Kontakt os

+45 70 60 40 04

4.6/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

BBR-meddelelse

Vi har hjulpet over 1200+ danske virksomheder

Hvad er en BBR-meddelelse?

En BBR-meddelelse er en væsentlig administrativ rapport, der omhandler de mest grundlæggende oplysninger om en ejendom, som er registreret i Bygnings- og Boligregistret (BBR). Dette dokument spiller en vigtig rolle som en autoritativ kilde til dokumentation i forskellige officielle og juridiske processer, herunder køb og salg af ejendomme, såvel som ved belåning og andre transaktioner, der involverer fast ejendom. Det er muligt at tilgå en BBR-meddelelse via online platforme såsom bbr.dk og ois.dk, hvor man kan foretage opslag på specifikke ejendomme.

BBR-meddelelsen er et offentligt dokument, som er tilgængeligt for alle interesserede parter. Det sikrer, at ejendomsdata er transparente og tilgængelige for offentligheden. Ejendomsejere modtager automatisk en opdateret BBR-meddelelse, når der registreres ændringer i BBR, der relaterer til deres ejendom. Dette system sikrer, at ejere er løbende informeret om eventuelle opdateringer eller ændringer i registreringen af deres ejendom i BBR.

Hvad er BBR?

BBR, eller Bygnings- og Boligregistret, fungerer som det primære danske register, der indeholder opdaterede oplysninger om alle ejendomme i Danmark. BBR-meddelelsen henter sine informationer fra en kombination af data indberettet af ejendommens ejer(e) og oplysninger, som kommunen har om ejendommen. Disse oplysninger dækker primært de fysiske aspekter af en ejendom, herunder både eksterne og interne strukturelle karakteristika, men omfatter ikke personlige indretningsdetaljer eller andre private aspekter.

I Bygnings- og Boligregistret er det muligt at finde informationer, der beskriver ejendommens størrelse, anvendelse, beliggenhed, og konstruktionsdata, som er vigtige for en lang række administrative og kommercielle formål. BBR-meddelelsen tjener således som et nøgleelement i håndteringen og forvaltningen af ejendomsdata, og bidrager til at opretholde en høj grad af gennemsigtighed i ejendomsmarkedet i Danmark.

Gennem en BBR-meddelelse får man en officiel dokumentation, der er afgørende for retssikkerheden ved ejendomshandler og andre formelle forhold, der involverer fast ejendom. Ved at standardisere og centralisere ejendomsoplysninger sikrer BBR en ensartet og pålidelig kilde til vigtig information om ejendomme i hele landet.

Hvad indeholder en BBR-meddelelse?

En BBR-meddelelse er en omfattende dokumentation, der leverer detaljerede informationer om en ejendom, som er registreret under Bygnings- og Boligregistret. BBR-meddelelsen er en kilde til oplysninger om ejendommens fysiske og tekniske karakteristika, hvilket gør den uundværlig i mange sammenhænge, såsom ved ejendomshandler, vurdering af ejendomme, samt planlægning af vedligeholdelse eller renovering.

BBR-meddelelsen indeholder en række specifikke punkter, der er vigtige for at forstå en ejendoms nuværende status og historik. Disse punkter omfatter:

Identifikation af ejendommen: Dette inkluderer ejendommens unikke registreringsnummer i BBR, hvilket sikrer, at alle transaktioner og ændringer kan spores tilbage til den korrekte ejendom.

Opførelsesår: Året hvor ejendommen oprindeligt blev opført. Denne information er kritisk, ikke kun for historisk interesse, men også for at vurdere ejendommens aldersrelaterede tilstand og behov for eventuel renovering.

Beliggenhed: Præcise geografiske data, der beskriver ejendommens placering. Dette inkluderer adressen og ofte også yderligere oplysninger om den præcise lokalisering på en grund.

Størrelsen: Detaljer om ejendommens størrelse i kvadratmeter. Dette er vigtigt for vurdering af ejendommens værdi og for at forstå, hvor meget plads der er til rådighed for beboelse eller erhvervsaktivitet.

Tekniske forhold: En oversigt over ejendommens strukturelle integritet og materialer anvendt i konstruktionen. Denne del kan omfatte information om fundament, vægmaterialer, og andre bygningstekniske aspekter.

Installationer: Detaljer om vigtige installationer såsom opvarmningssystemer, vandforsyning og elektriske systemer. Dette afspejler ejendommens moderne bekvemmeligheder og funktionalitet.

Ejendommens anvendelse: Specificering af, hvordan ejendommen primært anvendes, fx bolig, erhverv, landbrug mv. Dette er afgørende for regulative og planlægningsmæssige formål.

Hvornår skal jeg indberette oplysninger?

Når det gælder køb og salg af ejendomme, er det vigtigt, at oplysningerne i BBR (Bygnings- og Boligregistret) er nøjagtigt opdateret og kontrolleret. Det er sælgerens ansvar at sikre, at alle data i BBR-meddelelsen er korrekte og opdaterede ved salgets tidspunkt. På den anden side, har køberen en forpligtelse til at rette eventuelle uoverensstemmelser i BBR-oplysningerne, der ikke matcher de faktiske forhold på ejendommen. Fejl eller mangler i disse oplysninger kan nemlig tilskrives den aktuelle ejer.

For at minimere potentielle konflikter mellem køber og sælger anbefales det ofte at indgå en købsaftale og få rådgivning udefra, som specificerer ansvarsområder og afklarer forpligtelser med hensyn til BBR-oplysningerne. Dette sikrer, at begge parter har en klar forståelse af deres ansvar, før transaktionen afsluttes. 

På samme måde som det kan være en god idé at modtage rådgivning udefra ift. ens købsaftale, kan det også være en god idé at få rådgivning, når det kommer til ens årsregnskab. Hos Stadsrevisionen mener vi, at alle skal have råd til at få professionel hjælp til at udarbejde sit årsregnskab. Derfor tilbyder vi at udarbejde hele dit årsregnskab fra 3.500 kr. 

Ønsker du professionel hjælp og rådgivning til dit årsregnskab?

Kontakt os – en af Danmarks bedst bedømte regnskabsvirksomheder – for hjælp.

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Derudover skal ejere være opmærksomme på at indberette bestemte ændringer til BBR. Dette inkluderer f.eks.:

  • Tilføjelser eller ombygninger
  • Ændringer i det bebyggede areal
  • Ændringer i antallet af etager
  • Ændringer i det samlede boligareal eller erhvervsareal
  • Tilføjelse af udestue eller udnyttelse af tagetagen
  • Ændringer i tagdækningsmaterialer
  • Opdateringer af energiforsyningssystemer
  • Ændringer i antallet af værelser
  • Opdateringer af køkkenforhold
  • Renoveringer af toilet- og badeværelsesfaciliteter

Disse specifikationer er yderligere detaljeret i selve BBR-meddelelsen, hvor det også er angivet, hvad hvert punkt præcist omfatter.

Ved større ændringer som nedrivninger eller tilbygninger over 10 m², er ejeren forpligtet til at indberette disse ændringer til BBR. Mindre renoveringer såsom køkkenudvidelser eller badeværelsesrenoveringer kræver dog ikke indberetning, medmindre de påvirker ejendommens overordnede struktur eller arealanvendelse. For alle tilbygninger, hvor dette er relevant, skal der desuden indhentes byggetilladelse fra den relevante kommune. Proceduren for ansøgning om denne tilladelse kan typisk initieres via Borger.dk, hvor man skal indtaste navnet på den kommune, hvor ejendommen er beliggende, for at få adgang til de nødvendige dokumenter og formularer.

Således spiller BBR-meddelelsen en central rolle i processen med at købe og sælge ejendom, idet den sikrer retssikkerheden og transparensen i ejendomstransaktioner.

Hvor finder jeg BBR-meddelelser, og hvor angiver jeg mine oplysninger?

Hvis du ønsker at se din egen BBR-meddelelse eller undersøge oplysninger om andre ejendomme, kan dette let gøres gennem flere autoriserede platforme. Primært kan BBR-meddelelser findes og tilgås på Bygnings- og Boligregistrets officielle hjemmeside, bbr.dk. Derudover tilbyder hjemmesider som OIS.dk og Boligejer.dk adgang til disse oplysninger. De udskrifter, der er hentet fra disse alternative kilder, har dog ikke samme juridiske gyldighed som dem fra BBR’s egen hjemmeside.

For at tilgå BBR-oplysningerne, skal du blot indtaste din kommunes navn samt adressen på den ejendom, du er interesseret i. Dette vil give dig adgang til en detaljeret BBR-meddelelse, der omfatter alle registrerede data om den pågældende ejendom.

Når det kommer til at opdatere eller korrigere oplysninger i BBR, foregår denne proces ligeledes via bbr.dk. Under sektionen “Ret BBR-oplysninger” på hjemmesiden, skal du være klar med dit MitID, som bruges til at verificere din identitet og give dig adgang til at foretage ændringer. Denne online service er designet til at være brugervenlig, og de fleste oplysninger kan rettes direkte på platformen. Skulle der være specifikke data, der ikke kan opdateres online, tilbyder BBR også muligheden for, at sådanne ændringer kan sendes direkte til din kommune. Dette sikrer, at alle relevante oplysninger holdes ajourførte og korrekte.

Derudover, hvis du har brug for yderligere assistance eller vejledning i, hvordan man navigerer i systemet eller indberetter oplysninger korrekt, tilbyder bbr.dk en række brugervejledninger og supportmuligheder. Disse ressourcer er udformet for at hjælpe både nye og eksisterende brugere med at forstå, hvordan de effektivt kan bruge systemet til at opretholde nøjagtigheden af deres BBR-meddelelser.

Hvad er omkostningerne ved at lave BBR-meddelelse?

Det er helt gratis at foretage ændringer i BBR. Dette omfatter både opdatering af eksisterende oplysninger samt rettelser, hvis man opdager fejl i de registrerede data.

Ligeledes er det uden omkostninger at tilgå og hente en BBR-meddelelse, uanset om det drejer sig om din egen ejendom eller andre ejendomme i Danmark. Dette gør det let og økonomisk overkommeligt for ejere, købere og andre interessenter at få adgang til vigtige ejendomsoplysninger, som er nødvendige ved ejendomshandler, vurderinger og lignende formål.

Hvad sker der, hvis man ikke har de rigtige oplysninger?

Det er derimod vigtigt, at ejere sørger for, at alle oplysninger i BBR er korrekte og opdaterede. Hvis det opdages, at oplysningerne i BBR ikke stemmer overens med de faktiske forhold, og det skyldes ejerens forsømmelse, kan det medføre en økonomisk sanktion. Specifikt kan ejeren risikere at modtage en bøde på op til 5.000 kroner. Dette understreger den alvorlige forpligtelse ejeren har til at sikre, at alle data i BBR-meddelelsen er præcise og sandfærdige.

Ønsker du at undgå økonomiske straffe som bøder for fejl i bl.a. dit regnskab, momsopgørelse eller bogføring? Vores kvalificerede team af revisorer er eksperter i at udforme og revidere dine regnskaber, hvilket sikrer, at de præcist afspejler din virksomheds eller din personlige økonomi. Vi påtager os ansvaret for, at dine finansielle dokumenter er korrekte, og at de indsendes rettidigt og korrekt til Erhvervsstyrelsen. Dette hjælper med at beskytte dig mod mulige økonomiske sanktioner og andre negative konsekvenser.

Ønsker du skræddersyet hjælp til at undgå f.eks. bøder?

Kontakt Stadsrevisionen for hjælp med certificeret og specialiseret faglighed.

Derfor er det vigtigt, at ejere regelmæssigt gennemgår og bekræfter nøjagtigheden af de oplysninger, der er registreret i BBR. Dette kan forebygge både potentielle juridiske konsekvenser og økonomiske sanktioner. Ved at vedligeholde korrekte data i BBR sikres det, at ejendomsregistret forbliver et pålideligt og værdifuldt værktøj for alle brugere, fra ejendomsinvestorer til kommunale myndigheder.

Hvorfor er BBR-oplysninger vigtige?

Det er vigtigt at opdatere og indberette de nøjagtige BBR-oplysninger – ikke kun for ejendomsejere, men også for en række offentlige og private institutioner. BBR-oplysningerne er afgørende for, hvordan offentlige myndigheder, herunder stat og kommuner, håndterer vurderinger relateret til ejendomsskatter og boligstøtte. Når du erhverver en ejendom, følger BBR-meddelelsen automatisk med i handelen, og oplysningerne heri anses som officielle og bindende. Det er derfor vigtigt, at alle data i BBR-meddelelsen er præcise og opdaterede for at undgå økonomiske fejlberegninger eller fejlagtige skatteopkrævninger.

For private sektorer, såsom realkreditinstitutter, banker og forsikringsselskaber, er BBR-oplysningerne også vigtige. Disse oplysninger anvendes til at vurdere en ejendoms værdi og tilstand, hvilket er vigtigt i forbindelse med finansiering, lån og forsikringsaftaler. For eksempel, hvis en ejendomsejer har foretaget en tilbygning uden at opdatere BBR-oplysningerne tilsvarende, kan det medføre betydelige konsekvenser. Skulle der opstå skade på tilbygningen, kan forsikringsselskabet potentielt afvise at dække skaden, hvis de ikke har været informeret om ændringen gennem BBR-meddelelsen.

Derudover spiller BBR-oplysningerne en vigtig rolle i vurderingen af en ejendoms markeds- og friværdi. Ejendomsvurderinger, som ofte påvirker ejendomssalg, kreditvurderinger og skatteberegninger, baseres typisk på data fra BBR. Korrekte oplysninger sikrer, at ejendomsværdien afspejler de reelle forhold, hvilket er til fordel for både ejer og potentiel køber.

Endelig kan manglende eller fejlagtige BBR-oplysninger resultere i økonomiske sanktioner. Ejere kan blive pålagt en bøde på op til 5.000 kr., hvis det konstateres, at de nødvendige opdateringer ikke er foretaget. Dette understreger vigtigheden af at vedligeholde korrekte data i BBR-systemet.

Salg af virksomhed, opkøb & fusioner

Få en gratis vurderingsberetning af din virksomhed.

FAQ om BBR-meddelelse

Vi har samlet en række spørgsmål på siden her, så du kan få hurtigt svar. Hvis du ikke kan finde svar på dit spørgsmål, kan du kontakte os på tlf. eller E-mail.

Du kan se din BBR-meddelelse ved at besøge de officielle hjemmesider som bbr.dk, OIS.dk eller Boligejer.dk. På disse platforme kan du enkelt indtaste adresseoplysninger for at få adgang til BBR-meddelelsen for enhver ejendom i Danmark. Det er gratis at hente og se en BBR-meddelelse, hvilket gør det nemt for ejendomsejere og interessenter at få vigtige oplysninger om ejendomme.

En BBR-meddelelse er et dokument, der indeholder officielle oplysninger om en ejendoms karakteristika og forhold som registreret i Bygnings- og Boligregistret (BBR). BBR-meddelelsen omfatter informationer såsom ejendommens beliggenhed, størrelse, anvendelse, byggeår, samt andre tekniske og juridiske detaljer. Denne meddelelse er afgørende i mange juridiske og kommercielle processer, herunder ejendomshandler og finansiering.

Ja, ejendomsejere har mulighed for selv at ændre i BBR, hvis der er behov for at opdatere oplysninger om deres ejendomme. Dette kan gøres via bbr.dk under sektionen “Ret BBR-oplysninger”, hvor du skal logge ind med dit MitID. Det er vigtigt at sikre, at alle oplysninger i BBR-meddelelsen er korrekte og ajourførte, da dette kan have betydning for ejendomsvurderinger og forsikringsforhold.

For at kontakte BBR kan du benytte kontaktformularen på bbr.dk eller ringe direkte til den relevante kommunale myndighed, der håndterer BBR-registreringer. Det er også muligt at få hjælp og vejledning om BBR-systemet på denne hjemmeside, hvilket inkluderer brugervejledninger og ofte stillede spørgsmål om BBR-meddelelsen.

Hvis du opdager fejl i din BBR-meddelelse, er det vigtigt at handle hurtigt for at få rettet oplysningerne. Du kan rette fejl ved at logge ind på bbr.dk og vælge funktionen “Ret BBR-oplysninger”. Det kræver, at du er logget ind med MitID for at sikre, at ændringerne foretages korrekt. Hvis der er tale om mere komplekse fejl eller tvivl omkring processen, kan det være en god idé at kontakte din kommune direkte for at få vejledning og hjælp til korrektionerne.

4.8/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

Del den her: