Kontakt os

+45 70 60 40 04

4.6/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

finansiel rekonstruktion

Vi har hjulpet over 1200+ danske virksomheder

Finansiel rekonstruktion er en proces, hvor en økonomisk presset virksomhed gennemgår en række foranstaltninger for at genoprette sin finansielle stabilitet og sikre fremtidige levedygtighed. Det er et ofte nødvendigt skridt for virksomheder, der står over for alvorlige økonomiske udfordringer, men som stadig har potentiale til at vende situationen rundt.

Hvad er finansiel rekonstruktion?

Finansiel rekonstruktion involverer en række strategiske tiltag, herunder gældsreduktion, omstrukturering af virksomhedens aktiver, refinansiering af lån og eventuelt tilførsel af ny kapital. Formålet er at forbedre likviditeten, reducere omkostninger og skabe en mere bæredygtig finansiel struktur.

De forskellige faser i en finansiel rekonstruktion

  1. Kartlægning af den finansielle situation: Første skridt er en grundig analyse af virksomhedens økonomiske tilstand, herunder aktiver og passiver, pengestrøm og markedsposition.
  2. Strategiudvikling: Udarbejdelse af en plan for, hvordan de økonomiske udfordringer skal tackles. Dette kan omfatte cost-cutting, forhandlinger med kreditorer og eventuel salg af ikke-kerneaktiver.
  3. Implementering: Gennemførelse af de nødvendige ændringer i henhold til strategien. Dette kræver ofte tæt samarbejde med finansielle rådgivere og revisorer for at sikre, at alle aspekter af planen følges korrekt.
  4. Overvågning og justering: Efter implementeringen er det vigtigt løbende at overvåge resultatet og foretage nødvendige justeringer for at sikre en langsigtet succes.

Fordele ved finansiel rekonstruktion

En vellykket finansiel rekonstruktion kan give virksomheden en ny start og øge dens chancer for overlevelse og fremtidig vækst. Ved at få styr på likviditeten og skabe en mere robust finansiel struktur, kan virksomheden få ro til at fokusere på sin kerneforretning og skabe værdi for sine interessenter.

Hvordan Stadsrevisionen kan hjælpe dig

Hos Stadsrevisionen har vi mere end 8 års erfaring med at hjælpe virksomheder gennem finansiel rekonstruktion. Vores team af certificerede og specialiserede fagfolk tilbyder skræddersyet rådgivning, der matcher din branche og dine specifikke behov. Med en fast personlig rådgiver ved din side, kan du være sikker på at få den støtte og ekspertise, der er nødvendig for at navigere gennem en økonomisk krise.

FAQ

Hvad er forskellen på finansiel rekonstruktion og konkurs?
Finansiel rekonstruktion sigter mod at redde virksomheden og genoprette dens økonomiske sundhed, mens konkurs typisk betyder likvidation af virksomhedens aktiver for at betale kreditorerne.

Hvornår bør en virksomhed overveje finansiel rekonstruktion?
En virksomhed bør overveje finansiel rekonstruktion, når den står over for alvorlige økonomiske udfordringer, men stadig har potentiale til at blive rentabel med de rette ændringer.

Kan alle virksomheder gennemgå en finansiel rekonstruktion?
Ikke alle virksomheder er egnet til finansiel rekonstruktion. Det afhænger af virksomhedens økonomiske tilstand, potentiale for fremtidig vækst og evne til at implementere de nødvendige tiltag.

Har du brug for hjælp til at optimere din økonomi?

Kontakt Stadsrevisionen for skræddersyet professionel støtte og rådgivning.

4.8/5 af 115+ tilfredsstillede kunder 

Del den her: