Kontakt os

+45 70 60 40 04

4.6/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Betalingsgateway

En betalingsgateway fungerer som en vigtig softwarekomponent, der muliggør betalingsprocesser i onlinebutikker. Denne teknologi sikrer, at når en kunde indtaster sine kortoplysninger i et betalings skærmbillede, bliver disse data krypteret for sikkerheden og derefter sendt videre til betalingsprocessen. På denne måde er en betalingsgateway en integreret del af den samlede betalingsløsning.

Vi har hjulpet over 1200+ danske virksomheder

Hvad er en betalingsgateway?

at foretage betalinger på din e-handelsplatform. Denne teknologi spiller en central rolle i betalingsprocessen, idet den krypterer kundens kortoplysninger, når de indtastes i betalingsmodulet, og sørger for sikker overførsel af data til betalingsindløseren. Gatewayen sikrer en tryg indtastning af betalingsinformation og er ansvarlig for at validere og godkende kundens kort.

Det er essentielt at udforske de forskellige tilgængelige betalingsgateway-løsninger, fordi det rette valg kan gøre købsoplevelsen hurtig og smidig for dine kunder på din webshop. En effektiv gateway kan håndtere flere betalingsmetoder og indløsere, som inkluderer understøttelse af populære korttyper som Visa og Mastercard.

Hvordan får man en betalingsgateway?

Når du etablerer en webshop, er det afgørende at sikre en nem og effektiv betalingsproces for dine kunder. For at integrere en betalingsgateway, kræver det, at du indgår aftaler med både en betalingsudbyder og en indløser. 

Heldigvis har flere betalingsudbydere forenklet denne proces ved selv at håndtere indløsningsaftalerne. Dette betyder, at du som webshop-ejer kun behøver at indgå en enkelt aftale med en betalingsudbyder, hvilket forenkler opsætningen af din betalingsgateway betydeligt.

Har du nogle spørgsmål eller bare brug for hjælp?

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Valg af den rigtige betalingsgateway

Når du står over for valget af en betalingsgateway, er det mest essentielle at sikre, at den er kompatibel med dit webshopsystem. Det er afgørende, at både gatewayen og shopsystemet kan arbejde sammen problemfrit. Derfor bør du grundigt undersøge denne kompatibilitet, før du træffer din beslutning. Ydermere, som tidligere nævnt, spiller betalingsgatewayens effektivitet en vigtig rolle i dine kunders købsoplevelse – det skal være enkelt og hurtigt for dem at gennemføre en handel i din online butik.

Hvad er en betalingsleverandør?

En betalingsudbyder er den enhed, der leverer betalingsgatewayen – et væsentligt værktøj, der tillader dine kunder at gennemføre betalinger for deres køb i din webshop. Ud over at stille betalingsvinduet til rådighed, har betalingsudbyderen også ansvaret for at tilvejebringe et administrationsmodul, hvorigennem du kan administrere transaktioner såsom refusioner.

Betalingsudbyderens centrale opgave er at sikre, at alle betalingsoplysninger behandles og overføres sikkert, specielt i forbindelse med videregivelsen af disse informationer til betalingsindløseren.

Er du klar til professionel hjælp?

Kontakt os for skræddersyet professionel hjælp.

Forståelsen af en indløser

Indløserens hovedansvar i forbindelse med din webshop er at godkende og behandle kortbetalinger. Dette indebærer også at sikre overførslen af betalinger fra kunder til din webshops bankkonto og at kontrollere kortenes gyldighed.

Valget af en betalingsgateway til din webshop indebærer også at træffe en beslutning om en indløsningsaftale. Det er i denne aftale, du bestemmer, hvilke typer af betalingskort, din webshop vil acceptere.

Vær opmærksom på, at indløses udbetalingsfrekvens kan variere – nogle foretager udbetalinger ugentligt, mens andre gør det hyppigere. Det er vigtigt at overveje dette, især når det kommer til dit cash flow og hvordan det påvirker din forretning.

Omkostninger ved en betalingsgateway

At integrere en betalingsgateway i din webshop medfører visse omkostninger. Udgifterne omfatter ikke kun brugen af selve gatewayen, men også for indløsning tjenester. Betalinger for disse services sker som regel gennem en kombination af en fast pris pr. transaktion og en månedlig abonnementsbetaling. Prisen for hver transaktion ligger ofte i omegnen af 4-5 kroner, men dette beløb kan variere afhængigt af den valgte udbyder.

Salg af virksomhed, opkøb & fusioner

Få en gratis vurderingsberetning af din virksomhed.

FAQ om Betalingsgateway

Vi har samlet en række spørgsmål på siden her, så du kan få hurtigt svar. Hvis du ikke kan finde svar på dit spørgsmål, kan du kontakte os på tlf. eller E-mail.

En betalingsgateway er en software, der faciliterer betalinger på e-handelsplatforme ved at kryptere kortoplysninger og sikre deres sikre overførsel. Den er afgørende for en tryg betalingsproces og understøtter forskellige betalingsmetoder, herunder populære korttyper som Visa og Mastercard, for at sikre en glat købsoplevelse for kunderne.

For at integrere en betalingsgateway i din webshop, skal du indgå aftaler med en betalingsudbyder og en indløser. Mange betalingsudbydere har dog forenklet denne proces ved selv at håndtere indløsningsaftaler, hvilket betyder, at du kun skal indgå en enkelt aftale med en betalingsudbyder.

En betalingsudbyder er en virksomhed, der leverer betalingsgatewayen til din webshop. Denne udbyder er ansvarlig for både at stille betalingsvinduet til rådighed og tilvejebringe et administrationsmodul til håndtering af transaktioner som refusioner. Desuden sikrer betalingsudbyderen, at alle betalingsoplysninger behandles og overføres sikkert, især ved videregivelse til betalingsindløseren.

Omkostningerne ved at bruge en betalingsgateway inkluderer både brugen af gatewayen og indløsningstjenester. Betalingen for disse tjenester består typisk af en fast pris pr. transaktion, ofte omkring 4-5 kroner, samt en månedlig abonnementsbetaling. Prisen kan variere afhængigt af den valgte udbyder.

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Del den her: