Kontakt os

+45 70 60 40 04

4.6/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Arbejdernes landsbank

Arbejdernes Landsbank har rødder, der strækker sig tilbage til 1919 i Danmark. Bankens oprettelse var drevet af et ønske om at overføre fagforeningernes midler væk fra privat ejede banker og ind under kontrol af deres egne organisationer. Gennem årene har kundernes tilfredshed med Arbejdernes Landsbank resulteret i flere udnævnelser som Danmarks bedste bank.

Vi har hjulpet over 1200+ danske virksomheder

Arbejdernes Landsbanks Oprindelse

Grundlagt den 3. juni 1919, står Arbejdernes Landsbank som en stolt institution i Danmarks finanssektor. Dets opkomst er forankret i en rig historie, hvor Socialdemokratiet, anført af Stauning, fagforeninger og kooperative virksomheder spillede en central rolle. Disse organisationer var fokuseret på medlemmernes velfærd frem for at maksimere økonomisk profit og sad på betydelige midler.

De var utilfredse med, at deres kapital var deponeret i private banker, udsat for offentligt indblik. En stigende konsensus pegede på nødvendigheden af at etablere Arbejdernes Landsbank. Grundkapitalen blev samlet med Arbejderkul som en central bidragsyder, og banken blev etableret som et aktieselskab, dog uden børsnotering.

Arbejdernes Landsbank blev arbejderbevægelsens og fagforeningernes finansielle bastion. I 20’erne bidrog Københavns arbejdere markant ved at ofre et ekstra bidrag for at beskytte banken mod kollaps. Dette eksempel på solidaritet og samarbejde definerede bankens karakter.

I 1960’erne udvidede Arbejdernes Landsbank sit fodspor til at blive en landsdækkende enhed, et skridt der understregede dets rolle i at fremme boligejerskab blandt almindelige danskere. Banken støttede byggeriet af almennyttige boliger og tilbød boliglån til parcelhuse, markerede sin transformation fra en institution for fagforeninger og kooperativer til en bank for alle.

Har du nogle spørgsmål eller bare brug for hjælp?

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Hvad kan banken tilbyde?

Arbejdernes Landsbank præsenterer et omfattende udvalg af traditionelle bankydelser, der spænder fra andelsboliglån og kassekreditter til pension og forsikringsløsninger. Banken holder fast i sin dedikation til at bistå foreninger, en tradition, der går tilbage til dets rødder med Stauning og arbejderbevægelsen, ved at tilbyde både praktisk og økonomisk støtte.Det sociale aspekt er fortsat et kardinalpunkt i bankens ethos, hvilket afspejles i dets omfattende støtte til foreninger. Samtidig har Arbejdernes Landsbank udvidet sin portefølje for at inkludere erhvervslivet og private banking tjenester, hvilket viser en balanceret blanding af tradition og modernitet.For at blive aktionær i Arbejdernes Landsbank, er der sat specifikke krav, som afspejler bankens historiske og fortsatte forbindelse med arbejderbevægelsen.Medlem af en lønmodtagerorganisation Er en lønmodtagerorganisation Er et kooperativt selskab, brugsforeninger, eller andelsvirksomheder Er en offentlig organisation eller virksomhed, hvor danske lønmodtager institutioner har erhvervsmæssige interesser.Denne tilgang sikrer, at Arbejdernes Landsbank bevæger sig fremad, samtidig med at den forbliver dybt forankret i den arv og de værdier, hvor den ganske almindelige lønmodtager er og fortsat vil være central.

Er du klar til professionel hjælp?

Kontakt os for skræddersyet professionel hjælp.

Salg af virksomhed, opkøb & fusioner

Få en gratis vurderingsberetning af din virksomhed.

FAQ om Arbejdernes landsbank

Vi har samlet en række spørgsmål på siden her, så du kan få hurtigt svar. Hvis du ikke kan finde svar på dit spørgsmål, kan du kontakte os på tlf. eller E-mail.

Arbejdernes Landsbank blev etableret den 3. juni 1919 af Socialdemokratiet, fagforeninger og kooperative virksomheder. De ønskede en bank, der fokuserede på medlemmernes udbytte frem for økonomisk overskud. Banken, som startede som en institution for arbejderbevægelsen, er i dag åben for alle, herunder almindelige private kunder, og tilbyder en bred vifte af finansielle tjenester.

Arbejdernes Landsbank tilbyder standard bankprodukter inklusive andelsboliglån, kassekreditter, pension og forsikring. Banken understøtter også foreninger med både økonomiske og praktiske behov. For at blive aktionær, skal man være medlem af en lønmodtagerorganisation, en offentlig organisation, eller en kooperativ virksomhed, og opfylde specifikke krav, der reflekterer bankens historiske forbindelse til arbejderbevægelsen.

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Del den her: