Kontakt os

+45 70 60 40 04

4.6/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Overvejer du at eksportere til udlandet?

At bryde ind på det globale marked kan virke som en jungle, især når ordet “eksport” kommer i spil. Men rolig nu, det behøver ikke være så indviklet! Hvis du overvejer at tage din virksomhed ud over Danmarks grænser, er dette blogindlæg lige noget for dig. Vi dykker ned i eksportens verden, afliver nogle myter og giver dig nogle solide råd til at komme i gang. Uanset om du er ny inden for eksport eller bare leder efter nogle friske perspektiver, så lad os tage turen sammen.

Vi har hjulpet over 1200+ danske virksomheder

Hvad er eksport?

Eksport refererer til salg af varer og tjenesteydelser produceret i et land til forbrugere eller virksomheder i et andet land. Det er en central komponent i international handel og er modsat af import, hvor et land køber varer og tjenesteydelser fra et andet land.

Typer af eksport:

 • Vareeksport: Dette dækker fysiske produkter som elektronik, tøj, biler, landbrugsprodukter osv., der produceres i ét land og sælges i et andet.
 • Serviceeksport: Det involverer salg af tjenester i stedet for fysiske produkter. Eksempler kan være konsulenttjenester, uddannelse, turisme, softwareudvikling og mange andre.
 • Re-eksport: Dette refererer til importerede varer, der bliver eksporteret igen uden betydelig forædling. For eksempel kan et land importere råolie, raffinere det og derefter eksportere det som benzin.

Betydningen af eksport:

Eksport spiller en afgørende rolle i en nations økonomi. Ved at øge eksporten kan et land:

 • Generere flere indtægter og skabe job.
 • Diversificere sin økonomi og reducere afhængigheden af ​​interne markeder.
 • Udforske nye markeder og udvide virksomhedsmuligheder.
 • Øge produktionskapaciteten og drage fordel af stordriftsfordele.

Eksport vs. Internationalisering:

Mens eksport fokuserer på salg til udenlandske markeder, går internationalisering et skridt videre. Internationalisering indebærer en mere integreret tilgang til udenlandske markeder, hvor virksomheder kan etablere produktion, forskning eller andre operationer i det pågældende land. Eksport kan ofte være et første skridt mod en mere omfattende internationalisering af en virksomhed.

Har du nogle spørgsmål eller bare brug for hjælp?

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Trin-for-trin forberedelse til eksport

Eksport er ikke noget, man går let ind i. En grundig forberedelse kan være forskellen på succes og fiasko.

 1. Netværk: Dit netværk er en guldgrube af viden. Nogen i dit netværk kan allerede have erfaring med eksport til de markeder, du er interesseret i. Drage fordel af deres erfaringer og undgå faldgruber.
 1. Ressourcer: Din lokale erhvervsforening eller erhvervshus har sandsynligvis et arsenal af ressourcer dedikeret til eksport. Disse organisationer kan tilbyde dybdegående information og skræddersyede råd om eksport.

Eksportplanen: Din guide til international succes

Eksport kræver en solid planlægning. Uden en klar eksportplan kan det nemt blive overvældende.

 1. Markedsanalyse: Identificer potentielle kunder, deres kulturelle og økonomiske præferencer. Ved at forstå dine kunders forbrugsmønstre, behov og ønsker, kan du skræddersy dit eksporttilbud.
 2. Digital tilstedeværelse: I dagens digitale æra er det vigtigt at kende din målgruppes online vaner. Hvor opholder de sig? På hvilke platforme? At vide dette sikrer, at du optimerer dit markedsføringsbudget for eksport.
 3. Produkttilpasning: Eksport kan kræve, at du tilpasser dit produkt eller din service til det nye marked. Dette kan inkludere alt fra produktets design til dets branding.

Udvikling af din eksportstrategi og forretningsplan

Dybdegående planlægning er kernen i ethvert succesfuldt eksportforsøg. Når du overvejer eksport som en udvidelse af din forretningsstrategi, er det afgørende at fastlægge, hvordan du vil navigere i denne internationale rejse.

Kan hele eksportprocessen administreres effektivt fra Danmark? Eller ville det være fordelagtigt at have en lokal eksportagent, der kan hjælpe dig med at navigere i det specifikke marked? Måske overvejer du at øge din rejseaktivitet for personligt at besøge og forstå de regioner, du sigter mod med din eksport.

Besøg på de specifikke eksportmarkeder vil give dig en autentisk fornemmelse af kulturen, forbrugsmønstrene og konkurrenceforholdene. Eksportmesser, internationale konferencer og brancherelaterede events er fremragende muligheder for at dykke ned i markedets dybder. Disse arrangementer giver ikke kun indsigt i eksportmarkedet men skaber også værdifulde netværksmuligheder.

At være aktiv, engageret og synlig på dine nye eksportmarkeder kan potentielt føre til nye, stærke partnerskaber. Når du tager skridtet ind i eksportens verden, kan et solidt netværk af forretningsforbindelser være din bedste allierede, især når du navigerer i ukendte farvande.

Fordelene ved eksport

Eksport er ikke kun en mulighed for at vokse – det er også en mulighed for at diversificere og styrke din virksomhed. Her er en mere detaljeret forklaring af nøglefordelene ved at eksportere:

Øget omsætning og profit

 • Nye Markeder: Ved at udvide din kundebase ud over nationale grænser, åbner du døren til en meget større pulje af potentielle kunder. Dette kan i mange tilfælde føre til en betydelig stigning i salget.
 • Sæsonudsving: Hvis din virksomhed er sæsonpræget, kan eksport til markeder med forskellige sæsoncyklusser hjælpe med at sikre konstante indtægtsstrømme året rundt.

Reduktion af virksomhedens afhængighed af lokale markeder

 • Risikospredning: Hvis det lokale marked oplever økonomisk nedgang eller mætning, vil eksportmuligheder sikre, at din virksomhed ikke er fuldt afhængig af kun ét marked.
 • Modstandsdygtighed: Eksport giver virksomheder en buffer. Ved at sprede dine aktiviteter over flere markeder kan du absorbere chok fra enkelte markedsnedgang bedre.

Udvikling af nye markedssegmenter

 • Innovation: Nye markeder kan kræve tilpasninger af dine produkter eller tjenester. Dette kan føre til innovation og udvikling af nye produktvarianter, som kan introduceres på andre markeder, inklusiv dit hjemmemarked.
 • Branding: Eksport kan også bidrage til at styrke dit brand og din virksomheds anseelse. At være en global spiller kan øge din virksomheds omdømme, både hjemme og i udlandet.
 • Feedback: Forskellige markeder giver forskellig feedback. Dette kan hjælpe med kontinuerligt at forbedre produkter og tjenester baseret på en varieret kundeindsigt.

Risici og udfordringer ved eksport

Selvom eksport byder på mange fordele, kommer det også med sin andel af udfordringer. Det er afgørende at være bevidst om disse for at kunne navigere sikkert på de internationale markeder.

Er du klar til professionel hjælp?

Kontakt os for skræddersyet professionel hjælp.

Kulturelle barrierer

 • Forretningskultur: Hvert land har sin egen unikke forretningskultur. Hvad der fungerer i ét land, kan være en faux pas i et andet. Misforståelser kan opstå fra så basale ting som håndtryk til mere komplekse forhandlingsteknikker.
 • Sprog: Selvom engelsk er det internationale forretningssprog, kan sprogbarrierer stadig være et problem. Det er vigtigt at have klare kommunikationskanaler, og i nogle tilfælde kan det være nødvendigt med tolke eller oversættere.

Valutakursrisiko

 • Svingende priser: Valutakurser ændrer sig konstant, og dette kan have stor indvirkning på profitmargenerne. En pludselig ændring i valutakursen kan forvandle en ellers profitabel aftale til et tab.
 • Hedging: Mange virksomheder benytter sig af finansielle instrumenter, som hedging, for at beskytte sig mod sådanne risici.

Toldregler og reguleringer

 • Kompleksitet: Toldregler kan variere markant fra land til land. Noget, der er tilladt i ét land, kan være forbudt i et andet.
 • Opdaterede informationer: Reguleringer ændrer sig, og det er vigtigt at holde sig opdateret for at undgå bøder eller konfiskering af varer.

Logistiske udfordringer

 • Forsendelsesomkostninger: At sende varer over grænser kan være dyrt, og det kan være en udfordring at finde den mest omkostningseffektive metode.
 • Tid: Transit kan tage længere tid, især hvis varerne skal igennem told.
 • Lagring: Afhængig af produkttypen kan der være behov for specielle lagringsforhold, som kan variere i pris og tilgængelighed afhængig af destinationen.

Salg af virksomhed, opkøb & fusioner

Få en gratis vurderingsberetning af din virksomhed.

FAQ om eksport

Vi har samlet en række spørgsmål på siden her, så du kan få hurtigt svar. Hvis du ikke kan finde svar på dit spørgsmål, kan du kontakte os på tlf. eller E-mail. 

Eksport refererer specifikt til salg af varer og tjenesteydelser fra et land til et andet, mens internationalisering går et skridt videre og kan involvere etablering af produktion, forskning, eller andre operationer i et udenlandsk land. Eksport kan ofte være en forløber for en dybere internationalisering af en virksomhed.

For at forberede din virksomhed til eksport er det vigtigt først at netværke, da personer i dit netværk kan have værdifuld viden og erfaring med de relevante markeder. Desuden kan du søge ressourcer og støtte fra lokale erhvervsforeninger eller erhvervshuse, som ofte har specialiserede ressourcer og råd om eksport til rådighed.

Eksport kan hjælpe virksomheder med at øge omsætningen og profitten ved at udvide deres kundebase ud over nationale grænser. Det giver også mulighed for at diversificere, styrke virksomheden og reducere afhængigheden af lokale markeder. Desuden kan eksport lede til innovation gennem tilpasning til nye markedsbehov.

Eksport kan give diverse udfordringer som kulturelle barrierer, sprogproblemer, svingende valutakurser, komplekse toldregler, og logistiske udfordringer som forsendelsesomkostninger og lagringskrav. Det er vigtigt at være forberedt og informeret for at navigere disse udfordringer effektivt.

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Del den her: