mail.

En revisor dedikerer sig til revision og økonomisk rådgivning, med fokus på at gennemgå og sikre nøjagtigheden af virksomheders finansielle rapporter.

Inden for revisorprofessionen ligger en nøgleopgave i objektivt og uafhængigt at undersøge virksomheders finansielle oplysninger for at bekræfte, at deres regnskab præcist reflekterer virkelighedens tilstand.

Revisorer tilbyder ikke kun revisionstjenester, men yder også værdifuld økonomisk vejledning, hvilket kan være essentielt for virksomheders vækst og udvikling.

Selvom “revisor” ikke er en beskyttet titel, og enhver kan benytte betegnelsen, kræver det at opnå status som statsautoriseret revisor en omfattende uddannelsesbaggrund, der inkluderer en universitetsgrad (cand.merc.aud), praktisk erfaring, og en afsluttende godkendelse fra Erhvervsstyrelsen. Man kan også starte sin karriere som trainee i et revisionsfirma og derefter fortsætte med HD-uddannelsen.

Revisorernes rolle omfatter at verificere, at regnskabsdata stemmer overens med de faktiske forhold og at regnskabet opfylder alle lovkrav. Kravene til regnskabets indhold varierer afhængigt af virksomhedens størrelse og form.

Statsautoriserede revisorer, som repræsenterer det højeste niveau inden for professionen, er underlagt strenge uddannelseskrav og krav om løbende faglig udvikling. Kun med den nødvendige uddannelse og godkendelse må man bære titlen og udføre revision for større entiteter, herunder børsnoterede virksomheder.

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Del den her: