Kontakt os

+45 70 60 40 04

4.6/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Erhvervskonto enkeltmandsvirksomhed

En erhvervskonto til en enkeltmandsvirksomhed er en konto, der adskiller virksomhedens økonomi fra din private. Selvom det ikke er lovpligtigt for enkeltmandsvirksomheder, kan det være en fordel, da den giver bedre overblik over virksomhedens indtægter og udgifter.

Vi har hjulpet over 1200+ danske virksomheder

Hvad er en enkeltmandsvirksomhed?

En enkeltmandsvirksomhed er en virksomhedstype med kun én ejer, hvor der ikke stilles krav om en bestemt kapital for at starte virksomheden. Dette gør den særligt attraktiv for nye iværksættere og selvstændige. Vær dog opmærksom på, at du som ejer hæfter personligt for virksomhedens økonomi. Hvis enkeltmandsvirksomheden skulle gå konkurs, vil du skulle betale virksomhedens gæld med dine egne midler. Dette adskiller sig fra fx et ApS, hvor ejeren kun hæfter med den kapital, der er indskudt i selskabet.

En enkeltmandsvirksomhed er derfor en god løsning for dig, der ønsker at starte virksomhed uden at skulle indskyde kapital, og det er også gratis at registrere en enkeltmandsvirksomhed.

Hvad indebærer en erhvervskonto?

En erhvervskonto er en bankkonto, der er skræddersyet til virksomheder og knyttet til virksomhedens CVR-nummer. Det svarer til en personlig NemKonto, men er specifikt tilpasset virksomhedens behov. For en enkeltmandsvirksomhed kan det være en vigtig konto, da den hjælper med at holde virksomhedens økonomi adskilt fra ejerens private økonomi.

At have en erhvervskonto for din enkeltmandsvirksomhed gør det muligt at styre virksomhedens økonomi klart og struktureret, hvilket mindsker risikoen for sammenblanding af private og erhvervsmæssige udgifter. Dette er afgørende for at have overblik over virksomhedens økonomiske situation og for at kunne dokumentere økonomiske forhold over for eksempelvis skattemyndighederne.

Er der krav om en erhvervskonto som enkeltmandsvirksomhed?

Hvis du ejer en enkeltmandsvirksomhed, er der ikke et lovkrav om at have en erhvervskonto, som det er tilfældet for selskaber. Selskaber er juridisk forpligtede til at holde virksomhedens økonomi adskilt fra privatøkonomien, hvilket inkluderer kravet om, at deres NemKonto skal være en erhvervskonto. En enkeltmandsvirksomhed kan derimod bruge en privat konto som virksomhedens NemKonto.

Selvom der ikke er et juridisk krav om at oprette en erhvervskonto som enkeltmandsvirksomhed, vil mange banker stadig kræve det. Dette skyldes, at banker ønsker at sikre sig mod hvidvask og svindel ved at skabe en klar adskillelse mellem virksomhedens og den private økonomi. Bankerne tillader typisk ikke, at virksomhedens daglige transaktioner går gennem en privat konto, da det kan skabe uoverskuelighed og udfordre overholdelsen af lovgivningen.

En erhvervskonto gør det lettere at adskille virksomhedens økonomi fra den private, hvilket sikrer gennemsigtighed i overførslerne og letter administrationen. Dette er særligt nyttigt for erhvervsdrivende, når der skal afregnes moms og foretages anden økonomisk administration. Derfor anbefaler de fleste banker en erhvervskonto for enkeltmandsvirksomheder, selvom det ikke er lovpligtigt.

Har du brug for hjælp til at oprette en erhvervskonto til din virksomhed? Hos Stadsrevisionen kan vi bl.a. hjælpe dig med rådgivning om de nødvendige dokumenter og processer, der kræves af banken for at oprette en erhvervskonto. Men hos os i Stadsrevisionen får du ikke blot en revisor – du får en partner med over 8 års erfaring, der er specialiseret i dine behov.

Har du brug for hjælp til at få oprettet en erhvervskonto?

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Hvad er fordelene ved en erhvervskonto som enkeltmandsvirksomhed?

At have en erhvervskonto som enkeltmandsvirksomhed giver en række vigtige fordele, hvor den primære er, at du kan adskille din private økonomi fra virksomhedens økonomi. Dette gør det ikke kun lettere at håndtere regnskaber og bogføring, da alle virksomhedens transaktioner er samlet ét sted, men sikrer også et bedre overblik over indtægter og udgifter. Med en erhvervskonto er alle betalinger til og fra din enkeltmandsvirksomhed knyttet til virksomhedens CVR-nummer, hvilket understreger din virksomheds professionalisme over for både kunder og samarbejdspartnere.

En erhvervskonto giver dig også bedre kontrol over likviditeten, da du hurtigt kan få overblik over virksomhedens økonomi. Dette gør det nemmere at budgettere og sikre, at der altid er tilstrækkelige midler til rådighed. Derudover kan det være en stor fordel, når du skal afregne moms og føre korrekt regnskab, da du undgår sammenblanding af private og erhvervsmæssige transaktioner.

Banker tilbyder ofte særlige vilkår og services til erhvervskonti, hvilket kan være relevant for din enkeltmandsvirksomhed. Det kan for eksempel være bedre adgang til erhvervslån og kreditmuligheder, som kan hjælpe din virksomhed med at vokse. 

En erhvervskonto er også et værdifuldt værktøj, hvis du planlægger at udvide din enkeltmandsvirksomhed til en anden virksomhedsform, f.eks. et ApS. Ved at have en velorganiseret og adskilt økonomi er du godt forberedt på vækst og yderligere professionalisering af din virksomhed. Samlet set giver en erhvervskonto dig struktur, overblik og økonomiske fordele, der kan styrke din enkeltmandsvirksomheds succes.

Hvordan får man en erhvervskonto til en enkeltmandsvirksomhed?

Når du ønsker at oprette en erhvervskonto for din enkeltmandsvirksomhed, er det vigtigt at undersøge markedet grundigt. Gebyrerne for en erhvervskonto kan variere betydeligt fra bank til bank, så det kan betale sig at sammenligne forskellige tilbud. Bankerne tilbyder forskellige typer erhvervskonti, som er tilpasset virksomheders specifikke behov. Det er derfor vigtigt at vælge en erhvervskonto, der både passer til dine økonomiske behov og virksomhedens krav.

Udover gebyrerne bør du også være opmærksom på, hvor lang tid det tager at få oprettet en erhvervskonto. Denne proces kan variere afhængigt af banken, og det kan have betydning, hvis du f.eks. starter et selskab med selskabskapital, der skal bekræftes af tredjemand (f.eks. ved ApS eller A/S). Her skal erhvervskontoen være oprettet hurtigt, så selskabskapitalen kan tilbageføres korrekt, når den er blevet bekræftet.

Hos Stadsrevisionen kan vi hjælpe med at lette denne proces for dig. Vi kan hjælpe med at gennemgå din virksomhed, så din virksomheds regnskaber og økonomi er korrekt struktureret, så banken nemmere kan gennemgå og forhåbentligt godkende din ansøgning om en erhvervskonto. Vi er stolte af at være en af Danmarks bedst bedømte og hurtigst voksende revisionsfirmaer, understøttet af over 1200 tilfredse klienter og samarbejdspartnere, der stoler på vores ekspertise hver dag.

Er du klar til at få hjælp til at se, om en erhvervskonto er det rette valg for din virksomhed?

Kontakt os for skræddersyet hjælp med certificeret og specialiseret faglighed.

Hvad gør jeg, hvis banken afviser min ansøgning om erhvervskonto?

Det er desværre ikke usædvanligt, at banker afviser ansøgninger om erhvervskonti, især for enkeltmandsvirksomheder. Derfor er det en god idé at søge tilbud fra flere banker samtidig, så du sparer tid, hvis én eller flere banker skulle afvise din ansøgning. Selvom der ikke er garantier for godkendelse, øger du dine chancer ved at have flere muligheder åbne.

Hvis du fortsat oplever afslag, kan det også være en fordel at tage kontakt til en revisor. En revisor kan gennemgå din virksomheds økonomi og strukturere den på en måde, der øger sandsynligheden for, at banken godkender din ansøgning om en erhvervskonto. Dette kan give banken større tillid til din enkeltmandsvirksomheds økonomiske styring og forbedre dine chancer for at få oprettet en erhvervskonto.

Salg af virksomhed, opkøb & fusioner

Få en gratis vurderingsberetning af din virksomhed.

FAQ om erhvervskonto - enkeltmandsvirksomhed

Vi har samlet en række spørgsmål på siden her, så du kan få hurtigt svar. Hvis du ikke kan finde svar på dit spørgsmål, kan du kontakte os på tlf. eller E-mail.

Ja, i nogle tilfælde kan du bruge en privatkonto til en enkeltmandsvirksomhed, da enkeltmandsvirksomheden ikke er juridisk adskilt fra ejeren. Dog anbefales det ofte at oprette en erhvervskonto for at adskille privatøkonomi og virksomhedens økonomi, hvilket gør bogføring og regnskab nemmere og mere overskueligt.

Det varierer fra bank til bank, men mange banker tilbyder erhvervskonti til enkeltmandsvirksomheder. Det kan være nemmest at få en erhvervskonto hos den bank, hvor du allerede har dine private konti, da de allerede kender din økonomiske situation. Det er dog en god idé at sammenligne flere banker for at finde den bedste løsning for din enkeltmandsvirksomhed.

 

De fleste banker opkræver gebyrer for en erhvervskonto, også for enkeltmandsvirksomheder. Nogle banker tilbyder dog særlige tilbud med lavere gebyrer for nystartede enkeltmandsvirksomheder. Det er sjældent, at en erhvervskonto er helt gratis, men det kan betale sig at undersøge markedet for de bedste vilkår.

En erhvervskonto er ikke lovpligtig for enkeltmandsvirksomheder, men mange anbefaler det. En erhvervskonto giver dig mulighed for at adskille virksomhedens økonomi fra din private, hvilket gør det lettere at holde styr på regnskabet og undgå sammenblanding af midler.

 

Hvis du får afslag på en erhvervskonto, kan det være en fordel at ansøge hos flere banker. Du kan også overveje at søge rådgivning fra en revisor, der kan hjælpe med at sikre, at din enkeltmandsvirksomheds økonomi fremstår professionel og struktureret, hvilket kan øge chancerne for at få godkendt en erhvervskonto.

 
 

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Del den her: