Kontakt os

+45 70 60 40 04

4.6/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Forskudsopgørelse

Din forskudsopgørelse giver et detaljeret overblik over din trækprocent samt de fradrag, du har ret til hver måned.

Vi har hjulpet over 1200+ danske virksomheder

Hvad er en forskudsopgørelse?

En forskudsopgørelse fungerer som et estimeret regnskab over dine forventede indtægter og de skatter, du skal afregne for det kommende år. Det er i praksis et finansielt overblik og en forudsigelse, der hjælper med at planlægge og administrere din skattebetaling effektivt.

Dette dokument er fremadskuende, idet det præsenterer en detaljeret fremstilling af dine antagede indtægter, fradrag og skattebetalinger for det næste år. Det er essentielt at opdatere forskudsopgørelsen regelmæssigt for at afspejle eventuelle ændringer i din økonomiske situation eller personlige omstændigheder. Det sikrer, at du afregner den korrekte skat, maksimerer dine fradrag og undgår eventuel restskat ved årets afslutning.

Når du justerer din indkomst i forskudsopgørelsen, beregnes din trækprocent og månedsfradrag automatisk på ny. Det resulterer i et opdateret skattekort, som automatisk bliver sendt til din arbejdsgiver eller udbetaler. Det sikrer, at de nødvendige justeringer træder i kraft omgående, hvilket optimerer din skattebetaling og fradrag gennem året.

Tjek din forskudsopgørelse

Hver november bliver din forskudsopgørelse for det følgende år tilgængelig på TastSelv. Det giver dig mulighed for at gennemgå og sikre, at alle oplysninger er korrekte og opdaterede.

Det er vigtigt at gennemse din forskudsopgørelse nøje for at sikre, at de angivne tal er præcise. Dette skridt er afgørende for at betale den korrekte skat hver måned og for at undgå at stå med restskat ved årets afslutning. Kontinuerlig overvågning og justering af din forskudsopgørelse er nødvendig, især hvis der opstår ændringer i din finansielle situation eller livsomstændigheder.

Ved at være opmærksom og proaktiv i håndteringen af din forskudsopgørelse, kan du navigere gennem skatteåret med sikkerhed og præcision, og sørge for, at din månedlige skattebetaling er så nøjagtig som mulig.

Har du nogle spørgsmål eller bare brug for hjælp?

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Hvornår bør du ændre din forskudsopgørelse

Det er essentielt at justere din forskudsopgørelse i takt med større ændringer i din økonomiske situation. Dette kan indbefatte omstændigheder såsom:

 • Lønændringer 
 • Skift af job
 • Arbejdsløshed
 • Ændringer i kørselsfradrag
 • Hjemmearbejde
 • Bolighandler
 • Renteudgifts ændringer
 • Civilstatusændringer
 • Pensionering
 • Ændringer i pensionsbidrag
 • Påbegyndelse eller afslutning af SU
 • Åbning eller lukning af en virksomhed
 • Fluktuationer i virksomhedens overskud.

Ved at tilrette din forskudsopgørelse tilpasser du den omgående til dine aktuelle økonomiske og livsmæssige forhold. Dette resulterer i udstedelsen af et nyt skattekort, som automatisk videreformidles til din arbejdsgiver eller andre instanser, der udbetaler ydelser til dig, såsom SU eller pension.

Justering af forskudsopgørelsen kan foretages flere gange årligt for at afspejle løbende ændringer i din økonomi og livssituation. Dette gøres nemt ved at logge ind på TastSelv med NemID/MitID. For dem, der ikke har mulighed for at navigere online, er assistance tilgængelig på kommunens borgerservice, hvor personale kan hjælpe med justeringen.

At være opmærksom på og reagere på disse ændringer sikrer, at din forskudsopgørelse altid er ajourført, hvilket bidrager til en mere præcis og rettidig skattebetaling gennem hele året.

Hvis du er folke- eller førtidspensionist

Er du klar til professionel hjælp?

Kontakt os for skræddersyet professionel hjælp.

Hvis du er folke- eller førtidspensionist

Som folke- eller førtidspensionist er det afgørende, at informationerne på din forskudsopgørelse er præcise og opdaterede, da Udbetaling Danmark anvender disse oplysninger til at beregne din pension fra begyndelsen af året.

Årlig kontrol og justering af dataene på din forskudsopgørelse er nødvendig. Dette omfatter også, at din ægtefælle eller samlever sørger for at revidere og om nødvendigt opdatere deres egne oplysninger. Dette skyldes, at deres finansielle information også indgår i beregningen af din pension.

Fejlagtige eller forældede oplysninger kan resultere i ukorrekte udbetalinger, enten for høje eller for lave, i forhold til din folke- eller førtidspension. Dette kan føre til, at du enten skal betale tilbage eller modtage tilbagebetaling, når Udbetaling Danmark afslutter årets pensionsoversigt.

Når justeringer foretages på din forskudsopgørelse, bliver Udbetaling Danmark automatisk informeret af Skattestyrelsen. Det er derfor ikke nødvendigt at tage direkte kontakt til Udbetaling Danmark, når ændringer er foretaget på din forskudsopgørelse. En korrekt og opdateret forskudsopgørelse sikrer, at dine pensionsudbetalinger er så præcise som muligt gennem hele året.

Salg af virksomhed, opkøb & fusioner

Få en gratis vurderingsberetning af din virksomhed.

FAQ om Forskudsopgørelse

Vi har samlet en række spørgsmål på siden her, så du kan få hurtigt svar. Hvis du ikke kan finde svar på dit spørgsmål, kan du kontakte os på tlf. eller E-mail.

En forskudsopgørelse er et estimeret overblik over dine forventede indtægter, fradrag og skatter for det kommende år. Den hjælper med at sikre, at du betaler den korrekte mængde skat og modtager de relevante fradrag løbende. Det er vigtigt at opdatere forskudsopgørelsen, hvis der sker ændringer i din økonomi eller personlige forhold, for at undgå restskat og sikre nøjagtigheden i dine skattebetalinger og fradrag. Justeringer i indkomsten medfører en automatisk opdatering af din trækprocent og månedsfradrag samt udsendelse af et nyt skattekort til din arbejdsgiver eller udbetaler.

Din forskudsopgørelse bliver tilgængelig på TastSelv hver november for det følgende år. Det er vigtigt at gennemgå alle oplysningerne nøje for at sikre, at de er korrekte og ajourførte. Regelmæssig kontrol og justering af din forskudsopgørelse hjælper med at betale den korrekte skat, undgå restskat og navigere gennem skatteåret med nøjagtighed, især hvis din økonomiske situation eller livsomstændigheder ændrer sig.

Det er vigtigt at justere din forskudsopgørelse, når der sker større ændringer i din økonomi eller livssituation, såsom lønændringer, skift af job, eller ændringer i civilstatus, for at sikre nøjagtig og rettidig skattebetaling. Du kan tilpasse din forskudsopgørelse online via TastSelv med NemID/MitID, eller søge hjælp hos kommunens borgerservice, hvis du har brug for assistance. Justeringer sikrer, at din skatteinformation er opdateret, og at du modtager et nyt skattekort, der afspejler dine aktuelle forhold.

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Del den her: