Kontakt os

+45 70 60 40 04

4.6/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Er en erhvervskonto nødvendig som selvstændig?

Med en erhvervskonto kan du nemt adskille din virksomheds finanser fra din personlige økonomi – noget, der er essentielt for enhver forretningsdrivende. Selvom der findes alternative metoder, vil vi i denne artikel dykke dybere ned i vigtigheden af en erhvervskonto for en selvstændig.

Vi har hjulpet over 1200+ danske virksomheder

Hvad indebærer en erhvervskonto?

En erhvervskonto er en unik konto designet specifikt til erhvervsfolk, som er associeret med din virksomheds CVR-nummer og dens økonomiske transaktioner. Tænk på erhvervskontoen som din virksomheds version af en NemKonto, på samme måde som du som individ har en personlig NemKonto. 

Hovedfordelen ved at oprette en erhvervskonto for din enkeltmandsvirksomhed er at sikre, at virksomhedens økonomi forbliver separate fra din personlige økonomi, hvilket forhindrer sammenblanding.

Hvor meget skal man betale for en erhvervskonto?

At have en erhvervskonto for din enkeltmandsvirksomhed indebærer nogle omkostninger. For det første er der et oprettelsesgebyr eller etableringsgebyr, som du skal betale ved oprettelse. I 2021 var prisen for at oprette en erhvervskonto så høj som 5.000 kr. 

Efter at have etableret kontoen, vil der være løbende gebyrer, som opkræves kvartalsvist, halvårligt eller årligt. Disse gebyrer varierer afhængigt af din valgte bank, men de ligger ofte mellem 100-300 kroner pr. måned – disse kan du få fradrag for.

Det er også vigtigt at pointere, at mange banker opkræver negative renter for beløb, der står på en erhvervskonto. Den nøjagtige rentesats kan variere markant afhængigt af banken.

Har du nogle spørgsmål eller bare brug for hjælp?

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Er en erhvervskonto nødvendig for alle typer virksomheder?

Afhængigt af din virksomhedstype kan det være et lovkrav at have en erhvervskonto. For selskaber er der en lovgivningsmæssig forpligtelse til at besidde en erhvervskonto – der er simpelthen ingen undtagelser her.

For individuelle virksomheder, som en enkeltmandsvirksomhed eller PMV, er der dog ingen specifik lovmæssig forpligtelse til at oprette en erhvervskonto. Det udelukker dog ikke, at det kan være en klog beslutning at gøre det – det er bare ikke et lovmæssigt krav.

Er du klar til professionel hjælp?

Kontakt os for skræddersyet professionel hjælp.

Privatkonto som erhvervskonto

Hvis du driver en personlig virksomhed, er det teknisk muligt at bruge din privatkonto til erhvervsformål, men det er ikke altid banken accepterer dette.

For at sikre en klar skelnen mellem din personlige økonomi og din forretning anbefales det at have en dedikeret konto, forudsat at din bank godkender det.

Ved at bruge din privatkonto som erhvervskonto kan du undgå de gebyrer, der er associeret med traditionelle erhvervskonti. Selvom besparelsen kan synes betydelig, er det sjældent den anbefalede vej at gå.

Fordelene ved en erhvervskonto inkluderer en fuldstændig adskillelse af virksomheds- og privatøkonomi fra begyndelsen. Desuden bliver det lettere, hvis du senere ønsker at transformere din enkeltmandsvirksomhed til en selskabsstruktur, som f.eks. et ApS. Således er du bedre forberedt på fremtiden med en erhvervskonto.

Salg af virksomhed, opkøb & fusioner

Få en gratis vurderingsberetning af din virksomhed.

FAQ om Erhvervskonto - selvstændig

Vi har samlet en række spørgsmål på siden her, så du kan få hurtigt svar. Hvis du ikke kan finde svar på dit spørgsmål, kan du kontakte os på tlf. eller E-mail.

Om du behøver en erhvervskonto er baseret på din virksomhedsstruktur. Det er ikke et krav for alle at have en erhvervskonto, men det kan alligevel være en fordelagtig beslutning for mange, herunder for dem med en enkeltmandsvirksomhed.

Lovgivningsmæssigt er der ingen krav om, at en enkeltmandsvirksomhed skal have en erhvervskonto. Men i mange situationer kan det alligevel være en klog overvejelse at have en.

Visse virksomhedstyper kan potentielt benytte en standard privatkonto til deres erhvervsmæssige aktiviteter. Men det kan medføre visse besværligheder – og det er ofte ikke den optimale løsning, især for en enkeltmandsvirksomhed.

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Del den her: