Kontakt os

+45 70 60 40 04

4.6/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Skattemappe

Skattemappen fungerer som en udvidelse af din årsopgørelse, men giver en langt mere detaljeret indsigt i din økonomi, herunder information om gæld, formue, køretøjer og arbejdsgivere. Denne omfattende rapport indeholder vigtige oplysninger, der kan være afgørende, når din økonomiske rådgiver skal foretage en kreditvurdering.

Vi har hjulpet over 1200+ danske virksomheder

Hvad er en skattemappe?

Skattemappen fungerer som en udvidelse af din årsopgørelse, men giver en langt mere detaljeret indsigt i din økonomi, herunder information om gæld, formue, køretøjer og arbejdsgivere. Denne omfattende rapport indeholder vigtige oplysninger, der kan være afgørende, når din økonomiske rådgiver skal foretage en kreditvurdering.

Både privatpersoner og ejere af personligt drevne virksomheder har adgang til skattemappen via TastSelv Borger. Her kan man finde indberettede skatteoplysninger samt eventuelle senere justeringer af disse data. Enhver ændring vil blive præsenteret som en modpostering, hvilket gør det nemmere at følge eventuelle opdateringer.

Når du står over for at skulle optage et lån, specielt med henblik på køb af ejendom, kan det hænde, at du bliver anmodet om at fremsende din “Skattemappe”, “Personlige skatteoplysninger”, eller “R75”. Disse betegnelser refererer alle til den samme detaljerede rapport. Vi viser dig, hvordan du nemt kan hente skattemappen i PDF-format, så du uden besvær kan sende den videre til din økonomiske rådgiver.

Har du nogle spørgsmål eller bare brug for hjælp?

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Vejledning til at tilgå din skattemappe

Følg denne trin-for-trin guide for at få adgang til din skattemappe:

 1. Åbn en internetbrowser og naviger til Skats officielle hjemmeside, www.skat.dk.
 2. Når du er på hjemmesiden, skal du logge ind ved at klikke på “Log på” øverst i højre hjørne og derefter vælge “Borger”.
 3. Brug dit MitID for at logge ind. 
  Efter succesfuld login vil du blive omdirigeret til din personlige side på Skat. Her skal du finde og klikke på “Skatteoplysninger” i menuen.
 1. Nu vil du kunne se dine personlige skatteoplysninger for det aktuelle år. Dette er de oplysninger, du skal bruge.
 2. For at konvertere dine oplysninger til en PDF-fil, som du kan e-maile, skal du klikke på “Udskriv” i øverste højre hjørne. Vælg derefter “PDF” som din printer.
 3. Efter disse trin skulle du gerne have en PDF-fil med dine personlige skatteoplysninger klar til at blive sendt.

Hvis du oplever problemer med at følge ovenstående trin, er du ikke alene. Metoden kan variere afhængigt af dit operativsystem og browser. Skulle dette være tilfældet, kan du tillade din långiver at indhente dine skatteoplysninger ved at give dem fuldmagt.

Er du klar til professionel hjælp?

Kontakt os for skræddersyet professionel hjælp.

Opdatering af oplysninger i skattemappen

At holde oplysningerne i din skattemappe opdateret er afgørende for at sikre, at dine skatteoplysninger afspejler din aktuelle økonomiske situation korrekt. Dette kan påvirke beregningen af din skat og sikre, at du hverken betaler for meget eller for lidt. Her er nogle vigtige punkter og trin vedrørende opdatering af dine oplysninger:

 1. Personlige ændringer: Hvis du oplever ændringer i dit personlige liv, såsom ægteskab, skilsmisse, børn eller ændring af adresse, skal disse opdateres i skattemappen. Sådanne ændringer kan have indflydelse på din skattesats og eventuelle fradrag.
 2. Indkomstopdateringer: Ændringer i din indkomst skal også opdateres. Dette inkluderer nyt arbejde, ændring i lønniveau, pension, arbejdsløshed eller start af egen virksomhed. Korrekte indkomstoplysninger er essentielle for at beregne din korrekte skat.
 3. Fradragsberettigede udgifter: Hvis du har haft udgifter, der er fradragsberettigede, såsom rejseudgifter til og fra arbejde (kørselsfradrag), fagforeningskontingenter eller donationsbidrag, er det vigtigt at disse opdateres for at udnytte de mulige skattefordele.
 4. Sådan opdaterer du dine oplysninger:
 5.  
  • Log ind på din skattemappe via TastSelv Borger på Skats hjemmeside.
  • Naviger til den relevante sektion, f.eks. ‘Forskudsopgørelse’ eller ‘Ret din forskudsopgørelse’.
  • Indtast de nye oplysninger eller foretag ændringer i de eksisterende data.
  • Bekræft ændringerne og indsend dem.
 1. Tidspunkt for opdatering: Det er en god ide at gennemgå og opdatere dine oplysninger årligt, eller når der sker væsentlige ændringer i din situation. Husk at opdateringer til din forskudsopgørelse for det kommende år typisk skal være indtastet inden slutningen af året.
 2. Bevaring af dokumentation: Det er vigtigt at bevare dokumentation for alle ændringer og opdateringer, du foretager, såsom lønsedler, kontrakter, kvitteringer for fradragsberettigede udgifter osv. Disse dokumenter kan være nødvendige, hvis Skat har spørgsmål eller hvis der skal foretages yderligere justeringer.

Ved regelmæssigt at opdatere dine oplysninger i skattemappen sikrer du, at dine skatteoplysninger altid er så nøjagtige og aktuelle som muligt, hvilket kan bidrage til en mere præcis skatteberegning og forhindre problemer med Skat i fremtiden.

Salg af virksomhed, opkøb & fusioner

Få en gratis vurderingsberetning af din virksomhed.

FAQ om Skattemappen

Vi har samlet en række spørgsmål på siden her, så du kan få hurtigt svar. Hvis du ikke kan finde svar på dit spørgsmål, kan du kontakte os på tlf. eller E-mail.

Skattemappen er en udvidet version af din årsopgørelse, som indeholder detaljerede oplysninger om din økonomi, herunder gæld, formue, køretøjer og oplysninger fra din arbejdsgiver. Denne rapport er særligt nyttig for økonomiske rådgivere under kreditvurderinger og giver et dybdegående indblik i din finansielle situation.

For at indhente din skattemappe, besøg Skats hjemmeside, log ind med dit MitID og naviger til ‘Skatteoplysninger’ i menuen. Herfra kan du se dine personlige skatteoplysninger for det aktuelle år. For at gemme oplysningerne som en PDF, klik på “Udskriv” og vælg “PDF” som printer. Nu kan du downloade og sende filen via e-mail.

Log ind på din profil på Skats hjemmeside, og naviger til den relevante sektion for at opdatere dine oplysninger, såsom ‘Forskudsopgørelse’ eller ‘Ret din forskudsopgørelse’. Indtast de nye eller ændrede oplysninger, bekræft og indsend dem. Det er vigtigt regelmæssigt at opdatere dine oplysninger for at sikre, at de afspejler din nuværende økonomiske situation.

At holde oplysningerne opdateret sikrer, at din skatteberegning er korrekt, hvilket kan forhindre, at du betaler for meget eller for lidt i skat. Det hjælper også med at sikre, at eventuelle fradrag og goder, du er berettiget til, bliver korrekt anvendt, og understøtter en mere præcis kreditvurdering ved lånansøgninger.

Hvis du oplever tekniske problemer eller har spørgsmål til din skattemappe, kan du kontakte Skats kundeservice for hjælp. Det er også muligt at give en långiver eller økonomisk rådgiver fuldmagt til at tilgå dine oplysninger, hvis du har svært ved det selv. Husk, at metoden for at tilgå og opdatere skattemappen kan variere afhængigt af dit operativsystem og din webbrowser.

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Del den her: