Kontakt os

+45 70 60 40 04

4.6/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Branding

Branding spiller en afgørende rolle i markedsføringen og henviser i bund og grund til identiteten af en virksomhed. Selvom "branding" oprindeligt er et engelsk udtryk, anvendes det universelt i danske firmaer, da der ikke findes en direkte dansk oversættelse, der dækker konceptets fulde betydning.

Vi har hjulpet over 1200+ danske virksomheder

Betydningen af Branding

Når vi taler om branding inden for marketing, rører vi ved hjertet af en forretningens essens. Selvom “branding” er lånt fra det engelske sprog uden en eksakt dansk pendant, formidler ordets rod – brændemærkning – essensen bag konceptet på en præcis måde. Branding er i virkeligheden et virksomheds specifikke kendetegn; det er den unikke signatur, hvormed en forretning præsenterer sig for og ønsker at blive anerkendt af kunder og samarbejdspartnere. Dette marketingelement handler om at sætte et synligt, uforglemmeligt præg og formidle en virksomheds værdier og visioner. Med branding ‘brændemærker’ man symbolsk sin virksomhed eller et produkt med karaktertræk og værdier, som skal fremkalde specifikke forestillinger og følelser hos kunder og forbrugere, når de støder på virksomhedens navn eller logo.

Brandingens betydning rækker ud over synlighed

Et stærkt branding er fundamentalt for enhver virksomhed, da forbrugerne ofte vælger at handle med dem, de føler en forbindelse til – enten ved at identificere sig med brandets værdier eller ved at anerkende de værdier, som virksomheden repræsenterer. Marketingstrategien indebærer således en dyb forståelse for, hvilke kundesegmenter man ønsker at nå.

Det at udvikle et brandingdesign og en brandingstrategi drejer sig ikke blot om synlighed og anerkendelse. Det handler om at blive bemærket og husket for de rette årsager, en praksis sommetider refereret til som corporate branding. Dette område fokuserer på, hvordan en virksomheds vision, kultur og offentlige image interagerer og skaber en harmonisk enhed.

Virksomheder som Patagonia tjener som prominente eksempler på virkningsfuld branding. Patagonia positionerer sig stærkt omkring nøgleværdier som bæredygtighed, genbrug, upcycling og miljøvenlige tiltag – værdier som resonere kraftfuldt og skaber identifikation blandt forbrugere, især dem der prioriterer miljø- og klimaspørgsmål, herunder i særdeleshed den yngre generation.

I en forretningsstrategisk kontekst er en veldefineret brandingstrategi essentiel for at opnå succes. Brandingen kaster et skarpt lys på spørgsmål som: Hvem er virksomheden? Hvad stræber virksomheden efter at være? Hvordan ønsker virksomheden at blive opfattet? Og hvilke kundegrupper ønsker virksomheden at tiltrække?

Har du nogle spørgsmål eller bare brug for hjælp?

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Brandingens omfattende spektrum – employer branding

Branding dækker over et vidt spektrum og manifesterer sig i adskillige former. En af disse er employer branding, som du utvivlsomt er stødt på i din research. Dette lag af branding går ud over den traditionelle fokusering på kunder og forbrugere og retter sig mod virksomhedens nuværende og fremtidige medarbejdere.

Flere lag af en virksomheds branding er essentielle, og det er sjældent begrænset til kunde- og forbrugerinteraktioner. Employer branding er en strategi, der sigter mod at præsentere virksomheden som en eftertragtet arbejdsplads og påvirker således rekruttering og medarbejderbeholdning.

Fokusset for employer branding ligger i at tiltrække medarbejdere ved at fremme en virksomhedskultur, hvor folk ønsker at arbejde og kan udvikle sig. Dette aspekt kan virke som en sekundær betragtning, men dets betydning for virksomhedens succes kan ikke overvurderes.

En virksomheds evne til at tiltrække kvalificeret arbejdskraft er fundamentalt for dens drift – ingen medarbejdere, intet arbejde. At etablere sig som en attraktiv arbejdsplads er derfor afgørende for de fleste virksomheder. Men employer branding påvirker ikke kun potentiel arbejdskraft; det har også en positiv effekt på kundernes perception. Kunder har en tendens til at favorisere virksomheder, hvor de opfatter, at medarbejderne er tilfredse og værdsat. Modsat kan et dårligt ry omkring arbejdsforholdene afholde forbrugerne fra at støtte en virksomhed.

Betydningen af employer branding i dag

I nutidens vidensbaserede økonomi er medarbejderne ofte set som den mest værdifulde aktiv, og kampen om talentfulde kandidater er intens. Derfor bliver det afgørende at engagere sig i employer branding for at fremhæve, hvordan din virksomhed skiller sig ud fra mængden.

En målrettet tilgang til employer branding kan medføre væsentlige fordele, herunder:

 • Et stærkere felt af kvalificerede kandidater
 • Reduktion i forgæves og mislykkede ansættelser
 • Kortere time-to-hire
 • Lavere cost-per-hire
 • Forøget velvære, tilfredshed, engagering og ydeevne hos medarbejderne
 • Generelle omkostningsreduktioner

Disse fordele er mærkbare og har reel indflydelse på virksomhedens bundlinje. Men vigtigst af alt, ethvert firma har allerede et employer brand, om de er opmærksomme på det eller ej. Det repræsenterer de eksterne interessenters syn på virksomheden som arbejdsplads.

Spørgsmålet, der skal stilles, er, om I er tilfredse med den nuværende opfattelse af jeres brand. Hvis I er i den privilegerede situation, at de bedste talenter søger hen mod jer, så er det værd at lykønske. Hvis ikke, så er det på tide at tage skridt til at forbedre og skærpe jeres employer branding for at sikre, at den er så stærk, klar og tiltalende for jeres målgruppe som muligt.

Essensen af personlig branding

Personlig branding handler om at skabe et unikt varemærke omkring dig selv, ligesom store virksomheder som Coca-Cola eller Nike skaber omkring deres produkter. Det kan være en kunstner, der bruger personlig branding til at fremme sin karriere, eller en leder, der gennem sin personlige brand tilfører værdi til sin virksomhed.

Er du klar til professionel hjælp?

Kontakt os for skræddersyet professionel hjælp.

Vejledning til at etablere et personligt brand

For at opbygge et personligt brand, skal du først og fremmest sikre, at dit budskab når ud til og resonerer med det publikum, du sigter efter. Din selvpræsentation og de holdninger, du fremfører, skal være omhyggeligt udvalgt. Overvej følgende faktorer for at styrke dit personlige brand:

 • Er dit fornavn og efternavn mindeværdige og nemme at stave?
 • Hvordan differentierer du dig selv, fx med dit tøjvalg?
 • Har du et personligt website, og hvad siger det om dig?
 • Er du dygtig til at netværke, og hvordan udvikler og vedligeholder du dit netværk?
 • Hvilke budskaber og holdninger formidler du, og hvor deler du disse?
 • Læg en plan. Definer dine mål og afgør, hvilke begivenheder der er værd at deltage i.

Formålet med personlig branding

Personlig branding kan tjene mange forskellige formål. Det er kritisk, at du afklarer, hvorfor du ønsker at benytte dig af personlig branding. Er det for at generere opmærksomhed omkring din person? For at forstærke din virksomhed? Eller er der et andet motiv? Når du har et klart billede af dit formål, kan du målrette din indsats for at nå dine personlige og professionelle mål.

Salg af virksomhed, opkøb & fusioner

Få en gratis vurderingsberetning af din virksomhed.

FAQ om Branding

Vi har samlet en række spørgsmål på siden her, så du kan få hurtigt svar. Hvis du ikke kan finde svar på dit spørgsmål, kan du kontakte os på tlf. eller E-mail.

Formålet med personlig branding varierer fra person til person. Det kan være for at skabe opmærksomhed omkring sig selv som en ekspert eller offentlig figur, for at styrke sin egen virksomhed eller et helt andet unikt motiv. Det afgørende er at definere dit specifikke formål, så du kan målrette din indsats effektivt mod at opnå dine personlige og professionelle mål.

For at etablere et personligt brand skal du først sikre, at du kommunikerer klart til det rette publikum. Dit navn bør være mindeværdigt, din stil skal afspejle din unikke identitet, og du bør have et personligt website, der udstråler din brand-essens. Effektiv netværkning er afgørende for at vedligeholde relationer og formidle dine nøglebudskaber. Det er vigtigt at have en strategi, der inkluderer målrettet deltagelse i relevante events, som understøtter dine mål.

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Del den her: