Kontakt os

+45 70 60 40 04

4.6/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

virksomhedsoverdragelse

Vi har hjulpet over 1200+ danske virksomheder

Virksomhedsoverdragelse kan være en kompleks proces, der involverer mange aspekter af både juridisk og økonomisk karakter. Det er derfor vigtigt at forstå de forskellige elementer og konsekvenser, der følger med en virksomhedsoverdragelse, så man kan navigere effektivt gennem processen.

Hvad er virksomhedsoverdragelse?

Virksomhedsoverdragelse refererer til processen, hvor ejerskabet af en virksomhed overføres fra en ejer til en anden. Dette kan ske ved salg af virksomheden, fusioner, eller ved internt at overdrage virksomheden fra en generation til den næste. Uanset hvilken form overdragelsen tager, er der en række juridiske og økonomiske faktorer, der skal tages i betragtning.

Juridiske Overvejelser

En virksomhedsoverdragelse indebærer ofte en række juridiske trin, der skal sikre, at både den gamle og nye ejer er beskyttet og at overdragelsen sker i overensstemmelse med gældende lovgivning. Dette kan omfatte:

 • Overdragelseskontrakter
 • Due diligence undersøgelser
 • Regulering af medarbejderforhold
 • Regulering af eksisterende kontrakter og aftaler

Hos Stadsrevisionen har vi stor erfaring med at navigere gennem disse juridiske krav og sikrer, at processen forløber gnidningsfrit.

Økonomiske Overvejelser

Virksomhedsoverdragelse har også store økonomiske konsekvenser. Det er vigtigt at vurdere virksomhedens økonomiske status nøjagtigt for at sikre en fair pris for begge parter. Nogle af de økonomiske overvejelser omfatter:

 • Værdiansættelse af virksomheden
 • Skattemæssige implikationer
 • Finansieringsmuligheder
 • Budgettering og fremtidige udgifter

Hos Stadsrevisionen tilbyder vi omfattende rådgivning, der sikrer, at du får den nødvendige økonomiske indsigt og støtte gennem hele processen.

Fordele ved at anvende en professionel rådgiver

Ved at involvere en erfaren rådgiver som Stadsrevisionen kan du sikre, at alle aspekter af virksomhedsoverdragelsen bliver håndteret korrekt og effektivt. Nogle af de fordele, vi tilbyder, inkluderer:

 • Altid tilfredsgaranti
 • +8 års erfaring hos alle revisorer
 • En af Danmarks bedst bedømte rådgivningsfirmaer
 • Landsdækkende og lokale tjenester
 • Certificeret og specialiseret faglighed

Hvordan kan Stadsrevisionen hjælpe dig?

Uanset om du planlægger at overdrage en lille virksomhed eller en større kommerciel enhed, kan Stadsrevisionen hjælpe dig med at navigere gennem de komplekse processer. Vores erfarne revisorer og rådgivere arbejder tæt sammen med dig for at sikre, at alle dine behov og krav bliver mødt.

Ofte Stillede Spørgsmål

Hvad er due diligence i forbindelse med virksomhedsoverdragelse?

Due diligence er en omfattende undersøgelse af virksomheden, der skal overdrages, for at vurdere dens sundhed, værdi og risici. Det omfatter gennemgang af finansielle optegnelser, juridiske aftaler, kundekontrakter og andre relevante dokumenter.

Hvordan værdiansætter man en virksomhed?

Værdiansættelse af en virksomhed kan ske på flere måder, herunder indtjeningsbaserede metoder, omsætningsmultipler og aktiver- og forpligtelsesbaserede tilgange. Valget af metode afhænger af virksomhedens type og dens operationelle struktur.

Hvilken rolle spiller en revisor i virksomhedsoverdragelse?

En revisor spiller en central rolle ved at sikre, at alle finansielle aspekter af overdragelsen er i orden. Dette inkluderer værdiansættelse, skattemæssige overvejelser, og assistanse med kontraktforhandlinger og due diligence processer.

Har du brug for hjælp til at optimere din økonomi?

Kontakt Stadsrevisionen for skræddersyet professionel støtte og rådgivning.

4.8/5 af 115+ tilfredsstillede kunder 

Del den her: