Kontakt os

+45 70 60 40 04

4.6/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

NIS2

I slutningen af 2022 blev EU-direktivet NIS2 indført. Det udvider de tidligere regler og sætter nye standarder for at styrke beskyttelsen mod cyberangreb over hele Europa. Hvis din virksomhed arbejder inden for områder som f.eks. energi, transport eller digitale tjenester, kan de nye krav fra NIS2 gælde for jer.

Er din virksomhed udfordret af NIS2-kravene? Det kan føles som et bjerg af regler og standarder og det er nemt at miste overblikket, især når det handler om cyber- og informationssikkerhed. Men – vi hos Stadsrevisionen står klar til at hjælpe jer og lette processen. Find ud af, hvordan vi kan gøre en forskel for jer her.

Vi har hjulpet over 1200+ danske virksomheder

Hvad er NIS2?

EU’s NIS2-direktiv er en opdatering og udvidelse af den oprindelige NIS1-lovgivning fra 2018. Med tiden er det blevet klart, at NIS1 ikke længere er tilstrækkeligt til at beskytte vores digitale infrastruktur effektivt. NIS2 sigter mod at skabe en mere harmoniseret og forbedret tilgang til cybersikkerhed på tværs af EU, som sikrer beskyttelse af vigtige samfundssektorer og infrastruktur.

I en tid med øget digitalisering og globale spændinger er det tydeligt, at vores samfundskritiske tjenester og virksomheder står over for stadig større digitale trusler. NIS2-direktivet er et svar på udfordringer som f.eks. det stigende antal digitale trusler og er designet til at styrke vores samlede forsvar og gøre vores samfund mere robust over for cyberangreb.

Hvordan kan vi hjælpe jer?

Hos os er NIS2 ikke bare en tjekliste – det handler om at gøre jeres virksomhed sikker og klar til fremtiden. Vi starter med at finde ud af, om NIS2 overhovedet gælder for jer. Hvis det gør, planlægger og implementerer vi de nødvendige ændringer på en måde, der passer til jeres virksomhed. Vi sikrer, at sikkerhedsarbejdet bliver en del af hverdagen, uden at det stopper jeres normale aktiviteter.

Vi ved, at sikkerhed skal være enkelt og ikke en hindring. Derfor arbejder vi for, at I kan holde fokus på jeres kerneområder, mens vi tager os af de gældende sikkerhedsregler og standarder.

Hvem er omfattet af NIS2?

NIS2-direktivet udvider rækkevidden af de sektorer, som nu skal overholde disse skærpede cybersikkerhedsregler. Dette inkluderer ikke kun traditionelle sektorer som sundhedspleje, transport, energi, og finansiering, men også nye områder som digital infrastruktur, vandforsyning, og digitale serviceudbydere. Derudover omfatter det nu også sektorer som fødevareproduktion, affaldshåndtering, og forsyningskæder, hvilket afspejler direktivets mere omfattende tilgang til beskyttelse af samfundsvigtige funktioner.

Som noget nyt er udbydere af offentlige kommunikationsnetværk, producenter af kritiske produkter som medicin og kemikalier og udbydere af vigtige digitale tjenester som sociale medier og datacentre også inkluderet. Dette udvidede omfang sikrer, at alle aspekter af samfundets infrastruktur er dækket, fra vandspild og affaldssortering til fødevareforsyning og rumrelaterede tjenester. 

Er I usikre på, om jeres virksomhed falder ind under de nye NIS2-regler? Stadsrevisionen er her for at hjælpe jer med at finde rundt i disse nye krav og vurdere jeres specifikke situation. Vores eksperter er klar til at hjælpe jer med at forstå, hvordan NIS2 påvirker netop jeres virksomhed og hvordan I kan forberede jer til at opfylde de nye standarder for cybersikkerhed.

Gør NIS2 til en del af jeres virksomhed uden besvær

Med Stadsrevisionen får I en partner, der forstår, hvordan man integrerer NIS2 på en enkel og effektiv måde. Vi hjælper jer med at møde kravene, så I kan blive ved med at gøre det, I er bedst til, uden bekymringer om sikkerhedsregler.

Kontakt os på telefon + 45 7060 4004 eller e-mail kontakt@stadsrevisionen.dk for en uforpligtende samtale om, hvordan vi kan hjælpe jer med at blive klar til NIS2 uden besvær.

Kravene i NIS2-direktivet

NIS2-direktivet indfører forbedrede regler for at styrke cybersikkerheden i hele EU. Formålet er at identificere og adressere både nye og eksisterende cybersikkerhedsudfordringer, samt at vurdere, hvor tidligere lovgivning har været effektiv og hvor der er plads til forbedring.

Konkrete krav:

  • Risikoanalyse og sikkerhed af informationssystemer: Virksomheder skal udarbejde klare politikker for, hvordan de vurderer og håndterer risici ved deres informationssystemer.
  • Hændelseshåndtering: Der skal være planer og processer på plads for at forebygge, opdage og reagere på cybersikkerhedshændelser effektivt.
  • Driftskontinuitet og krisestyring: Virksomheder skal sikre, at de kan opretholde kritiske funktioner under og efter en cybersikkerhedshændelse.
  • Sikkerhed ved anskaffelse og vedligehold: NIS2 kræver sikkerhedsforanstaltninger gennem hele livscyklussen af net- og informationssystemer, inklusive korrekt håndtering af sårbarheder.
  • Test og revision: Der skal være faste procedurer for regelmæssig testing og revision for at vurdere sikkerhedsforanstaltningernes effektivitet.
  • Kryptering: Brug af passende kryptografiske metoder til beskyttelse af følsomme data.
  • Forsyningskædesikkerhed: Sikre at både din virksomhed og jeres leverandører opfylder de nødvendige sikkerhedsstandarder, især når det kommer til datalagring og behandling.

Ved at indføre disse krav ønsker NIS2 at:

  • Øge sikkerhedsniveauet betydeligt
  • Forbedre cybersikkerhed inden for alle dele af forsyningskæden
  • Forenkle og standardisere rapporteringsprocedurer
  • Indføre strengere tilsyn og sanktioner for manglende overholdelse

Formålet med disse tiltag er at sikre, at hele EU arbejder sammen mod et fælles mål: En stærkere, mere samlet tilgang til cybersikkerhed.

Har du nogle spørgsmål eller bare brug for hjælp?

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Er din virksomhed forberedt på NIS2?

Hvis du er usikker på, hvordan disse krav påvirker din virksomhed, eller hvordan I bedst implementerer løsninger for at imødekomme dem, står Stadsrevisionen klar til at hjælpe. Vi tilbyder skræddersyet rådgivning og støtte for at sikre, at jeres virksomhed ikke kun er i overensstemmelse med NIS2, men også bedre beskyttet mod fremtidige trusler. Udfyld vores kontaktformular for at høre nærmere. Eller kontakt os på telefon + 45 7060 4004 eller e-mail kontakt@stadsrevisionen.dk.

Samarbejde om stærkere sikkerhed

I Stadsrevisionen anser vi vores relationer med vores kunder for meget mere end blot forretningsaftaler – vi ser dem som partnerskaber. Vi tror på, at et tæt samarbejde og åben kommunikation er nøglen til at sikre en problemfri overgang og fuld overensstemmelse med NIS2-direktivet. Vi er her ikke kun for at guide jer gennem den indledende implementering, men også for at være ved jeres side gennem hele processen.

Et effektivt partnerskab betyder, at vi arbejder hånd i hånd med jer for at forstå jeres specifikke udfordringer og mål. Vi tilpasser vores tilgang til netop jeres virksomheds struktur, kultur og behov. Vores mål er at integrere os i jeres team, således at vi sammen kan udvikle og implementere de mest effektive sikkerhedsstrategier.

Vi ønsker at hjælpe jer med at skabe en sikkerhedskultur, der værner om jeres medarbejdere, kunder og forretningspartnere.

Ved at vælge Stadsrevisionen som jeres partner, vælger I en allieret, der forpligter sig til jeres succes og sikkerhed.Vores team vil altid stå klar til at støtte jer, tilpasse strategier og reagere på nye udfordringer, som de opstår.

Lad os sammen tage skridtet mod en stærkere og mere sikker fremtid. Kontakt Stadsrevisionen og hør nærmere om vores skræddersyede løsninger.

Konsekvenserne ved manglende overholdelse af NIS2

Med vedtagelsen af NIS2-direktivet i december 2022 har EU sat nye standarder for net- og informationssikkerhed, der erstatter NIS1-lovgivningen fra 2018. Målet er at forstærke og ensrette cybersikkerhedsforanstaltningerne på tværs af medlemsstater og sektorer, især dem, der spiller kritiske roller i vores samfund og infrastruktur.

I takt med øget digitalisering og voksende trusler fra geopolitiske spændinger, er Danmark og resten af EU’s kritiske sektorer mere udsatte end nogensinde. Dette nødvendiggør en opgraderet og mere robust cybersikkerhedsinfrastruktur.

Men hvad sker der, hvis disse nye regler ikke følges?

Manglende overholdelse af NIS2 kan have alvorlige følger for din virksomhed, herunder:

  • Bøder: Virksomheder, der ikke overholder de nye regler, kan stå over for betydelige bøder. Disse kan variere afhængigt af den specifikke overtrædelses alvor og virksomhedens størrelse, men de kan være meget høje og skade din virksomheds økonomi betragteligt.
  • Skade af omdømme: Udover finansielle konsekvenser kan manglende compliance skade din virksomheds omdømme. I en tid, hvor forbrugerne er mere bevidste om dataprivatitet og cybersikkerhed, kan dette føre til mistet tillid og kunder.
  • Operationelle forstyrrelser: Uden passende sikkerhedsforanstaltninger på plads, er din virksomhed mere sårbar over for cyberangreb, hvilket kan føre til betydelige driftsforstyrrelser og tab af kritiske data.
  • Juridiske konsekvenser: Ud over bøder kan der være andre juridiske konsekvenser, herunder retssager fra berørte parter eller kunder, hvis de lider skade som følge af sikkerhedsbrister.
  • Øget tilsyn: Virksomheder, der ikke overholder NIS2, kan komme under øget tilsyn fra regulerende myndigheder, hvilket kan føre til yderligere granskning og begrænsninger.

For at undgå disse konsekvenser er det afgørende, at din virksomhed forbereder sig og implementerer de nødvendige sikkerhedsforanstaltninger. Hos Stadsrevisionen kan vi hjælpe jer med at navigere i de nye regler og sikre, at I overholder NIS2-kravene. Vi tilbyder rådgivning og support til at styrke jeres cybersikkerhedsforanstaltninger og beskytte jer mod potentielle trusler.

Er du klar til professionel hjælp?

Kontakt os for skræddersyet professionel hjælp.

Skræddersyede løsninger

Vi ved, at hver virksomhed er unik, med sine egne udfordringer og behov. Derfor tilbyder vi ikke one-size-fits-all løsninger. Vores tilgang er at tilbyde skræddersyede løsninger, der er nøje afstemt med den enkelte kundes specifikke behov.

Uanset om I er en nystartet virksomhed, der tager de første skridt inden for cybersikkerhed eller en større virksomhed med mere komplekse sikkerhedsudfordringer, har vi ekspertisen og ressourcerne til at hjælpe jer. Vores team arbejder tæt sammen med jer for at forstå jeres unikke situation og udvikle en skræddersyet plan, der passer til jeres specifikke udfordringer og mål.

Vores skræddersyede løsninger kan indeholde alt fra risikovurderinger og gap-analyser til fuldstændig implementering og løbende overvågning. Vi tager højde for jeres specifikke industri, størrelse og forretningsmæssige prioriteringer for at sikre, at I opfylder NIS2-kravene, så I i stedet kan fokusere på jeres forretningsvækst og udvikling.

Kontakt os på telefon + 45 7060 4004 eller e-mail kontakt@stadsrevisionen.dk, for at høre mere om, hvordan vi kan tilpasse vores services til netop jeres behov.

Hvad kan vi tilbyde?

Det kan virke overvælde at finde rundt i nye lovkrav fra NIS2-direktivet. Spørgsmål som “Hvor starter vi?”, “Hvem skal inddrages?”, og “Hvordan implementeres kravene korrekt?” er almindelige og ikke mindst forståelige. Hos Stadsrevisionen står vi klar til at hjælpe jer gennem denne proces med vores støtte og ekspertise.

Vores ydelser:

  • Scoping: Vi hjælper med at skabe et klart overblik over jeres aktiver, forretningsprocesser og områder, der påvirkes af NIS2. Dette er afgørende for at beskytte de områder, der er vigtigst for virksomhedens drift og samfundets sikkerhed.
  • Ledelsesansvar og rapportering: Vi hjælper med at udarbejde en effektiv rapporteringsstrategi, fastlægge ledelsesansvaret og organisere implementeringsarbejdet, for at sikre at alle niveauer af organisationen er korrekt inddraget og forberedt.
  • Risikostyring: Med udgangspunkt i anerkendte standarder, tilbyder vi indsigt og værktøjer til risikovurdering og implementering af sikkerhedsforanstaltninger, samt støtte til at integrere risikostyring i ledelsen.
  • Sikkerhedsvurdering: Vi gennemgår og vurderer jeres nuværende cybersikkerhedsniveau for at identificere eventuelle mangler i forhold til NIS2-kravene.
  • Forsyningssikkerhed: Vi identificerer og vurderer jeres nøgleleverandører for at sikre, at de også opfylder de nødvendige sikkerhedskrav.
  • Beredskabsplan: Vi udvikler og tester beredskabsplaner for at sikre, at I er forberedt på potentielle sikkerhedshændelser, inklusiv fastlæggelse af klare procedurer for hændelseshåndtering og indrapportering.
  • Gapanalyse: Vi identificerer specifikke områder, hvor jeres organisation måske ikke lever op til NIS2-kravene og kommer med anbefalinger til forbedringer.
  • Teknisk og organisatorisk implementering: Vi hjælper med at implementere de nødvendige organisatoriske og tekniske foranstaltninger i jeres virksomhed, fra interne processer til IT-sikkerhedssystemer.
  • Kapabilitetsopbygning: Vi understøtter opbygningen af de nødvendige kompetencer og kapaciteter inden for jeres ledelse og medarbejderstab for at håndtere og overholde NIS2-kravene effektivt.

Vores mål er at gøre overgangen så glidende og forståelig som muligt, så I kan fokusere på jeres kerneforretning, mens vi tager os af compliance. Kontakt os i dag for at høre mere om, hvordan vi kan hjælpe jer. Enten på på telefon + 45 7060 4004 eller e-mail kontakt@stadsrevisionen.dk.

Løbende support og overvågning

For at sikre langvarig succes og overensstemmelse, tilbyder vi hos Stadsrevisionen løbende support og overvågning. Vi ved, at cybersikkerhed og overholdelse af lovgivningen er dynamiske områder, hvor nye trusler og regler kan opstå til enhver tid. Derfor står vi ved jeres side længe efter den indledende implementering af NIS2-kravene.

Vores løbende support indebærer, at vi er til rådighed for at besvare spørgsmål, vejlede om bedste praksisser og hjælpe med eventuelle udfordringer, I måtte stå overfor. Dette sikrer, at I altid har adgang til ekspertviden og rådgivning, når I har brug for det.

Ved at tilbyde denne form for løbende support og overvågning sikrer vi, at jeres virksomhed ikke kun opfylder de nuværende NIS2-krav, men også er forberedt på at håndtere fremtidige ændringer og udfordringer. Vi hjælper jer med at opretholde et højt sikkerhedsniveau, minimere risikoen for brud og sikre, at I fortsætter med at operere inden for de juridiske rammer.

Lad Stadsrevisionen være jeres partner i cybersikkerhed. Vi tilbyder de redskaber og support, der kræves for at holde trit med den konstant skiftende verden af net- og informationssikkerhed. Kontakt os i dag for at diskutere, hvordan vi kan støtte jeres løbende behov for cybersikkerhed og overholdelse af NIS2. Udfyld vores kontaktformular, så kontakter vi dig.

Salg af virksomhed, opkøb & fusioner

Få en gratis vurderingsberetning af din virksomhed.

Ofte stillede spørgsmål om NIS2

Vi har samlet en række spørgsmål på siden her, så du kan få hurtigt svar. Hvis du ikke kan finde svar på dit spørgsmål, kan du kontakte os på tlf. eller E-mail.

NIS2 er et EU-direktiv, der sigter mod at forbedre net- og informationssikkerheden i hele EU. Det erstatter det tidligere NIS-direktiv (NIS1) og udvider omfanget af sikkerhedskravene til at omfatte flere sektorer og typer virksomheder.

NIS2 gælder for en bred vifte af sektorer, herunder sundhed, energi, transport, bankvæsnet, digitale infrastrukturer og mange flere. Det udvider også definitionen af “væsentlige og digitale tjenesteudbydere”, hvilket betyder, at flere virksomheder nu falder ind under direktivets krav.

NIS2 kræver, at omfattede organisationer implementerer specifikke sikkerhedstiltag for at beskytte mod cyberrisici. Disse inkluderer risikostyring, hændelseshåndtering, leverandørkædesikkerhed og rapportering af sikkerhedshændelser til de relevante myndigheder.

Hvis din virksomhed opererer inden for en af de sektorer, der er udpeget i NIS2 eller hvis du tilbyder væsentlige digitale tjenester, er du sandsynligvis omfattet. For at være sikker anbefaler vi, at du søger rådgivning fra vores eksperter for en detaljeret vurdering.

Manglende overholdelse af NIS2 kan føre til betydelige bøder, skade på virksomhedens omdømme og i visse tilfælde, juridiske konsekvenser. Derudover øger det risikoen for sikkerhedsbrud og de negative følger heraf.

Stadsrevisionen kan assistere med alt fra indledende vurdering og gap-analyse til udvikling og implementering af en omfattende sikkerhedsstrategi, der opfylder NIS2-kravene. Vi tilbyder også løbende support og overvågning for at sikre, at din virksomhed forbliver compliant.

Den første skridt er at forstå, om din virksomhed er omfattet af NIS2. Dernæst bør du gennemføre en risikovurdering for at identificere eventuelle sikkerhedshuller. Stadsrevisionen kan hjælpe dig gennem hele processen, fra vurdering til implementering og videre til løbende overholdelse.

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Del den her: