Kontakt os

+45 70 60 40 04

4.6/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Hvad er en coach?

En coach er en professionel, som anvender en række effektive samtalemetoder til at støtte sine klienter (ofte refereret til som coachees) i at realisere deres ambitioner, adressere udfordringer eller navigere igennem komplekse livsscenarier. Gennem specialiserede teknikker bistår en coach klienterne i at håndtere de nævnte udfordringer på en konstruktiv måde.

Vi har hjulpet over 1200+ danske virksomheder

Hvor meget skal man betale for en coach?

Det økonomiske aspekt af coaching er en vigtig del af relationen mellem en coach og deres klienter. Klienterne investerer i coachens ekspertise og tid, ofte gennem køb af individuelle sessioner eller hele forløb. I Danmark varierer prisen for en coachingsession; den kan ligge på alt fra 300 kr. til 2500 kr. Prisen afspejler ofte coachens erfaring, popularitet og kompetenceniveau.

Misforståelse vedrørende termen coach

En almindelig misforståelse omkring termen “coach” involverer forvekslingen mellem det engelske udtryk for “træner” og den professionelle rolle som “coach”.

Når man benytter den engelske betegnelse “coach”, kan den henvise til en person, der assisterer en anden i at udvikle og forbedre deres færdigheder inden for områder som sport, musik, iværksætteri eller uddannelse. I denne kontekst refererer coaching til rådgivning og sparring med en træner, der understøtter individets udvikling.

Din coach kan være specialiseret

En “coach” kan ofte bære forskellige titler afhængigt af deres ekspertiseområde, såsom “personlig coach”, “business coach”, “life coach” eller “karriere coach”. I disse tilfælde indikerer titlen en coach’s specifikke færdigheder og metoder, der er skræddersyet til at assistere klienter med at overvinde udfordringer og opnå mål inden for et givent område. En coach’s specialisering afspejler de typer af rejser eller processer, hvor de har mest viden eller erfaring. Disse coaches bruger ofte specifikke spørgeteknikker eller kognitive værktøjer, der er tilpasset deres specifikke ekspertise.

Har du nogle spørgsmål eller bare brug for hjælp?

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Hvordan kan coaching gavne dig?

Coaching, enten i form af enkelte sessioner eller igennem længere forløb, er et kraftfuldt redskab til at nå mål, som kan synes uopnåelige, når du står alene. Det kan være en metode til at kaste lys over og transformere fastlåste scenarier i forskellige aspekter af livet, såsom karriere, personlige relationer, ernæring, sundhed, eller uddannelse.

Nedenfor er en række situationer, hvor en coach kan være en uvurderlig støtte:

 • Udforske nye karrieremuligheder
 • Sætte fokus på og prioritere livsmål
 • Nå dine vægttabsmål
 • Forstærke og klarlægge dine relationer
 • Forberede dig til et sportsligt mål
 • Fremme din udvikling som leder
 • Forbedre samarbejdet med nøglepersoner i dit liv
 • Lancere en virksomhed
 • Navigere gennem følelsesmæssige udfordringer i vanskelige tider
 • Støtte din lærings- og udviklingsrejse

En coach fungerer som en katalysator for personlig og professionel udvikling, der tilbyder skræddersyede strategier og støtte, der er tilpasset den enkeltes unikke behov og mål.

Hvordan bliver man coach?

At være “coach” er ikke en beskyttet titel, hvilket betyder, at teoretisk set kan enhver person oprette en webside og betegne sig selv som en coach. Dog har de fleste, der arbejder som coaches, gennemgået en form for uddannelse eller erhvervet en certificering, der understøtter deres færdigheder og teknikker indenfor coaching. Der er en bred vifte af coachinguddannelser og certificeringer til rådighed, der varierer i varighed, lige fra kortvarige kurser til flere år lange programmer, der inkluderer adskillige timer af supervision.

Selvom uddannelsens længde kan være en indikator for en coach’s dygtighed, er det ikke en garanti for effektiviteten af deres metoder eller deres evne til at facilitere meningsfulde forandringer for klienterne. Det er vigtigt at huske på, at enhver kan oprette en professionel Facebook-side, angive deres personlige telefonnummer og acceptere betalinger gennem MobilePay.

Det er derfor afgørende at stole på din intuition og mavefornemmelse, når du vælger en coach. Overvej også at sammenligne din egen situation og udfordringer med dem, som coachen har erfaring med at håndtere, for at sikre, at de er velkvalificerede til at opfylde dine specifikke behov og mål.

Sådan vælger du den rette coach

At finde den ideelle coach kan være en udfordring, men her er fire overvejelser, der kan hjælpe dig i din søgning:

 • Anbefalinger fra bekendte:

Overvej at starte din søgning ved at spørge venner, familiemedlemmer eller kolleger, om de kan anbefale en coach, som de har haft positive erfaringer med. En person, der kender dig godt, kan muligvis vurdere, om en bestemt coach ville være et godt match for dig. Men husk, at hvad der virker for én person, ikke nødvendigvis fungerer for en anden.

 • En coach med passende specialisering:

Hvis du søger støtte inden for et specifikt område som karriere, sundhed eller relationer, kan en Google-søgning kombineret med “coach” være nyttig. Dette skulle gerne frembringe resultater af coaches, der har erfaring inden for det relevante område, hvilket kan hjælpe med at indsnævre din søgning.

 • Prøv en session:

Når du har identificeret en potentiel coach, kan det være værd at booke en enkelt session for at vurdere jeres kemi. Stil dig selv følgende spørgsmål: Føler du, at coachen er dedikeret til at hjælpe dig, og har du tillid til, at de kan udfordre og vejlede dig effektivt?

 • Undersøg anbefalinger:

Tjek, om coachen har anbefalinger tilgængelige online, enten på deres egen hjemmeside, Facebook-side eller på tredjeparts anmeldelsessider som Trustpilot eller Google. Anmeldelser og feedback fra tidligere klienter kan give indsigt i coachens kompetencer og effektivitet.

Ved at følge disse trin kan du øge sandsynligheden for at finde en coach, der er både kompetent og i stand til at støtte dig effektivt i din personlige eller professionelle udviklingsrejse.

Er du klar til professionel hjælp?

Kontakt os for skræddersyet professionel hjælp.

Hvilke fordele er der ved coaching?

Der er flere svar på dette, da fordelene ved coaching kan variere afhængig af individets eller organisationens specifikke behov. I erhvervsmiljøet er der adskillige årsager til, at en coach eller mentor kan være en værdifuld ressource.

Når du ansætter en ekstern coach, får du adgang til en objektiv og uafhængig samtalepartner, der ikke bringer forudfattede meninger eller organisationens interne dynamik ind i samtalen. Dette kan gøre det lettere at udtrykke og udforske synspunkter, der måske ikke altid er lette at diskutere med en leder eller kollega, især hvis disse perspektiver afviger fra virksomhedens dominerende kultur eller normer.

En coach skaber et trygt rum for refleksion, hvor deltagerne frit kan udforske og udtrykke deres tanker og følelser. I denne kontekst kan det være lettere at adressere og navigere gennem vanskelige emner. Mange virksomheder ansætter coaches til at støtte medarbejdere, der oplever stress eller andre udfordringer, hvor coachens rolle er at guide individet tilbage til en tilstand af velvære og produktivitet.

I dette rum for refleksion og støtte hjælper en coach med at facilitere klarhed, indsigt og positive forandringer, så hver enkelt person kan trives og bidrage effektivt til organisationens succes.

Salg af virksomhed, opkøb & fusioner

Få en gratis vurderingsberetning af din virksomhed.

FAQ om Coach

Vi har samlet en række spørgsmål på siden her, så du kan få hurtigt svar. Hvis du ikke kan finde svar på dit spørgsmål, kan du kontakte os på tlf. eller E-mail.

En coach er uddannet til at anvende effektive samtalemetoder og specialiserede teknikker til at støtte klienter i at realisere deres ambitioner, overvinde udfordringer og navigere i komplekse livsscenarier. De tilbyder skræddersyet støtte og vejledning, der fremmer konstruktiv håndtering og løsning af individuelle udfordringer.

Prisen for en coachingsession i Danmark kan variere. Den ligger typisk mellem 300 kr. og 2500 kr., afhængig af coachens erfaring, popularitet og kompetenceniveau. Det er en investering i coachens tid og ekspertise for at få specialiseret støtte og vejledning.

At blive coach kræver ikke en specifik certificering, da “coach” ikke er en beskyttet titel. Dog gennemgår mange coaches uddannelse eller erhverver certificeringer for at finpudse deres færdigheder. Når du vælger en coach, er det essentielt at lytte til din intuition og vurdere, om coachens erfaring og uddannelsesniveau matcher dine specifikke behov og mål.

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Del den her: