Kontakt os

+45 70 60 40 04

4.6/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

virksomhedssalg til udenlandske købere

Vi har hjulpet over 1200+ danske virksomheder

Når danske virksomheder søger nye vækstmuligheder, kan et salg til udenlandske købere være en attraktiv mulighed. Virksomhedssalg til udenlandske investorer kan åbne op for nye markeder, styrke kapitalgrundlaget og bringe nye kompetencer og teknologier ind i virksomheden.

Hvordan forbereder man et virksomhedssalg til udenlandske købere?

For at sikre en vellykket salgsproces er det essentielt at være godt forberedt. Denne fase indebærer ofte en grundig gennemgang af virksomhedens regnskaber, en vurdering af virksomhedens markedsmæssige position, og en præcis kommunikation af virksomhedens unikke værdiproposition til potentielle udenlandske købere. Det kan også være en god idé at udarbejde en due diligence-rapport, der giver en omfattende oversigt over alle relevante aspekter af virksomhedens drift, økonomi og fremtidsudsigter.

Juridiske og skattemæssige overvejelser

Når man gennemfører et virksomhedssalg til udenlandske købere, er det vigtigt at have styr på de juridiske og skattemæssige konsekvenser. Det indebærer ofte at få juridisk rådgivning for at sikre, at salget lever op til både danske og udenlandske lovkrav. Skatteforhold kan variere betydeligt mellem lande, og det er afgørende at forstå, hvordan salget vil påvirke virksomhedens skattemæssige situation både på kort og lang sigt.

Finansiering og betaling

Betalingsstrukturer kan variere markant i forbindelse med virksomhedssalg til udenlandske købere. Traditionelt betales en del af købesummen upfront, mens resten kan betales over en aftalt periode. Det er vigtigt at opsætte en sikker og gennemsigtig betalingsstruktur, gerne med hjælp fra finansielle rådgivere, der kan sikre, at der ikke opstår problemer på et senere tidspunkt.

Stadsrevisionens rolle i virksomhedssalg til udenlandske købere

Stadsrevisionen kan spille en afgørende rolle i denne komplekse proces. Med vores +8 års erfaring og speciale i internationale transaktioner, tilbyder vi en fremragende kombination af lokal og global viden. Vores certificerede revisorer står klar til at give dig skræddersyet rådgivning, der passer til din branche og situation. Du får altid en fast rådgiver, som sikrer konsistens og dyb forståelse af din virksomheds unikke behov.

Sådan sikrer du en succesfuld proces

Brug vores tilfredsgaranti som et kvalitetsstempel, der viser, at vi står inde for vores service. Med over 1200 tilfredse klienter og en høj tilfredshedsrate, er vi en af Danmarks bedst bedømte revisionsfirmaer. Du kan kontakte os mellem 8-21, alle ugens dage, også i weekenderne, så du aldrig står uden hjælp, når du har brug for det.

FAQ

Hvad er de største udfordringer ved virksomhedssalg til udenlandske købere?
De største udfordringer er ofte at sikre, at juridiske og skattemæssige forhold er i orden, samt at finde en passende betalingsstruktur. En grundig due diligence og professionel rådgivning kan afhjælpe mange af disse udfordringer.

Hvordan finder jeg de rette udenlandske købere?
Netværk, branchekendte platforme og rådgivere, såsom Stadsrevisionen, kan hjælpe med at identificere potentielle købere. Det kan også være gavnligt at deltage i internationale messer og konferencer.

Hvor lang tid tager et typisk virksomhedssalg til udenlandske købere?
Tidsrammen kan variere meget afhængig af virksomhedens størrelse og kompleksitet, men det er ikke ualmindeligt, at processen tager 6-12 måneder fra indledning til afslutning. En grundig forberedelse kan dog ofte fremskynde processen.

Har du brug for hjælp til at optimere din økonomi?

Kontakt Stadsrevisionen for skræddersyet professionel støtte og rådgivning.

4.8/5 af 115+ tilfredsstillede kunder 

Del den her: