Kontakt os

+45 70 60 40 04

4.6/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

RKI

RKI, også kendt som Ribers Kredit Information, fungerer under ejerskab af Experian og er kendt for at føre register over individer, der har udfordringer med at overholde deres betalingsforpligtelser. Disse oplysninger tilbydes til finansielle institutioner samt offentlige autoriteter for at bistå dem i deres kreditvurderingsprocesser. Ved siden af RKI opererer Debitor Registret, som tilbyder sammenlignelige tjenester, med det formål at understøtte kreditvurderinger.

Vi har hjulpet over 1200+ danske virksomheder

Hvad er RKI?

RKI, oprindeligt kendt som Ribers Kredit Information og nu en del af Experian, fungerer som en central enhed for registrering af individer med betalingsvanskeligheder. Dette gør det muligt for banker, lejefirmaer, og andre virksomheder at undersøge en persons kreditstatus for at afgøre, om de er markeret som en risiko i forhold til betalinger. 

Parallel hermed opererer Debitor Registret, et register over skyldnere, som indeholder detaljer om personer, der har udestående gæld eller som er kendt for ikke at afvikle deres gæld, hvilket klassificerer dem som dårlige betalere.

Hvordan kommer man i RKI?

At blive registreret i RKI, Ribers Kredit Information, sker ikke blot ved en enkelt forglemmelse af at betale en regning, som f.eks. en telefonregning. Processen kræver gentagne påmindelser om ubetalt gæld, hvoraf udbyderen af dit abonnement kan vælge at registrere dig i RKI efter mindst tre rykkere. Den sidste rykker skal eksplicit advare om, at yderligere manglende betaling vil medføre registrering i RKI, og du vil blive direkte informeret af RKI ved en eventuel registrering.

Der er også fastsatte beløbsgrænser for, hvornår gæld fører til registrering. For offentlig gæld skal du mindst skyldige 7.500 kroner, mens privat gæld på 200 til 1.000 kroner fører til optagelse i et lukket register, som ikke er tilgængeligt for offentligheden. Skylder du over 1.000 kroner, vil det resultere i registrering i et åbent register, hvilket gør din gældsstatus offentligt kendt.

Har du nogle spørgsmål eller bare brug for hjælp?

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Hvordan kommer man ud fra RKI?

For at blive fjernet fra RKI, er den mest direkte metode at indfri den gæld, du skylder. Hvis dette ikke er muligt af forskellige årsager, er det næste skridt at indgå en betalingsordning med din kreditor. I nogle tilfælde kan en sådan ordning føre til, at kreditoren vælger at fjerne dig fra RKI-registret.

Skulle du hverken indgå en aftale eller afvikle din gæld, vil din registrering i RKI vare i op til fem år, hvorefter du automatisk skal fjernes fra registret. Det er væsentligt at notere, at en kreditor ikke har mulighed for at registrere dig for den samme gæld mere end én gang. Det er dog vigtigt at huske, at selv efter sletning fra RKI, forbliver det oprindelige gældsbeløb uændret og skal stadig betales.

Betydning for din kreditværdighed?

At være registreret i RKI kan have væsentlige konsekvenser for din kreditværdighed og hverdagsøkonomi. Det begrænser din mulighed for at optage lån eller indgå aftaler, der indebærer regelmæssige betalinger for varer eller tjenester. Dette indebærer, at du ikke vil kunne købe en telefon på afbetaling, leje et TV, eller foretage lignende transaktioner, hvor kreditvurdering er en del af processen. At være i RKI ses ofte som et rødt flag af långivere og udbydere af abonnementstjenester, da det signalerer en højere risiko for, at du ikke vil kunne opfylde dine betalingsforpligtelser.

Er du klar til professionel hjælp?

Kontakt os for skræddersyet professionel hjælp.

Er jeg i RKI?

For at finde ud af, om du er registreret i RKI, tilbyder RKI en selvbetjeningstjeneste via deres hjemmeside, hvor du ved hjælp af NemID kan få adgang til oplysninger om eventuel registrering. Her kan du se detaljer om gældens størrelse og identiteten på den kreditor, du skylder penge. Det er vigtigt at notere, at hvis din gæld er blevet overdraget til et inkassofirma, er det dette firma, du skal kontakte for at diskutere en eventuel betalingsaftale eller for at få yderligere oplysninger om din gæld, da de har overtaget inddrivelsesprocessen fra den oprindelige kreditor.

Salg af virksomhed, opkøb & fusioner

Få en gratis vurderingsberetning af din virksomhed.

FAQ om RKI

Vi har samlet en række spørgsmål på siden her, så du kan få hurtigt svar. Hvis du ikke kan finde svar på dit spørgsmål, kan du kontakte os på tlf. eller E-mail.

RKI, Ribers Kredit Information, fungerer som et register over personer betegnet som risikable låntagere, hvilket ofte medfører, at banker undgår at yde lån til dem.

Mulighederne for at opnå lån er stærkt begrænsede for dem, der er registreret i RKI, da de er kategoriseret som dårlige betalere.

Den mest direkte metode til at blive fjernet fra RKI er at afvikle sin gæld. Selvom dette kan lyde udfordrende, er det muligt med en solid budgetplan og en stærk viljestyrke.

RKI repræsenterer Ribers Kredit Information, som det blev kaldt før overtagelsen af Experian, der nu vedligeholder registret.

Gennem RKI’s system kan du selv undersøge, om du er registreret, samt se det nøjagtige beløb du skylder, og hvem kreditoren er.

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Del den her: