Kontakt os

+45 70 60 40 04

4.6/5 af 60+ tilfredsstillede kunder 

due diligence ved virksomhedskøb

Vi har hjulpet over 1200+ danske virksomheder

Due diligence er en afgørende proces ved virksomhedskøb, som hjælper køberne med at forstå den præcise tilstand af den virksomhed, de overvejer at erhverve. Denne proces indebærer en grundig undersøgelse af virksomhedens finansielle, juridiske, operationelle og kommercielle aspekter for at identificere potentielle risici og muligheder.

Hvad er due diligence?

Due diligence er en struktureret og omfattende gennemgang af en virksomhed, som køberen ønsker at købe. Formålet er at vurdere virksomhedens reelle værdi og afdække eventuelle skjulte problemer eller forpligtelser. Processen sikrer, at køberen modtager alle nødvendige informationer for at kunne træffe en informeret beslutning.

Trin i due diligence processen

1. Finansiel gennemgang

En detaljerevisering af virksomhedens finansielle rapporter, herunder balancer, årsregnskaber, indkomstopgørelser og kassestrømme. Formålet er at identificere økonomiske tendenser, vurdere lønsomhed og sikre regnskabsdaternes nøjagtighed.

2. Juridisk undersøgelse

Gennemgang af virksomheds struktur, ejeraftaler, kontrakter, retssager og immaterielle rettigheder. Dette trin sikrer, at der ikke er nogen juridiske problemer, der kan påvirke virksomhedens drift i fremtiden.

3. Operationel vurdering

Analyse af virksomhedens daglige drift, herunder processer, teknologi, forsyningskæde og personale. Dette trin hjælper med at forstå virksomhedens effektivitet og potentielle forbedringsområder.

4. Kommerciel analyse

Undersøgelse af markedet, konkurrentlandskab, kundebase og salgsstrategier. Disse oplysninger hjælper med at vurdere virksomhedens kommercielle levedygtighed og vækstmuligheder.

Fordele ved due diligence

At udføre en grundig due diligence proces giver flere fordele:

  • Risikominimering: Identificering af potentielle risici forbereder køberen på fremtidige udfordringer.
  • Forhandlingsstyrke: Med detaljeret information kan køberen forhandle bedre vilkår.
  • Øget tillid: At have komplette oplysninger om virksomheden øger køberens tillid til at træffe en velinformeret beslutning.

Hvordan kan Stadsrevisionen hjælpe?

Hos Stadsrevisionen forstår vi vigtigheden af en udførlig due diligence proces. Vores ekspertteam med over 8 års erfaring er klar til at hjælpe dig med:

  • En detaljeret analyse af virksomhedens finansielle data
  • Juridisk due diligence
  • Operationel evaluering
  • Markeds- og forretningsstrategisk vurdering

Med Stadsrevisionen får du altid en fast personlig rådgiver, tilfredshedsgaranti og mulighed for kontakt mellem 8-21 alle ugens dage. Dette sikrer, at du får den nødvendige ekspertise og rådgivning til at gennemføre din virksomhedshandel succesfuldt.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad omfatter en due diligence proces?

En due diligence proces omfatter en grundig gennemgang af virksomhedens finansielle, juridiske, operationelle og kommercielle aspekter for at vurdere dens reelle værdi og identificere potentielle risici.

Hvor lang tid tager en due diligence proces?

Varigheden af en due diligence proces kan variere afhængig af virksomhedens størrelse og kompleksitet, men det tager typisk mellem flere uger og et par måneder.

Er due diligence nødvendigt ved alle virksomhedskøb?

Ja, due diligence er afgørende ved alle virksomhedskøb, da det sikrer, at køberen har fuldstændig forståelse af virksomheden og kan træffe en informeret beslutning baseret på omfattende og nøjagtige data.

Har du brug for hjælp til at optimere din økonomi?

Kontakt Stadsrevisionen for skræddersyet professionel støtte og rådgivning.

4.8/5 af 115+ tilfredsstillede kunder 

Del den her: