Kontakt os

+45 70 60 40 04

4.6/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Generhvervelse af kørekort

Når du har mistet dit kørekort og ønsker at få det tilbage, kræver det, at du opfylder visse krav. Du kan genopnå din køretilladelse ved at gennemføre bestemte betingelser, som for eksempel at bestå en ny køreprøve eller ved at deltage i et ANT-kursus. 

Vi har hjulpet over 1200+ danske virksomheder

Hvordan generhverver jeg mit kørekort?

Har du fået frakendt dit kørekort og ønsker at få det tilbage? Processen for generhvervelse af kørekort er essentiel for at kunne køre lovligt igen. At generhverve dit kørekort kræver, at du opfylder bestemte betingelser, som er afgørende for at sikre, at du kan køre sikkert og ansvarligt på vejen.

Forstå årsagen til frakendelsen

Først og fremmest er det vigtigt at forstå, hvorfor du har fået frakendt dit kørekort. Årsagerne kan variere bredt og kan inkludere alt fra alvorlige trafikovertrædelser til sundhedsrelaterede årsager. Afhængig af årsagen, vil de nødvendige trin for at generhverve dit kørekort variere.

Opfyldelse af betingelser for generhvervelse

For at generhverve dit kørekort skal du gennemgå en proces, der kan omfatte flere nødvendige skridt:

Kontrollerende køreprøve: Ofte skal du bestå en ny køreprøve for at demonstrere dine kørefærdigheder og din forståelse af trafikreglerne.

Uddannelseskurser: I nogle tilfælde skal du deltage i særlige kurser, som for eksempel et ANT-kursus (Alkohol, Narkotika og Trafik), der har til formål at opfriske dine viden om trafiksikkerhed og effekten af substanser i relation til kørsel.

Genopnåelse af førerretten

Når du har opfyldt de nødvendige betingelser, kan du ansøge om at få dit kørekort tilbage. Det er vigtigt at følge de vejledninger, som er givet af de relevante myndigheder, og sørge for, at alle papirer er korrekt udfyldt og indsendt.

At generhverve dit kørekort kan være en udfordrende proces, men ved at følge de korrekte procedurer og forberede dig grundigt til de nødvendige prøver, kan du øge dine chancer for at få dit kørekort tilbage og igen blive en del af trafikken på en sikker og lovlig måde. Har du brug for hjælp til at holde styr på din virksomheds regnskab eller bogføring, imens du generhverver dit kørekort? Så vil vi meget gerne hjælpe dig med den del. Vi har hjulpet +1200 tilfredse samarbejdspartnere og klienter med bl.a. deres regnskab.

Mangler du skræddersyet hjælp til at få styr på f.eks. dit regnskab?

Kontakt os – en af Danmark bedst bedømte – for hjælp med 100% tilfredshedsgaranti.

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Pris for generhvervelse af kørekort

I 2024 koster det 1.170 kroner at tage den kontrollerende køreprøve, som er nødvendig for at generhverve dit kørekort. Prisen dækker både den teoretiske og praktiske del af prøven, som skal bestås for at demonstrere dine køreevner. Det er en god idé at forberede sig grundigt, da yderligere udgifter til forberedelse, som ekstra køretimer eller genopfriskningskurser, kan forekomme afhængigt af dine behov.

Hvilke betingelser skal du opfylde for at generhverve dit kørekort?

For at generhverve dit kørekort efter en frakendelse, skal du opfylde forskellige betingelser afhængigt af typen af frakendelse du har modtaget. Her er en oversigt over de vigtigste scenarier og de krav, du skal opfylde:

  • Betinget frakendelse af førerretten

Hvis du har fået en betinget frakendelse, kan du generhverve dit kørekort i løbet af en treårig prøveperiode ved at bestå en kontrollerende køreprøve. Denne prøve inkluderer både en teoretisk og en praktisk del. Du behøver ikke at gennemgå hele det obligatoriske undervisningsforløb på ny, men du skal overholde en fastsat tidsfrist for beståelse af prøven, som typisk er 6 måneder.

Skulle du begå en færdselsovertrædelse i prøveperioden, der kunne udløse en ny betinget frakendelse, vil dette resultere i en ubetinget frakendelse på mindst 6 måneder.

  • Kørselsforbud

Ved et kørselsforbud skal du gennemføre særlig undervisning og bestå en kontrollerende køreprøve for at få dit kørekort tilbage. Den særlige undervisning kræver mindst 8 lektioner à 45 minutter i teori og lige så mange i praktisk kørsel, fordelt over mindst 8 undervisningsdage.

  • Ubetinget frakendelse af førerretten

Hvis du har modtaget en ubetinget frakendelse, kan du generhverve dit kørekort efter frakendelsestidens udløb ved at bestå en kontrollerende køreprøve. Denne prøve vurderer både dine teoretiske kundskaber og praktiske køreevner.

  • Frakendelse på grund af spirituskørsel

For frakendelser relateret til spirituskørsel, kræves det, at du gennemfører et alkohol-/narko-/trafikkursus (ANT-kursus) som en del af processen for at generhverve dit kørekort.

Disse procedurer er designet for at sikre, at alle, der generhverver deres kørekort, er fuldt udrustet til at køre sikkert og ansvarligt på vejene. Det anbefales at kontakte de relevante myndigheder eller besøge deres hjemmeside for at få detaljerede oplysninger omkring de specifikke krav og procedurer, der gælder for din situation.

Har du brug for at sætte alt dit fokus på generhvervelse af dit kørekort, imens du kører din virksomhed? Lad os i Stadsrevisionen stå for din virksomheds regnskab og bogføring, så du kan fokusere på det, du vil.

Mangler du skræddersyet hjælp til regnskab under din proces med generhvervelse af kørekort?

Kontakt Stadsrevisionen for hjælp med 100% tilfredshedsgaranti.

Sådan ansøger du om generhvervelse af dit kørekort

For at ansøge om generhvervelse af dit kørekort, skal du følge en bestemt procedure, som kan variere lidt fra kommune til kommune. Her er en trin-for-trin guide til processen:

Trin 1: Forbered de nødvendige dokumenter

Før du kan ansøge om at få dit kørekort tilbage, skal du have en række dokumenter klar. Dette inkluderer:

  • En udfyldt ansøgningsblanket til generhvervelse af kørekort.
  • Et nyt pasfoto, der opfylder de officielle krav.
  • Et gyldigt identitetsbevis, som kan være dit kørekort, hvis det stadig er gyldigt, eller et pas.
  • Et brev fra myndighederne om frakendelsen af dit kørekort. Dette brev bekræfter, at du har fået frakendt dit kørekort, og specificerer grunden hertil.
  • Hvis din frakendelse skyldes spirituskørsel, skal du også inkludere et bevis for gennemført ANT-kursus.

Trin 2: Personligt fremmøde hos kommunen

Du skal personligt møde op hos din lokale kommune for at aflevere din ansøgning og de nødvendige dokumenter. I nogle tilfælde kan din kørelærer være bemyndiget til at aflevere disse dokumenter på dine vegne. Det er vigtigt at tjekke med din lokale kommune, om dette er en mulighed.

Trin 3: Ansøgningsfrister

  • Ved betinget frakendelse: Sørg for at ansøge og bestå den kontrollerende køreprøve inden 6 måneder efter domsafgivelsen. Hvis du ikke opfylder denne frist, risikerer du en ubetinget frakendelse.
  • Ved ubetinget frakendelse: Du kan først ansøge om generhvervelse én måned før frakendelsesperioden udløber. Det er vigtigt at planlægge dette i god tid, så du er klar til at ansøge, så snart du er berettiget.

Trin 4: Efter ansøgningen

Efter at have afleveret din ansøgning, vil kommunen behandle din sag. Du vil typisk blive informeret om resultatet skriftligt, og hvis din ansøgning godkendes, vil du få besked om, hvornår og hvor du kan tage din kontrollerende køreprøve.

Det er vigtigt at følge alle instruktioner fra de lokale myndigheder og holde dig informeret om eventuelle ændringer i proceduren for generhvervelse af kørekort. Ved at følge disse trin, kan du effektivt navigere i processen og øge dine chancer for at få dit kørekort tilbage.

Salg af virksomhed, opkøb & fusioner

Få en gratis vurderingsberetning af din virksomhed.

FAQ om Generhvervelse af kørekort

Vi har samlet en række spørgsmål på siden her, så du kan få hurtigt svar. Hvis du ikke kan finde svar på dit spørgsmål, kan du kontakte os på tlf. eller E-mail.

Generhvervelse af kørekort refererer til processen, hvor en person, der har fået frakendt sit kørekort, gennemgår de nødvendige trin for at få køretilladelsen tilbage. Dette kan involvere at bestå nye køreprøver og deltage i relevante kurser som f.eks. et ANT-kursus.

Du skal generhverve dit kørekort, hvis det er blevet frakendt af juridiske årsager, som f.eks. overtrædelser af færdselsloven eller sundhedsmæssige årsager. Tidspunktet for, hvornår du kan ansøge om at generhverve dit kørekort, afhænger af typen af frakendelse.

Frakendelse af kørekort betyder, at en person midlertidigt eller permanent mister sin ret til at føre motoriseret køretøj. Dette kan ske som følge af trafikovertrædelser, sundhedsmæssige årsager, eller ved domsafgørelse.

I 2024 er prisen for den kontrollerende køreprøve, nødvendig for at generhverve et kørekort, 1.170 kroner. Dette dækker både den teoretiske og praktiske prøve. Yderligere omkostninger kan forekomme for forberedelse, som genopfriskningskurser eller ekstra køretimer, afhængigt af dine behov. Kontakt din lokale køreskole for detaljer om samlede omkostninger.

Frakendelse af dit kørekort kan potentielt påvirke din forsikringspræmie, da forsikringsselskaber ofte anser frakendelser som en øget risiko. Dette kan føre til højere præmier, når du genforsikrer dit køretøj efter at have fået dit kørekort tilbage. Det er vigtigt at rådføre sig med dit forsikringsselskab for at forstå, hvordan en frakendelse kan påvirke din specifikke situation.

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Del den her: