Kontakt os

+45 70 60 40 04

4.6/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Facebook: En dybdegående præsentation

Facebook, en fremtrædende amerikansk social medieplatform, er en central enhed under Meta Platforms, som også tæller f.eks. Instagram i sin portefølje. Facebook har hovedsæde i Menlo Park, Californien. Facebook blev grundlagt i 2004 af Mark Zuckerberg, Eduardo Saverin, Dustin Moskovitz og Chris Hughes. Pr. 2021 var platformen blevet det dominerende sociale netværk med en brugerbase på næsten 3 milliarder, hvoraf omtrent halvdelen var daglige aktive brugere.

Vi har hjulpet over 1200+ danske virksomheder

Historien bag Facebook

Facebooks rejse begyndte som en platform ved navn Facemash i 2003 på Harvard University. Facemash tilbød studerende en mulighed for at vurdere deres medstuderendes attraktivitet. Selvom den blev lukket inden for to dage på grund af overtrædelser af universitetets retningslinjer, havde den allerede fanget opmærksomhed. Over 450 studerende interagerede med platformen. Denne tidlige interesse førte til registreringen af domænet http://thefacebook.com i 2004, hvorunder det banebrydende sociale netværk blev etableret.

Fra begyndelsen kunne Harvard-studerende uploade personlige billeder og dele oplysninger om deres liv og interesser. Snart spredte platformens popularitet sig til andre prestigefyldte universiteter som Yale og Stanford. Inden juni 2004 havde mere end 250.000 studerende registreret sig, og Facebook trådte ind i reklamemarkedet med kreditkortselskabet Mastercard som en af de første betalende annoncører.

Det ikoniske “Facebook Wall” koncept blev lanceret i september 2004, som yderligere berigede den sociale interaktion mellem brugere.

Yderligere information om Facebook

Facebook gennemførte sit første offentlige aktieudbud den 18. maj 2012 på Nasdaq børsen under symbolet FB. Virksomheden gennemgik en navneændring til Meta den 28. oktober 2021. Ud over Facebook driver Meta også Instagram, som blev erhvervet i 2012 for 1 mia. dollars. Ydermere opkøbte Facebook WhatsApp for 19 mia. dollars og Oculus VR for 2 mia. dollars, begge i 2014.

Metas vision er at forme og facilitere et metaverse, hvor kombinationen af socialt netværk, VR og augmented reality (AR) vil skabe revolutionerende brugerinteraktioner og oplevelser.

Vidste du, at Facebooks primære farve er blå af flere grunde? Mark Zuckerberg er rødgrøn farveblind, hvilket gør blå til den farve, han ser klarest. Blå er desuden et symbol på tillid, ærlighed og loyalitet i farvepsykologi, hvilket understreger dens pålidelige og ansvarlige karakter. Dette farvevalg er ikke blot personligt for Zuckerberg, men det er også en strategisk beslutning i Facebooks branding.

Har du nogle spørgsmål eller bare brug for hjælp?

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Funktioner på Facebook

  • Tidslinje: Dette er brugerens digitale fodspor på Facebook. Det er en kronologisk visning af alle individuelle aktiviteter, lige fra statusopdateringer, billeder, og til videoer. Tidslinjen repræsenterer en evolutiv historie om brugerens interaktion og deling på platformen, hvor venner også kan bidrage med kommentarer og likes.
  • Venner: Hjertet af Facebook er dets sociale forbindelsesnetværk. Denne funktion tillader ikke kun at søge efter og tilføje venner, men også at se venners aktiviteter, fejre jubilæer og blive informeret om vigtige begivenheder i deres liv.
  • Nyhedsfeed: Dette er brugerens daglige indblik i deres sociale verden. En algoritmisk kurateret strøm, Nyhedsfeed viser opdateringer, billeder, videoer og andet indhold fra venner, sider og grupper, som brugeren har valgt at følge.
  • Sider: Disse repræsenterer offentlige profiler for virksomheder, organisationer, berømtheder og mere. Sider gør det muligt for disse enheder at engagere sig med deres publikum, dele opdateringer, annoncere begivenheder og generelt opbygge et online community.
  • Spil: Udover at være en social platform, tilbyder Facebook en bred vifte af integrerede spil, der spænder fra simple puslespil til komplekse multiplayer oplevelser. Disse spil kan spilles solo eller sammen med venner, hvilket tilføjer et element af interaktiv underholdning til platformen.
  • Grupper: Facebook Grupper er dedikerede rum, hvor individer med fælles interesser eller formål kan samles. Det kan være alt fra hobbygrupper, professionelle netværk til nabolagsgrupper. Her kan medlemmer dele opdateringer, diskutere emner og organisere events.
  • Begivenheder: Dette værktøj muliggør oprettelse, deling og styring af begivenheder. Alt fra fødselsdagsfester til store offentlige events kan administreres her, hvilket giver værterne mulighed for at sende invitationer, opdatere detaljer og interagere med deltagerne.
  • Markedsplads: Funktionen fungerer som et digitalt loppemarked, hvor brugere kan liste, opdage og købe varer. Det kan være alt fra brugte møbler, biler, boliger til tjenester, der udbydes lokalt.
  • Messenger: Mere end blot en chat-service, Messenger tillader tekst, stemme og videokommunikation. Med funktioner som grupper, story deling, og endda betalingsmuligheder, er Messenger blevet en all-in-one kommunikationsapp.
  • Video: Video er blevet et kraftcenter for engagement på Facebook. Med Facebook Live kan brugere og virksomheder streame i realtid, dele vigtige øjeblikke eller blot engagere sig med deres publikum på en mere personlig måde.

Er du klar til professionel hjælp?

Kontakt os for skræddersyet professionel hjælp.

Facebook annoncering

Med fleksible budgetmuligheder kan annoncer på Facebook, Instagram og Audience Network skræddersys til enhver virksomheds behov. 

Hovedværktøjet til at købe annoncer er Annonceadministrator. Når en annonce er oprettet, går den gennem Facebooks annonceauktion, som afgør, hvordan den vises, baseret på brugerinteresse og budgetparametre. Med detaljerede målgruppeværktøjer og forskellige annonceformater kan annoncører sikre effektivitet og optimal rækkevidde for hver kampagne.

Salg af virksomhed, opkøb & fusioner

Få en gratis vurderingsberetning af din virksomhed.

FAQ om Facebook

Vi har samlet en række spørgsmål på siden her, så du kan få hurtigt svar. Hvis du ikke kan finde svar på dit spørgsmål, kan du kontakte os på tlf. eller E-mail.

Facebook er en social medieplatform grundlagt i 2004. Bag dens skabelse står Mark Zuckerberg, Eduardo Saverin, Dustin Moskovitz og Chris Hughes. Oprindeligt startede det som et projekt ved navn Facemash på Harvard University i 2003.

Firmaet skiftede navn til Meta den 28. oktober 2021. Dette navneskift reflekterer virksomhedens overordnede mission om at forme og definere ‘metaverse’, en fusion mellem socialt netværk, Virtual Reality (VR) og Augmented Reality (AR).

Annoncering på Facebook foregår primært gennem et værktøj kaldet Annonceadministrator. Efter at have oprettet en annonce, deltager den i en annonceauktion, som bestemmer, hvilke annoncer der skal vises til specifikke brugere baseret på brugerens interesser og den angivne budgetparametre for annoncen. Annoncører kan målrette specifikke demografiske grupper og byde på visning af deres annoncer til disse grupper.

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Del den her: