4.6/5 af 60+ tilfredsstillede kunder
Inden du tager springet til at starte en webshop – Vigtigheden af at forstå skatteregler og lovgivning
Vi har hjulpet over 1200+ danske virksomheder
Hvilke varer er tilladt at sælge online?
Du har friheden til online at sælge næsten alt, hvad du også kan sælge i en fysisk butik, dog med undtagelse af ulovlige varer. Det kan virke indlysende, men der er tilfælde, hvor nye ejere af webshops ønsker at importere produkter fra for eksempel udviklingslande, som er forbudt i Danmark.
Vi vil gerne påpege, at det er essentielt at have en grundig forståelse for lovgivningen, før du starter din webshop, for at undgå potentielle juridiske udfordringer.
Elementer, der er forbudt at sælge online:
- Lightere, der ikke er designet med børnesikring
- Forfalskninger af lightere, knive og lignende, der ligner noget andet (såsom legetøj eller ure)
- Varer, der er blevet importeret toldfrit til Danmark (såsom parfume, alkohol, cigarer osv.)
- Blankvåben med en klingelængde på over 12 centimeter, medmindre både sælger og køber har tilladelse til blankvåben
- Ubearbejdede nøgler og låsepistoler
- Mælkekasser
- Vareprøver, der er udleveret gratis
- Spejdermærker, realistiske politiuniformer og tilsvarende produkter
… listen fortsætter.
De nævnte eksempler er blot et lille udsnit for at illustrere mangfoldigheden af varer, der er ulovlige at sælge, også når det gælder at starte en webshop. Mange af de forbudte varer er tilladt at distribuere i lande som Kina og USA, men de er strengt forbudt i Danmark. Det er vigtigt at være opmærksom på disse restriktioner, inden du starter din webshop, for at undgå retslige konsekvenser.
Er et CVR-nummer nødvendigt for at drive en webshop?
Et almindeligt stillet spørgsmål blandt dem, der ønsker at starte en webshop, er, om det er nødvendigt at registrere en virksomhed med et CVR-nummer, momsnummer, og alt hvad der følger med, fra begyndelsen.
Realiteten er, at det teknisk set er muligt at drive en online butik uden et CVR-nummer, men i praksis er det næsten uoverkommeligt. Der vil være flere tidspunkter i processen, hvor et CVR-nummer er nødvendigt. For eksempel, hvis du ønsker at indgå en betalingsaftale med NETS, er et CVR-nummer påkrævet for at formalisere en sådan aftale. Dette gør sig også gældende for alternative betalingsplatforme som Stripe og MobilePay.
Hvis du har intentioner om at importere varer fra lande uden for EU, er det også et krav, at du registreres både som importør- og momsregistreret. For at opnå dette, er et CVR-nummer uundværligt.
Derudover fremstår din webshop mere professionel og troværdig for kunderne, hvis et CVR-nummer er angivet på din hjemmeside. Det kommunikerer, at din butik opererer lovligt og med integritet. Faktisk er det lovpligtigt at angive dit CVR-nummer på din hjemmeside, såfremt du har et.
Er momsregistrering nødvendig for ejere af webshops?
Om du skal momsregistreres som ejer af en webshop, afhænger stort set af din forventede årlige omsætning. Hvis du forventer en omsætning på over 50.000 kroner indenfor et år, er det generelt nødvendigt at blive momsregistreret.
Hvis du på den anden side planlægger at drive din webshop som en hobbyvirksomhed og ikke forventer at omsætte for mere end 50.000 kroner årligt, kan du argumentere for, at momsregistrering ikke er nødvendig.
Der er både fordele og ulemper ved momsregistrering. Uden momsregistrering slipper du for at afregne moms og behøver ikke at bekymre dig om at overholde momsfrister, hvilket kan spare dig for både tid og energi i bogføringen. Men på den anden side, hvis du er momsregistreret, har du mulighed for at trække moms fra på de varer og tjenester, du køber, hvilket ofte resulterer i økonomiske fordele for din virksomhed. Momsregistrering gør også handel med andre virksomheder mere strømlinet.
Husk altid at overveje disse faktorer, når du beslutter dig for at starte en webshop, så du kan træffe den mest informerede beslutning omkring momsregistrering.
Er du stadig usikker på de juridiske og skattemæssige krav? Stadsrevisionen er her for at guide dig gennem udfordringerne ved at starte en webshop. Vores eksperter sørger for, at du forstår, hvilke varer du kan sælge lovligt, og hvordan du navigerer i moms- og CVR-registrering, så du kan fokusere på din forretning.
Webshoppens krav – hvad bør være inkluderet?
Det fundamentale krav til din webshop er, at alle nødvendige informationer om virksomheden eller webshoppen skal være nemt tilgængelige. Det betyder, at både kunder og myndigheder hurtigt skal kunne finde frem til essentielle oplysninger om, hvem du er, og hvor din virksomhed er baseret.
Her er en oversigt over de informationer, der skal være tilgængelige på din hjemmeside:
- Det officielle navn på virksomheden (som det er registreret)
- Kontaktoplysninger, herunder telefonnummer
- En e-mailadresse (det er ikke tilstrækkeligt kun at have kontaktformularer)
- Virksomhedens fysiske adresse
- Postadresse, hvis den adskiller sig fra den fysiske adresse
- CVR-nummer, hvis virksomheden er registreret
Udover disse basale informationer, er der yderligere krav til oplysninger vedrørende produkter, leveringsbetingelser, og hvordan kunden kan indgive klager. Som en generel regel skal alle disse informationer være udformet til kundens fordel.
For eksempel skal den totale pris, kunden skal betale, være klart angivet, inklusive alle gebyrer, moms og andre omkostninger. Kunderne skal også informeres detaljeret om produkterne, inklusive type, materiale, størrelse, og så videre.
Du kan finde en detaljeret guide til de specifikke regler og krav, du skal overholde hos Forbrugerombudsmanden. Det er også klogt at sætte sig ind i andre relevante love og regulativer, såsom markedsføringsloven, når du planlægger at starte en webshop.
Med Stadsrevisionen behøver du ikke at stå alene med ansvaret. Fra de nødvendige informationer på din hjemmeside til detaljerne om produkter, leveringsbetingelser og klageprocedurer, sørger vi for, at alt er i overensstemmelse med lovgivningen og udformet til dine kunders fordel. Lad os sikre, at din webshop er klar til succes.
Nettets fortrydelsesret regler
Fortrydelsesret kan ofte være et område, hvor der opstår forvirring, både for forbrugere og nye ejere af webshops. Dette afsnit vil klargøre dette emne.
Grundlæggende har kunder 14 dages fortrydelsesret på produkter og tjenester købt online. Som webshop ejer skal du være opmærksom på, at denne 14-dages periode kun begynder, når kunden er blevet informeret om deres ret til at fortryde købet.
Hvis kunden ikke informeres om denne ret, kan fortrydelsesfristen strækkes op til 12 måneder efter det oprindelige køb. Det er derfor i din interesse som webshop ejer, at sikre at informationen om fortrydelsesret er klart og hurtigt tilgængelig for kunderne.
Ved at informere kunden tydeligt om fortrydelsesretten, undgår du langvarige perioder, hvor varer potentielt kan returneres, og det hjælper dig med at have en mere forudsigelig og stabil drift, når du starter din webshop.
Sådan annullerer kunder en online ordre:
Hvordan kan en kunde så annullere en ordre? Annullering skal meddeles via en “klar og utvetydig erklæring.” Dette kan være i form af en email, et brev, eller simpelthen ved at returnere varen.
Hvis kunden vælger ikke at afhente varen eller afviser modtagelse ved levering, betragtes dette IKKE som en klar og utvetydig erklæring om fortrydelse.
Som ejer af en webshop er du forpligtet til at refundere beløbet først, når du har modtaget den returnerede vare. Det er dog vigtigt at understrege, at fortrydelsesretten aktiveres fra det tidspunkt, erklæringen modtages – ikke fra den dato, varen returneres. Transporttiden for den returnerede vare er ikke inkluderet i denne periode.
Dette er væsentlige oplysninger at have forståelse for, for at sikre en effektiv og kundevenlig praksis, når du beslutter at starte en webshop.
Salg af virksomhed, opkøb & fusioner
Få en gratis vurderingsberetning af din virksomhed.
FAQ om Før du starter din webshop
Er et CVR-nummer nødvendigt for din webshop?
Ifølge loven er det påkrævet at have CVR-nummeret tydeligt angivet på din hjemmeside. Hvis du endnu ikke har et CVR-nummer, kan du dog stadig lovligt drive din webshop uden et sådant nummer angivet.
Der er dog adskillige overbevisende grunde til at anskaffe et CVR-nummer, hvis du driver en webshop. At have et CVR-nummer kan fremme din webshops professionalisme og troværdighed. Det kan også hjælpe med administrative og juridiske processer, som kan være nødvendige for at optimere og udvide din online forretning.
Er momsregistrering nødvendig for ejere af webshops?
Om du skal momsregistreres som ejer af en webshop, hænger i høj grad sammen med din forventede omsætning. Hvis du forudser en omsætning på over 50.000 kroner over en 12-måneders periode, er det obligatorisk at blive momsregistreret.
Ud over dette er der også situationer, hvor frivillig momsregistrering kan være fordelagtig. Et eksempel er, hvis du planlægger at blive importørregistreret. I sådanne tilfælde kan frivillig momsregistrering være en strategisk fordel for din virksomhed, da det kan lede til yderligere økonomiske og operationelle fordele.
Det er vigtigt at nøje overveje disse aspekter for at sikre, at din webshop ikke blot overholder lovgivningen, men også opererer på den mest økonomisk effektive måde.
Hvilke informationer er påkrævet på en webshop?
For at en webshop kan opfylde de officielle krav, er der visse grundlæggende informationer, der skal være tilgængelige på siden. Disse informationer omfatter virksomhedens officielle navn, kontaktinformation og andre relevante data.
Hvor lang tid varer fortrydelsesretten?
Kunder har 14 dages fortrydelsesret ved køb af varer og tjenester online. Denne regel er gældende for alle køb foretaget på internettet i både Danmark og hele EU.
Dog kan fortrydelsesretten udvides til et helt år, hvis kunden ikke bliver korrekt informeret om retten til at fortryde købet ved tidspunktet for transaktionen. Det er således af afgørende betydning for webshopejere at klart og tydeligt informere kunder om deres rettigheder for at undgå længere fortrydelsesperioder.
4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder
Del den her: